مطهری: اساسا آزادی بیان مربوط به آزادی مخالف است
چکیده : باید درباره سایر لغو جلسهها هم عکسالعمل نشان داده شود. هرگونه لغو سخنرانی در دانشگاهها که دارای مجوز هستند کار درستی نیست. اظهارنظرها مخالف این قانون نیست و اساسا آزادی بیان مربوط به آزادی مخالف است وگرنه آزادی موافق که مشکلی ندارد ...
از قبل هم قابل پیشبینی بود که نمایندههای نزدیک به جبهه پایداری نمیتوانند نسبت به برنامههای روز دانشجو بیتفاوت باشند و حتما واکنشی در نخستین جلسه مجلس بعد از این روز خواهند داشت. دیروز دو نفر از آنها در بخش دوم کار مجلس که معمولا علی لاریجانی صندلی ریاست را به نواب خود میسپارد کتابچه آیین نامه مجلس را به نشانه درخواست تذکر بالا بردند تا هیات رییسه میکروفن آنها را باز کند. آن موقع علی مطهری رییس مجلس بود.
وقتی نماینده جبهه پایداری به لغو سخنرانیها اعتراض میکند
به گزارش اعتماد، نخستین چهره ناصر موسویلارگانی، نماینده فلاورجان بود که به خاطر سکوت هیات رییسه مجلس در قبال لغو تعدادی از سخنرانیها در روز دانشجو معترض بود. اعتراض او به رفتار دوگانه هیات رییسه مجلس در قبال لغو سخنرانیها بود. اینکه چرا مسوولان از رییسجمهورگرفته تا رییس مجلس و وزیر کشور تمامقد برای لغو سخنرانی علی مطهری وارد میدان شدند و کارگروه تشکیل دادند، اما به تعداد زیادی از سخنرانیهایی که در روز دانشجو لغو شد در حد حتی یک جمله واکنش نشان ندادند. اگرچه در روز دانشجو بنا به بیانیه وزارت کشور تنها یک سخنرانی لغو شده بود و موسویلارگانی نگفت کدام سخنرانی در کدام دانشگاه مدنظرش بوده و منظورش از تعداد زیاد سخنرانیهای لغو شده چیست اما جملهای را بیان کرد که شنیدنش از زبان نمایندهای با آن مواضع سیاسی را باید به فال نیک گرفت و خوشحال بود که چند قدم بیشتر به تحمل و مدارای سیاسی نزدیک شدهایم.
موسویلارگانی گفت: «چرا باید سخنرانی شخصیتهای سیاسی لغو شود. کاری به اصلاحطلب و اصولگرا نداریم، نفس لغو سخنرانی صحیح نیست. اینکه برای برخی از اشخاص نیز اظهارنظر شود و برای دیگران نه، صحیح نیست.» موسویلارگانی راست میگوید. حرفش همان حرف اصلاحطلبان و اعتدالگرایان در این چند سال گذشته و بهخصوص در یک سال مانده به انتخابات مجلس است که مرتب سخنرانیهایشان لغو میشد. علی مطهری هم تذکرش را وارد دانست و جواب داد: «باید درباره سایر لغو جلسهها هم عکسالعمل نشان داده شود. هرگونه لغو سخنرانی در دانشگاهها که دارای مجوز هستند کار درستی نیست و خلاف نظر مقام رهبری است که بر کرسیهای آزاداندیشی تاکید دارند. انشاءالله مسوولان به این مساله رسیدگی کنند».
