حذف روز گفتوگوی تمدنها از تقویم رسمی کشور
چکیده :روزهای مبارزه با استعمار انگلستان، بصیرت و میثاق امت با ولایت، بسیج اساتید، مقاومت و پایداری به تقویمملی کشور اضافه و روزهای اسنادملی، گل و گیاه و گفتوگوی تمدنها از تقویم حذف...
براساس تصمیم شورای دولتی فرهنگعمومی؛ روزهای مبارزه با استعمار انگلستان، بصیرت و میثاق امت با ولایت، بسیج اساتید، مقاومت و پایداری به تقویمملی کشور اضافه و روزهای اسنادملی، گل و گیاه و گفتوگوی تمدنها از تقویم حذف میشوند.
نشست مناسبتهای مصوب تقویم رسمی کشور برای سال ۱۳۹۰ هجری شمسی در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی با حضور منصور واعظی(دبیر شورای فرهنگ عمومی) برگزار شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس درمورد تغییرات متن و ضمیمه تقویم سال ۱۳۹۰ ه. ش. گفت: بخشی از مناسبتها در متن تقویم درج خواهد شد و برخی در ضمیمهی آن. همچنین تعدادی از مناسبتها که موضوعیتشان را از دست دادهاند یا متولیای برای پیگیری آنها نبوده؛ حذف شده است.
وی لیست مناسبتهایی را که قرار است در متن تقویم منتشر شود، به شرح زیر اعلام کرد:
۱ـ روز مبارزه با استعمار انگلستان.
واعظی توضیح داد: رئیس علی دلواری در مواجهه با نیروهای متخاصم انگلیسی نبرد کرد و به شهادت رسید. با همهی شیطنتها و خباثتهایی که انگلستان نسبت به ایران انجام داده است، در تقویم مناسبتی برای رویکرد انگلستان موجود نبود. بنابراین ۱۲ شهریور که مصادف با ۱۲ شهریور ۱۲۹۴ است به عنوان سالروز شهادت رئیس علی دلواری در نظر گرفته خواهد شد.
۲ـ ۲۹ دیماه به عنوان روز غزه.
۳ـ نهم دیماه تحت عنوان روز بصیرت و میثاق امت با ولایت.
بهگفته واعظی، بهمناسبت ایستادن مردم در برابر جریان نفاقی که پس از انتخابات سال گذشته شکل گرفته است؛ این روز با این نام نامیده شد.
۴ـ ۳۱ خرداد مصادف با سالروز شهادت دکتر چمران به نام روز بسیج اساتید
۵ـ ۲۱ فروردین مصادف با سالروز شهادت سید مرتضی آوینی تحت عنوان روز هنر انقلاب اسلامی.
۶ـ چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری. این روز همچنین روز دزفول خواهد بود به دلیل نقش برجسته مردم دزفول در جنگ تحمیلی.
دبیر شورای فرهنگ عمومی؛ ۱۰ مناسبت را که در زمینهی تقویم ۱۳۹۰ هجری شمسی درج خواهد شد، به شرح زیر اعلام کرد:
۱ـ ۵ خرداد روز نسیم مهر به بهانهی حمایت از خانوادههای زندانیان.
۲ـ چهارم ربیعالثانی سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع).
۳ـ ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی و به درخواست وزارت دفاع.
۴ـ ۱۷ شوال روز نبرد علی امیرالمومنین(ع) با عمربن عبدود در جنگ خندق با نام روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای. این روز به درخواست سازمان تربیتبدنی درنظر گرفته شده است.
۵ـ سوم صفر مصادف با روایتی ضعیفتر که درباره ولادت امام محمدباقر(ع) وجود دارد.
۶ـ ۱۰ تیر به مناسبت روز آزادسازی شهر مهران و به درخواست استانداری ایلام
۷ـ سوم دی به نام روز ثبتاحوال به مناسبت اولین شناسنامهای که کشور ما و به نام خانم فاطمه ایرانی صادر شده است.
۸ـ نیمه شعبان مصادف با سالروز تولد حضرت امام زمان(عج) به نام روز سربازان گمنام امام زمان(عج) و به درخواست وزارت اطلاعات.
۹ـ ۵ ذیالقعده به مناسبت روز بزرگداشت حضرت صالح بنموسی کاظم(ع) و به پیشنهاد هیات امنای امامزاده صالح.
۱۰ـ ۲۶ آبان همزمان با سالروز آزادسازی سوسنگرد از اشغال بعثیها و تحت نام سالروز آزادسازی سوسنگرد.
