رسول خادم پس از استعفا از ریاست فدراسیون کشتی: نمی توانم به کشتی دروغ بگویم
چکیده :دیگر نمیتوانیم گواهی پزشک تهیه کنیم. دیگر نمیتوانیم به حریف پیشین ببازیم. باید با رفتاری صادقانه، در مواجهه با حریف رژیم اشغالگر قدس براساس سیاستهای ابلاغی کشورمان، رسما از رویارویی با آنها خودداری ورزیم و صادقانه تبعات ناشی از آن را...
کلمه – گروه خبر: بالاخره رسول خادم رییس فدراسیون کشتی ایران از سمت خود استعفا داد. استعفایی که به نظر می رسد از سوی وزارت ورزش مورد قبول واقع نشده است.
به گزارش “ورزش سه”، رسول خادم، رییس فدراسیون کشتی که در روزهای اخیر بارها به انتقاد از سیاستهای فعلی در ورزش برای روبرو نشدن با نمایندگان اسراییل و تبعات این مساله بر فدراسیونها، مربیان و ورزشکاران انتقاد کرده بود، با انتشار متنی از ریاست فدراسیون کشتی استعفا داد.
در واکنش به این استعفا، محمدرضا داورزنی معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان گفت: ما این خبر را از طریق رسانهها شنیدهایم و قطعا با استعفای خادم مخالف هستیم.
من برای کشتی آمدهام
رسول خادم رییس فدراسیون کشتی در متن ناستعفانامه خود نوشت:
….زمان “رفتن” فرا رسیده…….گفتنش هم برای من آسان نیست، اما باید پذیرفت…
در انتخابات فدراسیون کشتی برای بار دوم شرکت کردم تا بتوانم یک دوره دیگر برای کشتی کشورم کار کنم….اما گویا نمی شود…..
من برای “کشتی” آمده ام، نمی خواهم برای ماندگاری “خودم” کار کنم…..
اگر می خواستم برای “خودم ” کار کنم، هیچگاه به “کشتی ” برنمی گشتم…
اشتباه برداشت نشود، این کلام من از سر “تقوا” و “فروتنی ” نیست….بنده سالهاست که در مصاف با ناسازگاری های روزگار، اهل “وادادن” و قهر و آشتی نیستم…
اما افکار ” قناس” من دارد برای کشتی پرهزینه می شود… حتما ناتوان تر از آن هستم که “باری” از دوش کشتی بردارم، ولی نمی توانم به کشتی “دروغ” بگویم….
دروغ بگویم تا “بمانم”….
کشتی به اندازه کافی “تنها” و “مظلوم” هست….
چه باید کرد، گاهی بهترین شیوه “ایستادن”، “نایستادن” است…..
گذر زمان بسیاری از سوال ها را پاسخ خواهد داد…
از همه مردم عزیز و علاقمند به ورزش ملی کشور، کشتی، که در مدت مسئولیت اینجانب در فدراسیون کشتی ایران، ناتوانی های این حقیر را تحمل کردند و با عشق و ایمان به این رشته ورزشی کهن و باستانی، سازمان مدیریت کشتی کشور را حمایت کردند ، سپاسگزارم.
از همه پیشکسوتان بزرگ کشتی، روسای محترم هیات کشتی استانها و شهرستانها، جامعه مربیان و داوران کشتی کشور، قهرمانان ملی کشورمان در تمامی رده های سنی، بانوان کشتی گیر و مربی و داور، همه مدیران و کارکنان سازمان مدیریت کشتی کشور، از صدا و سیما، جامعه رسانه ای کشتی و همه منتقدان عزیزی که دلسوز عزت کشتی ایران هستند، سپاسگزارم.
از اعضاء محترم مجمع عمومی فدراسیون کشتی، برای این رفتن زودهنگام، پوزش می خواهم…..
چاره ای نیست…..
آرزو داشته و دارم، کشتی بعنوان ورزش ملی کشور، قهرمانان المپیک و جهانی داشته باشد، که مردم بیش از مدال آنها، به شخصیت شان احترام بگذارند ………
آرزو داشته و دارم، کشتی نه بعنوان یک رشته ورزشی، بلکه بعنوان یک فرهنگ در تاریخ مناسبات اجتماعی در ایران، همواره در کنار مردم بماند و وسوسه های مادی،
قهرمانان ملی آنها را از دردواره های جامعه جدا نکند….،
و آخر اینکه، کشتی این ورزش درد، رنج و زجر ……..بخشی از وجود من است و بخشی از قلب من….
صادقانه در مقابل اسراییل ببازیم
در روزهای اخیر و بعد از محرومیتی که برای علیرضا کریمی و مربیاش از سوی اتحادیه جهانی در نظر گرفته شد، خادم طی چند مصاحبه انتقادی خواستههایش را مطرح کرد. با این حال هیچ کدام از مسئولان وزارت ورزش و مقامات بالاتر پاسخ روشنی به خواسته های رییس فدراسیون کشتی ندادند تا اینکه او در نهایت چنین تصمیمی گرفت.
