نتیجه مدیریت افراد غیرمتخصص بر یک سازمان تخصصی؛ هزار ساعت صدای اقوام ایرانی مفقود شده است
چکیده : انتقال معاونتهای سازمان میراث فرهنگی در دولت قبل به اصفهان و شیراز لطمات جبرانناپذیری به تاریخچه و اسناد موجود در سازمان میراث فرهنگی وارد کرده است. شاید گذر زمان پرده از فجایعی که در نتیجه یک تصمیم نادرست و غیرکارشناسی به تاریخ این سرزمین وارد شده است، بردارد ...
«حدود هزار ساعت اشعار، صداها و آواهای قدیمی سراسر کشور که در ۵۰ تا ۶۰ نوار در استودیو ضبط شده بود، در طرح انتقال معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی بهطور کل مفقود شدند، اما باید در مراکز اسناد دنبال پیگیری این اسناد قدیمی و مهم باشیم.» این خبر روز گذشته تبدیل به یکی از اخبار ناراحتکنندهای شد که در حوزه میراث فرهنگی منتشر شده است. خبری که موید این موضوع است که چنانچه در راس یک سازمان تخصصی یک فرد متخصص قرار نگیرد و به حساسیت و اهمیت حوزه مدیریتی خود اشراف نداشته باشد، با یک تصمیم نادرست میتواند آسیبی جبرانناپذیر و گسترده به حوزه مدیریتیاش وارد کند.
انتقال معاونتهای سازمان میراث فرهنگی در دولت قبل به اصفهان و شیراز لطمات جبرانناپذیری به تاریخچه و اسناد موجود در سازمان میراث فرهنگی وارد کرده است که حسنزاده روز گذشته به یکی از این موارد اشاره کرده است. شاید گذر زمان پرده از فجایعی که در نتیجه یک تصمیم نادرست و غیرکارشناسی به تاریخ این سرزمین وارد شده است، بردارد. علیرضا حسنزاده، مدیر پژوهشکده مردمشناسی روز گذشته در نشستی که به بهانه برگزاری همایش و نمایشگاه ملی هشتادمین سال تاسیس نهاد مردمشناسی در ایران، با رسانهها داشت با اعلام این خبر گفت: «در سال ۸۴ و ۸۵ بیش از هزار ساعت زمان برای ضبط صدای شاعران و شعرهای سه زبانه در استودیو وقت گذاشته شد. اما اکنون این صداها دیگر وجود ندارد.
در انتقال پژوهشگاه میراث فرهنگی به شیراز از این دست اتفاقات بسیار افتاد. مرکز دیداری و شنیداری اسناد را با این هدف ایجاد خواهیم کرد که بخشی از این آسیبها دیگر اتفاق نیفتد. در مراکز اسناد مختلف پیگیریهای گستردهای داریم تا آن چه پیش از مفقود شدن به صورت رسمی ثبت شده بودند بار دیگر جمعآوری شوند. در حال حاضر فایل پیدیاف برخی از اسناد مکتوب در دسترس است.»
به گفته مدیر پژوهشکده مردمشناسی، «نمایشگاه و همایش «هشتادمین سال تاسیس نهاد مردمشناسی در ایران» در روزهای بیست و دوم و بیست و سوم آذر ماه امسال همزمان با آغاز هفته پژوهش توسط پژوهشکده مردمشناسی و همکاری ٢۵موسسه همچون موزه ملی، دانشگاه آزاد اسلامی، انجمن انسانشناسی، مرکز اسناد فرهنگی آسیا و… در موزه ملی ایران برگزار میشود.»
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085