سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » نژادحسینیان: این دولت، صنعت نفت را شخم زد و بهترین فرصت‌ها را از دست داد...
» اظهارات معاون اسبق وزارت نفت درباره سوء مدیریت دولت احمدی‌نژاد

نژادحسینیان: این دولت، صنعت نفت را شخم زد و بهترین فرصت‌ها را از دست داد

چکیده :انتصاب مدیران نا آشنا و کم تجربه باعث نابسامانی در صنعت نفت می شود. وقتی آخرین وزیر نفت دولت دهم معرفی شد و نسبت به عدم دانش و تجربه وی در نفت اعتراض شد، گفته شد که وی مدیری استراتژیست است، شش ماه درباره نفت مطالعه و تحقیق می کند و بعد کار اصلاحات در نفت را شروع خواهد کرد. بعد شش ماه آقای وزیر با صدور دستور توقف کلیه عملیات سوآپ، اولین سیاست اصلاحی خود را اعلام کرد. حالا کارشناسان ماه هاست که به دنبال راه اندازی مجدد عملیات سواپ هستند ولی شرکت های مربوطه زیر بار نمی روند....


بازنشسته کردن هادی نژادحسینیان از وزارت نفت، یکی از اتفاقا پر سر و صدای این حوزه در سالهای اخیر بود. او از جمله مدیرانی بود که در زمان تغییر دولت پای خود را از اظهارنظرهای سیاسی کنار کشید و سعی کرد همچنان بدون کوچکترین وقفه ای، خارجی ها را متقاعد کند تا شاید بتواند دلارهای منطقه را برای نفت ایران جذب کند.

نژاد حسینیان در قراردادهای تاریخی و بزرگی حضور داشته و خود مذاکره کننده اصلی این قراردادها بوده است؛ قراردادهایی که امروز دیگر خبری از آنها شنیده نمی شود و به خاطره ای تبدیل شده اند. پارس شمالی، یادآوران و آزادگان از بزرگترین قراردادهایی بودند که در زمان وی امضای اولیه آنها انجام شد اما هرکدام از این قراردادها به دلیل ندانم کاری های مدیران بعد از او تنها به رویایی خاموش بدل شدند.

هادی نژادحسینیان که از دولت میرحسین موسوی به عنوان وزیر راه فعالیت جدی خود را آغاز کرد در دولت هاشمی رفسنجانی نیز به عنوان وزیر صنایع سنگین به فعالیت خود ادامه داد. وی مدتی نیز به عنوان نماینده ارشد ایران در سازمان ملل متحد فعالیت می‌کرد. پس از آن بود که به دعوت زنگنه به نفت فراخوانده شد و به عنوان معاون امور بین الملل وزارت نفت در حساس ترین وزارتخانه کشور مشغول به فعالیت شد. فعالیتی که با روی کارآمدن دولت نهم به پایان رسید و بار دیگر داستان قدیمی دوباره تکرار شد: طرد نیروهای کارآمد از دولت؛ نیروهایی که حضورشان می توانست رویاهای امروز نفت را به حقیقت بدل کند. اما برعکس، این رویاها اینگونه با پایان رسید: یک روز به محل کار وارد می شود و نامه بازنشاندگی خود را با وجود دو سال زمان تا اتمام ماموریتش روی میز می بیند، نامه ای که مبنای غروب بزرگترین قراردادهای نفتی نیز قرار گرفت.

این مدیر سابق نفتی در گفت و گو با خبرآنلاین از روزهایی سخن گفته که فقط حسرتش باقی مانده است. خبرآنلاین هم خاطرنشان کرده که این گفت وگو بخش های زیادی داشته که به درخواست نژادحسینیان، بخش عمده آن حذف شده و تنها بخش کوتاهی از آن منتشر شده است.

آقای نژادحسینیان برای شروع این گفت وگو بهتر است از وضعیت این روزهای نفت شروع کنیم. وضعیت فعلی را چگونه می بینید؟

متاسفانه ما فرصت های زیادی را از دست داده ایم. به عنوان مثال یکی از اصلی ترین نگرانی های فعلی وضعیت میادین مشترک بالاخص با عراق است.

