لغو مجوز یک انجمن اسلامی به علت خودداری از پذیرش اعضای نظامی و امنیتی + سند
چکیده :هیات نظارت دانشگاه رازی کرمانشاه مجوز انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه را رد کرد و علت این تصمیم را وجود بندی در اساسنامه پیشنهادی هیات موسس دانست که عضویت افراد مرتبط با نهادهای نظامی و امنیتی را در این تشکل دانشجویی ممنوع کرده است....
کلمه – گروه دانشگاه: یک شورای نظارتی وابسته به وزارت علوم، از صدور مجوز برای فعالیت یک تشکل دانشجویی اصلاح طلب خودداری کرد و دلیل آن را ممنوع شدن عضویت افراد نظامی و امنیتی در این تشکل طبق اساسنامه ذکر کرد!
به گزارش کلمه، هیات نظارت دانشگاه رازی کرمانشاه ضمن مخالفت با درخواست هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان، دلیل این مخالفت را بندی از اساسنامه پیشنهادی این تشکل اعلام کرد که در آن عضویت افراد مرتبط با نهادهای نظامی و امنیتی در انجمن اسلامی دانشجویان ممنوع شده است.
مسئولان دانشگاه رازی کرمانشاه که گفته می شود با طیف های تندرو باقی مانده از دولت احمدی نژاد نزدیکی دارند، در نامه خود برای لغو عضویت این تشکل تصریح کرده اند که انجمن اسلامی دانشجویان نباید عضویت افراد دارای «سابقه همکاری و تعهد مالی با نهادهای نظامی، انتظامی و امنیتی» را ممنوع کند!
آنها همچنین اعضای موسس را متهم کرده اند که با اشخاص تندروها مراوده داشته اند، و مدعی شده اند که شرط نظامی و امنیتی نبودن، توهین آمیز است و در اساسنامه هیچ تشکل دانشجویی و غیر دانشجویی در ایران و سایر کشورها ذکر نشده است.
ادعایی که از سوی هیات موسس به طور مستند رد شده و به عنوان شاهد، اساسنامه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و فردوسی مشهد شاره شده است.
اعضای هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان به رای هیات نظارت اعتراض کرده و خواستار تجدیدنظر در آن شده اند. آنها به مسئولان دانشگاه یادآور شده اند که ممنوعیت دخالت نظامیان در گروه های سیاسی، که مورد اعتراض مسئولان دانشگاه قرار گرفته، وصیت و دستور امام خمینی(ره) بوده است.
تصویر نامه هیات نظارت دانشگاه و متن نامه اعتراضی دانشجویان مؤسس انجمن اسلامی، به خوبی گویای همه چیز است:
تصویر نامه هیات نظارت دانشگاه رازی
متن نامه اعتراضی اعضای هیات موسس انجمن اسلامی
بسمه تعالی
«همه دنیا که دنبال این هستند که ارتششان از امور سیاسی کنار باشد، آنها یک چیزی میفهمند که میگویند این را – ما که میخواهیم که سپاه و ارتش جندا… باشند و دستهبندی نداشته باشند و جهات سیاسی را کنار بگذارند، برای اینکه اگر جهات سیاسی و مناقشات سیاسی در سپاه رفت و در ارتش رفت، باید فاتحه این سپاه و ارتش را ما بخوانیم.»
– امام خمینی (ره)
هیئت محترم نظارت دانشگاه رازی کرمانشاه
احتراماً پیرو نامه آن هیئت محترم به تاریخ و شماره (۱۴/۲/۹۴ – ۱۱۵۴۳/ هـ) ضمن ابراز شگفتی از مفاد مطرح شده در آن نامه توضیحات ذیل جهت رفع سوءتفاهمات و تجدید نظر در این تصمیم تقدیم میگردد:
۱- اشاره به مسألهٔ عدم دخالت نیروهای امنیتی و نظامی در اساسنامهٔ پیشنهادی که مورد سوءتفاهم شدید آن هیئت محترم قرار گرفته است، برگرفته از تأکیدات حضرت امام خمینی (ره) است: (سخنرانی به مناسبت تولد امام رضا (ع)) «من عرض میکنم به همه این قوا و به فرماندهان این قوا که این افراد در هیچیک از احزاب سیاسی، در هیچیک از گروهها وارد نشوند. اگر ارتش یا سپاه پاسدار یا سایر قوای مسلحه در حزب وارد بشود، آن روز باید فاتحه آن ارتش را خواند. در حزب وارد نشوید، در گروهها وارد نشوید اصلا. تکلیف الهی – شرعی همه شما این است که یا بروید حزب یا بیایید ارتش باشید؛ مختارید از ارتش کنارهگیری کنید بروید در حزب، میل خودتان، اما هم ارتشی و هم حزب، معنایش این است که ارتشی باید از ارتشیاش دست بردارد، بازیهای سیاسی باید توی ارتش هم وارد بشود. در هر گروهی که وارد هستید باید از آن گروه جدا بشوید، ولو یک گروهی است که بسیار مردم خوبی هم هستند، ولو یک حزبی است که بسیار حزب خوبی هست، لکن اصل وارد شدن در حزب برای ارتش، برای سپاه پاسداران، برای قوای نظامی و انتظامی وارد شدنش جایز