سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » محاکمه دانشجویان در دادگاه نظامی...
» شاکیان به جاي آمران

محاکمه دانشجویان در دادگاه نظامی

چکیده :دانشجويان اين روزها بعد از احضار و بازجويي در دادگاه هاي نظامي محاكمه مي شوند. اقدامي كه براي اولين بار در جمهوری اسلامی انجام مي شود. دانشجويان معتقدند كه جاي شاكيان و متهمان در دادگاه رسيدگي به متهمان كوي دانشگاه تهران تغيير كرده و اين دانشجويان هستند كه به جاي متهمان محاكمه و زنداني مي شوند.دانشجويان دانشگاه تهران و تعدادي ديگر از دانشگاه هاي كشور براي بازجويي به دادگا ه هاي نظامي احضار مي شوند. بهانه مسوولان براي اين كار اين است كه چون متهمان پرونده كوي دانشگاه از ماموران انتظامي بوده اند پس محاكمه دانشجويان هم بايد در اين دادگاه ها برگزار...


کلمه – گروه اجتماعی: دانشجویان این روزها بعد از احضار و بازجویی در دادگاه های نظامی محاکمه می شوند. اقدامی که برای اولین بار در جمهوری اسلامی انجام می شود. دانشجویان معتقدند که جای شاکیان و متهمان در دادگاه رسیدگی به متهمان کوی دانشگاه تهران تغییر کرده و این دانشجویان هستند که به جای متهمان محاکمه و زندانی می شوند.

دانشجویان دانشگاه تهران و تعدادی دیگر از دانشگاه های کشور برای بازجویی به دادگا ه های نظامی احضار می شوند. بهانه مسوولان برای این کار این است که چون متهمان پرونده کوی دانشگاه از ماموران انتظامی بوده اند پس محاکمه  دانشجویان هم باید در این دادگاه ها برگزار شود.

دانشجویان دانشگاه های کشور از این اقدام یعنی احضار دانشجویان به دادگا ههای نظامی ابراز نگرانی می کنند و می گویند که این شکل محاکمه یاد آوربرگزاری دادگاه های فعالان سیاسی در رژیم گذشته است. چرا که در زمان شاه هم دادسرای نظامی پرونده فعالان مدنی و سیاسی را بررسی می کرد.

دانشجویان به جای آمران محاکمه می شوند

اولین جلسه رسیدگی به پرونده ۲۷ نفر از متهمان حمله به کوی دانشگاه تهران در «شعبه دوم دادگاه نظامی یک تهران » در سیزدهم مهر سال جاری تشکیل شد و ۲۳ نفر از متهمان حوادث کوی دانشگاه و وکلای آنان و تعدادی از شاکیان در آن حضور یافتند.

بعد از برگزاری انتخابات پر مناقشه سال ۸۸عده ای از نیروهای انتظامی و لباس شخصی ها به خوابگاه دانشگاه تهران حمله کردند و تعداد زیادی از دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. چند ماهی از این حادثه گذشته بود که فیلمی از این ماجرا منتشر شد. فیلمی که نشان می داد عاملان اصلی حمله به خوابگاه دانشجویان ماموران نیروی انتظامی بوده اند.

دانشجویان به محاکمه ها معترض اند

دانشجویان این محاکمه ها را باور ندارند و از احضار و بازجویی های مکرر دانشجویان به دادگاه های نظامی به بهانه رسیدگی به پرونده متهمان حوادث روی داده ابراز نگرانی می کنند. یکی از دانشجویان دانشگاه تهران درباره این دادگا هها می گوید: «چه دادگاهی؟ این جلسات از ماه ها پیش تشکیل  و منجر به صدور احکام زندان برای دانشجویان شده است. »

عباس کاکایی دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از ۱۶ آذر ۱۳ ۸۸ تاکنون در زندان است و امکان استفاده از مرخصی هم نیافته است. او حکم یک سال زندان اش را به جرم مشارکت در اغتشاشات کوی دانشگاه دریافت کرده است. در حالی که همه می دانند دانشجویان در این حادثه کاملا بی گناه بوده اند و عده ای بدون هیچ بهانه روشنی به آنها حمله کردند.

ایوب نعمتی، دانشجوی محروم از تحصیل دانشکده حقوق و علوم سیاسی، کاوه اکبری، دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران و حبیب فرحزادی از دانشجویانی هستند که در ارتباط با این دادگاه دستگیر شده و تحت فشار برای اعترافات ساختگی قرارگرفته اند.