منصور واعظی افزود: علاوه بر این تغییرات پنج مناسبت را از متن تقویم حذف کردهایم. اینها مناسبتهایی است که دلالتهای ضعیفتری داشتند یا موضوعیت خود را از دست داده بودند یا متولی نداشتند:
۱ـ ۱۷ اردیبهشت روز اسناد ملی
۲ـ ۲۵ خرداد روز گل و گیاه
۳ـ ۳۰ شهریور روز گفتوگوی تمدنها
واعظی درمورد حذف این روز توضیح داد: روز گفتو گوی تمدنها باتوجه به مسائل سیاسی خاصی نامگذاری شد. اما چون اکنون متولی خاصی ندارد از تقویم حذف خواهد شد.
۴ـ ۲۰ مهر روز اسکان معلولان و سالمندان
۵ـ ۵ دی روز ملی ایمنی در برابر زلزله
وی همچنین ۶ مناسبتی را که از ضمیمهی تقویم حذف خواهد
شد، به شرح زیر اعلام کرد:
۱ـ ۱۰ فروردین روز همهپرسی تغییر نظام شاهنشاهی به نظام جمهوری اسلامی ایران
۲ـ ۲۰ فروردین روز قطع مناسبات سیاسی ایران و آمریکا
۳ـ ۲۱ فروردین روز تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و افتتاح حساب شماره ۱۰۰ به فرمان حضرت امام(ره)
۴ـ ۱ خرداد روز آغاز محاصره اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی
۵ـ ۵ بهمن روز انتخابات اولین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸
۶ـ ۲۴ اسفند روز برگزاری انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۵۸
در ادامه جلسه منصور واعظی در پاسخ به پرسشی مبنیبر عدم وجود دلالت محکمی که میان روز شهریار و روز شعر و ادب وجود دارد، گفت: شهریار از برجستهترین شعرای معاصر کشور است. اما درعین حال پیشنهادهای مختلفی داشتهایم که روز حافظ، سعدی یا فردوسی به نام روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شود که این موضوع هنوز به بحث گذاشته نشده است.
Dolat e Ahmadi haal ke zahmat mikashid o ba in ham e mashghal eh o gereftaari o safarhaay e Yengi Donya baaz ham baraay e farhang e mellat vaght migozaarid o naam e rooz entekhaab mikonid Lotfan yek rooz ra ham be naam KAHRIZAK namgozaari konid ! Faramosh nafarmaiid dar moored Evin o Bazdaasht e Azaadikhaahan be fekr e entekhaab nabaashid ke baayad koll e rozhaay e saal ra rooz e Shekanjeh naam gozaari farmaiid ! zemnan roz e Meshaaii ham az ghala oftaadeh , delkhor mish e ha !!! Ghalam Faranseh
نقویم هم مانند روحیه دولت و سپاه تقویم خشونت و جنگ می شود ۹۰ درصد موارد اضافه شده به تقویم این روحیه را بر می انگیزاند
۲۵ خرداد بنام روز میلاد جنبش سبز در تاریخ ایران ماندگار شده است.
مگـــه تمــّـدنــی هـــم بــرامـون بــاقــی مــونده از دســت اینــا کــه روزش بمــونــه ؟؟؟؟!!!!!!!!!!
وای بر ما …
روز ۲۰دی را روز «چو ایران مباشد، تن من مباد …. بدین مرز و بوم زنده یکتنمباد» روز «ایران» مینامیم. (نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران) مرگ بر اشغالگران ایران.
دلیل حذف روز ۱۰ فروردین> در حال بازگشت به دوره شاهنشاهی هستیم و نیاز به یادآوری تلخ! {با قهوه تلخ مهران مدیری فرق دارد.}نیست؟
وقتی؛ تمام برنامه محمودخان؛ به نفع مطلق امریکا، انگلیس و اسرائیل تمام میشود و تمام کارهایی که آنها ۳۰ساله انجام ندادن، تنهایی انجام میده ۲۰فروردین میخوایم چیکار!؟
دولت محمودمشایی> وقتی خود امام؛ فرمانهاش حتی در باره «راس امور بودن مجلس» و فرزند و نوادگانش را قبول نداریم؛ یادی از وی برای ۲۱فروردین چرا!؟
محمودخان و یاران و حامیان> وقتی نه جمهوریت را قبول داریم و نه اسلامیت را، ۵ بهمن و ۲۴ اسفند هم میخوایم چیکار. رفتار ما خلاف نص قرآن و سیره نبوی است بس نیست؟
خب این اتفاق عجیبی نیست، پهلوی هم این کارو می کرد !