سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » نامه یک استاد دانشگاه به وزیر علوم: ماجرای بورسیه‌های غیرقانونی را تا آخر پیگیری ک...

نامه یک استاد دانشگاه به وزیر علوم: ماجرای بورسیه‌های غیرقانونی را تا آخر پیگیری کنید/ دانشگاهیان حامی شما هستند

چکیده :اینجانب همچون اکثریت همکارانم از محدودیتها و موانعى که امروزه طراحان، مجریان و همراهان دیروز این اقدامات در مجلس و یا سایر نهادهاى قدرت براى پیگیرى قانونى ماجرا در مقابل جنابعالى و همکارانتان ایجاد میکنند، مطلعم ولى از جانبى دیگر معتقدم جنابعالى فراتر از مسؤلیتهاى قانونى و علمى، اخلاقا موظفید بدون توجه به تهدیدهاى آنان مبنى بر استیضاح و یا حتى برکنارى از مقام وزارت این ماجرا را تا حصول نتیجه پیگیرى نمایید. جنابعالى در این مسیر همراهى و حمایت اکثریت قاطع دانشگاهیان بویژه اساتید دانشگاهها را خواهید داشت. ...


یک استاد دانشگاه علم و صنعت با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، از او خواست بدون توجه به تهدیدها مبنى بر استیضاح و یا حتى برکنارى از مقام وزارت، ماجرای بورسیه های غیر قانونی را تا حصول نتیجه پیگیرى کند.

به گزارش کلمه، محمد هادى افشار استاد دانشگاه علم و صنعت ایران با تاکید بر اینکه بورسیه هاى غیرقانونى به همراه برخى استخدامها، تبدیل وضعیت ها و ارتقاهاى رانتى و غیر عادلانه ۸ سال گذشته دمل چرکینى را در قلب آموزش عالى تشکیل داده اند که بى توجهى بدانها موجب گسترش این عفونت به بخشهاى سالم این مجموعه خواهد شد، تصریح کرد که فرجی دانا در مسیر پیگیری این موضوع، همراهى و حمایت اکثریت قاطع دانشگاهیان بویژه اساتید دانشگاهها را خواهد داشت.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

رئیس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی: هیچ قانونی وجود ندارد تا برخی افراد بتوانند بدون آزمون وارد دوره دکتری شده و براین اساس نمی توان از تخلفی به این بزرگی به راحتی گذشت. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره ورود غیرقانونی دانشجویان بورسیه که بدون آزمون وارد دانشگاه شدند تا حدودی کوتاه آمده در حالی که تزریق این افراد به دانشگاه ها می تواند بسیار فاجعه بار باشد زیرا این افراد صلاحیت علمی ندارند.
منبع خبر: سایت خبری اعتدال

وزیر محترم عتف، جناب اقاى دکتر فرجى دانا،
با سلام و احترام

مطالب بالا بخشى از سخنان یکى از نمایندگان مجلسى است که همچون مجالس قبلى در ۸ سال گذشته تنها نظاره گر شخم زنى دانشگاهها توسط دولت نهم و دهم بوده اند. موضعگیرى کنونى این نماینده محترم البته حاکى از آن است که ایشان از همراهان این شخم زنى نبوده واحتمالا تنها بدلیل نگرانی از عواقب، اعتراضى به این فجایع نداشته اند.

درست است که در طول ۸ سال گذشته بنده، جنابعالى و اکثریت اساتید دانشگاهها نیز کم و بیش با سکوت از کنار این اقدامات گذر کرده و اعتراضى درخور اهمیت و گستردگى آنها نکردیم، ولى مهمترین عامل این انفعال ما، در کنار ترس و نگرانى ناشى از تهدیدها و انتقام جوییهاى پیدا و پنهان ، عدم اطلاع کافى از رخدادهاى جارى بود. شکى نیست، همه ما اطلاعاتى جسته و گریخته از وقوع فاجعه در اختیار داشتیم، برخى از تجربه هاى شخصى نیز مؤید چنین اطلاعاتى بودند، سانسور شدید و غیر عادی اطلاعات و اخبار هم نشان از وقوع فاجعه داشت ولى هیچ یک از اینها شواهد کافى را براى شکل گیرى قضاوتی واحد در افکار عمومى اساتید و متعاقبا شکل گیرى زمینه اقدامات عملى را فراهم نکرد. شاهد این مدعا اینکه بلافاصله پس از علنى شدن موضوع و تایید کلیت ان توسط وزارتخانه و برخى نمایندگان محترم مجلس، شاهد عکس العمل مناسب اساتید دانشگاهها در حمایت از پیگیرى موضوع و حمایت از جنابعالى در مقابل استیضاح کنندگان بودیم.