این دانشجویان تنها دانشجویانی نیستند که به داگاه های نظامی فراخوانده شده و یا حکم زندان دریافت کرده اند. دو نفر دیگر از دانشجویان همین دانشگاه نیز به اتهام مشارکت در حوادث کوی به حکم یک سال و دو سال زندان و ضربات شلاق محکوم شده اند. چندین دانشجوی دیگر نیز در هفته های اخیر بازداشت شده اند.

محاکمه دانشجویان در دادگا ههای نظامی که یادآور محاکمه های زندانیان سیاسی دوران شاه است این بار چه کسانی را قربانی می کند؟ دانشجویان می پرسند تا پایان سال تحصیلی چند دانشجوی دیگر میهمان زندان اوین خواهند شد؟



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۱۰ پاسخ به “محاکمه دانشجویان در دادگاه نظامی”

  1. مهیار گفت:

    در کشوری که با کودتا رییس دولت انتخاب می شود و تمام وزرا و دولتیها سپاهی هستند دادگاهها نیز نظامی میشود.

  2. ناشناس گفت:

    مرگ بر جمهوری نظامی زنده باد جمهوری اسلامی

  3. آرمان سبز گفت:

    دولت پادگانی برآمده از کودتای امنیتی به هر حال دادگاه نظامی برای محاکمه فعالین سیاسی نیز طلب میکند.
    شما اشاره ای به دادگاه های نظامی رژیم گذشته داشتید ولی اشاره نکردید دلیل ارجاع پرونده فعالین سیاسی به دادگاه های نظامی در زمان شاه این بود که دادگستری مستقلی وجود داشت و این روند تا انقلاب ادامه داشت و این قضات دادگاه های عمومی هرگز حاضر به محاکمه فعالین سیاسی نبودند و از خود سلب مسئولیت مینمودند و این اتفاق بارها در مورد محاکمه کسانی مثل مهندس بازرگان و خسرو گلسرخی و آیت الله طالقانی و … اتفاق افتاد و شا مجبور بود برای محاکمه فعالین سیاسی پرونده های آنان را به دادگاه های نظامی ارجاع کند.

  4. رشيد گفت:

    انتقام لورفتن حرکتهای سرکوب گرانه و وحشیانه ی خود در کوی دانشگاه را میخواهند با تحقیر وشکنجه از دانشجویان بگیرند .
    چه دادگاهی ؟کل کشور حکومت نظامیست ونظامیان خود حاکمند وخود قاضی و خود مجری احکام .
    آزمونیست برای مردم ایران که دربرابر این ظلم وفسادگسترده سکوت میکنند و سرخود میگیرند یا از خود غیرت نشان میدهند.
    ازبابتی هم این محاکمه اعترافیست به عدم مشروعیت حاکمیت .چرا که نمیتوانند به زبان قانون دانشجویان رامحکوم کنند و
    زور عریان خود را به نمایش میگذارند برای ترساندن مردم وپذیرفتن قدرت کاذبشان.

  5. IRsssssssssssssssssssssAN گفت:

    PINOSHE MOSALMAN, In Ja SHILIE, Kodetagaran Nemishe. Khianat Aberoye DINO,, Aberoye, momenin Ro Borde, Bavaram Nist Vatan Ba To Che Ha Mikonand, Bavaram Nist Ba Din In Yazidian Che Ha Mikonand. SOKOT DAR HAR POSTO MAGHAMI KHIYANAT BE DINO KHIANAT BE IRANO KHIANAT BE KHOD MIBASHAD. DANESHJO MIMIRAD ZELLAT NEMIPAZIRAD

  6. میم گفت:

    چرا از دستگیری سردا مقدم که در خیابان ربوده شده چهارشنبه چیزی نمیگویدد

  7. نويد گفت:

    هر جامعه ای لایق حکومتی است که دارد

  8. طالب گفت:

    در زمان رزیم ستمشاهی بعلت اینکه قضات شریف و ابرومند دادکستری از محاکمه نیروهای سیاسی شانه خالی می گردند این محکمات را به دادگاههای نظامی میسپردند .حالیه با توجه به دادگاه انقلاب و امثله خوانه ای حوزه بعنوان قاضی دادگستری مشغول بکارند معنی این کار را نمی فهمم

  9. ناشناس گفت:

    یک فرم و یک مهر در دست همشون هست حتی بزن بهادر های شهرداری و هر کس را بخوان احتیاج به سلسله مراتب نیست مثل مغولها حمله میکنند …

  10. محمد گفت:

    با سلام
    وقتی امثال مرتضوی ها به دادگاه کارمندان دولتی سپرده میشوند جای دانشجویان هم باید دادگاه های نظامی باشد ودادگاه های صحرایی و یا هر چیز رعب آورتری.
    محمد.ت