سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » سلامت انتخابات و «مراقبت های ویژه» مطلوب رهبری...
» چهل ماه پس از خطبه هایی که رهبری در آن امکان تقلب در انتخابات را رد کرد

سلامت انتخابات و «مراقبت های ویژه» مطلوب رهبری

چکیده :چهل ماه از آن روزها گذشته است. نامزدهای معترض آن انتخابات در بازداشت خانگی هستند و کشور گرفتار پیامدهای بی کفایتی دولتی است که به جای مردم، رهبری به آن مشروعیت داد و حالا رهبری نگران سلامت انتخاباتی است که قرار است هشت ماه بعد برگزار شود و رقبایی که بر سر قدرت از حالا به جان هم افتاده اند. چه شده که رهبری نگران سلامت انتخابات و خواستار مراقبت بیشتر شده است؟ آیا در این چهل ماه، جمهوری اسلامی تغییر کرده یا ساز و کارهای قانونی، و یا ایشان تجربه خاصی در این زمینه دارند که مردم از آن بی خبرند یا قبلا چیزی از احمدی نژاد و دولتش دیده اند که امروز نگران سلامت انتخابات شده اند؟...


کلمه – سید مهرداد طباطبایی:

“مردم اطمینان دارند؛ اما برخى از طرفداران نامزدها هم اطمینان داشته باشند که جمهورى اسلامى اهل خیانت در آراء مردم نیست. ساز و کارهاى قانونى انتخابات در کشور ما اجازه تقلب نمی دهد. این را هر کسى که دست‌اندرکار مسائل انتخابات هست و از مسائل انتخابات آگاه است، تصدیق می کند.”

حدود چهل ماه از روزی که رهبری این سخنان را در خطبه های نمازجمعه تهران گفتند، می گذرد. آیت الله خامنه ای در همین جملات نه فقط پیشاپیش حساب مردم را از طرفداران نامزدهای منتقد جدا کرد، بلکه تقریبا آب پاکی را هم روی دست آنها که خواهان پس گرفتن رای خود و احقاق حق خود بودند، ریخت و هرگونه امکان تقلب در جمهوری اسلامی را منتفی دانست. ناگفته پیداست که با این سخنان، حتی اگر شورای نگهبان به این نتیجه هم می رسید که دولت در انتخابات تقلب کرده، مگر می شد چنین سخنان صریحی از رهبری را زیر پا گذاشت و برخلاف آنها حرف زد؟

اما تاریخ ورق خورده و چهل ماه گذشته است. نامزدهای معترض آن انتخابات در بازداشت خانگی هستند و کشور گرفتار پیامدهای بی کفایتی دولتی است که به جای مردم، رهبری به آن مشروعیت داد و حالا بعد از سه سال و نیم راه پس و پیش رفتن را هم به روی نظام بسته و گرفتارش ساخته است. رهبری اما در سفر استانی خود، در فکر انتخاباتی است که قرار است هشت ماه بعد برگزار شود و رقبایی که بر سر قدرت از حالا به جان هم افتاده اند. طنز تاریخ اینجاست که رهبری علاوه بر هشدار درباره اختلافات مسئولان و نگرانی از “بی آبرویی” و تبدیل جنجال سیاسی انتخابات به “فتنه”، از اهمیت سلامت انتخابات سخن گفته اند و به “ضرورت مراقبت های گوناگون از جهات مختلف” اشاره کرده اند:

“البته سلامت انتخابات هم مسئله‌ى اساسى و مهمى است. منتها فرض ما بر این است که مسئولین کشور با وجدان اسلامى و الهى وارد می شوند و انتخابات ما سالم است. در گذشته هم که در دولتهاى مختلف انتخابات انجام گرفته است – چه انتخابات ریاست جمهورى، چه انتخابات مجلس، چه دیگر انتخابها – فرض ما بر این بوده است که انتخابات، انتخابات سالمى است. البته مراقبت هاى گوناگون از جهات مختلف لازم است انجام بگیرد.”

