سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » عصبانیت شیخ محمد یزدی از انتقادها به افزایش بودجه حوزه علمیه...

عصبانیت شیخ محمد یزدی از انتقادها به افزایش بودجه حوزه علمیه

چکیده : طیف تندروی روحانیت چون یزدی، جنتی، مصباح یزدی، احمد خاتمی و ... بدنبال وابستگی هرچه بیشتر حوزه ها به حکومت هستند تا بتوانند در مواقعی که خود اراده می کنند طلاب جوان را برای کفن پوشی به خیابان ها بکشانند. این افراد به خوبی میدانند که با هرچه وابسته تر کردن بودجه‌ی حوزه ها به حاکمیت راحت تر می توانند طلاب و روحانیت را با امیال سیاسی خود همراه کرده و از حوزه برای پیشبرد اهداف سیاسی یک جریان سیاسی استفاده کنند. در ظاهر این افراد دایعه‌ی اسلام و دین دارند و می گویند باید حوزه های علمیه با کمک این بودجه ها اسلام انقلابی را رواج دهند اما آن چه که بیشتر دیده می شود تبلیغ امیال و سیاست های یک جریان خاص با استفاده از بودجه‌ی بیت المال در حوزه‌های علمیه است. در واقع همان طور که قوه قضاییه، سپاه، صدا و سیما دیگر نهادهای ملی و یا فراجناحی نیستند و مانند یک حزب در اختیار یک جریان خاص عمل می‌کنند، افرادی چون محمد یزدی بدنبال این هستند که حوزه‌ی علمیه قم را نیز چون حزبی دیگر در اختیار خود قرار...


کلمه – گروه خبر: لایحه‌ی بودجه‌ای که دولت به مجلس ارائه کرد باعث شد تا ریز بودجه بسیاری از موسسات و نهادها از جمله حوزه علمیه قم مشخص شود و حتی اعتراضاتی را بهمراه داشته باشد.

در این بین بودجه حوزه‌های علمیه بحث‌های فراوانی را بدنبال داشت و باعث شد تا حتی مراجعی چون آیت الله العظمی صانعی نسبت به افزایش بودجه حوزه‌های علمیه اعتراض کنند. این مساله گویا باعث نگرانی افرادی چون محمد یزدی شده است. این عضو شورای نگهبان در تازه ترین اظهارات خود خطاب به افرادی که از دولتی و حکومتی شدن حوزه‌ها انتقاد می‌کنند گفت: “متاسفانه برخی با لباس روحانیت می گویند که حوزه‌های علمیه باید به شرایط قبل از انقلاب برگردند. توجیهشان این است که حوزه علمیه نباید به حکومت و دولت وابسته باشد. اما مگر ما طرفدار وابستگی حوزه به حکومت هستیم؟”

آیت الله العظمی صانعی در جریان بودجه سال ۹۶ نسبت به این مساله انتقادهایی را مطرح کرد و گفت: “حوزه باید بر پایه خودش و مردم بایستد، بدانیم روایات دارد در مورد کسی که دنبال علوم دینی می رود، خداوند روزی او را «من حیث لا یحتسب» می رساند؛ نترسید و فکر نکنید که باید وابسته شویم و اگر وابسته نشویم چنین و چنان می شود بلکه خداوند روزی ها را مقدر کرده و آنچه را که او مقدر کرده است همان مقدرات می رسد کمااینکه خداوند «من حیث لا یحتسب» روزی حوزه های علمیه و روحانیت را رسانده است.”

مراجع مردمی و روحانیون نزدیک به جریان‌های تحول خواه در کشور طی این سالها نسبت به وابستگی حوزه به حاکمیت هشدارهای فراوان داده و حتی خواستار کم شدن بودجه‌های حوزه ی علمیه قم شده‌اند. روحانیت مستقل معتقد است که هرچقدر بودجه حوزه ها کم باشد و این حوزه ها بتوانند روی پای خود بایستند وابستگیشان به حکومت نیز کمتر خواهد بود و می توانند مستقل از حاکمیت تصمیم گرفته، نسبت به مسائل کشور موضع گیری مستقل داشته باشند و مهم تر آنکه ارتباطشان با مردم مستمرتر و نزدیک‌تر خواهد شد.

طی دو دهه اخیر و خصوصا طی سالهای دولت محمود احمدی نژاد بودجه حوزه های علمیه قم افزایش بی سابقه‌ای داشت و حتی صحبت از کمک‌های مادی گسترده به بعضی روحانیون و طلاب جوان نیز میشد. روحانیت مستقل در طول تاریخ این کشور همیشه به عنوان پناهگاه و ملجاء مردم ستمدیده شناخته شده و از مشروطه تا سال ۸۸ بسیاری از معترضان سیاسی و یا ستمدیدگان به بیوت مراجعه پناه برند کمااینکه در سال ۸۸ نیز مراجعی چون آیت الله العظمی منتظری، آیت الله العظمی صانعی، آیت الله العظمی بیات و دیگر روحانیون مستقل پناهگاه و صدای مردم شدند.

اما در مقابل طیف تندروی روحانیت چون یزدی، جنتی، مصباح یزدی، احمد خاتمی و … بدنبال وابستگی هرچه بیشتر حوزه ها به حکومت هستند تا بتوانند در مواقعی که خود اراده می کنند طلاب جوان را برای کفن پوشی به خیابان ها بکشانند. این افراد به خوبی میدانند که با هرچه وابسته تر کردن بودجه‌ی حوزه ها به حاکمیت راحت تر می توانند طلاب و روحانیت را با امیال سیاسی خود همراه کرده و از حوزه برای پیشبرد اهداف سیاسی یک جریان سیاسی استفاده کنند. در ظاهر این افراد دایعه‌ی اسلام و دین دارند و می گویند باید حوزه های علمیه با کمک این بودجه ها اسلام انقلابی را رواج دهند اما آن چه که بیشتر دیده می شود تبلیغ امیال و سیاست های یک جریان خاص با استفاده از بودجه‌ی بیت المال در حوزه‌های علمیه است. در واقع همان طور که قوه قضاییه، سپاه، صدا و سیما دیگر نهادهای ملی و یا فراجناحی نیستند و مانند یک حزب در اختیار یک جریان خاص عمل می‌کنند، افرادی چون محمد یزدی بدنبال این هستند که حوزه‌ی علمیه قم را نیز چون حزبی دیگر در اختیار خود قرار دهند.

برای همین نیز امثال محمد یزدی از نقدهایی که به افزایش بودجه حوزه علمیه و انتقاد ها نسبت به هرچه حکومتی تر شدن حوزه ها میشود براشفته و خشمگین می‌شود و این چنین سخن می گوید. آنها روحانیت مستقل، آزاد اندیش و حق گو نمی خواهند، آنها روحانیانی را می خواهند تربیت کنند، گوش به فرمان که با اراده امثال یزدی و خاتمی در قم برجام آتش بزنند، کفن بپوشند و فریاد اعدام سر دهند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.