سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » اعتراض کارگران هپکو از سر گرفته شد...

اعتراض کارگران هپکو از سر گرفته شد

چکیده :منابع خبری در کارخانه هپکو گفتند: حدود ۹۰۰ کارگر کارخانه هپکو اراک؛ دیروز (دوشنبه ٣۱ اردیبهشت ماه) بعد از چهار روز وقفه به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده‌های داده شده ازسوی مسئولان بار دیگر اعتراض خود را از سر...


کارگران شرکت هپکو، دیروز سی ویکم اردیبهشت ماه، بار دیگر اعتراض خود را با تجمع مقابل کارخانه از سر گرفتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع خبری در کارخانه هپکو گفتند: حدود ۹۰۰ کارگر کارخانه هپکو اراک؛ دیروز (دوشنبه ٣۱ اردیبهشت ماه) بعد از چهار روز وقفه به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده‌های داده شده ازسوی مسئولان بار دیگر اعتراض خود را از سر گرفتند.

کارگران معترض که مدعی‌اند مشکلات صنفی آنها از زمان خصوصی‌سازی شرکت هپکو و تغییر مدیریت آغاز شده است، در ادامه گفتند: خرداد ماه سال ۹۶ مدیریت این شرکت تغییر کرد و از آن زمان به بعد در پرداخت مطالبات مزدی کارگران و مدیریت شرکت مشکلاتی ایجاد شد.

از قرار معلوم، پس از آنکه روز (بیست و ششم اردیبهشت ماه) اعتراض صنفی کارگران هپکو اراک برای چهارمین روز به اتمام رسید، برخی مسئولان شهرستانی با میانجی‌گری شرایطی را فراهم کردند که به موجب آن میان کارگران و کارفرما بر سر بازگشت به کار و خاتمه اعتراض، توافق شد. این کارگران که نسبت به تاخیر در معوقات مزدی و همچنین تعیین تکلیف وضعیت کارخانه از روز یکشنبه (۲۳ تا روز ۲۶ اردیبهشت ماه) در مقابل کارخانه دست به اعتراض صنفی زده بودند، گفتند: طبق توافق کتبی که با میانجی‌گری برخی مسئولان شهرستان بین کارگران و کارفرما انجام شد، قرار است در مورد خواسته‌‌های کارگران تصمیم‌گیری شود و با عملی نشدن وعده‌های داده شده، امروز دوباره کارگران اعتراضات صنفی خود را از سر گرفته‌اند.

در عین حال این کارگران از خروج سهامدار فعلی شرکت هپکو خبر می‌دهند. آنها می‌گویند: سهام شرکت هپکو که خرداد ماه سال گذشته به شرکت هیدرو اطلس واگذار شده بود، روز گذشته مجددا به شرکت واگن‌سازی کوثر محول شده است. به گفته یکی از کارگران معترض، مسئولان موقع واگذاری اهلیت مالی شرکت هیدرو اطلس را به‌عنوان خریدار جدید هپکو تضمین کرده بودند.

او با بیان اینکه تصور این بود که سهامدار جدید در مقام کارفرما به تعهدات خود عمل خواهد کرد، می‌افزاید: وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و آنان از تامین معاش خود ناتوان شده‌اند و این در حالی است که کارفرمای جدید قبل از واگذاری، مرتبا وعده پرداخت تمامی مطالبات را می‌داد.

کارگران معترض هپکو می‌گویند: مسئولان بدون درنظر گرفتن شرایط زندگی آنها در مورد واگذاری این واحد صنعتی تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که کاملا به زیان آنها و خانواده‌هایشان است و برای همین است که آنها با برپایی اجتماعات صنفی پیگیر خواسته‌های خود می‌شوند.

