سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » گرامی مقدم: شرایط برای برگزاری یک انتخابات سالم فراهم نیست...
» مصاحبه مشاور مهدی کروبی با سحام نیوز درباره انتخابات آینده مجلس

گرامی مقدم: شرایط برای برگزاری یک انتخابات سالم فراهم نیست

چکیده :اصول گرایان دولتی - یا به تعبیر دیگر ارکان حاکمیت، «جریان انحرافی» - با توجه به اینکه تمامی امکانات دولتی [در اختیار آنهاست] و پول خوبی هم به بهانه هدفمند کردن یارانه ها جمع‌آوری کرده و نزدیک ایام انتخابات توزیع خواهند کرد، نه تنها تمایلی به وحدت ندارند بلکه اساساً خود را بی نیاز از وحدت در بین اصول گرایان و ارائه ی یک لیست واحد می دانند و به همین جهت این طیف دولتی برخلاف اصول گرایان سنتی تمایلی به حضور اصلاح طلبان در انتخابات ندارند....


اسماعیل گرامی مقدم، مشاور مهدی کروبی و همراه سیاسی شیخ اصلاحات در سالیان اخیر، با اشاره به دیدگاههایی که تاکنون از سوی آقایان خاتمی و موسوی خوئینی‌ها درباره انتخابات آتی مجلس ابراز شده، فصل مشترک این دو دیدگاه را مهیا نبودن شرایط لازم برای شرکت اصلاح طلبان ارزیابی کرد، واقعیتی که به نظر او مورد تایید قاطبه اصلاح طلبان نیز هست.

این نماینده سابق مردم بجنورد که از ابتدای تاسیس حزب اعتماد ملی تاکنون سخنگویی این حزب را برعهده داشته است، در مصاحبه‌ای با سحام نیوز، پیش‌بینی کرده که اگر اصولگرایان سنتی نتوانند با به صحنه کشاندن اصلاح طلبان، نوعی وحدت در جناح خود ایجاد کنند، حامیان دولت و جریان موسوم به انحرافی با استفاده از امکانات دولتی و توزیع پول، اکثر کرسی‌های مجلس نهم را به دست خواهند گرفت.

سحام نیوز، که سایت رسمی حزب اعتماد ملی است، در مقدمه‌ی این مصاحبه، اظهارات گرامی مقدم را «موضع کنونی حزب اعتماد ملی» توصیف کرده است. او در این مصاحبه، شرکت اصلاح طلبان در انتخاباتی بدون تحقق شرایط لازم را صرف گرم کردن تنور انتخابات و شکست آنها به دست خود دانسته و تاکید کرده که ممکن است کسی از این جریان بخواهد بنا به نظر شخصی به طور مستقل در انتخابات شرکت کند، اما کسی حق ندارد دستاوردهای جریان اصلاحات را برای حضور در انتخابات به نام چند نفر استفاده کند.

متن کامل این مصاحبه را در ادامه بخوانید:

آیا حزب اعتماد ملی و یا اصلاح طلبان برنامه ای برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی دارند؟

ابتدا باید عرض کنم با عنایت به اینکه از تاریخ هفدهم شهریور سال ۸۸ دفتر حزب اعتماد ملی توسط دستگاه های امنیتی تعطیل شده است، لذا تاکنون امکان برگزاری جلسات حزبی نبوده است که تصمیمی درخصوص انتخابات گرفته شده باشد، بنابراین حزبی که تعطیل شده است، معلوم است که شرایط حضور در انتخابات را پیدا نکرده است، چون انتخابات خودش یک رویداد رقابتی است و برای حضور در یک رقابت مثل هر ورزشکاری نیاز به تمرین و ممارست دارد.

از منظر فعالیت حزبی، تمرین برای حضور در انتخابات بدین معنی است که حزب بتواند فعالیت های برنامه‌ریزی‌شده‌ی خود را از قبیل تشکیل جلسات شورای مرکزی، برگزاری کنگره های کشوری و منطقه ای، بازرسی های مستمر از موقعیت شاخه ها، کمیته ها و دفاتر حزبی، فعالیت مستمر رسانه های حزب از جمله روزنامه و بولتن و همکاری و هماهنگی با دیگر احزاب جهت ائتلاف داشته باشد!

