سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » از هر ۱۰ واحد تولیدی، ۸ واحد بحرانی‌اند...

از هر ۱۰ واحد تولیدی، ۸ واحد بحرانی‌اند

چکیده :امسال تاکنون عملکرد مربوط به اختصاص تسهیلات سرمایه در گردش از صندوق توسعه ملی به واحد‌های تولیدی مطلوب نبوده است به‌طوری که 2350 واحد برای دریافت 5/3‌هزار‌میلیارد تومان سرمایه در گردش به صندوق توسعه معرفی شدند، اما تاکنون فقط صد شرکت به میزان 400‌میلیارد تومان موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند.» وزیر صنعت، معدن و تجارت از کاهش 50‌درصدی تولید انواع خودرو در 10‌ماهه امسال خبر داد و افزود: «در این مدت تولید محصولاتی مانند ماشین لباسشویی، محصولات پتروشیمی، یخچال فریزر و تلویزیون با کاهش مواجه شد.» ...


تولید اوضاع و احوالی خوبی ندارد، دیگر جشنواره‌های تولیدی نیز خبرها و وعده‌های خوب ندارند. جشنواره تولیدملی افتخار ملی که انتظار می‌رفت حداقل به پشتوانه نامی که دارد، خبرهای خوبی را به همراه داشته باشد، از وضعیت نگران‌کننده تولید حکایت کرد. نمایندگان مجلس و نمایندگان انجمن‌های تولیدی و حتی وزیر صنعت، معدن و تجارت که نماینده دولت در این جشنواره محسوب می‌شوند، همگان به موضوعاتی اشاره کرده‌اند که از حال بد تولید خبر می‌دهند.

«از هر ۱۰ واحد تولیدی هشت واحد وضعیت بحرانی دارند»، « حداکثر ظرفیت تولید در شهرک‌های صنعتی ۴۰‌درصد است»، «نرخ رشد اقتصادی کمتر از چهار‌درصدی در سال ۹۰» و «کاهش تولید انواع خودرو، ماشین لباسشویی، محصولات پتروشیمی، یخچال فریزر، تلویزیون و…» خبرهایی بود که جشنواره تولید ملی افتخار ملی را زیر سایه خود برد. علیرضا محجوب، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این جشنواره با اشاره به این‌که، هم‌اکنون از هر ۱۰ واحد تولیدی هشت واحد دارای وضعیت بحرانی و نزدیک به بحران هستند گفت: «سیاست غلط واردات گسترده کالاهای خارجی همچون گذشته ادامه دارد و بر همین اساس هم‌اکنون از هر ۱۰ واحد تولیدی هشت واحد دارای وضعیت بحرانی و نزدیک به بحران هستند.» وی با تاکید بر این‌که دولت برخی از قوانین مصوب مجلس را اجرا نکرده است، پیش‌بینی کرد: «سال آینده فضای مثبتی برای طرح مسائل اقتصادی به وجود خواهد آمد.»

حداکثر ظرفیت تولید در شهرک‌های صنعتی ۴۰‌درصد

به گزارش نگران‌کننده بودن اوضاع تولید از سوی ارسلان فتحی‌پور به نوع دیگری بیان می‌شود و رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، حداکثر ظرفیت تولید در شهرک‌های صنعتی را ۴۰‌درصد اعلام کرد. وی با انتقاد از آنچه «انجام سیاست‌گذاری‌های ارزی در خارج از بانک مرکزی» نام‌گذاری کرده بود، ادامه داد: «این تصمیم که بازپرداخت اقساط ارزی باید با نرخ مبادله‌ای انجام شود، فاجعه‌بار بوده و باعث ورشکستگی بنگاه‌های تولیدی می‌شود.»
وی از مسئولان بانک مرکزی پرسید، آیا می‌خواهید همه را راهی زندان کنید؟ و در ادامه از عملکرد این بانک در زمینه عمل به تعهداتش در قبال تولید‌کنندگان و وارد‌کنندگان انتقاد کرد و گفت: «بانک مرکزی مدام شعار حمایت از تولید ملی را می‌دهد اما به آن عمل نمی‌کند، دیگر چیزی از تولید ملی باقی نمانده است، حداکثر ظرفیت تولید در شهرک‌های صنعتی ۴۰‌درصد است.»

