سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » چرا به تخلفات انتخاباتی دوره های قبل رسیدگی نشد...

چرا به تخلفات انتخاباتی دوره های قبل رسیدگی نشد

چکیده : اگر این میزان از تخلفات با گذشته تفاوت معناداری نداشته، پس چرا در نوبت‌های قبلی شاهد چنین پرونده‌ها و رسیدگی‌هایی نبودیم تا اکنون تکرار نشود؟ اگر در آن زمان به هر تخلفی ولو کوچک هم رسیدگی قضایی می‌شد و متخلفان به‌سزای تخلفات و تخطی خود از قانون می‌رسیدند، به‌طور قطع امروز شاهد انتخاباتی با کمترین تخلفات بودیم...


روزنامه اعتماد در سرمقاله امروز با اشاره به سخنان روز گذشته سخنگوی قوه قضائیه مبنی بر رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر پرسیده است: «آیا شورای نگهبان و دستگاه قضایی آمادگی دارند که کلیه اقدامات و رسیدگی‌های قضایی خود را درباره نوبت‌های گذشته انتخابات در زمینه تخلفات انتخاباتی در اختیار افکار عمومی قرار دهند تا معلوم شود که آیا در نوبت‌های پیش کم‌کاری شده است یا خیر؟ در واقع اگر میزان تخلفات این دوره کمابیش چون دوره‌های گذشته است، آیا نباید تا همین حد از گزارش‌ها جهت رسیدگی به دستگاه قضایی ارسال و در نهایت علیه مجرمین حکم نیز صادر می‌شد؟ »

محسنی اژه ای دیروز در نشست خبری خود اعلام کرد:

«تعدادی گزارش هم از شورای نگهبان آمد که برخی جرم نبود و تخلف بود و به دستگاه ذی‌ربط ارجاع شد. برخی موارد هم که آمده نیاز به شاکی خصوصی دارد که اگر شکایت شود طبیعتا تعقیب می‌شود. برخی موارد هم عنوان مجرمانه دارد و تا الان ۶ استاندار و چند فرماندار و تعدادی از روسای برخی دستگاه‌ها احضار شدند و موارد در حال رسیدگی است.» این اظهارات پس از آن اعلام شده است که سخنگوی شورای نگهبان چند روز پیش اظهار داشت که: «ما گزارش‌هایی را که از تخلفات انتخابات داشته‌ایم، به‌ترتیب به دوستان در قوه قضاییه ارسال کرده‌ایم و طبعا تعدادی از مدیران دولتی نیز بین آنها هستند» پیش از آن نیز شورای نگهبان در اعلامیه تایید انتخابات به شکل غیرمنتظره‌ای وقوع برخی از تخلفات را به صورت مبهم تایید کرده بود.

در بخش دیگری از این یادداشت با اشاره به سخنان سخنگوی شورای نگهبان درخصوص میزان تخلفات انتخاباتی در این دوره از انتخابات با دوره‌های گذشته که گفته بود: «انتخابات این دوره را از جهت تخلفات متفاوت نمی بینم. همان تخلفاتی است که در گذشته نیز بود.» پرسیده است: اگر این میزان از تخلفات با گذشته تفاوت معناداری نداشته، پس چرا در نوبت‌های قبلی شاهد چنین پرونده‌ها و رسیدگی‌هایی نبودیم تا اکنون تکرار نشود؟ اگر در آن زمان به هر تخلفی ولو کوچک هم رسیدگی قضایی می‌شد و متخلفان به‌سزای تخلفات و تخطی خود از قانون می‌رسیدند، به‌طور قطع امروز شاهد انتخاباتی با کمترین تخلفات بودیم. آیا شورای نگهبان و دستگاه قضایی آمادگی دارند که کلیه اقدامات و رسیدگی‌های قضایی خود را درباره نوبت‌های گذشته انتخابات در زمینه تخلفات انتخاباتی در اختیار افکار عمومی قرار دهند تا معلوم شود که آیا در نوبت‌های پیش کم‌کاری شده است یا خیر؟ در واقع اگر میزان تخلفات این دوره کمابیش چون دوره‌های گذشته است، آیا نباید تا همین حد از گزارش‌ها جهت رسیدگی به دستگاه قضایی ارسال و در نهایت علیه مجرمین حکم نیز صادر می‌شد؟

این روزنامه یادآوری کرده است: «نقش شورای نگهبان در ارسال این گزارش‌ها به دستگاه قضایی چیست؟ آیا شورای نگهبان در مقام مدعی انحصاری است؟ به عبارت دیگر هیچ شکایت مشابهی درباره انتخابات در دادگاه رسیدگی نمی‌شود، مگر آنکه از طرف شورای نگهبان ارسال شود؟ یا آنکه امکان رسیدگی به شکایات دیگر هم هست؟ مبنای شورای نگهبان برای تایید و رد شکایات و تخلفات و نیز ارجاع یا عدم ارجاع آنها به قوه قضاییه چیست؟ آیا گزارش کاملی از این ارجاعات با ذکر جزییات و نوع تخلف در این انتخابات و سایر انتخابات ارایه شده است؟ یا قابل ارایه است؟به نظر می‌رسد که کلیت ماجرای رسیدگی به تخلفات و تقلبات انتخاباتی از منظر حقوقی در وضعیتی از ابهام عمل می‌شود و امیدواریم که در این زمینه شفاف‌سازی صورت گیرد.»



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.