لایجه بودجه برای سال ششم دیر به مجلس می رسد؛ اینبار تاخیر با طعم توجیه
چکیده :از نگاه بهارستان نشینان این تاخیر «عملاً امکان بررسی دقیق لایحه بودجه را بهعلت ضیق وقت سلب میکند.» موضوعی که حتی برخی نمایندگان در یک نگاه بدبینانه این تاخیر را« عمدی» می خوانند و معتقدند دولت از این شیوه استفاده می کند تامجلس تغییرات زیادی را در لایحه بودجه ایجاد...
موضوع ارسال لایحه بودجه در ششمین سال برنامه ریزی دولت باز هم حکایت از تاخیر در ارسال آن به مجلس دارد.
به گزارش خبرآنلاین آنگونه که محمد رضا باهنر رئیس کمیسیون تلفیق و سخنگوی فراکسیون اصولگرایان امروز در گفت و گویی از دولت خواست « برای جلوگیری از مشکلات ناشی از تاخیرها خود را برای ارائه به موقع لایحه بودجه سال ۹۰ آماده کند.»
براساس ماده ۲۲۴ اصلاحی قانون آییننامه داخلی مجلس ـ مصوب سال ۱۳۸۷ ـ دولت موظف است لایحه بودجه سالیانه کل کشور را حداکثر تا ۱۵ آذرماه هر سال به مجلس تسلیم کند.
در حالی که پیش از این، محمد رضا میر تاج الدینی ۲۹ معاون پارلمانی رئیس دولت آبان ماه جاری آب پاکی را روی دست نمایندگان ریخت و اعلام کرد « دولت لایحه بودجه سال ۹۰ را بهمن یا اسفند ماه سال جاری به مجلس ارائه خواهد کرد.» اتفاقی که در سال گذشته هم رخ داد و پاستور لایحه برنامه را ۴ بهمن ماه به بهارستان برد . با این حال باهنر هنوز از لفظ « امیدواریم» استفاده می کند و از دولت خواسته دولت تا نیمه آذر رسیدگی به لایحه بودجه را به اتمام برساند. او که می گوید:« تصویب نهایی برنامه پنجم ارتباطی به ارائه به موقع لایحه بودجه سال ۹۰ ندارد»، افزوده است:دولت نباید تا تصویب آخرین ماده برنامه پنجم منتظر بماند.
در حالی که طی همه سالهای گذشته، تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه سالانه مورد انتقاد بهارستان نشینان قرار گرفته است. با این حال دولت دلیل این تاخیر در ارسال لایحه بودجه را به دراز کشیدن بررسی برنامه پنجم می داند.آن گونه که معاون پارلمانی رئیس دولت پیش بینی کرده کار بررسی و تصویب نهایی برنامه پنجساله پنجم توسعه «اواسط دی ماه» توسط نمایندگان مجلس به نتیجه می رسد. در حالی که برآوردهای نمایندگان از پایان بررسی برنامه پنجم تا نیمه آذر ماه خبر می دهد که با رفت و برگشت به شورای نگهبان می توان این زمان را حداکثر پایان آذرماه ارزیابی کرد .
در همین حال به گفته مقامات دولتی ،مراحل مقدماتی آماده کردن لایحه بودجه سال ۱۳۹۰ از چندی پیش توسط معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با نظرخواهی از دستگاههای مختلف اجرایی انجام شده است و فقط «تنظیم نهایی» آن باقی مانده است.با این حال عباسعلی نورا نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه می گوید دولت در پاسخ به سوال وی درباره دلیل تاخیر در اجرای بودجه گفته است که «دولت برنامه بودجه را بر اساس لایحه برنامه پنجم تنظیم می کند.»
اگر دولت دلیل تاخیر خود در ارائه لایحه را انطباق آن با مصوبات مجلس در برنامه پنجم می داند جمشید انصاری عضو کمیسیون برنامه و بودجه که در دوران تدوین برنامه چهارم مسئولیت هایی را در سازمان مدیریت بر عهده داشته معتقد است:« دولت میتواند بر اساس سیاستهای کلی که در برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده است، بودجه سالانه را تدوین کند و بلافاصله پس از ابلاغ برنامه، بودجه سال ۹۰ را با آن تطبیق دهد.»
او که می گوید استدلال دولت درباره اینکه نمی توان تدوین بودجه سال ۹۰ را طبق مصوبه مجلس در آذر ماه انجام داد می پذیرد،در عین حال این را هم گفته است که«اما دولت میتواند با تاخیر یک ماه و نیم در ۱۵ دی ماه تکلیف بودجه را مشخص کند.»
موضوع تاخیر دولت در ارائه بودجه سالانه که باهنر می گوید:« تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه قبل از این هم سابقه داشته» موضوعی بود که در نامه چندی قبل نمایندگان مجلس در کارگروه حل اختلاف با دولت به آیت الله جنتی نیز ارائه شد و آنان درذیل عنوان «ازبینبردن زمینه بررسی دقیق بودجه بهعلت تقدیم دیرهنگام لوایح بودجه به مجلس» نسبت به تاخیر های دولت در ارسال بودجه سالانه به مجلس اعتراض کردند. نگاهی به تاریخ ارسال بودجه سالانه نشان می دهد این موضوع در همه ۶ سال گذشته به دی یا بهمن ماه موکول شده است و سال گذشته با ۵۰ روز تاخیر به مجلس ارائه شد.
از نگاه بهارستان نشینان این تاخیر «عملاً امکان بررسی دقیق لایحه بودجه را بهعلت ضیق وقت سلب میکند.» موضوعی که حتی برخی نمایندگان در یک نگاه بدبینانه این تاخیر را« عمدی» می خوانند و معتقدند دولت از این شیوه استفاده می کند تامجلس تغییرات زیادی را در لایحه بودجه ایجاد نکند.
در حالی که طبق قانون بررسی بودجه سالانه پس از دریافت از دولت بیش از یک ماه در کمیسیون ها زمان می بردو در ادامه به صحن علنی می آید به نظر می رسد استد لال این دست نمایندگان چندان بدون وجه هم نیست.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085