سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » تفحص از شهرداری در انتظار استفساریه هیأت‌رئیسه...

تفحص از شهرداری در انتظار استفساریه هیأت‌رئیسه

چکیده : پس از انتشار خبر واگذاری املاک نجومی به برخی چهره‌ها و افراد خاص از سوی شهرداری تهران در فضای مجازی، برخی نمایندگان نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و با تذکر در صحن علنی مجلس، خواستار شفاف‌سازی، تحقیق و تفحص دراین‌باره شدند. طولی نکشید که ۲۱ نفر از نمایندگان طرحی آماده کرده و خواستار تحقیق و تفحص از شهرداری تهران شدند و به گفته عبدالکریم حسین‌زاده، عضو هیأت‌رئیسه فراکسیون امید، افرادی پای این تفحص را امضا کردند که صداقت و شفافیت برایشان از اولویت بالایی برخوردار است و با اعمال فشارهای گوناگون هم دست از امضا و تقاضای تفحص خود از شهرداری تهران نخواهند کشید...


پس از انتشار خبر واگذاری املاک نجومی به برخی چهره‌ها و افراد خاص از سوی شهرداری تهران در فضای مجازی، برخی نمایندگان نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و با تذکر در صحن علنی مجلس، خواستار شفاف‌سازی، تحقیق و تفحص دراین‌باره شدند. طولی نکشید که ۲۱ نفر از نمایندگان طرحی آماده کرده و خواستار تحقیق و تفحص از شهرداری تهران شدند و به گفته عبدالکریم حسین‌زاده، عضو هیأت‌رئیسه فراکسیون امید، افرادی پای این تفحص را امضا کردند که صداقت و شفافیت برایشان از اولویت بالایی برخوردار است و با اعمال فشارهای گوناگون هم دست از امضا و تقاضای تفحص خود از شهرداری تهران نخواهند کشید.

محمود صادقی، دیگر عضو هیأت‌رئیسه فراکسیون امید و نماینده تهران، از طراحان اصلی این طرح دراین‌باره به «وقایع‌اتفاقیه» گفته بود: این تفحص، با سه محور واگذاری املاک نجومی به برخی افراد خاص، پروژه‌های مشارکتی و تغییر کاربری‌ها آماده شده است.

او بیان کرد: برخی اعضای کمیسیون، معتقد هستند با توجه به ماده «۲۱۴» قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، در مواردی که تحقیق و تفحص درباره پرونده‌های جریانی قضائی است، دیگر نمی‌توان ورود کرد؛ درحالی‌که در پرونده املاک، ما نمی‌خواهیم به یک پرونده قضائی ورود کنیم و غیر ‌از بحث املاک، دو محور دیگر هم داریم (پروژه‌های مشارکتی و تغییر کاربری‌ها). صادقی، همچنین تأکید کرد: در اولین جلسه تحقیق و تفحص از شهرداری که آقای قالیباف هم در آن حضور داشت، برخی نمایندگان سعی داشتند با ایجاد شائبه دراین‌باره، تحقیق و تفحص را منتفی کنند ولی با توضیحات قانونی، اجازه این کار را ندادیم. در آن جلسه، وقت تمام شد و رئیس کمیسیون گفت استعلامی از هیأت‌رئیسه مجلس و معاونت بگیرد. همچنین رئیس کمیسیون عمران مجلس، ادامه تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را منوط به پاسخ استعلام از معاونت نظارت مجلس دانست.

محمدرضا رضایی‌کوچی، دراین‌باره به خبرگزاری صداوسیما گفت: چون برخی دوستان، ابهاماتی را براساس آیین‌نامه داخلی مجلس مطرح کردند، در نهایت مقرر شد از معاونت نظارت مجلس استعلام کنیم و اگر دوستان معاونت قوانین اعلام کنند مقررات اجازه می‌دهد همزمان با ورود قوه‌قضائیه، کمیسیون عمران هم به موضوع تحقیق و تفحص از بحث مورد نظر در شهرداری تهران ورود کند، مراحل بعدی را انجام دهیم و اگر اجازه داشته باشیم، موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

روز بعد از اولین جلسه کمیسیون عمران در این‌باره، مصطفی کواکبیان، دیگر نماینده تهران، در صحن علنی مجلس نسبت به این موضوع تذکر شفاهی داد و گفت: طبق آیین‌نامه داخلی، هیأت‌رئیسه موظف به دفاع از شأن و جایگاه مجلس است. او تأکید کرد: آقای قالیباف در نشست کمیسیون عمران حضور داشتند اما کمیسیون به متقاضیان تحقیق و تفحص از املاک نجومی اجازه نداد صحبت‌هایشان را مطرح کنند.

