سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » دکتر اردشیر امیر ارجمند به روایت روزنامه‌ی دولت قبل از کودتا...
» قابل توجه وزیر اطلاعات؛ تا اگر سند ارائه نمی‌دهد، لااقل دم خروس را پنهان کند

دکتر اردشیر امیر ارجمند به روایت روزنامه‌ی دولت قبل از کودتا

چکیده :وزیر اطلاعات دولت احمدی نژاد چندی پیش در یک برنامه‌ی زنده‌ی تلویزیونی تلاش کرد چهره‌ی دکتر امیر ارجمند را مخدوش کند و به طرح مدعیات و اتهامات مضحک درباره‌ی وی بپردازد. معرفی اردشیر امیر‌ارجمند از زبان روزنامه ایران دوره‌ی احمدی‌نژاد می‌توان لااقل این پیام را برای وزیر اطلاعات داشته باشد که دم خروس را بپوشاند و اگر سندی برای سخنان خود ارائه نمی‌کند، لااقل اسناد مخالف مدعیات خود را محو کند...


کلمه – گروه سیاسی: اردشیر امیر ارجمند، مشاور حقوقی میرحسین موسوی، که در شرایط بازداشت موسوی و خفقان ایجاد شده در کشور برای دلسوزان، بخشی از نقش و رسالت اطلاع رسانی پیرامون مسائل کشور را برعهده گرفته است، از چهره‌های شاخص علمی و دانشگاهی ایران‌زمین است.

وزیر اطلاعات دولت احمدی نژاد چندی پیش در یک برنامه‌ی زنده‌ی تلویزیونی تلاش کرد چهره‌ی دکتر امیر ارجمند را مخدوش کند و با طرح مدعیات و اتهامات مضحک درباره‌ی وی، تلاش کرد تا به زعم خود، پیام و سخنان معدود کسانی را که می‌توانند در شرایط آزاد سخن بگویند، تحت تأثیر قرار دهد. این شیوه البته در گذشته هم در دستگاه تبلیغاتی معاویه و در عصر معاصر در دوره‌ی استالین هم اجرا شده بود؛ که به جای نقد اندیشه و احترام به افراد، به کشف انگیزه و تخریب شخصیت اشخاص می‌پرداختند. با کمال تأسف، ظاهرا وزارت اطلاعات از آن تجربه‌های تاریخی درس نگرفته است.

اما برای شناخت بهتر این چهره‌ی علمی که از دریچه‌ی فعالیت در زمینه‌ی صلح و حقوق بشر به عرصه‌ی سیاست وارد شده، بهترین منبع، معرفی او از زبان روزنامه‌ی رسمی دولت احمدی‌نژاد است.

روزنامه‌ی ایران در تاریخ چهارم دی‌ماه ۱۳۸۴ به معرفی این شخصیت علمی پرداخته و وجهه‌ی علمی او را به خوبی معرفی کرده است.

وزیر اطلاعات که به شیوه‌ی رئیس خود، در برنامه‌ی تلویزیونی قصد نداشت پس از دو ساعت ادعاهای کذب و بی‌اساس، لااقل یک سند برای سخنان خود ارائه کند، بد نیست لااقل دستور جست‌وجو و محو اسناد مخالف مدعیات خود را ثابت کند تا دم خروس از پشت لباس سوگندخورنده به حضرت عباس بیرون نزند و مطالبی همچون این معرفی سایت حوزه از دکتر زهرا رهنورد و یا توصیفی از دکتر امیر ارجمند که در ادامه می‌آید، تلاش‌های همه‌جانبه‌ی دولتمردان برای پرونده‌سازی را خنثی نکند.

اینک معرفی اردشیر امیر‌ارجمند در روزنامه ایران دوره‌ی احمدی‌نژاد:

درباره اردشیر امیر ارجمند

در سایه صلح

– اردشیر امیرارجمند ، متولد ۱۳۳۶ تهران

– اخذ مدرک دیپلم ریاضى از دبیرستان کیهان تهران، ۱۳۵۴

– اخذ مدرک لیسانس حقوق از دانشکده حقوق دانشگاه ملى، ۱۳۵۷

– اخذ مدرک کارشناسى ارشد حقوق بین الملل از دانشکده حقوق دانشگاه استراسبورگ فرانسه، ۱۳۶۰

– اخذ مدرک دکتراى دولتى حقوق بین الملل از دانشگاه استراسبورگ ۱۳۶۹

– اخذ دیپلم حقوق تطبیقى دانشکده بین المللى حقوق تطبیقى فرانسه

– گذراندن دوره هاى حقوق بشر در مؤسسه بین المللى حقوق بشر و مرکز بین الملل آموزش حقوق بشر در دانشگاه ها در فرانسه