مطالبات کارگران هپکو پیگیری می‌شود

در این زمینه حسین بختیاری (فرماندار اراک) که در جمع امروز کارگران هپکو حضور داشت، با تایید کناره‌گیری شرکت هیدرو اطلس از هپکو، در تشریح جزئیات این خبر گفته است: از روز یکشنبه گذشته تا امروز پیگیر مطالبات کارگران بوده‌ایم و در جلسه‌ای که با حضور مدیرکل صنعت و معدن استان و مسئولان کشوری در تهران برگزار شد، تصمیمات خوبی گرفته شد.

وی با اشاره به پیگیری‌های استاندار استان مرکزی و دیگر مسئولان استان در این خصوص، از مطالبات کارگران ازجمله درخصوص تغییر سهامدار یاد کرد و افزود: در پیگیری این مهم با رییس سازمان خصوصی‌سازی، خواسته کارگران منتقل و عنوان شد که سهامدار فعلی توانایی اداره این شرکت را ندارد چراکه اعتباری به شرکت وارد نکرده درحالیکه برای راه‌اندازی هپکو نیاز است ابتدا حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات و مواد اولیه و پرداخت حقوق در این شرکت هزینه شود که وی این اعتبار را به همراه نداشت و تنها بدهی‌های هپکو را قبول کرده بود.

وی افزود: از طرفی سهامدار تیم کاری نیز نداشت درحالیکه برطرف شدن مشکلات هپکو نیازمند تیم تخصصی قوی و کارشناس است تا تصمیم‌های کارشناسی و قابل اجرایی ارائه شود و سومین مورد اینکه وی برنامه کاری درخصوص را‌ه‌اندازی ارائه نداد و مدعی بود که امنیت وی جهت حضور در هپکو تامین نشده که در این راستا نیز به وی اعلام کردم تضمین امنیت وی برای کار در این شرکت توسط بنده انجام می‌شود ولی علیرغم تامین امنیت و همکاری کارگران در این خصوص وی بازهم کاری نکرد چراکه برنامه‌ای نداشت.

بختیاری گفت: براساس دفاعیات ما در بحث سهامدار هپکو درنهایت تصمیم بر این شد که وی از مقام خود استعفا دهد که این کار انجام شد و خصوصی‌سازی رسما استفعا را پذیرفت و این مهم رسما اطلاع‌رسانی شد. در واقع برکناری سهامدار که مطالبه کارکنان این شرکت بود، اجرایی شد.

وی در خصوص دیگر پیگیری‌های انجام شده، گفت: سازمان خصوصی‌سازی به عنوان نماینده دولت برای تشکیل هیات مدیره و انتخاب مدیرعامل ورود پیدا خواهد کرد و امروز عصر در جلسه‌ای در تهران با حضور وزرای مربوطه و استاندار مرکزی در خصوص ایجاد هیات مدیره و مدیریت این واحد صنعتی بحث و بررسی خواهد شد و در واقع مدیریت این واحد صنعتی با هیات مدیره‌ای است که همه در تشکیل آن به طریقی نظر می‌دهند.

بختیاری گفت: براین اساس، تصمیم‌گیرنده برای این واحد صنعتی فرد نیست بلکه هیات مدیره‌ای است که دولت در تشکیل آن نظر می‌دهد و تاکید کرده‌ایم که کسانی در این هیات مدیره باشند که توان کار داشته باشند، در محل حضور پیدا کنند و تنها به حضور در دفتر مرکزی و استفاده از مزایای این مهم اکتفا نکنند. در واقع از این پس تمام تصمیماتی که برای هپکو گرفته می‌شود توسط هیات مدیره و مدیرعاملی است که مسئولان استانی و کشوری در تعیین آن نقش داشته‌اند و با این کار نگرانی کارگران درخصوص سهامدار بعدی برطرف می‌شود. هیات مدیره کاری به سهامدار اصلی ندارد و براساس اختیاراتی که از طرف قانون دریافت کرده؛ برای چرخش چرخ واحد و احیای آن برنامه‌ریزی و اجرا می‌کند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.