ترکمنها چه جایگاهی در مدیریت استان گلستان دارند؟
چکیده :طبق برآوردهای صورتگرفته و بر اساس آمارهای سایت استانداری گلستان؛ ۱۴۷ سازمان، اداره، دستگاه و نهاد و… وجود دارد که تنها مدیرکل تعاون روستایی، رئیس کتابخانه عمومی، معاون درمان و علوم پزشکی استان و فرمانداران شهرستانهای مراوهتپه، آققلا و گمیشان از قومیت ترکمن میباشند؛ این یعنی فقط ۳.۴ درصد از مدیریت ادارات و نهادهای استان گلستان در اختیار اهلسنت و ترکمنهاست....
آرمان خرمالی
بر اساس آمار غیررسمی حدود نیمی از جمعیت استان گلستان را اهلسنت و ترکمنها تشکیل میدهند، اما موضوع بهکارگیری شایستگان اهلسنت و ترکمن در ادارات و نهادها و دستگاهها و پستهای مدیریتی و… همواره یکی از مطالبات اساسی این قوم وفادار به نظام بوده است.
طبق برآوردهای صورتگرفته و بر اساس آمارهای سایت استانداری گلستان؛ ۱۴۷ سازمان، اداره، دستگاه و نهاد و… وجود دارد که تنها مدیرکل تعاون روستایی، رئیس کتابخانه عمومی، معاون درمان و علوم پزشکی استان و فرمانداران شهرستانهای مراوهتپه، آققلا و گمیشان از قومیت ترکمن میباشند؛ این یعنی فقط ۳.۴ درصد از مدیریت ادارات و نهادهای استان گلستان در اختیار اهلسنت و ترکمنهاست.
آیا وقت آن نرسیده است که پس از ۴۱ سال از گذشت پیروزی انقلاب، به شایستگان و فرهیختگان قوم اعتماد بیشتری گردد؟ چرا توانمندیهای و ظرفیتهای نیروهای ترکمن در سطوح مختلف مدیریتی نادیده گرفته میشود؟ به راستی دلیل اینهمه بیاعتمادیها و بیتوجهی ها و حذف نیروهای توانمند ترکمن چیست؟ مگر نهایناست که رهبری انقلاب در پاسخ نامۀ مولوی عبدالحمید، امامجمعه اهلسنت زاهدان فرمودند: «همه ارکان جمهوری اسلامی موظفند بر اساس معارف دینی و قانون اساسی هیچگونه تبعیض و نابرابری بین ایرانیان از هر قوم و نژاد و مذهبی روا ندارند. ما هم به جد معتقدیم همه باید با هم در کنار هم و در صفوف فشرده و واحدی به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیندیشند و در راه آن تلاش کنند و اجازه ندهند دشمنان این مرز و بوم و خناسان وابسته به این و آن در این صف واحد تفرقه افکنده و کارشکنی کنند».
اصل نوزدهم قانون اساسی به صراحت اعلام میدارد: «مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند، از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.»
اصل بیستم میگوید: «همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.»
در بند ۸ اصل سوم قانون اساسی نیز «مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش» یکی از وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران عنوان شده است، حال آنکه میبینیم نیمی از مردم در استان گلستان مورد کمتوجهی و عدم مشارکت در تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای استانی گردیدهاند.
به نظر میرسد که در عصر انفجار اطلاعات، زمان پاسخگویی فرا رسیده است. دلیل عدم بهکارگیری از شایستگان و نیروهای مستعد و متعهد اهلسنت و ترکمن هر چه که باشد، مسئولین امر بهصورت شفاف باید پاسخگو باشند که مشکل کار در کجاست تا اگر مشکلی از سوی اهلسنت و ترکمنها وجود داشته باشد، بدانند و درصدد رفع آن برآیند.
سخن آخر اینکه ما انحصارطلب نیستیم و همۀ پستها و مسئولیتها را برای خود نمیخواهیم، ولی میخواهیم که در انتصابات و واگذاری پستها و مسئولیتها، انصاف و عدالت رعایت شود و همۀ شایستگان فارغ از قوم و زبان و مذهب به آنچه که استحقاق دارند برسند./ پایگاه خبری اولکامیز
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085