– عضو هیأت علمى و دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتى

– صاحب کرسى حقوق بشر، صلح و دموکراسى یونسکو (در دانشگاه شهید بهشتى)

– مسؤول کرسى حقوق بشر، صلح و دموکراسى یونسکو

– مدیر گروه حقوق پژوهشکده علوم محیطى دانشگاه شهید بهشتى

– مدیر مرکز حقوق بشر، صلح و دموکراسى

– عضو انجمن حقوق بین الملل، لندن

– عضو مؤسس انجمن ایرانى حقوق بشر

– عضو و نایب رئیس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلاى مرکز

– عضو انجمن ایرانى اخلاق در علوم و فناورى

– عضو جمعیت توسعه علمى ایران

– عضو کمیته ملى اخلاق زیستى

– عضو مؤسس انجمن ایرانى دوستان سازمان ملل متحد

– عضو مؤسس انجمن ایرانى حقوق جزا

– عضو مؤسس و هیأت مدیره انجمن ایرانى حقوق بین الملل

– عضو شوراى علمى مرکز پژوهش و اطلاع رسانى ریاست جمهورى

– عضو کمیسیون پژوهش و آموزش هیأت نظارت بر اجراى قانون اساسى

– عضو مؤسس انجمن ایرانى جرم شناسى

– داراى سابقه تدریس در دانشگاه تهران و مجتمع آموزشى قم

– اجراى طرح هاى پژوهشى و مشارکت در تهیه لوایح، طرح ها و آیین نامه ها

– تهیه مقالات متعدد علمى به زبان فارسى، انگلیسى و فرانسوى و تهیه مجموعه اسناد جهانى حقوق بشر در دو جلد و مجموعه اسناد منطقه اى حقوق بشر (آماده چاپ) و بررسى تطبیقى نظارت قانون اساسى (زیر چاپ)

مدیر مرکز و صاحب کرسى حقوق بشر، صلح ودموکراسى یونسکو در دانشگاه شهید بهشتى و حقوقدانى که در تهیه بیش از ۱۰ پیش نویس قانون، طرح و لایحه نقش داشته است و نقش قانون و حاکمیت آن را در توسعه کشور عامل اساسى تلقى مى کند و در راه اندازى اولین دوره کارشناسى ارشد رشته حقوق بشر مؤثر بوده است.

اردشیر امیرارجمند صاحب کرسى حقوق بشر، صلح و دموکراسى یونسکو در ایران است. او متولد ۱۳۳۶ تهران مى باشد. تحصیلات ابتدایى تا دبیرستان را در تهران مى گذراند و در سال ۱۳۵۴ از دبیرستان کیهان دیپلم ریاضى مى گیرد.

به یادمى آورد که از ۸ سالگى به بعد مطالعات غیردرسى اش را آغاز کرده و آثار داستایوفسکى، ماکسیم گورکى و تولستوى و داستانهاى ایرانى را هم مى خوانده و بیش از همه کتابهاى دکتر شریعتى و از جمله از حیات تا وفات محمد(ص) و فاطمه فاطمه است را خوانده است. از سال سوم دبیرستان به بعد شروع به مطالعه کتب ادبیاتى ترجمه شده مى کند. در همان سال اخذ دیپلم به دانشگاه راه مى یابد و در رشته حقوق دانشگاه ملى به تحصیل مى پردازد. از جمله استادان برجسته اش دکتر مهدى شهیدى، دکتر حسن امامى، دکتر على آبادى و دکتر پاد را به یاد مى آورد و در سال ۱۳۵۸ به آمریکا و سپس فرانسه عزیمت مى کند و در نهایت تصمیم مى گیرد در رشته حقوق بین الملل دانشگاه استراسبورگ به تحصیل بپردازد.

در پایان نامه فوق لیسانس اش که در مورد مصادره و ملى شدن اموال افراد بوده، قوانین و ضوابط رایج در دنیا را در ملى شدن اموال افراد مورد بررسى قرار مى دهد و در سال ۱۳۶۰ هم از رساله اش با موفقیت دفاع مى کند.

براى تحصیل در مقطع دکترا هم موفق مى شود از میان حدود ۴۰۰ نفر متقاضى، بورس تحصیلى شهر استراسبورگ را کسب کند و دوره دکتراى دولتى حقوق بین الملل را در همان دانشگاه بگذراند و در سال ۱۳۶۹ از تزش دفاع کند. تز دکتراى او در زمینه اعمال مقررات مخاصمات مسلحانه در دریا در زمان صلح و جنگ بوده است.