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: «هرکس بگوید منابع مالی نداریم خائن است. باید جلوی خام‌فروشی را گرفت، دولت ۱۸۶‌میلیارد دلار برای تنظیم بازار کالا وارد کشور کرد، من با این رقم می‌توانستم در شرایط تحریم پنج سال کشور را اداره کنم. به روستاها که سفر می‌کنم روستاییان از من درباره نرخ ارز سوال می‌کنند، این چه مسخره‌بازی است؟ این‌ها به خاطر بی‌تدبیری در حوزه سیاست‌های ارزی است. این همه ارز نفله شده است و مرکز مبادلات ارزی هم نمی‌تواند پاسخگوی تقاضای ارزی تولید‌کنندگان و وارد‌کنندگان باشد. با وجود این شرایط وقتی ما موضوع تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را مطرح می‌کنیم آن‌ها با ما مخالفت می‌کنند چرا واقعیت‌ها را به مردم نمی‌گوییم؟ همه چیز را نباید تقصیر تحریم بیندازیم. همه مردم را عملا به سمت سفته‌بازی و دلالی هدایت کرده‌اند.» فتحی‌پور یادآور شد: «در هدفمندی یارانه‌ها بر عکس عمل شد؛ به مردم پول مستقیم داده شد اما کاری برای تولید انجام نشد.»وی معتقد است، در بودجه سال آینده کشور باید تمام پروژه‌ها حذف شده و تمامی منابع به سمت تولید ملی هدایت شود. وی تصریح می‌کند که «این افتخار نیست که در روستا یک نفر گاو و گوسفند خود را بفروشد و کارمند دولت شود.»وی در ادامه خاطرنشان کرد: «متاسفانه وضعیت به‌گونه‌ای شده که در ادارات دولتی تا حق حساب ندهی کارت انجام نمی‌شود. این سلامت اداری نیست. این‌ها را جمع کنید.» فتحی‌پور در ادامه از بررسی «لایحه مالیات‌های مستقیم در مجلس شورای اسلامی» خبر داد و گفت: «برای اصلاح نظام جامع مالیاتی کشور نیاز به کار اساسی داریم تا سیستم مالیاتی کشور هر روز تغییر نکند؛ همچنین لایحه نظام صنفی تصویب شده و آماده طرح برای تصویب نهایی در صحن علنی است.»
وی با اشاره به این‌که «در لایحه جدید مبارزه با کالا و ارز مجازات اخلالگران سیستم پولی و مالی کشور تشدید شده است» مدعی شد: «نقدینگی کشور به ۴۳۰‌هزار‌میلیارد تومان رسیده است و با وضعیت فعلی نمی‌توان تورم را کنترل کرد.»

نرخ رشد اقتصادی کمتر از ۴‌درصد

اظهارات نگران‌کننده از وضعیت تولید، در جشنواره تولید ملی افتخار ملی به این‌جا ختم نشد و رییس کمیسیون حمایت از تولید ملی مجلس نیز در این مراسم با اشاره به این‌که نرخ رشد اقتصادی کشور در سال گذشته قطعا زیر چهار‌درصد بوده است، گفت: «هنوز افکار شبه‌کمونیستی و سوسیالیستی در اقتصاد ایران رایج بوده و مشاهده می‌شود.»

حمیدرضا فولادگر با بیان این‌که تحریم‌ها نقاط ضعف اقتصاد ایران را به همگان نشان داد، افزود: «با روند کنونی قطعا به اهداف سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ نمی‌رسیم چراکه رقبای ما در منطقه نرخ رشد‌های اقتصادی هشت و ۹‌درصدی دارند اما رشد اقتصادی ما به‌طور متوسط طی چند سال گذشته چهار‌درصد بوده و سال قبل نیز نرخ رشد اقتصادی حتما کمتر از چهار‌درصد بوده است.»