این سخنان جدید و فاصله عمیق آن با سخنان ۴۰ ماه قبل ایشان، به خصوص که این بار کاملا حساب شده و با برنامه قبلی هم بیان شده و رهبری در دو روز قبل خبر داده بود که قصد دارد چنین نکاتی را درباره انتخابات بگوید و قاعدتا این جملات با ملاحظه ی بسیار زیاد و رعایت همه جوانب بر زبان ایشان جاری شده؛ پرسش های متعددی را ایجاد می کند که پاسخ می طلبند و حاکمیت نمی تواند با عبور از کنار آنها و خود را به ندیدن و نشنیدن زدن، اهمیت پرسش هایی از این دست را کمرنگ جلوه دهد:

۱ . در این چهل ماه چه اتفاقی افتاده که رهبری نگران سلامت انتخابات شده و خواستار مراقبت های گوناگون در این زمینه می شود؟ به فرموده ایشان در نمازجمعه ۲۹ خرداد ۸۸، نه جمهوری اسلامی اهل خیانت در آرای مردم است و نه ساز و کارهاى قانونى اجازه چنین کاری می دهد. آیا در این چهل ماه، جمهوری اسلامی تغییر کرده یا ساز و کارهای قانونی، و خلاصه چه شده که این بار باید صندوق های رای را در بخش مراقبت های ویژه بستری کرد؟

۲ . در آن دوره و این دوره، دولت احمدی نژاد مجری انتخابات بود. جان کلام رهبری در خطبه های مذکور هم این بود که نظر او به نظر ایشان نزدیک تر است. این در حالی بود که قاطبه نخبگان کشور و حتی مسئولان وقت و قبل نظام در آن زمان نظری متفاوت داشتند و برخی حتی به موسوی تبریک هم گفته بودند و مواضع امروزشان هم نشان می دهد که به قانون شکنی، کج دستی و بی پروایی احمدی نژاد و دولتش در نقض حقوق شهروندان معترف بودند. آیا سخنان اخیر رهبری درباره سلامت انتخابات، نشانه این است که ایشان دیگر نظر احمدی نژاد را به خود نزدیک نمی دانند، یا نگران اند دولت کسی را روی کار بیاورد که نظرش نزدیک نیست؟ آیا فرض وجدانی و الهی ایشان درباره مسئولان ممکن است در این دوره نقض شود، و آیا این فرض در دوره دهم نقض نشده بود؟

۳ . اولین و مهمترین حرف میرحسین موسوی در تمام این سه سال، این بود که حاکمان حق ندارند در رای مردم دست ببرند. اولین و مهمترین شعار مردم در جنبش سبز هم پس گرفتن رای خود بود. آغاز حیات این جنبش و آغاز روند انحراف جمهوری اسلامی هم از همین جا آغاز شد که حق و رای و خواست مردم ندیده گرفته شد. بسیاری به تاوان همین حق طلبی در این سه سال زندانی و محکوم شدند، از جمله خود میرحسین که همچون همسرش و شیخ مهدی کروبی به تاوان اعتراض به تقلب همچنان در حصر خانگی هستند. آیا اکنون که رهبری پس از ۴۰ ماه به اهمیت سلامت انتخابات رسیده و به آن اشاره کرده است، نباید به جای بازداشت خانگی موسوی و کروبی از “بصیرت” آنها تقدیر و به اشکالات اساسی که آنها به روند انتخابات ۸۸ و شیوه اداره کشور داشتند، رسیدگی شود؟

۴ . در نوروز ۸۸ آیت الله خامنه ای اخطار دادند که هرگونه صحبت درباره سلامت انتخابات، القاء دشمن است و رقبای انتخاباتی نباید در این دام بیفتند و صدای دشمن از گلوی آنها بیرون بیاید. اکنون هشت ماه مانده به انتخابات بعدی، خود ایشان اولین کسی هستند که درباره سلامت انتخابات ابراز نگرانی می کنند و از ضرورت مراقبت های گوناگون در این باره سخن می گویند. در میان این همه غبار فتنه ها و حرف های ضد و نقیض، بالاخره کدام حرف را باید جدی گرفت؟ و این چگونه دشمن شناسی است…

