سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » مبتلایان به ایدز ۹ برابر شده‌اند...

مبتلایان به ایدز ۹ برابر شده‌اند

چکیده : در سال گذشته، ۹۱/۳۳درصد از طریق رفتارهای پرخطر به این بیماری مبتلا شدند در حالی که در سال ۱۳۸۰، انتقال جنسی تنها ۱۰ درصد موارد انتقال ایدز را شامل شده بود که این موضوع زنگ خطر بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.آیتی درباره انتقال از راه رفتارهای پرخطر افزود: برای پیشگیری از این بیماری باید سه نکته مهم شامل خویشتنداری، ازدواج و استفاده از وسائل ایمن توجه کرد که هیچکدام از این موارد در کشور ما نه از طریق رسانه‌ها و نه از طریق دیگر موارد به مردم آموزش داده نمی‌شود...


استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: طی ۱۲ سال گذشته میزان مبتلایان به بیماری ایدز ۹ برابر شده است.

محمدحسین آیتی در حالی این اظهار نظر را انجام داد که در سال‌های اخیر کارشناسان نسبت به شیوع موج‌های جدید ایدز هشدار داده بودند. سال گذشته بود که مرضیه وحید دستجردی در اقدامی خلاف رویه مسئولان از بیماری ایدز و هشدارآمیز بودن وضعیت در این زمینه سخن گفت.

آذر سال گذشته وزیر بهداشت اسبق نسبت به احتمال وقوع موج سوم ایدز به دلیل تغییر الگوی ابتلای آن به سمت انتقال جنسی تا ۵سال آینده هشدار داد و گفت: حدود ۹۳ هزار فرد مبتلا به HIV در کشور داریم. مرضیه وحید دستجردی افزود: به‌رغم اینکه فکر می‌کنیم راه طولانی برای کنترل ایدز را باید طی کنیم اما، این مسیر و دستیابی به اهداف آن سخت نیست چرا که تا کنون توانسته‌ایم فلج اطفال را حذف کنیم و در جهت حذف سرخک حرکت کنیم.

او ادامه داد: ۳۰سال است که جهان دست به گریبان بیماری ایدز است، ۶۵میلیون نفر را گرفتار کرده است و ۳۰ میلیون نفر فوت کرده‌اند که این اتفاق بر اثر یک بیماری رقم کمی نیست به خصوص اینکه اکثر مبتلایان در سنین جوانی هستند. وزیر اسبق بهداشت گفت: در سال ۶۵ اولین مورد ابتلا به ایدز در کشور گزارش شد و سپس در سال ۷۴ و ۷۵ همه‌گیری در زندان‌ها رخ داد و تا سال ۸۳ روند رو به رشدی در زمینه ابتلا از طریق این روش وجود داشت که این روند هم خوشبختانه رو به کاهش رفته است.به گفته وحید دستجردی آنچه مهم است و باید به آن بپردازیم افزایش ابتلای زنان به ایدز است که از ۵/۴درصد به  ۵/۸درصد رسیده است. البته شاید دلیل این افزایش موارد شناسایی بوده است.

او تأکید کرد: مساله امروز ما شیوع بیشتر ایدز بر اثر رفتارهای پرخطر است به طوری که طبق بررسی‌ها در سال‌های گذشته میزان ابتلا از راه رفتارهای پرخطر ۵/۱۰درصد بود اما امروز به ۲۱درصد رسیده است.بنابراین اقدام ویژه‌ همگانی می‌طلبد تا در زمینه آموزش وارد عمل شویم.وحید دستجردی موضوع نگران‌کننده ابتلای زنان به ایدز و از طریق روابط پرخطر را عاملی برای شعله‌ور شدن موج سوم ایدز در کشور دانست و گفت: اعتیاد به مواد محرک و آمفتامین‌ها را امروز شاهد هستیم که باعث اختلال در روابط پرخطر می‌شوند.

به گفته او ‌این معتادان ایمنی خود را از دست داده و راه‌های پیشگیری را برای ابتلا به ایدز انجام نمی‌دهند و رفتارهای پرخطری از آنها سر می‌زند که می‌تواند منشأ موج سوم ایدز شود. کمی قبل از اظهار نظر‌های دستجردی، کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت دولت نهم گفته بود: «ایدز معضل کشور ما نیست.» در همین راستا استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در دومین سمینار تخصصی طب سنتی با محور اصلاح سبک زندگی در دانشکده فرهنگ و هنر معماری افزود: وضعیت مبتلایان به ایدز طی سال‌های گذشته با تغییر در شیوه زندگی مردم افزایش داشته است.

محمدحسین آیتی تصریح کرد: در سال گذشته، ۹۱/۳۳درصد از طریق رفتارهای پرخطر به این بیماری مبتلا شدند در حالی که در سال ۱۳۸۰، انتقال جنسی تنها ۱۰ درصد موارد انتقال ایدز را شامل شده بود که این موضوع زنگ خطر بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.آیتی درباره انتقال از راه رفتارهای پرخطر افزود: برای پیشگیری از این بیماری باید سه نکته مهم شامل خویشتنداری، ازدواج و استفاده از وسائل ایمن توجه کرد که هیچکدام از این موارد در کشور ما نه از طریق رسانه‌ها و نه از طریق دیگر موارد به مردم آموزش داده نمی‌شود.

او با بیان اینکه ۹۲ هزار نفر در سال در اثر سکته‌های قلبی از بین می‌روند، ادامه داد: از ۳۸۰ هزار مرگ ثبت شده در کشور در سال ۹۰ ، ۹۲ هزار نفر به دلیل سکته‌های قلبی رخ داده است.استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه سیمای مرگ گروه‌های سنی ۱۵ تا ۴۹ سال در سال بسیار نگران کننده است، افزود: حوادث ترافیکی اولین علت مرگ این گروه سنی محسوب می‌شود.

او همچنین درباره هزینه‌های اختصاصی ناشی از بیماری‌های غیرواگیر گفت: هزینه‌های بالای این بیماری‌ها موجب عقب افتادن توسعه پایدار و فقیر شدن مردم جامعه می‌شود به طوری که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که ۱۰ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های غیرواگیر رشد اقتصادی سالانه هر کشور را تا پنج درصد کاهش می‌دهد.

آیتی که دکتری تخصصی بالینی طب چینی نیز دارد، افزود: سالانه دو هزار میلیارد تومان هزینه مستقیم درمان سرطان می‌شود که هزینه‌های غیرمستقیم ناشی از سرطان نیز شش هزار میلیارد تومان در کشور است.او سیگار را عامل ۱۰ درصد بیماری‌های غیرواگیر عنوان کرد و افزود: طی تحقیقات و بررسی‌ها در سال ۹۰، پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور مبتلا به سیگار بودند که یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از آنان منجر به مرگ شده و این آمار رو به افزایش است.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.