فقط ۲ مرکز برای درمان اعتیاد کودکان و نوجوانان در کل کشور داریم
چکیده :معاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: درکل کشور تنها ۲ مرکز برای درمان اعتیاد کودکان و نوجوانان داشتهایم که تا پایان این مراکز را در ۵ استان دیگر که برآوردهای ما نیاز بیشتر این استانها را تایید میکند؛ گسترش خواهیم داد....
معاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: درکل کشور تنها ۲ مرکز برای درمان اعتیاد کودکان و نوجوانان داشتهایم که تا پایان این مراکز را در ۵ استان دیگر که برآوردهای ما نیاز بیشتر این استانها را تایید میکند؛ گسترش خواهیم داد.
محسن روشنپژوه در گفتوگو با ایلنا درباره آخرین شیوعشناسی اعتیاد در کشور با بیان اینکه این پیمایش ملی و شیوع شناسی استاندارد با معیارهای شناخته شده علمی و تحت نظارت دکتر ملک افضلی استاد اپیدمیولوژی صورت گرفته است، گفت: پیمایش مذکور مبتنی برتمام اصول علمی و روششناسی اجرا و دوبار نیز پایلوت شد، یک بار هم در سطح ملی تا ۱۵ درصد اجرا شد و تمامی کارشناسان و صاحبنظران مدل و الگوی بکار رفته در پیمایش را تایید میکنند.
وی با تاکید براینکه مرجع انتشار آمار شیوع شناسی مصرف مواد مخدر، ستاد مبارزه با مواد مخدر است؛ ادامه داد: ما در این پیمایش مصرف مواد و تجربه مصرف مواد را در ماه، سال، هفته گذشته و طول عمر بررسی کردیم، اما باید به این نکته توجه کرد که هر مصرف موادی معادل اعتیاد نبوده و مشخص نیست که تمامی افراد دارای تجربه مصرف مواد مخدر مبتلا به اعتیاد باشند هرچند این پژوهش میتواند بیان کننده جمعیت عمومی کشور باشد.
روشنپژوه با بیان اینکه دادههای این پژوهش به تفکیک استان در اختیار ما قرار دارد و سیاستهای پیشگیرانه درمانی و آموزشیمان را مبتنی براین دادهها دنبال خواهیم کرد، افزود: در حال حاضر تا حدودی از وضعیت استانها آگاهی داشته و استانهای پرشیوع و کمشیوع از نظر مصرف مواد مخدر را احصا کردهایم و برای پیشگیری و سایر مداخلاتمان از این آمار استفاده میکنیم.
تدوین الگوی نوین برای پیشگیری از اعتیاد در کشور
معاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی با تاکید براینکه در حال حاضر میدانیم؛ کدام استانها بیشتر و کدام استانها کمتر تحت پوشش درمان اعتیاد قرار داشتهاند و در برنامهریزی از این آمار استفاده میکنیم، اظهار کرد: در حال حاضر برنامههای پیشگیری از اعتیاد را در استانهای پرمتمرکز اجرا کردهایم و توسعه برنامههای درمان اعتیاد را در استانهایی که نسبت به سایر استانها کمتر تحت پوشش درمان بودند؛ در اولویت قرار دادیم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در استانهایی که درصد پوشش درمان اعتیاد در زنان بیشتر است، تمرکز بر زنان را مورد توجه قرار دادیم و در مورد گروههای شغلی و تحصیلی نیز به همین صورت عمل کردهایم.
این روانشناس با اشاره به تدوین الگویی نوین برای پیشگیری از اعتیاد با توجه به این شیوع شناسی گفت: در این الگو یک بسته خدمتی را تعریف کردهایم که با مراجعه به درب منزل خانوادهها بسته خدمتی را پیاده میکنیم که هم جنبههای آموزشی دارد و هم جنبه فعالسازی رفتاری. طی این فرایند که در چند فاز انجام میشود؛ میزان تاثیر محتویات بسته بر عوامل خطر اعتیاد در خانوار بررسی میشود.
وی خاطرنشان کرد: این بستهها را برای ۳ هزار خانواده در نظر گرفتیم که در صورت فراهم شدن شرایط آنها را تا ۵ هزار خانوار گسترش خواهیم داد.
روشنپژوه همچنین از توسعه مراکز درمان زنان و کودکان و نوجوانان در برخی استانها خبر داد و اظهار کرد: درکل کشور تنها ۲ واحد برای درمان اعتیاد کودکان و نوجوانان داشتهایم که تا پایان سال این مراکز را در ۵ استان دیگر که برآوردهای ما نیاز بیشتر این استانها را تایید میکند؛ گسترش خواهیم داد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پوشش درمانی زنان معتاد حدود ۵ درصد است که براساس برآورد ما از این شیوع شناسی تا پایان سال به این درصد اضافه کرده و این میزان را به ۷ الی ۱۰ درصد گسترش خواهیم داد.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085