چرا دستاوردهای انقلاب را با رژیم شاه مقایسه کردید؟
محسن کوهکن، نماینده لنجان هم اعتراضش به سخنرانی علی مطهری و محمود صادقی در ١۶ آذر بود بدون اینکه بخواهد به نام کسی اشاره کند. او مساله را اینطور بیان کرد که نمایندگان سوگند خوردهاند پاسدار اسلام و دستاوردهای انقلاب، ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشند. از قانون اساسی دفاع کنند و در گفتهها و نوشتهها و اظهارنظرها استقلال کشور، آزادی مردم و تامین مصالح آنها را مدنظر داشته باشند. بعد هم رسید به اینکه اگر اصل ۶٧ قانون اساسی از سوی نمایندهای نقض شود باید ساز و کار مناسب از طرف خود مجلس برای ناقض آن در نظر گرفته شود. کوهکن همه اینها را گفت که به اینجا برسد که نمایندهای در دانشگاه به نحوی صحبت کرده که «دستاوردهای انقلاب را قابل مقایسه با رژیم شاه دانسته» و گفته «در زمان شاه مفسده کمتر بوده است».
به اعتقاد کوهکن اگر کسی این دستاوردها را زیر سوال برد سوگندنامه مجلس را نقض کرده و باید ساز و کاری برای برخورد قانونی با آن در نظر گرفت تا دستگاه دیگری وارد نشود و جوسازی ایجاد نشود. مطهری تذکر او را وارد ندانست و خیلی صریح گفت: اظهارنظرها مخالف این قانون نیست و اساسا آزادی بیان مربوط به آزادی مخالف است وگرنه آزادی موافق که مشکلی ندارد. رهبر انقلاب هم چند بار گفتهاند که حتی اگر کسی نظری مخالف نظر من دارد آزاد است که نظرش را بگوید، مقصود از کرسیهای آزاداندیشی از نظر ایشان این است که هر کسی نظر خود را بدهد حالا درست یا غلط. همانطور که ائمه ما با اصحاب ادیان مختلف مباحثه میکردند و حتی گاهی آنها به پیامبر و حضرت امیر توهین میکردند اما آنها با گشادهرویی برخورد میکردند. بنابراین اگر بگوییم که کسی انتقادی کرد و مثلا دوره ما را با گذشته مقایسه کرده است، درست نیست. در این صورت اصلا کرسی آزاد اندیشی معنا ندارد. به نظرم منافاتی با سوگندی که خوردیم ندارد.
انتقاد از فضاسازی علیه فراکسیون امید
بعد از او مصطفی کواکبیان به میدان آمد تا به بهانه حمایت از محمود صادقی از اصلاحطلبان و فراکسیون امید هم حمایت کرده باشد. مصطفی کواکبیان؛ نماینده مردم تهران که معمولا زیاد تذکر میدهد و معمولا هم از اینکه به موقع نوبت به تذکر او نمیرسد با کنایه گفت که از اینکه نوبت به تذکر او رسیده متعجب است. به مطهری گفت احتمالا دیگر نمیتوانستند، چون سه روز است که این موضوع را عقب انداختند. علی آقای مطهری برای آنکه خواست خیلی دموکرات باشد به من وقت ندادند. چون علیه یکی از دوستان ما آقای صادقی حرفهای نادرستی زده شد. «ولا تقربوا الصلاه وانتم سکاری»، آن قسمت «انتم سکاری» را گرفتهاند و «ولا تقربوا الصلاه»را رها کردهاند. حالا این حرفهایم را حساب نکنید و بگذارید تذکر دو دقیقهای خودم را بگویم آقای مطهری. مطهری گویا برای این حرفهای کواکبیان جوابی داشت اما گفت که فعلا میگذرد.
اما تذکر سیاسی کواکبیان مربوط به فضاسازیها علیه فراکسیون امید و اصلاحطلبان بود. او گفت برخی در فضای مجازی نسبت به عملکرد اصلاحطلبان مجلس دهم و فراکسیون امید حرف و حدیثهایی مطرح میکنند که بنده به عنوان کوچکترین عضو این فراکسیون میگویم که ما قطعا در زمینی که دیگران بخواهند برای ما طراحی کنند، بازی نخواهیم کرد. قطعا از حقوق نمایندگان و جایگاه مجلس دفاع میکنیم. اما هیچوقت نمیخواهیم مجلس ششم تکرار شود.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085