ترامپ و مشکل اصلی روحانی
چکیده : آقای روحانی خیلی از موانع جدی داخلی را نادیده می گیرد و یا خود را به ندیدن می زند. همانجور که ایشان فرمودند ۱۱۱ سال است ایرانیان برای عدالت خواهی قیام کردند و فرمان تاسیس عدالتخانه قبل از مشروطه امضا شد و اکنون بیشتر از یک قرن از تاسیس عدالت خانه می گذرد. روحانی هم رییس جمهور است ...
محمدحسین غیاثی:
ترامپ محکم چسبیده است به قرن بیستم و ول کن هم نیست. مثل اینهایی که آدامسشان را بعد از جویدن روی صندلی می گذارند و می چسبد به نشیمنگاه یک آدم بدشانس. کنده هم نمی شود. حالا ترامپ هم مثل یک آدامس گنده، چسبیده به قرن قبلی که تابحال دوبار تمام شد. یکبار بعد از فروپاشی شوروی در دهه ۹۰ و بار دیگر هم بعد از انتهای سال ۲۰۰۰٫ اوباما فوق العاده باهوش بود و فهمید دارد چه اتفاقی در جهان قرن ۲۱ می افتد لذا قال قضیه ی هسته ای را کند و کار را تمام کرد. حرف ترامپ در جهان خریدار ندارد. و ملتهای دنیا ترامپ را به خاطر اراجیفش در این رابطه هو می کنند.
سخنرانی روحانی زیبا، دقیق و هوشمندانه تنظیم شده بود و ایضا جواب محکمی به چرندیات رییس جمهور آمریکا. منتها مشکل روحانی بیرون از ایران نیست. اگر روحانی می خواهد که تولید ناخالص داخلی ایران را به ۱۰۰۰ میلیارد دلار در سال برساند پیش نیازهای زیادی باید بابت آن فراهم کند.
شاید من اشتباه می کنم اما در مملکتی که زن چون زن است نمی تواند به تماشای یک مسابقه ی ورزشی برود این مملکت خیلی چیزها نیاز دارد تا به چنان اقتصادی برسد. حتی اگر به آن اقتصاد هم برسد شاید وبالش کمتر از نرسیدن نباشد.
در مملکتی که خیلی از نخبگان نتوانستند با دولت همکاری کنند و در عین حال ۸۵ درصد اقتصاد کشور، دست دولت است این دولت نمی تواند به چنان شاخصی نزدیک شود. چون این دولت نه می تواند خود دست به افزایش تولید بزند و نه اجازه می دهد بخش خصوصی چنان کاری کند.
آقای روحانی خیلی از موانع جدی داخلی را نادیده می گیرد و یا خود را به ندیدن می زند. همانجور که ایشان فرمودند ۱۱۱ سال است ایرانیان برای عدالت خواهی قیام کردند و فرمان تاسیس عدالتخانه قبل از مشروطه امضا شد و اکنون بیشتر از یک قرن از تاسیس عدالت خانه می گذرد. روحانی هم رییس جمهور است.
آیا عدالت در ایران محقق شده است؟ یا دستکم چشم انداز امیدبخشی دارد؟
چند درصد مردم ایران در پاسخ به سوال فوق موافق و چند درصدمخالف آن هستند؟
حتی اگر دلیل پاسخ مخالف، زیاده خواهی شهروند پاسخ دهنده به پرسش باشد یعنی اینکه او عدالت را اعمال قانون به نفع خود بداند. بازهم یک مشکل زیرساختی وجود دارد و آن توازن نداشتن فهم ما از مفاهیم اساسی مثل عدالت است. مثل اینکه بخواهید با بیماری ها مبارزه کنید اما مردم فهم مشترک و یکسانی درباره ی بهداشت نداشته باشند. طبعا شاخص های سلامت تغییر چندانی نمی کند. و مهمتر از همه امید است. روحانی باید نشان دهد که قصد اصلاحات اساسی را دارد تا دستکم طرفداران اصلاحات پشت او را خالی نکنند. منظورم البته نه رادیکالیسم است و نه بی خردی. اما روحانی نیاز به این دارد که رابطه ی مخدوش شده با رای دهندگانش را بهبود ببخشد اگر قصد اصلاح دارد ولی اگر می خواهد برای ۴ سال فقط رییس جمهور باشد که هیچ!
انشالله که تا پایان دوره رییس جمهور خواهد ماند!
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085