امیر ارجمند بعد از بازگشت به کشور فعالیت در حوزه هاى متعدد تخصصى را پى مى گیرد. در مقطع کارشناسى ارشد حقوق عمومى دانشگاه تهران، دروس حقوق ادارى ایران و حقوق ادارى تطبیقى و در مجتمع آموزشى قم، دروس حقوق بین الملل، حقوق ادارى ایران و حقوق تطبیقى را ارائه مى دهد و تا به امروز در تهیه لوایح و آیین نامه هاى مختلفى مشارکت مى کند. از جمله در تهیه پیش نویس «قانون حفاظت و بهره بردارى از منابع آبزى»، «پیش نویس آیین نامه حفاظت و بهره بردارى از منابع آبزى»، «پیش نویس لایحه حقوق شهروندى» ، «لایحه اسرار دولتى»، «لایحه حریم خصوصى»، «لایحه مسؤولیت رسانه هاى همگانى»، «طرح سازمان هاى غیردولتى»، «مسؤولیت مدنى دولت»، «قانون شوراها»، «طرح حقوق متهمین و محکومین»، «لایحه اطلاع رسانى». «لایحه اطلاع رسانى» و «قرارداد منعقده بین ایران و روسیه در زمینه حفاظت از منابع آبزى دریاى خزر»مشارکت مى کند و در سالهاى ۹ _ ،۱۳۷۰ مشاور حقوقى شیلات در امور لوایح و بین الملل مى شود و همچنین مشاورت دفتر خدمات حقوقى بین المللى نهاد ریاست جمهورى و مشاورت حقوقى شرکت ملى گاز در امور بین الملل را مى پذیرد. در دوره هاى حقوق بشر مؤسسه بین المللى حقوق بشر فرانسه در سالهاى ۱۹۸۲ و ۱۹۸۵ شرکت مى کند. دوره اى هم در خصوص حقوق بشر در مرکز بین الملل آموزش حقوق بشر در دانشگاه ها در استراسبورگ مى گذراند. در سه دوره آموزشى آکادمى حقوق بین الملل لاهه شرکت مى کند و دیپلم هاى حقوق تطبیقى از دانشکده بین المللى حقوق تطبیقى فرانسه در سالهاى ۱۹۸۳ ، ۱۹۸۴ و ۱۹۸۵ دریافت مى کند. یکى از کسانى است که باعث شده یونسکو کرسى حقوق بشر، صلح و دموکراسى را به دانشگاه شهید بهشتى اعطا کند. در ایران کلاً ۳ کرسى علمى را یونسکو به ایران داده که دو کرسى دیگر آن در حوزه پزشکى است.

کرسى حقوق بشر، صلح و دموکراسى یونسکو در دانشگاه شهید بهشتى، تنها کرسى در این زمینه در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است و اعطاى این کرسى به دانشگاه مذکور نشان از جدیت امیرارجمند و همکاران دانشگاهى او بستگى داشته است.

معمولاً کسى ریاست کرسى حقوق بشر را به عهده مى گیرد که در سطح بین المللى داراى اعتبار ویژه اى در این خصوص باشد و امیرارجمند از چنین خصوصیتى برخوردار است. اولین دوره کارشناسى ارشد رشته حقوق بشر را در دانشگاه شهید بهشتى و براى اولین بار در ایران با همت دیگران و یارى مسؤولان مربوطه دایر مى کند و اعطاى کرسى حقوق بشر، صلح و دموکراسى یونسکو هم به دانشگاه شهید بهشتى بر شأن و اعتبار علمى دانشگاه یادشده افزوده است. اگرچه هزینه هاى اداره چنین مرکزى و کرسى اى را به عهده داشته و یونسکو برحسب مورد کمکهایى به این مرکز مى کند. تاکنون چندین دوره دانشجویان کارشناسى ارشد رشته حقوق بشر در این مرکز آموزش دیده اند و پس از دایر شدن این رشته در دانشگاه شهید بهشتى بود که راه اندازى چنین دوره هایى در سایر دانشگاه ها هم رواج یافت. علاوه بر این، امیرارجمند در کنفرانس هاى منطقه اى حقوق بشر از جمله در هند حضور داشته و با شرکت در مباحثات به شخصیتى شناخته شده در این حوزه مبدل شده و این همه فعالیت و سرشناس شدن در وضعیتى اتفاق مى افتد که او به طور جدى مى کوشد از سیاسى شدن مقوله حقوق بشر پرهیز کند.

مرکز حقوق بشر ، صلح و دموکراسى یونسکو دانشگاه شهید بهشتى که ریاست آن به عهده اردشیر امیرارجمند است به آموزش رسمى دانشجویان و همچنین به آموزش غیررسمى افراد سازمانهاى دولتى و غیردولتى مشغول است و طرح هاى آموزشى ویژه حقوق بشر را در استانهایى همچون استان تهران، استان کردستان و استان زنجان اجرا کرده است.

امیرارجمند معتقد است که ارائه چنین آموزشهایى بر لایه هاى عمیق اجتماعى و فرهنگى تأثیرگذار خواهد بود.