چرا عراق؟

متاسفانه این کشور فعالیت برای برداشت از این میادین را شروع کرده است، درحالی که یک طرفه توسعه دادن این میادین کاملا به ضرر ایران و حتی دو طرف خواهد بود.

ما چند میدان مشترک با عراق داریم؟

حدود ۲۰ میدان نفتی و گازی در محدوده مرزی ایران و عراق شناسایی شده است. اگرچه اکثر آنها مشترک هستند اما بعید می دانم برآورد دقیقی از ذخایر این میادین به دست آمده باشد اما به طور قطع بیشتر آنها جزو بزرگترین میادین نفتی ایران هستند.

اگر عراق به صورت یک طرفه این میادین را توسعه دهد فراتر از افزایش تولید این کشور چه مشکلاتی می تواند برای ایران به وجود بیاورد؟

وقتی میدان مشترکی به صورت یک طرفه توسعه داده می شود میدان لطمه می خورد. به نوعی برداشت صیانتی نخواهد بود چرا که هر کشور سعی می کند بیشترین نفت را برای خودش بردارد.

خوب با این شرایط خود عراقی ها هم متضرر خواهندشد؟

بله قطعا اگر این مشکل حل شود قطعا به نفع هر دو طرف خواهد بود. برداشت مشترک یک منفعت کاملا دو طرفه محسوب می شود. ضمن اینکه همیشه برداشت های یک طرفه عامل مشکلات سیاسی هستند. در بسیاری از موارد دیده ایم که یکی از کشورها ادعای سهم بیشتری از میدان دارند و اختلاف ها از خط مرزی آغاز می شود اما اگر براساس توافقات دو جانبه این امر صورت بگیرد این مشکلات به صفر میرسد.به نوعی تاریخ نشان داده است برداشت یک طرفه از میادین مشترک استخوان لای زخم بوده و خود عامل اساسی برای ابجاد تنش سیاسی بین دو کشور بوده است.

عراقی ها حاضرند به صورت مشترک میادین را توسعه بدهند؟

بله؛ نباید مخالفتی داشته باشند. به نفع انها  هم  هست. البته به دلیل اینکه وضعیت  ما نشان  می دهد که  به  زودی عملیات بهره برداری در طرف ایران شروع نمی شود انها ترجیح می دهند خودشان تنها بهره بردار باشند تا اگر بخواهند از نفت بخش ایران نیز بهره برداری کنند.

پیشنهاد شما برای این همکاری دو جانبه چیست؟

یکی از موضوعات بسیار مهم درباره روابط ایران و عراق موضوع پرداخت غرامت جنگ تحمیلی به ایران است که به دلیل سهل انگاری و یا هر علت دیگر به فراموشی سپرده شده است. می توانیم از این غرامت برای توسعه یکپارچه میادین مشترک بهره ببریم.

به نظرتان عراقی ها زیر بار چنین پیشنهادی می روند؟

در شرایط فعلی به اندازه کافی مدرک برای محکومیت عراق وجود دارد و اگر در این شرایط ایران نتواند حق خود را مطالبه کند قطعا بعدها توفیق بسیار کمتری خواهد داشت. از این رو هم اکنون بهترین زمان است که عراق را قانع کنیم تا با این روش ، هم تولید صیانتی از این میادین را تضمین کرده و به امنیت مرزها کمک کنند و هم پرداخت غرامت جنگی به ایران را آغاز کند.

ظاهرا دی ماه سال گذشته هم شما این پیشنهاد را یک بار مطرح کردید.

بله، من از سال گذشته این پیشنهاد را مطرح کرده ام.

واکنش مسوولان نفتی نسبت به این پیشنهاد چه بوده است؟

من چیزی نشنیدم.

به نظر شما تا چه اندازه تغییرات مدیریتی و نابسامانی در این بخش باعث این بی  توجهی به مسایل کلان نفت شده است؟

انتصاب  مدیران نا آشنا  و کم تجربه  باعث نابسامانی  در صنعت نفت می شود .  وقتی اخرین وزیر نفت  دولت دهم  معرفی  شد و نسبت به عدم دانش و تجربه  وی در نفت اعترض شد، گفته شد که وی مدیری استراتژیست است، شش ماه درباره نفت مطالعه و تحقیق می کند و بعد کار اصلاحات در نفت را شروع خواهد کرد. بعد شش ماه آقای  وزیر با صدور دستور توقف کلیه عملیات سوآپ، اولین سیاست اصلاحی خود را اعلام کرد. حالا کارشناسان ماه هاست که به دنبال راه اندازی مجدد عملیات سواپ هستند ولی  شرکت های مربوطه زیر بار نمی روند.