کواکبیان ادامه داد: این موضوع، خیلی عجیب است، مجلس فردای همان شبی که آقای غندالی، رئیس صندوق ذخیره فرهنگیان، دستگیر شد، تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان را به تصویب رساند؛ حال چرا در برخورد با تحقیق و تفحص از شهرداری تهران این‌گونه رفتار می‌شود؟! او همچنین اظهار کرد: هیأت‌رئیسه مجلس، باید به کمیسیون عمران تذکر دهد که حق ندارد جلوی تحقیق و تفحص را بگیرد.

علیرضا رحیمی، دیگر نماینده تهران، هم دراین‌باره به «وقایع‌اتفاقیه» گفت: بنده، به همراه آقایان صادقی و مازنی به نمایندگی از سایر متقاضیان تحقیق و تفحص از شهرداری تهران دیداری با آقای لاریجانی داشتیم که این دیدار، برای اطمینان از روند عادی انجام تفحص در کمیسیون عمران صورت گرفت. او یادآوری کرد: بعد از آنکه بررسی تفحص از شهرداری تهران از طرف هیأت‌رئیسه به کمیسیون عمران ارجاع شد، این کمیسیون در جلسه بررسی تحقیق و تفحص شبهه آیین‌نامه‌ای را مطرح کرد که براساس آن، امکان بررسی تحقیق و تفحص از شهرداری تهران وجود ندارد و باوجود پاسخ متقاضیان تفحص، باز هم اعضای کمیسیون عمران شبهه دیگری مطرح کردند مبنی‌بر اینکه با توجه به مطرح‌بودن پرونده قضائی در همین رابطه براساس تبصره «۷» ماده «۲۱۴» آیین‌نامه، نمی‌توان از موضوع املاک نجومی و تخفیف‌های داده‌شده در واگذاری املاک از سوی شهرداری تهران تحقیق و تفحص کرد؛ بنابراین با تذکرات نمایندگان و جلساتی که با علی لاریجانی، رئیس مجلس، داشتند، بررسی تحقیق و تفحص به روال عادی خود بازگشت و قرار بر این شد که یکشنبه هفته گذشته دومین جلسه استماع تحقیق و تفحص از شهرداری در جلسه کمیسیون عمران با حضور قالیباف و نمایندگان اصلی تحقیق و تفحص‌‌کننده تشکیل شود؛ بنابراین، دومین جلسه کمیسیون عمران با اعلام خبر توئیتری محمود صادقی، نماینده تهران، در کمیسیون عمران برگزار شد. صادقی، در توئیتی از ادامه بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران خبر داد و نوشت: «ادامه بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران؛ یکشنبه، ۱۴ آذر ساعت ۱۴:۳۰ کمیسیون عمران.»

گفتنی است؛ پس از گذشت سه ماه از کلیدزدن تحقیق و تفحص از شهرداری تهران از سوی برخی نمایندگان مجلس، به گفته علیرضا رحیمی هنوز آنها منتظر اعلام‌نظر هیأت‌رئیسه مجلس درباره این موضوع هستند. رحیمی، به «وقایع‌اتفاقیه» گفت: سومین جلسه استماع تحقیق و تفحص از شهرداری، هفته جاری در کمیسیون عمران برگزار می‌شود. او همچنین تصریح کرد: هنوز این پرونده در مرحله استماع است و مراحل مقدماتی را در این کمیسیون طی می‌کند.

این نماینده متقاضی تفحص از شهرداری ادامه داد: با توجه به اینکه پرونده املاک نجومی در قوه‌قضائیه مطرح است، تفحص‌کنندگان همچنان منتظر اعمال‌نظر هیأت‌رئیسه دراین‌باره هستند و به این دلیل، هفته گذشته وارد مصادیق نشدند و بیشتر کلیات مطرح شد؛ البته رئیس کمیسیون عمران گفته است تا زمانی که لازم باشد، جلسات استماع ادامه خواهد داشت تا کمیسیون به نتیجه برسد و بتواند دراین‌باره رای‌گیری کرده و نظر خود را به صحن علنی ابلاغ کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی، همچنین اظهار کرد: جلسه بعدی استماع امروز مشخص می‌شود و اینکه گفته می‌شود کمیسیون عمران به‌دنبال کنسل‌کردن تحقیق و تفحص از شهرداری است، تأکید می‌کنم این موضوع امکان ندارد چون خبر آن رسما اعلام شده و کمیسیون مکلف است رد یا تأیید موضوع را به صحن علنی اعلام کند؛ بنابراین کمیسیون مربوطه، در جلسات بعدی وارد مصادیق می‌شود و نمایندگان متقاضی تفحص مصمم هستند خللی در این موضوع ایجاد نشود.

گفتنی است؛ تقاضای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران، در هفتم مهر با ۲۱ امضا در کمیسیون عمران اعلام وصول شد و از این تاریخ، شهرداری تهران ۱۵ روز فرصت داشت تا اسناد، مدارک و مستنداتش را برای بررسی به کمیسیون بفرستد اما اسنادی که به دست تحقیق و تفحص‌کنندگان رسید، به گفته آنان کلی‌گویی بود.

منبع: وقایع اتفاقیه



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.