۵ . در سال ۸۸ کمیته صیانت از آرای ستاد موسوی که می خواست به سازماندهی ناظران این نامزد انتخاباتی و گردآوری گزارش تخلفات از سراسر کشور بپردازد، ابتدا با حمله های گسترده تبلیغاتی و سیاسی و سپس با برخورد امنیتی شدید رو به رو شد. فرزند شهید بهشتی و بسیاری دیگر، برای دفاع از همین کمیته با آن همه اتهام رو به رو شدند؛ حال آنکه تنها جرمشان این بود که می خواستند همین مراقبت های قانونی را سامان دهند که امروز رهبری به ضرورت آن رسیده است. آیا صیانت از آرای مردمی در سال ۸۸ بد بود و در سال ۹۲ خوب است؟ و آیا اگر نام “صیانت” به “مراقبت” بدل شود، مشکل حل می شود؟

۶ . فرزند آیت الله هاشمی که این روزها در زندان انفرادی است، و در این سه سال به وارد کردن ۲۰ هزار اسلحه به کشور برای رساندن به معترضان! تزریق پول های کلان به فتنه، ارسال پیام به مقام های آمریکایی در انتخابات ۸۸ و انواع اتهامات دیگر متهم شد، در واقع جرمش این بوده که در آن سال، مرکزی را در کمیته صیانت برای گردآوری گزارش های ناظران از طریق پیامک ایجاد کرده بود. دولت نه تنها برای مقابله با این کار سیستم پیامک ها را قطع کرد، بلکه صدها تلفن ثابت این کمیته را هم قطع کرد تا ارتباط ناظران سطح کشور با تهران قطع شود و گزارش تخلفات انتخاباتی یکجا جمع نشود. دو روز قبل خبرگزاری فارس وابسته به سپاه اعلام کرد که اتهام مهدی هاشمی ارسال یک نامه درخواست ویزا به سفارت عربستان با امضای دکتر بوده، در حالی که او هنوز دکترای خود را نگرفته بود! این خبر و این گفته او که تلفنی به پدرش گفته در این مدت هیچ بازجویی جدی نداشته است، به تنهایی نشان می دهد که همه اتهامات سیاسی قبلی به وی بی اساس بوده و جز پرونده سازی و مچ گیری، در واقع هیچ پرونده و سند و اتهام قابل توجهی در کار نیست. آیا جرم مهدی هاشمی جز پرداختن به موقع به همان مساله ای است که امروز دغدغه رهبری شده است؟

۷ . دهها و شاید صدها نفر در این سه سال بازداشت و متهم شدند به اینکه درباره سلامت انتخابات ۸۸ تشکیک کرده اند و به نظام اتهام تقلب زده اند و یا در کمیته “غیر قانونی” صیانت از آرا فعالیت کرده اند و یا از تخلفات انتخاباتی گزارش داده اند. بسیاری از این افراد به این خاطر به حبس و جریمه هم محکوم شدند و مجازات خود را هم کشیدند. اکنون که پس از چهار سال، بصیرت بهنگام این دلسوزان کشور و انقلاب تلویحا مورد اذعان رهبری هم قرار گرفته است، آیا حداقل وظیفه ای که از سران حاکمیت انتظار می رود و بر می آید، عذرخوهی و دلجویی از این افراد نیست؟

