متهم فراری پرونده ثامنالحجج در منزلش در تهران است/ قوه قضاییه و نیروهای امنیتی کجا هستند؟
چکیده :در کنار قوه قضاییه، نیروهای امنیتی سپاه و وزارت اطلاعات که بابت کوچکترین اظهار نظری وارد خانه فعالان سیاسی و روزنامه نگاران می شوند و اجازه نمی دهند کلامی انتقادی منعقد شوند اکنون کجا هستند که متهمان پرونده های فساد حال چه ثامن الحجج و چه پرونده واردات خورد و چه دیگر پروندهها به راحتی از کشور خارج می شوند و صدا از کسی در نمیآید؟ آیا اشراف اطلاعاتی فقط برای دختران جوان معترض به حجاب اجباری، روزنامه نگاران و فعالان سیاسی...
کلمه – گروه خبر: تعداد دادگاههای پرونده ثامن الحجج به یازده جلسه رسید. طی این یازده جلسه متهم ردیف سوم همیشه غائب بوده است.
چند هفته پیش به گزارش ایرنا محسن افتخاری،سرپرست دادگاههای کیفری یک استان تهران، از متواری شدن یکی از متهمان پرونده موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج خبر داد. همین مساله باعت شد تا رسانهها توجهشان به این پرونده جلب شده و کم کم با توجه به اخبار و گزارشات منتشر شده از دادگاه در سایت وابسته به قوه قضاییه میزان، جزییات بیشتری بدست آید.
در این پرونده در کنار پولهای کلان رد و بدل شده توسط سلبیریتیها، وزرای سابق، فرزندان قضات و بعضی از علما و مقامات، فرار و غیبت نفر سوم پرونده امر مهمی است که بیشتر عملکرد دستگاه قضا را نمایان میسازد.
یک روز گفته میشود که او فرار کرده و روز دیگر گفته می شود که همین جا در تهران است. به طور مثال همین امروز وکیل مدافع متهم ردیف سوم پرونده موسسه مالی اعتباری ثامنالحجج با ادعای آنکه موکلش در تهران است گفت: موکلم در منزل خود در تهران خیابان گاندی حضور داشته و یک خط تلفن هم دارد.
حال اگر متهم واقعا فرار نکرده است، چرا تا کنون بازداشت نشده و چرا در یازده جلسه دادگاه شرکت نکرده است؟
اگر آدرسش را دارند چرا به سراغش نمیروند؟ پرونده موسسه ثامن الحجج پرونده کمی نیست، این پرونده یکی از فسادهای گسترده مالی در کشور است که تبعات آن از سال گذشته دامن کشور را گرفت. پروندهای که باعث شد بسیاری از مردم مشهد به خیابان بیایند و سپس اعتراضاتی فراگیر در تمام کشور رخ دهد.
ثامن یکی از موسساتی است که بار مالی خود را بر دوش دولت گذاشت تا با پرداخت بدهیاش از جیب مردم، معترضان خاموش شوند و بودجهای که باید صرف عمران کشور میشد خرج پس ندادن بدهیهای دیگران شود.
حال متهم چنین پروندهای، غیب می شود و از او هیچ خبری نیست، حتی اسم و رسم درستی نیز در دست نیست. اما در مقابل به چنین خبری توجه کنید: “بازداشت ۶ زن در دزفول به خاطر برداشتن حجاب” مسئول ستاد امربه معروف و نهی از منکر دزفول خبر داده است که ۶ نفر از زنانی که در مناطق تفریحی این شهرستان اقدام به کشف حجاب و انتشار تصاویر در فضای مجازی کرده بودند دستگیر شدند. او با افتخار از “پیگیری” و “اشراف اطلاعاتی” نیروهای امنیتی چون بسیج و پلیس امنیت برای بازداشت این زنان می گوید.
کما اینکه رئیس قوه قضاییه نیز بیشتر وقت خود را صرف صحبت کردن دربار دختران خیابان انقلاب و مائده هژبری و فعالان سیاسی میکند که با او قرابت فکری ندارند. اصلا تمام هم و غم قوه قضاییه شده دستگیری فعالان سیاسی و رقاصان و دختران جوان و فعالان اینستاگرامی، نگرانی این قوه فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام و تهدید مردم است. قوه قضاییه به راحتی می تواند فعالان سیاسی را به دادگاه بکشاند و حتی بدون تشکیل دادگاه حکم صادر کند اما پس از یازده جلسه دادگاه نمیتواند یکی از متهمان اصلی پرونده فساد مالی را بازداشت کند.
با این تناقص در رفتار این سوال ایجاد می شود که به واقع چرا عزم جدی در این نهاد برای مبارزه با مفسدین اقتصادی وجود ندارد؟ آیا صرف اینکه متهم ردیف اول داماد یکی از قضات دادگاه ویژه روحانیت و از منصوبان ولی فقیه در استان خراسان و امام جمعه بوده، به این پرونده آن طور که باید رسیدگی نمی شود؟ آیا نفر سوم پرونده فرد خاصی است که نیامدنش در دادگاه چندان مهم نیست و قوه قضاییه خصوصا رئیس و سخنگو و دادستانهایش که در مورد کوچکترین مساله بیربطی به خودشان در مقام پاسخگویی بر میآیند در این خصوص سکوت کردهاند؟
در کنار قوه قضاییه، نیروهای امنیتی سپاه و وزارت اطلاعات که بابت کوچکترین اظهار نظری وارد خانه فعالان سیاسی و روزنامه نگاران می شوند و اجازه نمی دهند کلامی انتقادی منعقد شوند اکنون کجا هستند که متهمان پرونده های فساد حال چه ثامن الحجج و چه پرونده واردات خورد و چه دیگر پروندهها به راحتی از کشور خارج می شوند و صدا از کسی در نمیآید؟ آیا اشراف اطلاعاتی فقط برای دختران جوان معترض به حجاب اجباری، روزنامه نگاران و فعالان سیاسی است؟
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085