بسیار بدیهی است حزبی که این امکان را در دو سال گذشته نداشته باشد حتماً آمادگی و شرایط حضور درانتخابات را نیز نخواهد داشت. وضعیت دیگر احزاب اصلاح طلب نیز از وضعیت حزب اعتماد ملی بهتر نیست. احزاب مشارکت، مجاهدین انقلاب از سوی دستگاه قضایی اعلام انحلال شده است، کارگزاران سازندگی و مجمع نمایندگان ادوار و دیگر احزاب اصلاح طلب امکان فعالیت نداشته اند. از این رو خیلی ساده می شود ارزیابی کرد با شرایط کنونی که اکثر گروه های اصلاح طلب، به ویژه احزاب بزرگ و موثر، الزامات لازم برای شرکت در انتخابات را ندارند، قادر به حضور نتیجه بخش در انتخابات را نخواهند بود.

برخی از اصول گرایان، به ویژه آقایان علی لاریجانی و محمدرضا باهنر، خواستار حضور اصلاح طلبان در انتخابات شده اند و آقای باهنر تا آنجا پیش رفته که می گوید “ما از اصلاح طلبان خواهش می کنیم که در انتخابات شرکت کنند.” ارزیابی شما از این موضع گیری ها چیست؟

تحلیل من به عنوان یک عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی این است که طیف اصول گرایان سنتی به چند دلیل تمایل شدید دارند که اصلاح طلبان در انتخابات حضور پیدا کنند.

دلیل نخست آن است که حضور اصلاح طلبان در انتخابات، مشروعیت انتخابات را تا حدودی برمی‌گرداند و خدشه وارد شده به انتخابات قبلی را کمرنگ‌تر خواهد کرد.

دوم اینکه، حضور اصلاح طلبان در انتخابات باعث توجیه موضوعیت وحدت، بین اصول گرایان خواهد شد. این مسئله، کلیدی ترین دلیل تمایل اصول گرایان سنتی به کشاندن اصلاح طلبان به عرصه انتخابات است، چون به خوبی می دانند که در صورتی که حامیان دولت لیست جداگانه ای ارائه کنند، با امکاناتی از قبیل بخشداری ها، فرمانداری ها، استانداری ها و تمامی ادارات دولتی که در اختیار دارند، قادر خواهند بود اصول گرایان منتقد دولت را پشت سر گذاشته و اکثر کرسی های مجلس نهم را نمایندگان هوادار دولت تصاحب خواهند کرد، و این سکوی مناسب برای جهش در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری خواهد بود.

سوم اینکه، اگر اصلاح طلبان با شرایطی که دارند به انتخابات ورود پیدا کنند که شرایط آنها از سوی حاکمیت محقق نشده باشد، مسلما” صرفا” به عنوان گرم کردن تنور انتخابات معنی پیدا خواهد کرد و شکست اصلاح طلبان به دست خود اتفاق خواهد افتاد. پس تمنای آقای مهندس باهنر چنان هم بی طمع نیست!

به نظر شما تا چه اندازه ای حامیان دولت تمایل دارند یک لیست توسط اصول گرایان ارائه گردد و اساساً امکان وحدت در بین اصول گرایان با توجه به مراجع ای که تعیین گردیده است وجود دارد یا خیر؟

معتقدم اصول گرایان دولتی – یا به تعبیر دیگر ارکان حاکمیت، «جریان انحرافی» – با توجه به اینکه تمامی امکانات دولتی [در اختیار آنهاست] و پول خوبی هم به بهانه هدفمند کردن یارانه ها جمع‌آوری کرده و نزدیک ایام انتخابات توزیع خواهند کرد، نه تنها تمایلی به وحدت ندارند بلکه اساساً خود را بی نیاز از وحدت در بین اصول گرایان و ارائه ی یک لیست واحد می دانند و به همین جهت این طیف دولتی برخلاف اصول گرایان سنتی تمایلی به حضور اصلاح طلبان در انتخابات ندارند، چون در صورت عدم ارائه لیست از سوی اصلاح طلبان، ارائه ی دو لیست یا چند لیست دربین اصول گرایان اجتناب ناپذیر خواهد بود.