۸ . رهبری در سخنان دیروز خود در شیروان به صراحت خواستار “مشارکت عظیم و مصون کننده” در انتخابات شده اند و از همه دست اندرکاران خواسته اند زمینه ساز “حضور گسترده” مردم باشند. آیا با توجه به “ساز و کار” ناگواری که به خصوص اخیرا در جمهوری اسلامی تثبیت شده و کسی حتی اجازه و جرات ابراز نظر متفاوت با رهبری را ندارد – نمونه اش بحث کنترل جمعیت که تا دیروز بسیاری از اصولگرایان مدافع آن بودند و امروز به دنبال اظهار نظر رهبر یکباره خواب نما شده و تغییر نظر داده اند – اگر حضور مردمی در انتخابات کم هم باشد، مسئولان جرات اعلام عدد و رقم پایین را دارند؟ و ناظران و مجریان نخواهند گفت که مصلحت نیست عدد و درصدی خلاف تاکید رهبری بر “عظیم” بودن میزان مشارکت اعلام شود؟ در واقع آیا رهبری با همین یکی دو جمله، سلامت انتخاباتی مورد نظر خود را مخدوش نساخته اند؟

۹ . تغییر لحن آشکار رهبری در این مدت و درباره انتخابات قبلی و بعدی، ابهام برانگیز است. چه شده که رهبری تصور می کنند در این ساختاری که آن موقع می گفتند تقلب در آن ممکن نیست، حالا باید مراقبت کرد و نگران سلامت انتخابات بود؟ به طور مشخص باید پرسید؛ آیا رهبری تجربه خاصی در این زمینه دارند که مردم از آن بی خبرند، یا قبلا چیزی از احمدی نژاد و دولتش دیده اند که امروز نگران سلامت انتخابات شده اند؟

۱۰ . اخیرا رهبری کمتر از سخنرانی های قبلی خود از لفظ “بصیرت” استفاده می کنند و به ندرت از بی بصیرتی کسانی که به گونه دیگری می اندیشند، سخن می گویند. آیا می توان اینگونه استنباط کرد که تحقق یکی پس از دیگری پیش بینی های فرزندان انقلاب و امام و دلسوزان کشور و نظام باعث چنین تغییری لحنی شده است؟ در این صورت، آیا مشاهده بصیرت منتقدان و بی بصیرتی دوستان، الزامات دیگری ندارد و صرف تغییر لحن و تکرار دغدغه های چهار سال قبل منتقدان احمدی نژاد در همه زمینه ها کافی است؟ آیا انصاف است بزرگمردانی که سه سال قبل واقعیت های امروز را می دیدند و دردمندانه درباره آنها هشدار می دادند، امروز در حصر خانگی باشند و رهبری از سلامت انتخابات بگویند؟ آیا پاسخی برای مردم و تاریخ داریم؟ و بالاتر از آن، آیا خدا را شاهد پیش و پس اعمال خود نمی بینیم و به تعبیر قرآنی، ألم یعلم بأن الله یری/ آیا نمی دانند که که خدا آنها را می بیند؟



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۲۸ پاسخ به “سلامت انتخابات و «مراقبت های ویژه» مطلوب رهبری”

  1. Javidrahju گفت:

    نه برادر من ، باز موقع انتخابات شده آقایون یاد مردم افتادند

    • ZX14518 گفت:

      ای کا ش حداقل ادب داشتی به ذریه رسول خدا ناسزا نمبگفتی .این است منطق شما اقای …………..

  2. سبزینه گفت:

    کلمه تو که گول بخوری وای به حال بقیه!

    تغییری در کار نیست و نخواهد بود.

  3. Armin249853 گفت:

    ما نظرمان  به هر کس که بخواهیم و  هر زمان که اراده کنیم نزدیک یا دور میشود .

