تجمع کسبه و تعطیلی بازار/ کسبه میخواهند تکلیف بازار ارز یک بار برای همیشه روشن شود
چکیده :ک روز پس از اینکه فروشندگان موبایل در بازار چارسو و علاءالدین در تهران در اعتراض به افزایش بیرویه نرخ ارز و گران شدن تلفن همراه اعتراض کرده بودند، امروز دوشنبه چهار تیر ماه ۹۷ بازاریان تهران نیز در اعتراض به رکود حاکم بر بازار نوسان بیضابطه نرخ ارز، کمبود مشتری و گرانی کالا دست از کار...
کلمه – گروه خبر: یک روز پس از اینکه فروشندگان موبایل در بازار چارسو و علاءالدین در تهران در اعتراض به افزایش بیرویه نرخ ارز و گران شدن تلفن همراه اعتراض کرده بودند، امروز دوشنبه چهار تیر ماه ۹۷ بازاریان تهران نیز در اعتراض به رکود حاکم بر بازار نوسان بیضابطه نرخ ارز، کمبود مشتری و گرانی کالا دست از کار کشیدند.
به گزارش آفتابنیوز، ابتدا پارچهفروشان و بازاریان راسته بازار بزرگ و چارسوق و سرای قیصریه اقدام به بستن مغازههای خود کردند و پس از آن سایر بازاریان نیز با بستن مغازهها دست از کار کشیدند.
برخی از آنان این حرکت را خودجوش و در واکنش به گرانیهای فزاینده در بازار ارز اعلام کردند. به گفته آنان در یک ماه گذشته که تلاطمات نرخ ارز شروع شده، کسب و کار آنها با کساد و رکود روبرو شده است.
در بازار امین حضور نیز که محل فروش لوازم خانگی است برخی از بازاریان میگویند به خاطر اینکه نمیدانیم سرنوشت دلار چه میشود یا جنس به مشتری نمیفروشیم و یا ابتدا پیش دریافتی از او میگیریم و با او شرط میکنیم که اگر جنس مورد نیاز از سوی کارخانه گرانتر شد، باید تفاوت قیمت را نیز قبول کند. در این شرایط نمیتوانیم جنسهای موجود را به مردم بفروشیم چون نمیدانیم برای تامین اجناس فروخته شده براساس چه نرخ دلاری باید کالا خریداری کنیم.
بعضی از فیلم های منتشر شده در سایت هایی چون بی بی سی حاکی از حضور نیروی انتظامی و پراکنده کردن معترضان در بازار بود.
این اعتراضات از دیروز آغاز و موجب شده گروهی از بازاریان تهران مغازههای خود را ببندند و دست از کار بکشند.
براساس گزارشهای رسیده به غیر از تهران در شهریار، کرج، قشم، بندرعباس و مشهد نیز معترضان به گرانی به خیابان آمده و مغازهداران اعتصاب کردهاند.
در ویدئوهای متاشر شده، کسبه بازار با تجمع و راهپیمایی همکاران خود را به بستن مغازههایشان تشویق میکنند. در این ویدئوها شنیده میشود که جمعی از بازاریان با سردادن شعار به گرانیهای اخیر اعتراض دارند.
ایرنا نیز در گزارشی از وضعیت امروز بازار تهران نوشت: گزارش خبرنگاران حاکیست که امروز (دوشنبه) برخی کسبه بازار تهران در اعتراض به برخی مسائل صنفی مغازه های خود را بستند. این افراد با تجمع مقابل مغازه ها خواهان رسیدگی به مسائل صنفی خود هستند. تجمع این افراد به شکل پراکنده و آرام گزارش شده است.
یکی از این بازاریان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: صبح امروز کسبه مغازه هایشان را باز کردند اما برخی از آنها در اعتراض به مسائل صنفی مغازه ها را تعطیل کردند.
وی که داخل مغازه خود نشسته بود اظهارداشت: برخی بازاریان همکاران خود را برای تعطیلی تشویق می کردند.
شماری از مغازه های بازار موبایل علاء الدین نیز دیروز در اعتراض به همین مسائل صنفی برای چند ساعت مغازه هایشان را تعطیل کردند.
گزارش امروز خبرنگار از پاساژ علاءالدین و دیگر بازارهای موبایل اطراف حاکیست که فعالیت عادی در این مراکز جریان دارد.
روز گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فهرست ۴۰ شرکت واردکننده که با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی گوشی تلفن وارد می کنند را منتشر کرد.
امروز رئیس کل بانک مرکزی از ایجاد بازار ثانویه ارز در کشور خبر داد و گفت: در این بازار صادرکنندگان خُرد غیرنفتی می توانند برای تامین ارز کالاهای گروه سوم، ارز خود را عرضه کنند.
میخواهند تکلیف بازار ارز یک بار برای همیشه روشن شود
در همین رابطه عبدالله اسفندیاری – رییس هیات امنای مرکزی بازار تهران – از اعتراض بخشی از کسبه بازار تهران شامل بازار کیلوییها، چارسو کوچک و پارچهفروشان خبر داد و به ایسنا گفت: خواسته کسبه بازار به حق است و میخواهند تکلیف بازار ارز یک بار برای همیشه روشن شود که امیدواریم با رسیدگی به مشکلات آنها، فردا بازار به حالت عادی بازگردد.
وی افزود: کسبه بازار نسبت به گرانی ارز، نوسانات و افزایش بیرویه نرخ آن، بیثباتی در گمرک و ترخیص نشدن کالاها، نبودن معیار و اصولی مشخص برای ترخیص کالاها و غیره اعتراض دارند و با توجه به اینکه در چنین شرایطی به هیچ وجه نمیتوانند تصمیم بگیرند و کالای خود را بفروشند کار خود را به حالت نیمهتعطیل در آوردهاند تا تکلیفشان روشن شود.
رییس هیات امنای مرکزی بازار تهران با بیان اینکه مسائلی مبنی بر مدیریت شده بودن چنین اعتراضاتی به هیچ وجه صحت ندارد، ادامه داد: اگر یک فروشنده کالایی را ۵۰۰۰ تومان خریداری کرده باشد و آن را بفروشد چند روز بعد باید آن را ۷۰۰۰ تومان یا حتی بیشتر بخرد؛ بنابراین حتی در جایگزینی کالا در مغازه خود با ضرر و زیان مواجه میشود. در چنین شرایطی قطعا هیچ عرضهای منطقی نخواهد بود و فروشی صورت نمیگیرد.
احمد کریمی اصفهانی – دبیرکل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار – نیز گفت: کسبه خواهان حفظ امنیت فضای بازار و بازگشت آرامش و ثبات به اقتصاد هستند.
وی ادامه داد: کسی که الان جنسی دارد یا نمی فروشد یا اگر فروخت دیگر نمیتواند جنسی جای آن بگذارد؛ لذا این وضعیت باعث نارضایتی کسبه و اصناف شده است. لازم است دولتمردان ما به مردم بگویند که در برخی از تصمیمگیریهای اقتصادی اشتباه کردهاند. چرا رئیس دولت و تیم اقتصادی نباید اعلام کنند که در رابطه با مسائل اقتصادی چند وقت اخیر توفیقی نداشتهایم؟
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085