مرکز مزبور شامل ۵ گروه پژوهشى حقوق بشر، صلح، دموکراسى، فلسفه حقوق و دین و اخلاق زیستى است.

او اعتقاد دارد که نظام حقوقى کشور به یک نوسازى نیازمند است و بدون دولت قانونمدار هم تضمینى براى اجراى حقوق بشر وجود ندارد.

او شاید جزو اولین کسانى در ایران باشد که به طور سیستمى و علمى این مباحث را مطرح و پیگیرى کرده است. باور دارد که سلسله منابع حقوقى کشور نامشخص است و در این زمینه دوگانگى هایى مشاهده مى شود و به شکلى دولت را به دولتى در راه مانده تبدیل مى کند که در میانه سنتى بودن و مدرن شدن قرار گرفته است.

امیرارجمند تأکید خاصى دارد که مبانى ارزشى حقوقى مان را مشخص سازیم. او اصرار دارد که جامعه ما باید از یک تیم حقوقى موزون و همگون برخوردار باشد. امیر مى گوید: «اسلام ارزشهاى جهانشمولى دارد و در مقابل فرهنگ دیگر هم در غرب دنیا ادعا دارد که ارزشهایش جهانشمول و جهانى هستند. امیرارجمند معتقد است که ما نباید مصرف کننده صرف باشیم و باید علاوه بر تولید فکر، باید فراتر از حق خود در مجامع جهانى که الآن همان حق رأى است فراتر برویم و در لایه هاى زیرین قانونگذارى مشارکت داشته باشیم.

از جمله دروسى که امیرارجمند در دانشگاه ارائه داده و یا ارائه مى دهد مى توان به «حقوق بشر»، «حقوق بین الملل محیط زیست»، «منابع حقوق بین الملل»، «حقوق ادارى تطبیقى» است و در چهار زمینه حقوقى یعنى حقوق بین الملل، حقوق بشر، حقوق محیط زیست و حقوق عمومى تخصص دارد.

با روشهاى تدریس سنتى جزوه دادن مخالف است و مى کوشد خلاقانه درس بدهد. علت روى آوردن اش به حقوق بشر و مقولات مرتبط با آن را اینگونه بیان مى کند: «من از سال ۱۹۸۲ به طور متمرکز در این حوزه فعالیت ام را شروع کردم. اولین بار در کلاس ویژه اى در این زمینه شرکت کردم و فکر مى کنم چالش جامعه بین المللى در قرن جدید هم مقوله هاى حقوق بشر، صلح، دموکراسى و محیط زیست است.» در مورد چگونگى پیشبرد حقوق بشر در جامعه مى گوید که بستگى دارد چه مقدار جامعه مدنى تلاش کند و چه مقدار جامعه علمى کشور بکوشد و چه مقدار جامعه سیاسى و قدرتهاى سیاسى بخواهند معقولانه عمل کنند.

چند طرح پژوهشى همچون «ایران و نظام بین الملل حقوق بشر»، «آثار جزایر در تحدید حدود دریایى»، «نهاد ملى حمایت از حقوق کودک»، «دادگاههاى ادارى آلمان» و «مسؤولیت دولتى و شرکتهاى خارجى در استفاده عراق از سلاح هاى شیمیایى» را به انجام رسانده است. آزادى، عدالت و توسعه را نیازهاى انسان امروزى مى داند و برآورده کردن این نیازها را براى بهروزى و سلامت جامعه کارساز مى داند.

چند کتاب ازجمله در زمینه حاکمیت قانون و حقوق محیط زیست و حقوق ادارى در دست چاپ دارد.

و اینگونه است که اردشیر امیرارجمند دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتى و مدیر مرکز و صاحب کرسى حقوق بشر، صلح و دموکراسى یونسکو در آن دانشگاه، به دور از جنجال و هیاهو و با پرهیز از سیاسى نمودن این مقوله ها مى کوشد به ترویج دستاوردهاى فکرى و نرم افزارى بشر بپردازد و در جهت ارتقاى توسعه جامعه نقش مهمى را ایفا کند و باید سپاسگزار اینگونه استادان شاخصى باشیم که پیشبرد همه جانبه توسعه جامعه را به تدریج و با پرهیز از افراط و تفریط پیگیر هستند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۵۳ پاسخ به “دکتر اردشیر امیر ارجمند به روایت روزنامه‌ی دولت قبل از کودتا”

  1. ناشناس گفت:

    یاحسین میرحسین

  2. ناشناس گفت:

    به امید روزی که نفاق ریشه کن شود و حکومت از دین داران بی دین خلاص یابند
    ن ش

  3. داوود گفت:

    بادررود بر میرحسین عزیز و خانم رهنورد
    از مهندس موسوی انتظار داشتن چنین مشاورین می رود خوشبین هستیم به آینده جنبش سبز (درختی با ریشه قوی و میوه های پربار) به امید رهایی