  4. Parsa Dorbeigi گفت:

    منظور از انتخابات سالم، انتخاباتی هست که نمایندگان ایشان از صندوق در بیان.
    واقعا امیدوارم که من در اشتباه باشم و منظورشون نماینده اکثر مردم ایران باشه و واقعا به فکر سازندگی افتاده باشن. البته باز باید «مردم» رو تعریف کنیم، چون به تعبیر آقایان از این ۸۰ میلیون جمعیت، قشر عظیمی (به نظرم بیش از نیم) صرفا خس و خاشاک و میکروب و حیوان هستند و نه آدم!
    سوال اینجاست که اگر تا به امروز فرض ما بر این بوده که انتخابات، انتخابات سالمى بوده، چرا مجددا همین رو فرض نکنیم و به آقای احمدی نژاد اعتماد نکنیم؟ ایشون از شورای نگهبان آقای جنتی تایید صلاحیت شدن و نظر رهبری هم که به نظر ایشون نزدیکتر بوده، پس قاعدتا نباید به وجدان اسلامى و الهیشون شک کنیم!! <—- جدی نگیرید.

  5. Alimohmad_d گفت:

    تا موسوی و کروبی آزاد نشن ، هیج انتخاباتی نباید برگزار بشه.یعنی دیگه برا چی برگزار بشه ، مثل سوریه بشه رئیس جمهوری مادام العمر.البته مال کشور ما از نوع کلاسیکش هست و یک نفر در راس قرار داره و هربار مهره های مختلف رو امتحان میکنه.
    لعنت به خامنه ای

    • Motorehaner گفت:

        منتظر دستور شما بودن.
        حتمااول اون دو نفر رو آزاد میکنند بعد انتخابات انجام میدن.
        یا اگه دوست داری موسوی رو مستقیما بذارن رییس جمهور بدون انتخابات.
        این بهتر هم هست چون برای نظام هزینه هم نداره .
      خدا تمام منحرفین رو به راه راست هدایت کنه.

  6. Monire گفت:

    اگر فرض بگیریم که انتخابات جمهوری اسلامی سالم برگزار بشه ، که ۱۰۰البته نمیشه! ، باز هم به گفته ی دکتر سروش : “انتخابات نشانه ی دموکراسی نیست و باید قوه قضاییه رو مستقل کنیم”

  7. قم- يك طلبه گفت:

    آقای مدرسی یزدی از فقهای شورای نگهبان و فردی تند در مخالفت با جریان اصلاحات است. یکی از بستگان نزدیک ایشان می‌گفت که ایشان پس از موضع گیری رهبری و تایید صریح انتخابات پیش از شورای نگهبان می‌گفت به فرض هم تقلب ثابت شود حالا دیگر چه کسی جرات دارد اعلام کند. ضمنا یکی از اعضای جلسه طولانی هشت نفره فضلای قم که پس از شروع قضایای اعتراضاتبا رهبری داشتند نقل کرد که رهبری در آن جلسه گفت پس از آن که من دیدم پیامکهایی به نام من منتشر شد شب انتخابات دستور قطع پیامک را دادم! این کار به دستور مستقیم خود ایشان بود نه دولت!

  8. ZX14518 گفت:

    سرت کردی زیر برف هیچی از اوضاع جهان خبر نداری اونقدر پای شبکه های ماهواره نشتی که مغزت  پر شده است از …………….

  9. ZX14518 گفت:

    واقعا اگه شما فرا خوان بدید چند نفر میان واقعا بگو جان من بگو………

    • Mohammadabdi گفت:

       مردم اگر بدونن کتک نمی خورن و شماها به نام مردم، مغازه ها و اموال مردم را تخریب نمی کنید میان خیلی هم میان بیچاره شما حداکثر ۵ درصد طرفدار دارید در حالیکه خودتون می دونید و قبلا هم در دوم خرداد و بیست و دوم خرداد تجربه کردید که ما چقدریم

    • Nashenas گفت:

                                          “اگر صبر کنی‌ ز  غوره حلوا سازم”
      کمی‌ صبر داشته باش.
      یک مرتبه غوغایی شود که هیچکس باورش نشود!

    • Agsagsd گفت:

       ما همه میایم… خیلی بیشتر از اونی هستیم که به فکرت برسه

  10. Namjoo گفت:

    این انتخابات نیست انتباخات است. خود بینى باعث باخت شما شد آقاى خامنه اى. 

