سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » زلزله تمام شد؛ حالا بی‌مسئولیتی مسئولان از میان زلزله‌زدگان قربانی می‌گیرد + گزا...
» بسیاری از مردم آسیب‌دیده هنوز در چادر زندگی می‌کنند

زلزله تمام شد؛ حالا بی‌مسئولیتی مسئولان از میان زلزله‌زدگان قربانی می‌گیرد + گزارش تصویری

چکیده :زخم های زلزله آذربایجان تمامی ندارد. فوت کودک 2 ساله بر اثر سرما در ورزقان و جان باختن آسیب دیده دیگری در اثر آتش سوزی چادرهای ناایمن، نمونه هایی از اخبار تلخی است که این روزها از مناطق زلزله زده آذربایجان می رسد؛ خبرهایی که ظاهرا برای بیدار کردن وجدان مسئولانی که شعار رسیدگی به مشکل سرپناه زلزله زدگان را دادند، کافی نیست....


کلمه – گروه اجتماعی: زخم های زلزله آذربایجان تمامی ندارد. فوت کودک ۲ ساله بر اثر سرما در ورزقان و جان باختن آسیب دیده دیگری در اثر آتش سوزی چادرهای ناایمن، نمونه هایی از اخبار تلخی است که این روزها از مناطق زلزله زده آذربایجان می رسد.

به گزارش کلمه، زلزله تمام شد و پس لرزه ها هم ضعیف تر از آن اند که قربان بگیرند؛ اما قربانیان تازه در مناطق زلزله زده، حاصل بدعهدی و بی مسوولیتی مسوولان حکومتی است. حالا سرما از آسیب دیدگان جان می گیرد.

فوت کودک ۲ ساله بر اثر سرما خبری تکان دهنده بود که ظاهرا برای بیدار کردن وجدان مسئولانی که شعار رسیدگی به مشکل سرپناه زلزله زدگان را دادند کافی نیست. در دو روز اخیر، روزنامه جهان صنعت گزارش خبر فوت یک کودک دو ساله بر اثر سرما در مناطق زلزله زده را اعلام کرد و ایرنا ارگان رسمی دولت هم از از وقوع آتش سوزی دوباره در چادر زلزله زدگان آذربایجانی سبب سوختگی «شدید» یک پیرزن ۸۰ ساله خبر داد.

آتش سوزی دیگری هم روز گذشته در روستای برازون از توابع شهرستان هریس و هنگام استفاده از گاز پیک نیک برای تهیه غذا رخ داده است. آتش سوزی روز گذشته در حالی رخ داد که حدود دو هفته پیش نیز آتش سوزی در چادر زلزله زدگان آذربایجانی در روستای قراجا شهرستان هریس منجر به کشته شدن پیرزنی ۷۰ ساله شده بود.

آمار دقیق آتش سوزی چادرها مشخص نیست اما هلال احمر اعلام کرده  در دو هفته گذشته تعدادی از چادر‌ها به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی دچار حریق شدند.

مشکلی زلزله زدگان بدقولی مسوولان است

پیشتر اعلام شده بود که قبل از فرا رسیدن فصل سرما و طی ۴۵ روز، مسکن موقت برای زلزله زدگان ایجاد خواهند کرد اما این قول ها تا کنون عملی نشده است. از همین رو نماینده ورزقان در مجلس مشکل فعلی مردم را بدقولی مسوولان خوانده و به ایلنا می گوید: مشکل اصلی در مناطق زلزله زده تعلل مسئولان است و در اجرا و مدیریت ضعف وجود دارد چرا که هنوز مردم در چادر زندگی می‌کنند و ما بار‌ها از مسئولان خواستیم که چادر‌ها را جمع کند و شزایط اسکان موقت را فراهم کند.

دهقان با اشاره به سرما و شرایط سخت حاکم بر مردم در چادرها اشاره می کند که اقلیم این مناطق به گونه‌ای است که از هم اکنون در کوههای اطراف برف باریده است و سرما مردم را آزار می‌دهد. بارندگی اخیر نیز باعث شد که آب به چادرهای مردم برود و شرایط سخت باید هر چه زود‌تر پایان یابد.

او این نکته را به مسوولان گوشزد می کند که برای ساختن ساختمانی برای یک اجلاس هزینه می‌کنند و در مدت کوتاهی ساختمان ساخته می‌شود اما برای ساخت خانه‌ها موقت و اتاق‌های سه در چهار برای مردم تعلل می‌کنند.

این وضعیت حتی مسوولان هلال احمر را هم به نقطه ای رسانده که اعلام کنند در آب گرفتگی چادرهای زلزله زده آذربایجان شرقی هلال احمر کاری جز تعویض این چادرها از دستشان بر نمی آید.