گشایش ال‌سی با ۱۰‌درصد اعتبار به تاریخ پیوست
در هفته‌ها و ماه‌های اخیر بسیاری از فعالان اقتصادی با انتقاد از عدم گشایش ال‌سی با اعتبار ۱۰‌درصدی از گشایش ال‌سی با اعتبار ۱۳۰‌درصدی می‌گویند که مشکلات بسیاری را برای بخش تولید ایجاد کرده است، حال آن‌که با وجود مشکلاتی که این امر برای بخش تولید فراهم کرده و چاله تامین نقدینگی را به چاه تبدیل کرده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، هم به جای آن‌که مذاکره یا چاره‌اندیشی برای این مشکل بزرگ بکند، از پیوستن گشایش ال‌سی با ۱۰‌درصد اعتبار به تاریخ خبر داد. مهدی غضنفری، افزود: «متاسفانه بانک‌ها مدت زمان زیادی است که به نحوه غیرمطلوبی گشایش ال‌سی می‌کنند و گشایش ال‌سی آن‌ها عملا به صد تا ۱۳۰درصد اعتبار رسیده است که این وضعیت قابل قبول نیست.» او با اشاره به این‌که در نیمه نخست سال‌جاری از مجموع ۱۶‌میلیارد دلار صادرات غیرنفتی کشور ۱۰/۸‌میلیارد دلار آن به چرخه اقتصاد بازگشت، افزود: «در این مدت ۴۰‌درصد از واردات کالا از طریق ارز حاصل از صادرات انجام شد.» او با بیان این‌که فساد مالی سه‌هزار‌میلیارد تومانی قدرت مخاطره‌پذیری را از سیستم بانکی گرفت، گفت: «امسال تاکنون عملکرد مربوط به اختصاص تسهیلات سرمایه در گردش از صندوق توسعه ملی به واحد‌های تولیدی مطلوب نبوده است به‌طوری که ۲۳۵۰ واحد برای دریافت ۵/۳‌هزار‌میلیارد تومان سرمایه در گردش به صندوق توسعه معرفی شدند، اما تاکنون فقط صد شرکت به میزان ۴۰۰‌میلیارد تومان موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند.» وزیر صنعت، معدن و تجارت از کاهش ۵۰‌درصدی تولید انواع خودرو در ۱۰‌ماهه امسال خبر داد و افزود: «در این مدت تولید محصولاتی مانند ماشین لباسشویی، محصولات پتروشیمی، یخچال فریزر و تلویزیون با کاهش مواجه شد.»

ایران یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان فولاد
در ادامه این جشنواره، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به وجود ۱۷۱ معدن زغال سنگ و ۹۷ معدن سنگ آهن در کشور گفت: «با وجود داشتن چنین پتانسیلی ایران یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان فولاد و محصولات فولادی در جهان است.»داریوش هندویی افزود: «با پتانسیل‌های کنونی می‌توانیم دست‌کم ۲۵۰ کارخانه تولید فولاد و محصولات فولادی در کشور بسازیم.»او با اشاره به این‌که برخی به غلط اظهار می‌کنند که فقط چهار معدن سنگ آهن کشور اختصاصی است گفت: «متاسفانه هنوز در برخی از معادن زغال سنگ از قاطر برای نقل و انتقال ماده معدنی استفاده می‌شود!»این اظهارات نگران‌کننده از وضعیت تولید که این بار تنها به گله‌گذاری از سوی تولیدکنندگان و نمایندگانشان در انجمن‌های تولیدی محدود نشد و نمایندگان مجلس و حتی وزیر صنعت نیز با تاکید بر کاهش تولید خودرو و لوازم خانگی و… به جمع تولیدکنندگان پیوسته‌اند به نظر می‌رسد که واقعا شرایط تولید سخت شده و باید برای سرپا ماندن آن فکری کرد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.