تداوم موج اخراج و بیکاری کارگران کشور
چکیده : در ادامه موج اخراج و بیکاری و وضعیت بغرنج کارگران کشور، یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از اخراج ۱۵۰ نفر از کارگران معدن طلای آقدره در آذر بایجان غربی خبر داد و آنرا بسیار غیرمنطقی و ناعادلانهای خواند/دبیر کل خانه کارگر اعلام کرد آمار بیکاری در میان جوانان کشور در شرایط کنونی بیش از ۲۲.۳ درصد است و در میان جوانان کشور هم اکنون از هر چهار نفر یکی بیکار است و این موضوع نگرانی کارشناسان اجتماعی و اقتصادی را برانگیخته است....
در ادامه موج اخراج و بیکاری و وضعیت بغرنج کارگران کشور، یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از اخراج ۱۵۰ نفر از کارگران معدن طلای آقدره در آذر بایجان غربی خبر داد و آنرا بسیار غیرمنطقی و ناعادلانهای خواند.
همزمان دبیر کل خانه کارگر اعلام کرد “آمار بیکاری در میان جوانان کشور در شرایط کنونی بیش از ۲۲.۳ درصد است و در میان جوانان کشور هم اکنون از هر چهار نفر یکی بیکار است و این موضوع نگرانی کارشناسان اجتماعی و اقتصادی را برانگیخته است. ”
گزارش منابع کارگری همزمان حاکی از آن است که در پی فراخوانی که در سطح سایت های مجتمع فولاد مبارکه و شهید خرازی (مجتمع فولاد جدید وابسته به فولاد مبارکه) اصفهان در دو هفته قبل پخش گردید، کارگران پیمانکار و پروژه ای طی هفته ای که گذشت، مبادرت به تجمع در جلوی ساختمان فولاد سازی کردند.
همچنین کارگران کارخانه ساسان نیز، در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستهای خود و اخراج نمایندههایشان دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند.
به گزارش آفتاب، مهدی عیسیزاده گفته است: متاسفانه کارفرماها به صورت ۶ ماهه با کارگران قرارداد منعقد میکنند، و این درحالی است که بیمه به کارگرانی اختصاص مییابد که یک سال قرارداد کاری داشته باشند.
نماینده تکاب، شاهین دژه، میاندوآب در مجلس همچنین گفت: دستگاه چرخ دنده معدن طلای آقدره با مشکل مواجه شده است و به همین دلیل ۱۵۰ نفر از ۷۰۰ کارگر معدن طلای آق دره اخراج شدند.
وی ادامه داد: اخراج کارگران بسیار کار غیرمنطقی و ناعادلانهای است و باید قانونی برای قرارداد با کارگران وضع شود که عدالت رعایت شود.
به گفته وی، معدن طلای آقدره در آذربایجان غربی، به دلیل نداشتن امکانات مالی مناسب و اخراج کارگران در حالی تعطیلی است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: کارگران قشر بسیار زحمتکشی هستند، از این رو دولت باید این قشر زحمتکش را در هر شرایطی حمایت کند.
وی به اینکه تعداد زیادی از واحدهای تولیدی و خدماتی کشور تعطیل شده یا در معرض تعطیلی قرار دارند و همچنین جمع زیادی از کارگران کشور اخراج شده اند و در تهدید این موضوع قرار دارند، اشاره ای نکرد.
طی هفته ای که گذشت، منابع کارگری گزارش دادند که در پی فراخوانی که در سطح سایت های مجتمع فولاد مبارکه و شهید خرازی (مجتمع فولاد جدید وابسته به فولاد مبارکه) در دو هفته قبل پخش گردید، کارگران پیمانکار و پروژه ای اواسط هفته گذشته (سه شنبه و چهارشنبه) مبادرت به تجمع در جلوی ساختمان فولاد سازی کردند. این تجمع تدریجا و بسرعت گسترش یافت و با افزایش جمعیت حرکت به سمت ساختمان مرکزی فولاد سازى شروع گردید. بنا به خبر جمعیتى بین دو الى سه هزار کارگر در این تجمع شرکت داشتند.
