سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic

قهرمان صلح

چکیده : تا آن روز وقتی سخن از «قهرمان» به میان می آمد ذهن، خواه ناخواه به طرف جنگ و ستیز و شمشیر و گلوله می رفت و از آن روز به بعد می توانستم در صلح نیز قهرمانی ببینم و این برایم جالب بود که صلح هم می توانست قهرمانانه باشد. آن چه از این عبارت می­فهمیدم عملی بود که پیش از آن که بر رزم متکی باشد بر تدبیر و مدارا و عاقبت اندیشی تاکید می­کرد و به همین دلیل نام این اثر برای همیشه در ذهنم جای گرفت و ماند و هر چه بیشتر به عرصه های اجتماعی و مدنی ورود یافتم به عمق این معنا و لزوم فهم آن بهتر پی بردم؛ «نرمش قهرمانانه». روز جهانی صلح و آزادی زندانیان مبارکباد....


احمد مسجدجامعی

دبیرستان علوی که در آن درس می­خواندیم در خیابان فخرآباد قرار داشت که برگرفته از نام عمارت، باغ و مسجد فخرالدوله بود. این مسجد تنها مسجدی است که یک معمار مشهور روسی ـ مسیحی به نام مارکف آن را ساخته است و البته کلیسای معروف نیکلای مقدس نیز ساخته این معمار برجسته است. پنجشنبه ها مدرسه ها زودتر تعطیل می شد و از آن جا که فردای آن نیز جمعه بود با آسودگی خیال با پای پیاده و آهسته و آهسته از دروازه شمیران به طرف بهارستان می آمدیم و به عکس های قدیمی مغازه فتو تهامی خیره می شدیم.

با آن که عکس های تاریخی را بارها دیده بودیم اما باز هم برایمان جالب بود و با خود حرف های زیادی برای گفتن داشت. نزدیکی عکاسخانه، کافه قنادی یاس قرار داشت که گاهی به آن می رفتیم و نوشیدنی و خوراکی می خوردیم و سپس به سمت کتابفروشی های شاه آباد که آن زمان رونق بیشتری داشت می آمدیم که ناشرانی مانند فروغی، سنایی، سیروس، جهان کتاب، اقبال، صفی علیشاه، علمی، ابن سینا، شرکت سهامی انتشار، محمدی و آسیا در آن فعال بودند.

از دلپذیرترین لحظات در مسیر برگشت از مدرسه، رسیدن به فروشگاه ناشرانی بود که کتاب هایشان را در ویترین و داخل مغازه و حتی بیرون از آن و گاهی هم در کنار پیاده روها می گذاشتند و ما به تماشای آن ها می نشستیم و برخی از آن ها را برمی داشتیم و ورق می زدیم و می خریدیم.

از یاد نمی برم روزی را که به همراه دوست همکلاسی ام سعید پیشداد به هنگام برگشت از مدرسه روبه روی انتشارات آسیا ایستاده بودیم و به کتاب ها نگاه می کردیم. چشمم به کتابی ترجمه شده افتاد با این عنوان «صلح امام حسن پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ» تالیف (علامه) شیخ راضی آل یاسین ترجمه (آیت الله) سید علی خامنه ای. همه کلمات اسم این کتاب برایم عادی بود جز عبارت «نرمش قهرمانانه» و با آن که چندان عربی نمی دانستم علاقمند شدم که بدانم این عبارت برگردان چه کلمات عربی است. در آن سال ها در ذهن امثال من قهرمان و عمل قهرمانانه تنها در مبارزه و شهادت خلاصه می شد اما این کتاب، صلح امام حسن را عملی قهرمانانه معرفی کرده بود.

تا آن روز وقتی سخن از «قهرمان» به میان می آمد ذهن، خواه ناخواه به طرف جنگ و ستیز و شمشیر و گلوله می رفت و از آن روز به بعد می توانستم در صلح نیز قهرمانی ببینم و این برایم جالب بود که صلح هم می توانست قهرمانانه باشد. آن چه از این عبارت می­فهمیدم عملی بود که پیش از آن که بر رزم متکی باشد بر تدبیر و مدارا و عاقبت اندیشی تاکید می­کرد و به همین دلیل نام این اثر برای همیشه در ذهنم جای گرفت و ماند و هر چه بیشتر به عرصه های اجتماعی و مدنی ورود یافتم به عمق این معنا و لزوم فهم آن بهتر پی بردم؛ «نرمش قهرمانانه». روز جهانی صلح و آزادی زندانیان مبارکباد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.