حدود چهار ماه پیش علیرضا کریمی، در مسابقات کشتی زیر ۲۳ سال جهان در لهستان در حالی که از حریف روس جلو بود، به دستور مربیاش باخت تا در دور بعد با حریف اسرائیلی روبرو نشود. اتحادیه جهانی کشتی به دلیل باخت عامدانه، کشتیگیر و مربی را به ترتیب شش ماه و دو سال از مسابقات بینالمللی محروم کرد.
رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی ایران به تندی از سیاست پنهانکاری در روبرو نشدن با ورزشکاران اسرائیلی در میادین بینالمللی ورزشی انتقاد کرده و درباره پیامدهای آن هشدار داده است.
خادم دوشنبه ۳۰ بهمن به خبرنگاران گفت که اگر سیاست ایران به رسمیت نشناختن اسرائیل و روبرو نشدن با ورزشکاران آن است، “پس پنهانی به حریف پیشین باختن و برای تهیه گواهی بیماری یا ضربخوردگی، به درمانگاهها و پزشکان در خارج از کشور مراجعه کردن چه معنایی دارد؟”
رسول خادم همچنین گفت که با اتفاقی که در جریان کشتی علیرضا کریمی در لهستان افتاد، “دیگر نمیتوانیم گواهی پزشک تهیه کنیم. دیگر نمیتوانیم به حریف پیشین ببازیم. باید با رفتاری صادقانه، در مواجهه با حریف رژیم اشغالگر قدس براساس سیاستهای ابلاغی کشورمان، رسما از رویارویی با آنها خودداری ورزیم و صادقانه تبعات ناشی از آن را بپذیریم.”
خادم به صراحت خطاب به سیاستگذاران گفت: “اگر قرار است عدم رویارویی با ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس اصل باشد، پس چرا باید زمین و آسمان را به هم دوخت و هرآنچه داشت هزینه کرد تا بتوان با توجیه چرایی موضوع عدم رویارویی با نماینده رژیم اشغالگر قدس، برای نهادهای بینالمللی، که به لطف ارسال فوری تمامی اخبار از داخل کشور، مستنداتی بیش از ما در اختیار دارند، از تعلیق گریخت؟”
در میدان عمل، واقعا منفعل هستیم
پس از این اظهارات و واکنشهای که نسبت به اعتراضات خادم از سوی بعضی از نیروهای ارزشی صورت گرفت، روز ۷ اسفند سول خادم صبح در گفتگو با رادیو تهران به اظهارات اخیر خود در خصوص تعلیق احتمالی کشتی و حتی ورزش ایران اشاره کرد و گفت: من گمان می کنم مطالبی که در این چند روز بیان شده و با برخی از نهادها و سازمانها مرتبط بوده، طور دیگری به نظر رسیده است. متاسفانه به جای اینکه به اصل موضوع توجه کنند به مسائل حاشیه ای پرداختند.
وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد جدید کمیته بین المللی المپیک ما شاهد اقدامات رژیم صهیونیستی مبنی بر موضع گیری سیاسی و فشار علیه ایران در میادین ورزشی هستیم. در نتیجه ما نیز با توجه به حساسیت مردم نسبت به قهرمانان ملی در میادین بزرگ و انتظار کسب نتیجه نمی توانیم نسبت به این موضوع بی تفاوت باشیم و خود را به خواب بزنیم.
وی ادامه داد: امروزه مقوله ورزش، یک سرگرمی نیست و مردم ما با تمامی مشکلاتی هم که دارند با قهرمانان ملی خود زندگی می کنند و موفقیت آنها نقطه امید آنهاست. در نتیجه ورزش با حساسیت زیادی از سوی مردم دنبال می شود و طبقات متوسط به پایین جامعه با جدیت و توجه فراوانی به روند موفقیت قهرمانان ملی خود می نگرند. در نتیجه ما از مراجع بالادستی خود مثل کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش، شورای امنیت ملی و وزارت امورخارجه خواستار حمایت و توجه بیشتر به این موضوع هستیم. ما باید در این استراژی بازنگری کنیم. طبق سیاست های نظام و رجال سیاسی، ما بر عدم رویارویی ورزشکاران ایرانی با رژیم صهیونیستی پایبندیم اما این موضوع باید در شرایط کنونی توسط مراجع بالاتر کشور مورد بررسی و سیاست گذاری مناسبی قرار گیرد، چراکه ممکن است با عواقب بدی برای ورزش ایران همراه شود.
رئیس فدراسیون کشتی خاطر نشان کرد: من از مراجع بالاتر مثل وزارت امورخارجه، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک می خواهم که با تشکیل تیمهای توانمند دیپلماسی و استفاده از ظرفیت های بالای خود فکری به حال این مشکل کنند تا عواقب بدی گریبانگیر ورزش نشود. طبیعتا ما باید پای اعتقادات و سیاست های خود بایستیم اما باید راهکاری هم برای ورزشکاران و مربیانی پیدا کنیم که در میدان عمل، واقعا منفعل هستند. تیم های دیپلماسی ما باید خیلی صریح و روشن از سیاست ها و تصمیم گیری های کشور دفاع کنند و این بار سنگین نباید تنها بر دوش ورزشکار و مربی باشد.
به نظر می رسد با این تصمیم کشتی ایران با شوک بزرگی روبرو شده و تا زمان تعیین تکلیف در حالت کما قرار خواهد داشت.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085