اگر در شرایط فعلی از شما برای حضور در نفت دعوت شود، در این شرایط حاضرید دوباره به نفت برگردید؟

بهتر است اینگونه به این سوال پاسخ دهم. با  توجه  به بار نشستن  سیاست های دولت در مورد شخم زدن صنعت نفت، بهتر است انتخاب  وزیر نفت باعث انسجام بیش از پیش دولت شود.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۲ پاسخ به “نژادحسینیان: این دولت، صنعت نفت را شخم زد و بهترین فرصت‌ها را از دست داد”

  1. ناشناس گفت:

    ‫همین که مثلا پیرو رهبر است کافی است.
    کدخدا رو ببین، اهل ده را بچاپ!

  2. ناشناس گفت:

    سلام
    کجا را شخم نزده
    مسکن
    کار
    کارخانجات
    زندانها
    فحشا
    فساد
    فراری دادن مغزها
    دانشگاه ها
    ارز
    طلا
    قیمت بنزین
    تورم

  3. ساسان گفت:

    اگر مسئولین نظام با پولهائی که بسرقت بردنند دست از اذیت ارار مردم بردارنند و بسر کار اصلی خودشان بروند و کار مملکت را بکاردان بسپارنند شاید مدیران کاردان و دلسوز واقعی(ناسیونالیست) بتوانند پس از ۵۰ سال انشاالله جامعه بقبل از شخم برگردانند

  4. جانباز جنگ گفت:

    رییس دولت نهم… علیه همه ایران را شخم زده انشاء خداوند خودش را شخم بزند… آمین یا رب العالمین

  5. ناشناس گفت:

    یک و نیم میلیارد دلار
    خربزه و هندوانه وارد کرده اند

  6. متخصص زراعت گفت:

    نژاد جان کار اینها شخم زدن است. البته این شخم زدن بین خودمان باشد، از همین احمدی هم شروع نشد ها. شخم زدن سابقه اش قدری برمیگردد به گذشته ها

  7. غریبه آشنا گفت:

    بدلیل ضعف مدیریت در وزارت نفت, تولید نفت روزبروز کاهش یافته به نحویکه تا ۵ سال دیگر ,تولید نفت , تنها برای تقاضای داخلی کافی بوده و نفتی برای صدور و کسب دلار و خرید خربزه و هندوانه نمی ماند. به این می گویند “بحران”.

  8. حسین گفت:

    اقای نژادحسینیان خوابی که دیده اید خوش باشد .باشخم دولت کشاورزی درست شده ؟یاصنعتومعدن ویا دانشگاه ویا بیکاری ویا ویا ویا کجای کارید شما چرا واضع نمیگویید دولت از مملکت اسکلتی ساخته که حالا حالا ها هرچه پرورشش دهی همان است وروز به روز ضعیفتر وضعیفتر میشود تا گرگهای انگلوساکسون تکه وپاره اش کنند وهرتکه اش سراز جایی در بیاورد .مانشسته ایم وبر نعش وطن زاری میکنیم .تا خود بدست خود دفنش کنیم.

  9. خنک گفت:

    چندین بار جواب اقای وریر سابق را به اخرین سوال خواندم و متوجه منظور ایشان نشدم.ایا کفتن بله یا خیر انقدر دشوار است؟

  10. پروین گفت:

    انشاالله که نفت هر چه زودتر تمام میشود تا شاید مردم ایران روی ارامش را ببینند و کشور از دست افراد نالایق خلاص میشود.

  11. hani گفت:

    باید گریه کرد باید آه کشید کاربه جای کشیده که برای سرگم کردن مردم دانشمندان این مرز و بوم را خودشان می کشند و با این بازی شوم ما به کجاها می رویم باید چشم ها رو شوست جور دیگری باید نگاه کرد راستی آیا ایران اینگونه شده است من باور …………….

  12. ناشناس گفت:

    وزارت نیرو یادت نره که هم شخم زده هم کار خرابی کرده. میگی نه از نام جو بپرس