بورسیه هاى غیرقانونى به همراه برخى استخدامها، تبدیل وضعیت ها و ارتقاهاى رانتى و غیر عادلانه ۸ سال گذشته دمل چرکینى را در قلب آموزش عالى تشکیل داده اند که بى توجهى بدانها موجب گسترش این عفونت به بخشهاى سالم این مجموعه خواهد شد. اگرچه سابقه دانشگاههاى کشور حاکى از قدرت “خود ترمیمى” بالاى این نهاد در مواجهه با هر گونه تزریق عناصر خارجى براى تغییر کارکرد و هویت آن میباشد ولى این واقعیت نافى مسؤلیت قانونى، علمى و اخلاقى ما و شما براى بى اثر کردن چنین اقداماتى نیست. اینجانب همچون اکثریت همکارانم از محدودیتها و موانعى که امروزه طراحان، مجریان و همراهان دیروز این اقدامات در مجلس و یا سایر نهادهاى قدرت براى پیگیرى قانونى ماجرا در مقابل جنابعالى و همکارانتان ایجاد میکنند، مطلعم ولى از جانبى دیگر معتقدم جنابعالى فراتر از مسؤلیتهاى قانونى و علمى، اخلاقا موظفید بدون توجه به تهدیدهاى آنان مبنى بر استیضاح و یا حتى برکنارى از مقام وزارت این ماجرا را تا حصول نتیجه پیگیرى نمایید. جنابعالى در این مسیر همراهى و حمایت اکثریت قاطع دانشگاهیان بویژه اساتید دانشگاهها را خواهید داشت.

در عین حال نگارنده بر این باور است که خلأ اطلاعاتى موجود در مورد بورسیه هاى غیرقانونى میتواند از یکطرف مانع شکل گیرى اجماع حداکثرى اساتید در حمایت از پیگیرى موضوع شده و از طرفى دیگر دست طراحان، مجریان و همراهان دیروز این اقدامات و استیضاح کنندگان امروز را براى خلط مبحث و تحویل صورت مساله از تلاش قانونى براى “بی اثر کردن اقدامات قبیله اى- رانتى دولت نهم و دهم ” به “دعواهاى با انگیزه هاى سیاسى- جناحى” فراهم نماید. لذا بدینوسیله از جنابعالى درخواست میشود اطلاعات زیر در مورد بورسیه هاى غیرقانونى را از طرق مقتضى در اختیار جامعه دانشگاهى قرار دهید.

۱- چند در صد از بورسیه ها از طرق غیر قانونى و بدون طى رویه هاى قانونى- عرفى رایج به این فرصت دست یافته اند.

۲- چند در صد از بورسیه ها از حداقل شرایط قانونى- عرفى لازم براى کسب چنین فرصتى برخوردار نبوده اند.

۳- کدامیک از بندهاى آیین نامه های وقت مستمسک چنین اقدامات غیر قانونی قرار گرفته است.

۴- فرآیندهاى غیرقانونى طراحى شده توسط مجریان براى تحقق چنین فجایعى چه بوده است.

۵- کدامیک از شخصیتهاى حقوقى و حقیقی مسؤلیت طراحى و اجراى این فرآیندها را بر عهده داشته اند.

۶- چند در صد از این بورسیه ها از وابستگان نسبى یا سببى مدیران دولتى و یا نهادهاى دیگر بوده اند.

در انتها مایلم توجه جنابعالى را به برخى از عوارض مخرب و ماندگار ناشى از عدم پیگیرى این ماجرا تا حصول نتیجه مناسب جلب نمایم:

۱- برزمین ماندن حق مسلم متقاضیان شایسته اى که بصورتى غیرقانونى از چرخه رقابت براى کسب فرصت بورسیه حذف شد ند. این امر به نوبه خود موجب ناامیدى آنان از سیتم اموزش عالى کشور و دامن زدن به مهاجرت نخبگان خواهد شد.

۲- افول کیفیت اموزش و پژوهش در دانشگاههاى کشور تا زمانیکه سیستم آموزش عالى کشور موفق به ارتقاء این بورسیه ها تا سطح استانداردهاى جارى شود.

۳- تایید ناخواسته و تن دادن به مبانى نظرى نهفته در پس این اقدامات مبنى بر این که ” میتوان هر از چند گاهى با برسر کار آوردن و درصورت لزوم قربانى کردن چند نفر انگشت شمار، چنین پروژه هایى را بدون نگرانى از عواقب حقوقى آن اجرا کرد و کسى را اراده و یا توان جلوگیرى از تحقق اهداف دور و نزدیک آنها چه در زمان اجرا و چه بعد از آن نخواهد بود”.

با احترام

محمد هادى افشار
دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران

۱۸ مرداد ۱۳۹۳



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.