با توجه به اینکه آقای خاتمی و برخی دیگر از شخصیت های اصلاح طلب، حداقل شروط لازم در انتخابات را اعلام کردند و برخی از اصلاح طلبان بدون محقق شدن این شروط تمایل دارند در این انتخابات حضور پیدا کنند، ارزیابی شما در این خصوص چیست ؟

ببینید، همانگونه که گفتم مسئله ی انتخابات یک رویداد رقابتی است و برای ایجاد الزامات آن از دو زاویه امکان دارد. یک زاویه نگاه را آقای خاتمی داشتند، که او معتقد است برای حضور ما اصلاح طلبان در انتخابات می بایستی حداقل این شروط، یک “آزادی آقایان کروبی و موسوی” و دوم آزادی تمامی زندانیان سیاسی و سومین شرط نیز برگزاری انتخابات سالم محقق شود.

یک زاویه دیگر، نگاه آقای موسوی خوئینی ها (دبیرکل مجمع روحانیون مبارز) است، که او معتقد است جریانی که در انتخابات گذشته به دلیل حضور در انتخابات صدمه و آسیب دیده است، دو نامزد اصلاح طلب در حبس خانگی هستند، صدها نفر در زندان هستند و ده ها نفر نیز جان خود را از دست داده اند و هیچ گونه دلجویی هم از آنها نمی شود، مثل این است که یک خانواده ای این همه ملامت و خسارت دیده است، حالا به او گفته شود: بیا در عروسی هم شرکت کن! خوب معلوم است که امکان آن وجود ندارد، و به عبارت دیگر به جای اینکه بگوییم این شرایط آقای خاتمی محقق شود، می توان اینگونه گفت که اساساً اصلاح طلبان شرایط خودشان برای حضور در انتخابات فراهم نیست، مگر حاکمیت شرایط و الزامات اصلاح طلبان را فراهم آورد. بنابراین هر دو نگاه، بر فقدان شرایط لازم برای اصلاح طلبان در حال حاضر برای حضور مقتدرانه در انتخابات پیش رو متمرکز است.

اما در خصوص بخش دوم سوال شما باید عرض کنم اکثریت گروه های اصلاح طلب و شخصیت های آنها مواضع خود را در تایید دیدگاه آقای خاتمی اعلام کرده اند. از این جهت گروهی دیگر نیز اگر تمایلی به رعایت حقوق اکثریت ندارند، اشکالی ندارد آنها به عنوان نامزد مستقل در انتخابات حضور پیدا کنند، اما حق ندارند دستاورد های یک جریان را برای حضور در انتخابات به نام چند نفر استفاده نمایند.

برخی برای برگزاری انتخابات سالم حضور ناظرین بین المللی را ضروری می دانند. آیا شما با این دیدگاه موافق هستید؟

اعتقاد ندارم برای برگزاری انتخابات سالم از ناظرین بین المللی استفاده شود. اولا” این مسئله به استقلال کشور لطمه وارد می کند، ایران کشوری بزرگ است و نیازی به اینگونه نظارتها نیست. ثانیا” قوانین موجود و قانون انتخابات در صورتی که بدون دخالت سلیقه ی مجریان و ناظرین انجام شود، کافی است. مشکل تخلفات انتخاباتی، در صورتی که شورای نگهبان به وظیفه‌ی قانونی خود عمل کند و اقدام به اصلاح رویه‌ی پیشین خود در اجرای قانون نماید، بدون دخالت ناظرین بین المللی می تواند انتخاباتی شایسته سالم و رقابتی را برگزار نماید، کار سختی هم به نظر نمی رسد، فقط یک اراده ی مصمم می طلبد که این داور در بررسی رد صلاحیت ها به مرر قانون عمل کند، نه اینکه اکثریت اصلاح طلبان را رد صلاحیت کند و به مانند انتخابات دوره‌ی هشتم برای اصلاح طلبان فقط برای یک سوم کرسی ها امکان رقابت باشد و در مقام نظارت، شورای نگهبان در صورتی که به مجری انتخابات اجازه ندهد معتمدین محلی را از طرفداران خود انتخاب کند و خود شورای نگهبان نیز اعضای شورای نظارت استانها و شهرستان ها را بی طرفانه و یا از هر دو جناح انتخاب کند، شرایط لازم برای انتخابات سالم به خودی خود به وجود خواهد آمد. این نمی شود که اصلاح طلبان یک پای انتخابات باشند، اما در اجرا و نظارت هیچ گونه سهمی نداشته باشد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۸ پاسخ به “گرامی مقدم: شرایط برای برگزاری یک انتخابات سالم فراهم نیست”

