سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » دوران کرونا (۲۳)؛ واگرایی نیروها؛ قبض و بسط، رجوی ـ بنی‌صدر (۳-۱)...

دوران کرونا (۲۳)؛ واگرایی نیروها؛ قبض و بسط، رجوی ـ بنی‌صدر (۳-۱)

چکیده :حدود سه ماه بعد از استعفای دولت موقت، بنی‌صدر در بهمن ۱۳۵۸، رئیس‌جمهور شد. در همان بهمن ۱۳۵۸، در مصاحبه با لوموند گفت: «قبل از وحدت با سازمان مجاهدین خلق، باید مصاحبه‌ای تلویزیونی با مسعود رجوی راجع به اخلاق و استالینیسم داشته باشم.» در جاهای دیگری هم گفته بود که: «[مجاهدین] اسلام را با استالینیسم قاطی...


حسین رفیعی

حدود سه ماه بعد از استعفای دولت موقت، بنی‌صدر در بهمن ۱۳۵۸، رئیس‌جمهور شد. در همان بهمن ۱۳۵۸، در مصاحبه با لوموند گفت: «قبل از وحدت با سازمان مجاهدین خلق، باید مصاحبه‌ای تلویزیونی با مسعود رجوی راجع به اخلاق و استالینیسم داشته باشم.» در جاهای دیگری هم گفته بود که: «[مجاهدین] اسلام را با استالینیسم قاطی کرده‌اند.»

قبلاً گفتیم که آقای بنی‌صدر در سال ۱۳۵۳ در حاشیه کتاب‌های سازمان ـ شناخت و اقتصاد به زبان ساده ـ نوشته بود که نظرات سازمان مارکسیستی است. در کتاب زور علیه عقیده، در سخنرانی در همدان و در اعلامیه‌ای که انتشار داد، نوشته بود که بنیان‌گذاران سازمان مجاهدین خلق با مارکسیسم آشنایی نداشته‌اند، «شناخت» و «اقتصاد به زبان ساده»، مارکسیستی است و آنچه در سال ۱۳۵۴ در سازمان اتفاق افتاد، نتیجه‌ی منطقی این چنین اسلامی می‌باشد که مخصوصاً به «طبقات» معتقد است و به «دیالکتیک».

آقای بنی‌صدر، پس از انتخاب، خلع سلاح نیروهای انقلابی را در حضور مردم مطرح کرد و از مردم، بله گرفت. در اردی‌بهشت ۱۳۵۹، تشکیل جبهه‌ای از مسلمانان را گوشزد کرد و گفت در این جبهه:
الف ـ مسلمانان روشنفکر
ب ـ مسمانان التقاطی
ج ـ مسلمانان سنتی، باید متحد شوند.

یکی دو هفته پس از انتشار نوار آیت که از حذف بنی‌صدر سخن گفته بود و موضع‌گیری آقای خمینی در جمع دانشجویان در مورد سازمان مجاهدین خلق، بنی‌صدر عقب‌نشینی کرد و با سران جمهوری اسلامی «میثاق وحدت» را امضاء کرد و در روزنامه انقلاب اسلامی وابسته به بنی‌صدر، اعلام شد که در جبهه متحد مسلمانان، مسلمانان التقاطی، نمی‌توانند باشند و باید خارج جبهه تصفیه و سپس وارد جبهه شوند.

می‌دانیم که آیت‌الله طالقانی، در اردی‌بهشت ۱۳۵۸ و با تأیید امام، در مدرسه فیضیه اصل شوراها را اعلام کرد و تأکید داشت که هرچه زودتر، و قبل از تصویب قانون اساسی اجرایی شود، در شورای انقلاب هم این امر تصویب شد که شوراها اجرا شود. ولی بنی‌صدر، پس از انتخاب یک‌بار اعلام کرد که: «شورا پورا مالید» و در ۱۹ شهریور ۱۳۵۹، باز از شوراها دفاع کرد.

می‌دانیم که آیت‌الله طالقانی، در ۱۷ شهریور ۱۳۵۸ در نماز جمعه در بهشت‌زهرا، از عدم اجرای شوراها برآشفت، بغض او ترکید و به عدم اجرای آن، اعتراض کرد.

۴ تیر ۱۳۵۹، آقای خمینی، علناً، در مورد سازمان مجاهدین خلق موضع گرفت و به سخنان احمد خمینی، اعتراض کرد که از سازمان حمایت کرده بود. سازمان روزنامه مجاهد را تعطیل کرد و نیروهایش را صرف تبلیغ و فروش روزنامه انقلاب اسلامی نمود که تیراژ آن را از صدهزار به ۳۲۰ هزار، رساندند.

سازمان مجاهدین خلق در سال ۵۹ در مراسم ۱۷ شهریور، ۱۹ شهریور، حسینیه ارشاد و دعای عاشورا در سخنرانی‌های بنی‌صدر پروپاگاند راه انداخت در ۱۴ اسفند ۱۳۵۹ در دانشگاه تهران، آن را به اوج رساند. و بعد در نوشته‌هایش گفت که وحدت با بنی‌صدر برای «سائیدن حکومت خمینی» و «گشاد کردن سوراخ‌های حکومت خمینی» بود.

مسعود رجوی د رانتخابات ریاست جمهوری اول، با سخنرانی آیت‌الله خمینی حذف شد، سازمان شرکت در انتخابات را تحریم کرد. آقای بنی‌صدر، به حذف رجوی اعتراض کرده بود ولی سازمان انتخاب او را، قبل از انتخابات «نامشروع» نامید ولی پس از انتخاب او به او تبریک گفت. و حتی نوشت که طرفداران سازمان را از رأی دادن به بنی‌صدر بازنداشته‌اند!

سازمان مجاهدین خلق، در مجاهد شماره ۴، ۱۱ بهمن ۱۳۵۸ نوشت و تهدید کرد که: «وای به روزی که تصمیم بگیریم، مشت را با مشت و گلوله را با گلوله پاسخ دهیم. آن وقت خودتان پشیمان خواهید شد.»

آقای قاسملو، دبیرکل حزب دمکرات کردستان، که با جمهوری اسلامی به مرحله تخاصم رسیده بود، در ۲۲ بهمن ۱۳۵۹ در پاریس مصاحبه کرد و در گاردین در ۲۳ بهمن ۵۹، چاپ شد. در آن مصاحبه قاسملو فاش ساخت و گفت:
«رهبران کردهای ایران با سازمان مجاهدین خلق جهت تشکیل هسته‌های یک حکومت جایگزین در ایران به توافق رسیده‌اند.» … «همه گروه‌های مخالف، به جز حزب توده و یک شاخه از فدائیان و سلطنت‌طلبان، می‌توانند جزأ این توافق باشند»

قبلاً گفتیم که آقای بنی‌صدر در شورای انقلاب بارها و بیش از هر کس مجاهدین خلق را نکوهش، نقد و غیرقابل اعتماد نامیده بود.

ادامه دارد



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.