سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » کارت زردی برای آنان که مدعی سیاست‌ورزی برای اصلاح امور هستند...

کارت زردی برای آنان که مدعی سیاست‌ورزی برای اصلاح امور هستند

چکیده : بدون شجاعت و استقامتِ بر حق، امکان کنش سیاسی اخلاقی وجود ندارد و سیاست‌ورزی به‌تدریج تبدیل به حرفه و شغل می‌گردد نه مبارزه برای تحقق آرمان‌ها و ارزش‌ها (که البته باید معقول و در چهارچوب ظرفیت جامعه پیگیری شوند). نداشتن شجاعت و استقامت، محروم بودن از یک فضیلت است اما تئوریریزه‌کردن ترس‌ها و تزلزل‌ها و ضعف‌های شخصی و گروهی برای توجیه رفتارهای سیاسی قطعاً عملی غیراخلاقی است؛ چه تحت عنوان مصلحت نظام و اسلام باشد، چه تحت عنوان واقع‌گرایی و اعتدال و غیره...


کلمه – گروه خبر: دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در آخرین گفت‌وگوی خود با کلمه، در حالی که از وضعیت حصر گزارشی به ملت می‌دادند، گفتند: « ما از حجم حق‌جویی، و البته محبت‌های مردم که شایبه سیاست و ملزوماتش را ندارد ممنونیم و این فعالیت‌ها را حامی و دلگرم‌کننده می‌دانیم. جوانانی که در روزهای انتخابات سال ۸۸ کودکان و نوجوانانی هوشیار، از خانواده‌های حق‌جوی‌شان بودند والان با همان منظر پیگیر رفع حصر و البته مسائل دیگر کشور هستند. نیز آن دسته از سیاسیون که مبرا از ترس‌ها و امیدهای سیاسی و حتی وابستگی‌ها و دل‌بستگی‌های فکری ظلم را برنمی‌تابند و برای سکوت دنبال توجیهات نیستند، گرامی می‌داریم. اما از سوی دیگر برای آنها که مدام توصیه به صبر می‌کنند و کار را به زمان می‌سپارند و می‌گویند اموری در جریان است و یا اصولاً اختیاری وجود ندارد این نمی‌تواند نافی تعهدات و اختیارات باشد.»

آنان تلویحا از انفعال کسانی سخن می‌گویند که در این سال‌های حصر نه تنها اقدام جدی برای رفع حصر برنداشتند بلکه با همین شعار برای پیشرفت سیاسی خود استفاده کردند.

همان‌گونه که «فتنه» اسم رمزی برای جناح تندرو و افراطی برای به مقصود رسیدن است، وعده‌ برای رفع حصر نیز کلمه کلیدی برای کسانی است که در جناح مقابل به دنبال به دست آوردن دل مردم هستند. اما این وعده بیش از کلام نیاز به شجاعت و استقامتی دارد که در میان سیاست‌ورزان امروزی کمتر دیده شده است.

اردشیر ارجمند مشاور ارشد میرحسین موسوی نیز در یادداشت خود، از انفعال و ضعف همین عده از مدعیان سیاست‌ورزی سخن گفته است که ادعای اصلاح امور دارند. کسانی که در بزنگاه‌های سیاسی مانند محکومیت غیرقانونی احمد منتظری فرزند آیت‌الله منتظری، حمله به علی مطهری و اقدام برای بازداشت محمود صادقی نماینده تهران ترجیح دادند مانند موضوع حصر سکوت کنند. انفعالی که برای آنان کارت زرد و هشداری جدی است از آن جهت که سیاست شغل آنها نیست.

آنچه یاد و نام میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و مهدی کروبی را همچنان در دل مردم زنده نگه داشته و هنوز رفع حصر را یکی از مطالبات جدی آنان از مسوولان قرار داده است، همان استقامت و اصرار بر حق‌گویی است که آنها را تا امروز به حصر کشیده است.

متن کامل نوشته اینستاگرامی دکتر اردشیر امیرارجمند مشاور میرحسین موسوی را در زیر بخوانید:

رسول اکرم می‌فرماید: «خداوند بندگان غیرتمند خود را دوست دارد.» به نظرم موسوی و کروبی و رهنورد قطعاً از مصادیق این فرمایش اخلاقی پیامبر اکرم هستند. شجاعت و استقامت ِبر حق، فضیلت و ارزشی اخلاقی است. اگر شناخت درست از واقعیت‌ها و اتخاذ مواضع صحیح برای راهبری جامعه به سمت اصلاح و بهبود، شرط لازم سیاست‌ورزی است، اما قطعاً و به‌ویژه در کشورهای استبدادزده‌ای چون ایران شرط کافی نیست.

بدون شجاعت و استقامتِ بر حق، امکان کنش سیاسی اخلاقی وجود ندارد و سیاست‌ورزی به‌تدریج تبدیل به حرفه و شغل می‌گردد نه مبارزه برای تحقق آرمان‌ها و ارزش‌ها (که البته باید معقول و در چهارچوب ظرفیت جامعه پیگیری شوند).

نداشتن شجاعت و استقامت، محروم بودن از یک فضیلت است اما تئوریریزه‌کردن ترس‌ها و تزلزل‌ها و ضعف‌های شخصی و گروهی برای توجیه رفتارهای سیاسی قطعاً عملی غیراخلاقی است؛ چه تحت عنوان مصلحت نظام و اسلام باشد، چه تحت عنوان واقع‌گرایی و اعتدال و غیره.

آزمون و حوادث عبرت‌آموز بعد از انتخابات سال ۸۸ نشان داد که موسوی و کروبی و رهنورد در عین شناخت دقیق از وضعیت کشور و پیش‌بینی صحیح آینده و اتخاذ راهبردِ درست «اجرای بدون تنازل قانون اساسی» (که هیچ انسان منصفی حداقل نمی‌تواند مدعی تندروی در آن باشد)، واجد فضائل صداقت و شجاعت و استقامتِ بر حق هستند.

در جریان نقض حقوق قانونی آقای دکتر صادقی، از نمایندگان مجلس ـ به‌ویژه نمایندگان فهرست یا فراکسیون امید ـ انتظار می‌رفت با شجاعت و استقامت بر حق از حقوق خود و حق آقای دکتر صادقی که درواقع حق مردم است جدی‌تر و مؤثرتر دفاع می‌کردند.

انفعال و ضعف در این مورد و هم در خصوص حکم محکومیت غیرقانونی جناب احمد منتظری را باید به‌عنوان کارت زرد و هشداری جدی برای آنهایی تلقی کرد که سیاست شغل آنها نیست و مدعی سیاست‌ورزی برای اصلاح امور هستند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.