  1. حسین جعفری گفت:

    من صد در صد با شما موافق هستم. نباید بازیچه دست عده ای کور دل فرصت طلب شد. ما باید نشان دهیم که به کرامت انسانی بسیار اهمیت قائلیم و به سبب توهینی که به ما شد باید به این کذابین درسی دهیم که هرگز آن را فراموش نکنند. تمام صندلی های مجلس خیر سرشان.

  2. احسان-مشهد گفت:

    تاوقثی برادران وخواهران بیگناهمان در زندانهای دیکتاتور هستند
    مبارزه با کودتاگران ادامه دارد و شرکت در انتخاباتها(آنهم نمایشی)
    بی معنی ست

  3. لطفاًبا حوصله بخوانید-- سبزعملگرا گفت:

    جوانان جنبش بدانید انچه انقلاب قبلی را به پیروزی رساند :۱—تمرکز تمام نارضایتی ها به سوی یک نقطه بود(ولی حالا نارضایتی مسافر از راننده تاکسی وبالعکس نارضایتی مستاجر از صاحب خانه وبالعکس نارضایتی کارگر از کارفرما وبالعکس نارضایتی زن از شوهر وبالعکس نارضایتی پدر از فرزند وبالعکس )غافل از اینکه همه این نارضایتیها منشاء سوء مدیریت کلان جامعه دارد وبدین وسیله با این دعواهای کوچک نیروی جامعه تحلیل میرود وبه مبارزه واحد علیه بی عدالتی تبدیل نمی شود ۲—ابزارهای مبارزه :آقاجان تا صد سال هم پشت اینترنت بنشینیم همین آش است وهمین کاسه منتها از اینترنت به عنوان تنها ابزار جهت اجماع فکری وآموزش روش آگاه کردن ۹۰%مردم دور از اینترنت استفاده کرد( به عنوان یک بسیجی قدیمی میگویم که افکار وحشتناکی داشت) خداوکیلی خودتان را جای جوانان بسیجی بگذارید در این دو سال چند جمله آگاهی بخش به گوششان رسیده که مانع باتوم بدست گرفتن در انتخابات بعدی نشود وبرعکس چه مقدار سخنرانی ها جلسات فیلمها ومجلات هیجان انگیز آنطرفی از پول نفت /—–صداوسیما ونماز جمعه بماند اینها احتیاج به دیدن جملات تحلیلی کوتاه وساده دارند نه جملات تنفر زا ویا تحلیلی پیچیده مانند ( آقای خامنه ای فریب دادن مردم تا کی جواب میدهد ؟)(آقای خامنه ای ظلم تا کی؟) آنهم روزی چند با ر بر روی اسکناس ،در اتوبوس واحد اعلامیه های کوچک جاگذاشته شده در مسجد یا در صندوق خیریه مسجد یا در صندوق پیشنهادات پایگاه مقاومت تا بر روی جو روانی تاثیر بگذارد که بله خبری هست ۳—اسنفاده از آموزه های دینی وسنتی بجای اصطلاحهای علمی:مثلاًدرکنار عکس جنایتهای رژیم جمله (آقای خامنه ای در قیامت چه جوابی برای این همه ظلم ودروغ داری بدهی؟۴—تشکیل شبکه های اجتماعی از افرادی که ۱۰۰% به آنها اعتماد داریم( نه۹۹%) یک شبکه ۵نفره اعلامیه هایی که به هر کدم داده میشود بگوییم آنها هم به افراد دیگری که کاملاً مورد اعتماد هستند بدهند به شکل تصاعدی پخش میشود