  11. koosha1 گفت:

    فیلم مستند :ایران ” The forgortten glory”  را تماشا می کردم و با حکومت
    کنونی ایران مقایسه کردم و میبینم که راه بسیار طولانی سپری کردیم ولی
    عقب-عقب. کوروش کجا و خامنه ای  کجا!!!!!!!!!!!!!!! جای بسیار بسیار تاسف
    است. 
    کوشا   

  12. Faraz گفت:

    برای انتخابات سالم حداقل دو کار لازم است
    ۱- اعلان نتیجه هر حوزه انتخاباتی بر سر در همان حوزه تا همه بدانند .در این صورت تقلب احتمال ضعیف دارد زیرا چندین در حوزه وجود دارد .
    ۲- نظارت ارگان های جهانی و بین المللی بر انتخابات .
          نگران تقلب هستید ؟ بسم الله

  13. Dfghj گفت:

    آخه کسی نمیاد راهپیمایی. آی کیو!!!!

    • ناشناس گفت:

       اعتراض با گلوله پاسخ داده میشود و حکومت ابایی از کشتن تمام مردم هم ندارد. قبل از سقوط اولین کسانی که قربانی می کنند همین شما کامنتی دوزار ها هستید. پس باشید تا صبح دولتتان بدمد!

  14. Mohammad-shdegh گفت:

    سخنی است از امام صادق علیه السلام  در شناخت خدا ، رسول و اولی الامر.می فرماید  ” اعرفوالله بالله . والرسول برسالته واولی الامر بالامر المعروف و العدل و الاحسان.” یعنی  کارگزاران اسلامی ، به رواج معروف ، گسترش عدالت و احسان به مردم  قابل شناسایی می باشند.
    به جرات می توان گفت هیچ یک از سه صفت بیان شده توسط معصوم  ع  در شخص خامنه ای موجود نیست. پس چرا نویسندگان ما  از وی با عنوان رهبری یاد می کنند؟
    معروف شناخت جامعه ، زمان ، مکان و عرف و مردم و نیاز های واقعی کشور است .آیا خامنه ای ، در ک روشنی از جامعه ، مردم وخواست ملی دارد؟
    عدالت سرشاخه معروف و صفت پایه ی یک کار گزار مسلمان است .آیا در حوزه حاکمیت  خامنه ای رنگ و بویی از عدالت دیده  مس شود؟
    احسان صفت غالب خداوند و رفتار مطلوب  محسنین می باشد. و آن گذشت و بخشش  از خاستگاه رافت و مودت  بر مردم است، آیا خامنه ای نشانه ای از صفت محسنین را دارد؟.کسی که به ولی نعمت های خویش خیانت می ورزد، حقوق آنان را پایمال می سازد، دست خود و متعدیان را در غارت حقوق مردم باز می گذارد، از کلاهبرداران و دزدان شناخته شده حمایت می کند ،  نمایندگان واقعی مردم را تبعید ، حصر و زندان می کند، حرمت پیران را نگاه نمی دارد و بر جوانان شفقت ندارد. خود به آشکار مردم را به خودی و غیر خودی، بابصیرت  و بی بصیرت ، دشمن  و دوست تقسیم می کند و از قضا کسانی را غیر خودی ، بی بصیرت، و دشمن  معرفی می کند ، دلسوز ترین ، خردمند ترین ، امین ترین شخصیت های روزگار این سرزمین می باشند، آیا محسن است ، عادل است؟ به رواج معروف مشهور است؟
    نیست !!!!!!!!! خامنه ای هیچ یک از شرایط یک کارگزار امین ، با تدبیر،شجاع  و پارسا را ندارد. اگر شجاعت این است که انسان خطاکار به خطایش اعتراف کند و پوزش بخواهد و جبران مافات کند، خامنه ای در ردیف ترسو ترین کارگزاری است که این سرزمین به خویش دیده است. شجاعت صفت مردان حق است. شجاع  حتی در قصور حقوق از دست رفته مردم خود را مسئول میداند و چهره خود را به آتش نزدیک می سازد که بار الها این قصور را بر علی  ببخش ! . هیهات  هیهات  از این تشابه  !و تاسف بردانایان قومی که بر لئامت لئیم صبر می کنند ، کریمان را به اسارت می خواهند و مچموعه ای از بافته های غریب خویش را که در آن از معروف و عدالت و احسان خبری نیست، دین می پندارند و می پندارند، فقیهان، بزرگان وبرگزیدگان الهی هستند. فراموش نشود،خامنه ای رهبری نیست .

