سید محمد خاتمی: مردم باید بتوانند خواستها و مطالبات خود را با امنیت و حتی بدون لکنت بر زبان آورند
چکیده :در چندین شهر کشور تظاهراتی صورت گرفت، در فضایی که کمبودها و نارساییها در عرصه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و طبیعی فراوان است و انتظارهایی که نوعاً به حق است، ولی برآوردن آنها بخشی بیرون از قدرت مسؤولان و بخش دیگر ناشی از ضعفهای ساختاری و رفتاری و سیاستها و رویکردهایی است که همه دستگاهها باید سهم خود را در قصور و تقصیر بپذیرند و بخصوص باید فضایی فراهم آید که مردم بتوانند خواستها و مطالبات خود را با امنیت و حتی بدون لکنت بر زبان آورند. و دستگاههای مسؤول را ملزم به پاسخگویی و اصلاح بینشها و روشها و نیز برنامه ریزی سنجیده برای حل مشکلات کنند و نهادها و دستگاههای مسؤول نیز بهجای تحقیر مردم و نمک پاشیدن بر زخمهای آنان با هدف سیر به سوی همبستگی اجتماعی و ملی به شناخت مشکلات و دردهای مردم و نیز اطلاعرسانی درست...
کلمه – گروه خبر: سید محمد خاتمی با صدور پیامی ضمن تسلیت سانحه سهمگین کشتی سانچی به خانوادههای داغدار و مردم ایران درخصوص اعتراضات اخیر خواستار ایفای نقش بیش از پیش حکومت برای رفع مشکلات و شنیدن صدای اعتراض مردم شد.
به گزارش کلمه در بخشی از پیام سید محمد خاتمی آمده است: “مبادا که نومیدی از اقدامها و دلخوری از تبلیغات رسمی و بی توجهی به رأی و اراده ملت سبب کاهش امید به آینده شود و مردم رو به رسانهها و پایگاهها و محافلی بیاورند که خیر مردم را نمیخواهند و هدفی جز تضعیف اصل نظام، مأیوس کردن مردم از بهبود اوضاع و حتی تحریک عمومی به خشونت و افراط گرایی و تخریب ندارند.البته دشمن از هر زمینه و فضا سوء استفاده می کند و در این موقعیت ممکن است بسیاری از کسانی که درد و درخواست بهحقی دارند نیز از مدار مدارا و قانون و انصاف خارج شوند. در این شرایط فاجعه است که اگر گروههای اجتماعی و کسانی که درد و مطالبهای دارند و حتی معترضاند بهدرستی دیده نشوند و حتی گاه آشوبگر و اغتشاشگر بهحساب آیند.”
متن این پیام به شرح زیر است:
باز هم حادثه، باز هم غمی جانسوز از سانحهای سهمگین که بر جان ملت نشست. کشتی سانچی دچار حادثه شد و عزیزانی که سرمایههای گرانقدر این کشور و ملتاند در آتش سوختند و همه ما را عزادار کردند و چه دشوار است تحمل این رنج تابسوز برای خانوادهها و بستگان این عزیزان. امید آنکه لطف حضرت پرودگار دست آرامش بر دل داغدار آنان نهد.
من نیز همدردی خود را با همه مصیبتدیدگان و همه مردم بدینوسیله اعلام می دارم، و امیدوارم که با پیگیری جدی مسأله، بررسی و علت و عوامل این پیشآمد تلخ مشخص گردد و اگر خدای ناکرده قصور و تقصیری بوده است شناسایی و با آنها برخورد مناسب صورت گیرد.
همانگونه که چنین انتظاری در مورد حوادثی که پیش از این رخ داد وجود دارد.
در چندین شهر کشور تظاهراتی صورت گرفت، در فضایی که کمبودها و نارساییها در عرصه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و طبیعی فراوان است و انتظارهایی که نوعاً به حق است، ولی برآوردن آنها بخشی بیرون از قدرت مسؤولان و بخش دیگر ناشی از ضعفهای ساختاری و رفتاری و سیاستها و رویکردهایی است که همه دستگاهها باید سهم خود را در قصور و تقصیر بپذیرند و بخصوص باید فضایی فراهم آید که مردم بتوانند خواستها و مطالبات خود را با امنیت و حتی بدون لکنت بر زبان آورند. و دستگاههای مسؤول را ملزم به پاسخگویی و اصلاح بینشها و روشها و نیز برنامه ریزی سنجیده برای حل مشکلات کنند و نهادها و دستگاههای مسؤول نیز بهجای تحقیر مردم و نمک پاشیدن بر زخمهای آنان با هدف سیر به سوی همبستگی اجتماعی و ملی به شناخت مشکلات و دردهای مردم و نیز اطلاعرسانی درست بپردازند.
مبادا که نومیدی از اقدامها و دلخوری از تبلیغات رسمی و بی توجهی به رأی و اراده ملت سبب کاهش امید به آینده شود و مردم رو به رسانهها و پایگاهها و محافلی بیاورند که خیر مردم را نمیخواهند و هدفی جز تضعیف اصل نظام، مأیوس کردن مردم از بهبود اوضاع و حتی تحریک عمومی به خشونت و افراط گرایی و تخریب ندارند.
البته دشمن از هر زمینه و فضا سوء استفاده می کند و در این موقعیت ممکن است بسیاری از کسانی که درد و درخواست بهحقی دارند نیز از مدار مدارا و قانون و انصاف خارج شوند.
در این شرایط فاجعه است که اگر گروههای اجتماعی و کسانی که درد و مطالبهای دارند و حتی معترضاند بهدرستی دیده نشوند و حتی گاه آشوبگر و اغتشاشگر بهحساب آیند.
ایران عزیز ما امروز بیش از همیشه نیازمند همدلی، همکاری و آینده نگری است.
رهبر انقلاب به صراحت می گویند که مطالبات مردم (و احیاناً) نارضایتی آنان را باید بهحساب آورد و در عرصه بروز حوادث، میان آنان که تحت تأثیر احساسات، رفتاری نادرست داشته یا شعار تندی داده اند، با آنان که از مردم و مطالبات آنان سوءاستفاده کرده، بر طبل خشونت و تخریب و حرکت بر اساس برنامههای مخرب خواستاران فروپاشی و از هم پاشیدگی اجتماعی کوبیدهاند تفاوت و تمیز قائل شد.
حکومت باید بیش از هر بخش دیگری از جامعه ایفای مسؤولیت و نقش کند. باید از تنگناها و بحرانها با تدبیر گذر و مسیر حل و فصل بنیادین مسائل جامعه را هموار کرد.
ایران متعلق به همه ایرانیان است و دستگاههای مسؤول که اعتبار و مشروعیت خود را از مردم گرفته اند در برابر این مردم مسؤول اند و باید حق حرمت آنان را پاس بدارند. باید راه گفتوگو و تعامل گشوده شود و عرصه بیان مطالبهها و حتی اعتراضهای قانونی باز شود و نخبگان و مردم چون گذشته نسبت به امنیت کشور و ثبات آن که شرط لازم برای توسعه پایدار و همه جانبه و تحقق آزادی و عدالت و اسقرار مردم سالاری است هوشیار باشند و چنین باد!
سید محمد خاتمی
۲۵ دی ماه ۱۳۹۶
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085