  4. سبز عملگرا گفت:

    • باید روی افراد دور از اینترنت کار کرد( مردم کوچه وبازار )—–یکی از نقاط ضعف ما ایرانی ها حافظه کوتاه مدت سیاسی وخوش بین بودن است که به همین وسیله استعمارگران تاخت وتاز میکردند باید افتضاح سیاسی سال ۸۸ را به مردم کوشزد کرد وبه آنها گفت در انتخابات بعدی گول نخورید دیشب به شیراز زیارت شاه چراغ رفته بودیم خیلی شلوغ بود واز شهرهای مختلف به آنجا آمده بودند متوجه شدیم که در بسیاری از… آنجا نوشته شده بود :[…]خیلی تاثیر گذار بود

  5. سبز عملگرا گفت:

    هرکس موافق است نظر خود را بگذارد——-اعلامیه های یک جمله ای جهت عوام جامعه——-:۱——-تازمانی که سپاه پاسداران دارد نفت کشور را میخورد در انتخابات شرکت نمی کنیم ۲——–تا زمانی که برادر ان بی گناهم در زندان هستند در انتخابات شرکت نمیکنیم۳——تازمانی که بی عدالتی حاکم است در انتخابات شرکت نمیکنیم ۴—-تازمانیکه پولمان را به چین روسیه ولبنان میدهند در….۵—-تازمانی که برای وام دادن پارتی بازی میشود وادعای عدالت علی میکنید در انتخابات…۶—-تازمانی که باسوادان جامعه توسط بسیجیان کتک میخورند در انتخابات….[همراه با یک کاریکاتور الاغ ویک صندوق انتخابات ویک تیتر مادیگر گول نمی خوریم ] سوال از سایت کلمه چرا آموزش نوشتن وریز کارهای آن ونظر خواهی در مورد اسکناس نویسی ویا شعارنویسی با ماژیک در دستشویی مساجد ،ادارات ،مدارس،دانشگاهها و….داده نمیشود [ پیشنهاد درج مقاله ای با عنوان حلقه گمشده زنجیر ارتباط با مردم کوچه وبازار]

  6. لطفاًبا حوصله بخوانید-- سبزعملگرا گفت:

    کاربران محترم سایت کلمه تبلیغ وابلاغ از ریشه( بلغ ) به معنای رساندن است آیا فکر میکنید چند درصد مردم در داخل ایران به سایت شما دسترسی دارند؟ یا وقت انرا دارند ؟یا مطالب انرا درک میکنند ؟(با توجه به ذهنیت های غلطی که صدا وسیما ایجاد کرده وموجب پایین آمدن قدرت تحلیلی مردم عوام وکج فهمیشان شده )[آیا معنی این جمله را متوجه میشوید؟:که بسیاری از دوستان سبزم برای استفاده از سایت کلمه وکامنت گذاری یک شیفت مرخصی می گیرند ودر روزهای دیگر از صبح تا ۱۰شب اضافه کاری میدهند تا جبران شود؟] آیا برای بهتر نتیجه دادن ابلاغ رسالتتان که همانا آگاهی تا رهاییست( انهم برای افراد دور از اینترنت )برنامه ریزی کرده اید ؟ تنها خواهش من اینست برای انکه ذهنیت اکثریت مردم را درک کنید تنها یک هفته (به شکل آزمایشی وارد اینترنت نشوید وهر روز به صدا وسیمای ایران نگاه کنید)وآنگاه تا دیر نشده چاره ای بیابید

  7. ناشناس گفت:

    انتخابات آتی را همین الآن برگزار کردیم!!! کاملا درست، ۶۰۰% هم به طیف محمودخان رای دادن!! و هرکه با محمود نیست، با من هم نیست و برود کهریزک بطری‌های افتخار اعظم ما را بشمارد!!!

