رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی: احتمال وقوع سونامی در سواحل جنوبی ایران، مسألهای جدی است
چکیده :” تاکنون چندین درخواست و پروژه تحقیقاتی در این زمینه به وزارت کشور ارسال کردیم ولی تاکنون پاسخی دریافت نکردیم. به نظر میرسد که این وزارتخانه ضرورت ایجاد این ایستگاه را احساس نکرده است....
رئیس موسسه ملی اقیانوسشناسی با اشاره به خطرات وقوع سونامی در کشور گفت: با توجه به تلفاتی که وقوع سونامی در پی خواهد داشت، راه اندازی مرکز هشدار سونامی با همکاری وزارت کشور را در دستور کار قرار دادیم ولی این وزارتخانه توجهی به ایجاد این مرکز ندارد.
به گزارش مهر، دکتر وحید چگینی، با تاکید بر اینکه مسأله سونامی جدی است و احتمال رخ دادن آن وجود دارد افزود:مرکز ملی اقیانوس شناسی از ۵سال پیش در تلاش است تا مرکز هشدار سونامی را با همکاری وزارت کشور راهاندازی کند.
وی از بیتوجهی وزارت کشور در راهاندازی این ایستگاه خبر داد و اظهار داشت: تاکنون چندین درخواست و پروژه تحقیقاتی در این زمینه به وزارت کشور ارسال کردیم ولی تاکنون پاسخی دریافت نکردیم. به نظر میرسد که این وزارتخانه ضرورت ایجاد این ایستگاه را احساس نکرده است.
رئیس موسسه ملی اقیانوسشناسی با اشاره به ویژگیهای سونامی در ایران یادآور شد: منطقه مکران ناحیه سونامی خیز است و شواهد زیادی در دست داریم که نشان میدهد در سال ۱۹۴۵ امواج سونامی اقیانوس هند به ایران نیز رسیده است. منطقه مکران از “جاسک” شروع میشود و تا کراچی هند ادامه دارد.
وی ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده، سونامی در منطقه مکران می تواند امواجی به ارتفاع ۱۲ متر ایجاد کند و پیشبینی میشود که حدود ۴ هزار نفر بر اثر زلزله سونامی جان خود را از دهند.
چگینی با تاکید بر اینکه برای راه اندازی این ایستگاه بودجهای بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان مورد نیاز است گفت: این موسسه قادر به تامین این میزان بودجه نیست در حالی که وزارت کشور میتواند با همکاری محققان این موسسه نسبت با ایجاد این ایستگاه اقدام کند.
baba vezarate keshvar masael va daghdaghehaye mohemtari mesle chegoonegie taghalobi goostarde va bedoone seda va … amsalohom ra darad dige be in masaele pishe pa oftade nemirese bande khoda hanooz dar bande taghalobe parsale