سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic

حق ما از صلح

چکیده : صلح مثبت درعرصه بین‌المللی در سایه همکاری و تعاون دولت‌ها و احترام آن‌ها به حقوق بشر و ارزش های مشترک جامعه جهانی پدید می آید. صلح در این گفتمان خود نه تنها حقی بشری بلکه زمینه‌ای است تا سایر حقوق انسان بتواند در آن بستر امکان تحقق و ارتقا پیدا کند ...


حسن اسدی زیدآبادی:

از تلخی های این روزها یکی هم اظهارات گاه و بیگاه رقبای منطقه ای و فرامنطقه ای کشورمان در عرصه بین المللی است که پیگیری اخبار آن برای افکارعمومی ضمن ایجاد حس نکوهش و حتی تنفر از گویندگان، نوعی حس رخوت انگیز نگرانی و عدم اطمینان نسبت به آینده را نیز درپی داشته است. کار به جایی رسیده که حتی یکی از خبرگزاری هایی که به تندروی و مخالفت با سیاست های اعتدالی و تنش زدایی شهرت دارد نیز این روزها ذیل اخبار اینچنینی از برچسب #سایه_شوم_جنگ در حساب های کاربری خود در شبکه های اجتماعی استفاده کرده بود.

در دنیای امروز هرگاه از صلح سخن می گوییم دیگر مراد از صلح تنها عدم برقراری وضعیت جنگی و خاموشی صدای شلیک سلاح های مورد نظر نیست. سال‌هاست درعرصه بین المللی سخن از این است که صلح چه در بعد داخلی و چه در وجه بین المللی آن به جز جنبه سلبی یعنی همان وضعیت عدم برقراری مخاصمه که از آن به عنوان صلح منفی یاد می شود، جنبه ای ایجابی هم دارد که شاید معنای کامل و اصلی مفهوم صلح را بایستی دراین جنبه جست‌وجو کرد.

به اعتقاد صاحبنظران، صلح مثبت درعرصه بین‌المللی در سایه همکاری و تعاون دولت‌ها و احترام آن‌ها به حقوق بشر و ارزش های مشترک جامعه جهانی پدید می آید. صلح در این گفتمان خود نه تنها حقی بشری بلکه زمینه‌ای است تا سایر حقوق انسان بتواند در آن بستر امکان تحقق و ارتقا پیدا کند. نکته جالب توجه اینکه حق بر صلح، حقی است که صاحب آن نه فقط فرد بشریت بوده بلکه انسان‌ها به عنوان یک کل و همچنین جوامع انسانی در قالب ملت‌ها از آن به مثابه حقی جمعی برخوردارند. این مفهومی است که دراعلامیه مربوط به حق مردمان درمورد برخورداری ازصلح که در ١٩٨۴ از تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد گذشته نیز مورد توجه قرار گرفته است.

در حال و هوای این روزهای منطقه خاورمیانه و در حالی که جهان منتظر و نگران شکل گیری سیاست های دولت جدید ایالات متحده آمریکاست، برخی تحرکات ازسوی رقبای منطقه ای کشورمان این باور را درافکارعمومی پدید آورده که این دولت‌ها با نزدیکی به رژیم صهیونیستی و با چراغ سبزهایی که از ترامپ دریافت می کنند، مشغول تهیه و تدوین توطئه هایی هستند که می تواند امنیت و ثبات متزلزل منطقه را از وضع فعلی نیز بحرانی تر کند. در این زمینه البته بدیهی است که حاکمان و مسئولان مربوطه طراحی های دفاعی و سیاسی خود را پیگیری خواهند کرد، اما آنچه غرض اصلی از نگارش این مطلب است آنکه جامعه و افکار عمومی نیز نبایستی از نقش خود در این زمینه غافل بمانند.

نیروهای مدنی و سیاسی غیردولتی با تاکید بر حق بر صلح به عنوان پیش زمینه توسعه ورفاه می بایستی به صورت فعال وارد میدان شده و از منظر صاحبان حق بر صلح از این حق ذاتی خود که با کوچک‌ترین اهمال وغفلتی ضایع می شود، پاسداری و حراست کنند. این شاید اولویت امروزجامعه مدنی ما باشد.

منبع: قانون



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.