  15. Arshiaa_magic گفت:

     مگر میشود انسانی بصیر باشد بدون ایتکه صداقت داشته باشد لازمه بصیربودن

  16. Ab1977 گفت:

    وَإِذَ أَخَذَ اللّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُواْ الْکِتَابَ
    لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلاَ تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاء ظُهُورِهِمْ
    وَاشْتَرَوْاْ بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا فَبِئْسَ مَا یَشْتَرُونَ سوره ی
    آل عمران آیه ۱۸۷

    سلام بر بندگان صالح خدا

    واقعاً از اینکه روز روشن در عصر ارتباطات  بوضوح دست به تحریف می زنید متعجبم !!!

    از نویسنده ی مقاله می خواهم انصاف بخرج داده و یکبارهم شده  نگاهی دقیق و یا حتی گذرا به متن خطبه های امام
    خامنه ای در نمازجمعه ی بعد از انتخابات داشته باشند. بعد خودشان به صداقت در
    نوشتارشان و میزان احترام به شعور مخاطبان نمره بدهند . فعلاً ظاهراً هر شخصی هر
    چه می خواهد دل تنگش می گوید ولی مطمئناً این دو روز دنیا تمام می شود و بزودی می
    بایست  در قبال اعمال خود علی الخصوص تاثیر
    گذاری بر روی افراد و لغزش  نا آگاهانی که فریب
    آسمان و ریسمان بافتن های ما را می خورند باشیم .

    الا لعنه‌الله علی الظالمین

    و السلام علی من اتبع الهدی

    • Asfdasf_kdskk گفت:

      خاک بر سر بیمار اون کسایی که هنوز نفهمیدن حاکمیت دو رو و ریاکار چه آسمون ریسمونی میکنه که خودشه نجات بده!!! خاک عالم!! با این مظلوم نمایی فقط باعث میشین دیگران فکر کنن بجایی …!! 

    • As گفت:

       شما  خودت رو ناراحت نکن ” تا کور شود هرانکس که نتواند دید ” البته این همه انصاف رو پیش رهبری
      راستی از دشمن چه خبر؟
      تو رو خدا اگه شما به رهبری دسترسی داری بگو از کلمه یا واژه دیگه ای استفاده کنه بخدا من یکی به این کلمه آلرژی پیدا کردم
      منالله توفیق برادر

  17. Jamal گفت:

    از صندوق رای اینها یک شکنجه گر یا قاتل و یا پوتین به پا  یا بازجو در خواهد آمد….مثل مرتضوی ….

  18. Asdsdf گفت:

    قرآن کریم: از کسی پیروی کنید که در قبال هدایت شما در خواستی از شما ندارد( پول یا هر چیز مادی دیگری)

  19. Asdsdf گفت:

    ای کاش موسوی و کروبی ضد آمریکا و صهیونیست بودن

  20. ناشناس گفت:

    در پاسخ به خواننده ای که نوشته است “حواستون باشه قالیباف هیچ فرقی با احمدی نژاد نداره” باید بگویم چرا یک فرق هایی هست.  مثلا قالیباف یک کمی از آن دیگری باشعورتر است اما در عوض درهنر پاچه خواری به مراتب از احمدی نژاد جلو تر است.