  8. سبز عملگرا گفت:

    سایت محترم کلمه هیچ چیز جای استفاده از زمان وآگاه کردن مردم عوام از طریق اعلامیه به زبان خودشان (که آنهم از مخاطبانتان) میگیرید نمی شود حتی تحریم انتخابات مگر دیکتاتور های قبلی نبودند که دهها سال انتخابات فرمایشی برگذار کردند ؟ از آزادی موقت تصنعی قبل از انتخابات استفاده بهینه کنید

  9. سبز عملگرا گفت:

    از کاربران محترم سایت کلمه میخواهم برای یکبار هم شده تجربه توزیع یک نشریه کلمه را در پایین شهر در یک مسجد امتحان کنند(به شکل شهادت طلبانه ) تا به پیشنهاد این حقیر در مورد اندازه اعلامیه ای در قطعَA5 پی ببرند

  10. مهدي گفت:

    انتخابات یعنی چه شماها که دم از انتخابات میزتید خیلی قدرت پرست هستید کلاه خودتان را قاضی کنید وشما باحضور درانتصابات به مردم وکشته شدگان کهریزک وکوچه وخیابان ومهندس موسوی وکروبی وتاج زاده ودیگر عزیزان خیانت میکنید فقط تحریم انتخابات وراهکارهای دیگر مثل ندادن قبوض وبیرون کشیدن پولها از بانکها

  11. اشکان گفت:

    و هیچگاه هم فراهم نخواهد شد

  12. محمود گفت:

    انتخابات در ایران یعنی انتخاب مجدد منتخبین حاکمیت.بهتر است کلمه انتخابات تغییر واز مردم سوال شود که ایا به حاکمیت رای میدهید یا خیر؟و انکاه مردم خواهند کفت:خییییییییییر

  13. احسان-مشهد گفت:

    موافقم
    اینجا هم یکی از راههای موثر اطلاع رسانی
    شعار نویسی و پخش خبرنامه های کوچیک ولی
    مفید در مکانهای عمومی بی خطر
    مثل کتابخونه ها پارکها مساجد و…است

  14. ناشناس گفت:

    جواب به سبز عملگرا
    به نظر من مردم کمی بی حوصله اند. یعنی همه معترضند اما حال ندارند که فعالیت کنند چو ن مردم گرفتاری های زیادی دارند. مریض دارند- قرض دارند و …. حکومت هم فهمیده که اگر مردم گرفتار باشند کمتر به دولت فشار می آورند بنابراین هر روز عرضه بر مردم تنگتر می کنند

  15. ناشناس گفت:

    تحریم انتخابات و استفاده از فضای تبلیغاتی جهت حضور در خیابان و با رنگ سبر انتخابات را بر این حکومت مستبد تلخ و بی شماری خود را نشان دهیم. یا حسین میر حسین

  16. جوابیه سبز عملگرا گفت:

    مشکل بی حوصلگی مردم نیست مشکل این است که ما نتوانسته ایم جو روانی را بدست بگیریم مانتوانسته ایم با مردم پایین شهر شهرستانها وروستاها ارتباط برقرار کنیم مشکل این است که زمان میگذرد وما برنامه ای عملی نداریم اگر اعلامیه های کوچک اثر گذار،ساده ، تیتر وار همراه با عکس وکاریکاتور در سایت بود و کاربران آنرا تکثیر ودر همه جا توزیع می کردند بعد از ۳سال(۱۰۰۰روز) از انتخابات ۸۸ (در انتخابات بعدی)کامیون کامیو ن چماق به دست از روستاهای اطراف برای حفظ اسلام به شهر نمی اوردند

  17. ناشناس گفت:

    اگر جامعه بدون جنبش سبز و بدون اصلاح طلبان و با ارده همه مردم به خوبی اداره می شود (به گفته رهبر فعلی) پس چه نیازی است که اصلاح طلب ها را دوباره در خیمه شب بازی انتخابات بازی دهید. همه مجلس و همه ریاست جمهوری برای خودتان. ما هیزم تنور انتخابات نمی شویم.

  18. مريم گفت:

    از اینکه بعضی میکن اصولکرا ادم حیرت میکند اخر همهاصولی دارند و به ان عمل میکنند اصول ما شرافت صداقت و دمکراسی استاصول اصولکرایان بقول خودشان معلوم نیست بول نقت است و بی اخلاقی