حسین درخشان مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات هلال احمر به ایلنا گفته است: در تمامی روستاهای ورزقان، اهر و هریس آبگرفتگی چادر‌ها را داشتیم و با ستادی که در این روستا‌ها فعال است به موقع نسبت به تعویض چادرهای آب گرفته اقدام کردیم.

انتقاد از عملکرد ضعیف بنیاد مسکن در آماده سازی خانه های موقت

نماینده ورزقان با اشاره به این مطلب که ساخت خانه‌های موقت و دائم به عهده بنیاد مسکن است، گفته است: بنیاد مسکن در حال انجام اقدامات ویژه برای اسکان موقت و دائم مردم مناطق زلزله زده است و هر چند قرار بود که ۴۵ روزه محل اسکان موقت آماده شود اما هنوز به انجام نرسیده است.

سخنانی که رئیس شورای شهر ورزقان هم با تاکید بر آن گفته است: ۸۰۰ خانوار خانه هایشان تخریب شده و تنها سرپناه آنها در سرما همان چادر است و از سوی دیگر به دلیل وجود روال اداری، ساخت و بازسازی خانه ها دچار وقفه و سکون طولانی شده است.

به گفته او، خانه های پیش ساخته مختص روستاها بوده و جز صدور ۲۰۰ پروانه ساخت خانه در ورزقان هیچ اقدام دیگری انجام نشده است.

کمک های بلاعوض منتفی شد

نکته قابل توجه در سخنان فرامرز طرلانی رئیس شورای شهر ورزقان منتفی شدن کمک هزینه دومیلیونی بلاعوض برای آسیب دیدگان زلزله است که طبق اعلام او به جای این پول آنها را در کانکس اسکان خواهند داد.

گفته های عضو شورای شهر ورزقان درباره منتفی شدن کمک های نقدی در شرایطی است که فرماندار ورزقان گفته بود این پول به حساب آنها ریخته شده و این گروه باید واحدهای خود را با تسهیلاتی که به حسابشان ریخته شده بازسازی کنند. پول هایی که بسیاری از این اهالی در گفت و گو با کلمه از آن اظهار بی اطلاعی کرده بودند و حالا این عضو شورای شهر نیز بر دروغ بودن سخنان فرماندار صحه می گذارد.

پیش از این مردم ورزقان در گفت و گو با کلمه حتی ورود کانکس به منطقه را تکذیب کرده بودند موضوعی که این مقام مسوول هم بعد از چند هفته این موضوع را مورد اشاره قرار داده که علی رغم اینکه هوا رو به سردی گذاشته و از نیمه آبان ماه بارش برف در این منطقه شروع می شود اما بنیاد مسکن تا کنون هیچ کانکسی را به زلزله زدگان این شهرستان نداده و هیچ خانه ای هم پی ریزی نشده است و تنها تعدادی از خیران به چهار خانوار کانکس اهدا کرده اند.

این در حالی است که فرماندار ورزقان ۲۳ مهر ماه خبر داده بود که تا پایان هفته جاری ۷۰۰ دستگاه کانکس در محل خانه های زلزله زدگان این شهر نصب خواهد شد.

وعده هایی که همچنان در حد حرف است

با وجود این اخبار، مسئولان دولتی همچنان با دمیدن در شیپور وعده های خود، بی توجه به واقعیت های موجود به اظهار نظر می پردازند.

میربهلول حسینی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به گزارش رییس بنیاد مسکن در صحن علنی مجلس مدعی شد: مصالح مورد نیاز تامین شده و در صورت مساعد بودن شرایط جوی روند بازسازی ادامه خواهد داشت.

وی در عین حال با اشاره به انتقال اتاقک به مناطق زلزله زده وعده کرد: تا اواسط آبان مرحله اسکان موقت زلزله زده ها به اتمام برسد.

میزان تخریب ها و آسیب ها

اینگونه سخنان باعث شد که نماینده میانه در مجلس نهم از اختلاف آمار در خصوص واحدهای تخریب شده انتقاد و خاطرنشان کرد: با توجه به غیرموقت بودن بخشی از ساکنین مناطق زلزله زده، بازسازی واحدهای ساکنین دایمی این مناطق باید در اولویت قرار گیرد.

بر اساس گزارش علیرضا تابش در صحن علنی مجلس، در اثر زلزله ۲۱ مرداد آذربایجان شرقی ۱۸ هزار و ۹۳۵ واحد روستایی در ۳۱۳ روستا آسیب دیده اند که از این تعداد ۹ هزار و ۵۰۰ خانه با خسارت بالای ۶۰ درصد در اولویت بازسازی قرار دارند.

بر پایه این گزارش، همه ۹ هزار و ۵۰۰ واحد تخریب شده پی کنی شده اند و در شش هزار و ۵۰۰ واحد اسکلت فلزی نصب و در سه هزار و ۲۹۷ واحد سقف گذاری نیز انجام شده است.