در این جلسه کارفرما همان سیاست را پیش برد و به تحقیر و تهدید و ناسزا به کارگران پرداخت و جلسه بى نتیجه تمام شد. کارگران از رفتار کارفرما بشدت عصبانى اند و بر خواست خود براى امنیت شغلى و قراردادهاى مورد نظر خودشان پافشارى می کنند.
همچنین سایت اتحادیه آزاد کارگران نیز خبر داد که کارگران کارخانه ساسان در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستهای خود و اخراج نمایندههایشان دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردهاند.
بر اساس این گزارش، از ورود سه تن از نمایندههای کارگران به نامهای حسین مرزبان، حسین الهیار و مهندس سعید رستمی به کارخانه جلوگیری شد و به آنان اعلام گردید شما حق نداشتید به مدیریت کارخانه مراجعه کرده و خواستهای کارگران را مطرح کنید. این کارگران هر کدام ۱۸ سال سابقه کار دارند.
این گزارش افزود “بدنبال واگذاری کارخانه ساسان، این کارخانه در سال ۸۹ حدود ششصد نفر از کارگران قراردادی خود را اخراج کرد و از سال گذشته با تمام شدن دوره شورای کارخانه اجازه تشکیل شورا در این کارخانه را به کارگران نداد. در طول این مدت کارفرمای این کارخانه بدون پرداخت هزینه ایاب و ذهاب کارگران سرویسهای رفت و آمد آنان را قطع کرده است، همچنین ناهار کارگران را نیز بدون پرداخت هزینه ناهار به کارگران قطع نموده و در رابطه با پرداخت سنوات کارگرانی که بازنشسته میشوند فقط میزان حقوق آنان را مبنای پرداخت سنوات قرار داده است، این در حالی است که قبلاً سنوات کارگران بازنشسته با احتساب کل دریافتی کارگران محاسبه و پرداخت میشد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران در طول هفتههای گذشته کارگران کارخانه ساسان با انتخاب نمایندههایی به مدیریت کارخانه مراجعه و طی مذاکراتی که در این مدت انجام گرفته بود خواستهای خود را در ۲۲ بند مطرح کردند اما کارفرما به جای رسیدگی به خواستهای کارگران از ورود نمایندههای آنان به کارخانه جلوگیری کرد.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه ساسان تا لحظه مخابره این خبر (ساعت ۱۰/۳۰) همچنان ادامه دارد و کارگران مصرانه خواهان بازگشت بکار نمایندههای اخراجی خود و تحقق مطالباتشان هستند.
گفتنی است روز گذشته یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اکنون در جامعه شاهد افزایش نرخ بیکاری و رکود بازار کسب و کار هستیم، تصریح کرده بود: با توجه به وضعیت کنونی قیمت کالاها در بازار کشور بحث افزایش روز افزون نرخ تورم برای تمامی اقشار جامعه کاملا ملوس و شفاف است.
از هر چهار جوان یک نفر بیکار است
در همین زمینه روز پنجشنبه دوازدهم خرداد ماه، جعفر محجوب نماینده تهران و دبیر کل خانه کارگر گفته است “آمار بیکاری در میان جوانان کشور در شرایط کنونی بیش از ۲۲.۳ درصد است. ”
وی تأکید کرد: در میان جوانان کشور از هر چهار نفر یکی بیکار است و این موضوع نگرانی کارشناسان اجتماعی و اقتصادی را برانگیخته است.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: نبود آمار و ارقام درست و متقن درباره نرخ بیکاری در کشور، امکان هر نوع برنامهریزی دقیق و حسابشده را برای برطرف کردن این مشکل دو چندان دشوار کرده است.
به امید اون روزی که به قول رئیس جمهور عدالت گستر و مهرورزمان همه بنشینیم سر سفره نفت و ……. کار میخواهیم برای چه ببخشید کار مال …. شغل میخواهیم چکار ؟ و …….. اندکی صبر صحر نزدیک است
بخاطر حفظ نظام سه نفر هم شیشه ای
این اخراجها همه از قانون بدون حساب و کتاب و فکری است که بعنوان قانون پنج ساله تازگی تصویب شده
از هر جوان طلبه مصباحی با بصیرت چند نفر بیکارند؟
پیامبر بر دست و بازوی کارگر بوسه می زد.حالا خودتان قضاوت کنید این حاکمان چقر دیندارند.