چه کسی کابینه را خواهد بست؟ روحانی با مطالبات مردم یا رهبری با تفکر اقلیت؟
چکیده :اظهارات امروز رییس جمهور و سخنگوی دولت اما حاکی از آن است که حسن روحانی حداقل تا این لحظه قصد تسلیم شدن ندارد و تعهد خود در قبال رای مردم را حفظ کرده و به وعدههای انتخاباتی خود پایبند است. برای همین باید منتظر بود و دید در روزهای پیش رو فشارها تا چه افزایش پیدا می کنند؟ آنچه مسلم است فارغ از اسم ها و جهت گیری های سیاسی توجه به خواست مردم و کارآمدی برای تامین این خواسته ها باید اولویت اصلی در انتخاب کابینه باشد....
کلمه- گروه خبر: شایعات در مورد ترکیب کابینه روز به روز بیشتر میشود.
هرچند که امروز روحانی در جلسهی هیات دولت گفته است کابینه ای تشکیل می دهد که مطالبات ۲۴ میلیون رای دهنده را تامین کند اما باید دید که وی می تواند در مقابل دیگر نهادها و از جمله آیت الله خامنهای نظر و رای اکثریت را در تشکیل کابینه به صورت تمام و کمال لحاظ کند؟
حسن روحانی در جلسهی هیات دولت گفته است: اعضای دولت دوازدهم باید کاملاً نظر ۲۴ میلیون رایدهنده را قبول داشته باشند. اقلیت حق صحبت و نقد و انتقاد دارد اما حق تخریب ندارد.” رییس جمهور منتخب همچنین در بارهی حقوق اقلیت نیز تاکید کرد: حقوق بقیه رایدهندگان در انتخابات (اقلیت) نیز محفوظ است اما برای در دست گرفتن مسئولیتهای رده بالا اکنون نوبت این ۲۴ میلیون است.”
اظهارات امروز روحانی به وضوح نشاندهنده فشار بر روی رییس جمهور و سهم خواهی گروه اقلیت در انتخابات است.
روز دوشنبه، غلامرضا حیدری، نماینده تهران و عضو فراکسیون امید گفته بود: “رهبری نظراتی را در باره وزرای مجلس به رییس جمهور ارائه داده، هرچند که مشخص نبوده این خواست خود روحانی است یا خیر؟”
حیدری در این باره به امتداد گفته است : “البته در گذشته رهبری در مورد تعداد محدودی از وزرا ورود پیدا میکردند اما در حال حاضر شنیدهایم که این ارتباط بیشتر است! . البته مشخص نیست که این نظر آقای روحانی بوده است که تعامل بیشتری داشته باشند یا رهبری شخصا ورود پیداکردهاند اما شنیدههای ما این است که ایشان برای کل کابینه در حال رایزنی هستند.”
به نظر می رسد که با توجه به این اظهارات و اظهاراتی مشابه، این بار رهبری قصد دارد نقش بیشتر و مستقیم تری در انتخاب وزرا داشته باشد و این انتخاب محدود به نظر مشورتی و در حد چند وزیر نیز باقی نماندهاست. تا پیش از این وزیران اطلاعات، کشور، امورخارجه، دفاع و فرهنگ و ارشاد اسلامی با نظر و موافقت رهبری انتخاب میشدند اما به نظر میرسد این نظر مشورتی از حد ۵ وزیر فراتر رفته است.
برخی تحلیلگران اتفاقاتی نظیر بازداشت یک روزهی برادر رییس جمهور در آستانه تعیین کابینه را نیز نشان دهندهی فشار و گروکشی در این زمینه ارزیابی کرده اند.
اظهارات امروز رییس جمهور و سخنگوی دولت اما حاکی از آن است که حسن روحانی حداقل تا این لحظه قصد تسلیم شدن ندارد و تعهد خود در قبال رای مردم را حفظ کرده و به وعدههای انتخاباتی خود پایبند است. برای همین باید منتظر بود و دید در روزهای پیش رو فشارها تا چه افزایش پیدا می کنند؟ آنچه مسلم است فارغ از اسم ها و جهت گیری های سیاسی توجه به خواست مردم و کارآمدی برای تامین این خواسته ها باید اولویت اصلی در انتخاب کابینه باشد.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085