دوربین ورزشی نود در جمع زلزله زدگان

مشاهدات و گزارش ها از مناطق آسیب دیده نشان می دهد که کمتر مسئولی به فکر سرمای آزاردهنده مناطق زلزله‌زده آذربایجان و ایجاد سرپناهی برای هموطنان بازمانده از این بلای طبیعی هستند. به گزارش مهر، در همین زمینه دوربین برنامه ۹۰ ای هفته هم به جمع زلزله زدگان رفت و وضعیت آنها را به تصویر کشید.

آنچه در این گزارش دردآور و نگران کننده بود، بی سرپناهی جمع زیادی از هموطنان زلزله زده بود که بسیاری از آنها تاکید می کردند هر چند هنوز زمستان و فصل سرما فرا نرسیده اما شب ها از سرما می لرزند و خانه و مکان مناسبی برای خواب آرام ندارند.

این در حالی است که بعد از زلزله بسیاری از مسئولان ورزشی، سیاسی، اقتصادی و … از ساختن خانه هایی برای بازماندگان زلزله تا قبل از فرا رسیدن فصل سرما خبر داده بودند.

به نظر می رسد بد نیست ورزشکاران،هنرمندان و طیف های مختلف مردمی هم به انتشار گزارش هایی از کمک های خود به زلزله زدگان بپردازند تا موج مردمی جدیدی برای رویارویی سرمایی که جان زلزله زدگان آذربایجان را نشانه رفته، شکل گیرد.

تصاویر زیر، زلزله زدگانی را نشان می دهد که ناامید از شعارهای حکومتی، به کمک یکایک مردم چشم دوخته اند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۰ پاسخ به “زلزله تمام شد؛ حالا بی‌مسئولیتی مسئولان از میان زلزله‌زدگان قربانی می‌گیرد + گزارش تصویری”

  1. Hassan Norani گفت:

    دزدی‌های بزرگ را نباید کش داد!
     فقر این انسانها که روی چاهای نفت قرار گرفته اند  به جیب آن دزدها!
    این حکومت نه اسلامی و نه جهوری  است!
    بلکه حکومت غارت گران است! 

  2. kaleme_editor_11 گفت:

    سلام و تشکر از شما.  رسانه ها موظف به ذکر منبع  اخبار و عکس ها هستند که در  عکس به وضوح منبع مشخص شده است.

  3. سر مقام معظم رهبری سلامت باد از این جزئیات میتوان گذشت و آینها را نباید بزرگ کرد.

  4. ناظر گفت:

    بر در ارباب بی مروت دنیا
    چند نشینی که خواجه کی ز در آید
    چشم به کمک مسئولین بی مروت داشتن از ساده اندیشی است ، مردم باید این عزیران را دریابند . 

  5. Ali گفت:

     

    ‫الحق که بسیج کار را به
    خوبی و سرعت به پایان برد …

  6. پارسا دربیگی گفت:

    با توجه به اینکه چندین هفته از زلزله آذربایجان میگذرد، به دولت پیشنهاد میکنم مردم زلزله زده اهر و ورزقان را به شهرهای مجاور منتقل کرده و در مهمانسراهای خالی ادارات دولتی اسکان دهند تا از گزند سرما و آوارگی در امان بمانند.لطفا اطلاعرسانی کنید.

  7. Abd-ezaeef19 گفت:

    این قسمت از کشور عزیزمونو زلزله  (عامل طبیعی ) ویران کرده وهمه ی کشوررا زلزله بی مدیریتی وگرانی به ویرانی وعزا کشانده است .ای خاک بر سر این ملت که مثل بز  سرشونو  انداختن پایین ودم بر نمیارن البته با توجه به عکس العملشون اگه این مسئولین بی مسئولیت و بی لیاقت چوب نتراشیده اونجایشون هم بکنه هنوز کمه  واقعا حقمون همونه که عقب مونده ووحشی ودزد خطابمون کنند ووقتی توکشور مون میومدن از دولت وقت علاوه بر دستمزد حق توحش نیز بگیرن .

  8. Navid Moradi گفت:

    اون زمانی که به جای تحویل دادن کمک به هلال احمر پول و کمک ها رو تقدیم کریم باقری کردیم تا باهاش بره امریکا صفا باید فکر اینجاش هم میکردیم

  9. Dani گفت:

    نماینده مردم تبریز نمی دونم باغیرتی یا بی غیرت ولی شنیدم ترکا باغیرت هستن من جای تو بودم میرفتم پیش مردمی که زلزله زده هستن تو چادر می موندم تا دولت بهشون کانکس نمی داد بر نمیگشتم مجلس

  10. مجتبی گفت:

    دلم شکست!
    مسئولان در خانهء خود در خواب غفلتند و هموطنان در چادر از شدت سرما بیدار!
    یک سوال!
    چرااااااااااا؟؟؟