نیست، به فساد میکشد اینها را. و من عرض میکنم که کسانی که در رأس ارتش هستند و کسانی که در رأس سپاه پاسداران هستند موظف هستند که ارتش را و سپاه را و سایر قوای مسلح را از احزاب کنار بزنند و اگر کسی در حزب هست، باید او را از ارتش بگویند یا در آنجا یا در اینجا و همینطور سپاه پاسداران و همینطور سایر قوای مسلح باید وارد در جهات سیاسی نشوند تا انسجام پیدا بشود. اگر وارد بشوید، بالاخره به هم خواهید زد خودتان را و بالاخره در مقابل هم خواهید ایستاد و نظام را به هم خواهید زد و اسلام را تضعیف خواهید کرد. تکلیف همه شما این است که با هم باشید بدون اینکه در یک حزب یا در گروهی وارد شده باشید، هر گروهی میخواهد باشد. گروه فاسد که انشاءا…، وارد نمیشوید، گروههای بسیار خوب هم وارد نشوید. باید شما مستقل، بدون اینکه پیوند به یک گروهی داشته باشید مستقل باشید و از حزبا… تعالی شأنه…. این گروههای اسلامی هم نباید دخالت در امور ارتش بکنند و نباید در آنجا افراد داشته باشد، تا بتوانید یک عضو صالح و یک ارتش و سپاه پاسداران منسجم و صالح و قدرتمند باشید. ورود سیاست در ارتش شکست ارتش است، این را باید بدانید و شرعا جایز نیست و من امر میکنم به شما که یا در ارتش یا در حزب، دوم ندارد که بخواهید هم ارتشی باشید، هم حزبی، نمیشود.» (پیام ۲۹ فرودین ۶۱ به نظامیان) « از امور مهمی که باید تمام نیروهای مسلح از آن پیروی کنند و اغماض از آن به هیچوجه نمیتوان کرد و باز هم تذکر دادهام، آن است که هیچیک از افراد نیروهای مسلح، چه ردههای بالا یا پایین در حزب و گروهی با هر اسم و عنوان نباید وارد شوند، هرچند آن حزب و گروه صددرصد اسلامی و به جمهوری اسلامی وفادار باشند و هرکس در یک حزب و گروه وارد شد باید از ارتش و سپاه و سایر قوای انتظامی و نظامی و قوای مسلح خارج شود. و فرماندهان و مسوولان موظف هستند که هرکس در یکی از احزاب یا گروههای سیاسی یا دینی وارد شد به او تذکر دهند که از حزب و یا گروهها و یا سازمان خارج شود، و اگر تخلف کرد او را از ارتش یا دیگر قوای مسلح اخراج کنند، و همه افراد موظفاند چنین اشخاصی را به فرماندهان معرفی نمایند و باید توجه داشته باشند که ورود قوای مسلح در احزاب و گروهها و سازمانها، پایه قوای مسلح را متزلزل خواهد کرد و غفلت از این امر موجب پیگرد خواهد بود.»
۲- ضمن این که در اساسنامه «انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی»، قدیمیترین انجمن اسلامی دانشجویان کشور که هیچگاه مانعی برای فعالیتش ایجاد نشده است، با صراحت قید شده است. در اساسنامه «انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد» نیز که به تازگی مجوز نهایی را اخذ کرده است چنین بندی قید شده است. اساسنامه پیشنهادی ترکیبی از دو اساسنامه فوقالذکر است که هر دو دارای مجوز هستند. جدایی نظامیان از سیاست در اغلب تشکلهای سیاسی در ایران و سراسر جهان قید شده است وموضوع تازهای نیست.
۳- از این گذشته، پس از اطلاع هیئت مؤسس از ناخرسندی هیئت نظارت از این بند طی نامهای که به پیوست میباشد، پیشتر هیئت مؤسس با حذف آن بند از اساسنامه پیشنهادی موافقت کرده است. از اینرو استناد به بندی که دیگر وجود خارجی ندارد با روالهای قانونی و حقوقی سازگار نیست.
۴- مطابق با آییننامه تشکلهای اسلامی صدور موافقت اصولی پس از تأیید صلاحیت اعضای هیئت مؤسس است و پس از آن هیئت محترم نظارت به بررسی اساسنامه میپردازد و بازگشت هیئت نظارت به مرحلهای که پشت سرگذاشته است در آییننامه تشکلهای اسلامی تعریف نشده است. ضمن این که عبارت «رأی عدم صلاحیت» هم که در پاسخ به هیئت مؤسس بیان شده، تعریف نشده است. در این مرحله انتظار هیئت مؤسس این بود که مطابق با بند ۵-۳ آییننامه تشکلها پس از دریافت اسامی اعضا و اساسنامه به بررسی و تصویب اساسنامه و صدور مجوز بپردازد.
۵- در هیچجایی از آییننامه تشکلها استناد به بندی از اساسنامه مانع از صدور مجوز نشده است، حال آن که نه تنها این بند هیچگونه مغایرتی با آییننامه تشکلهای اسلامی ندارد بلکه برگرفته از نص صریح بیانات امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی است که از اصول حاکم بر انجمن اسلامی است. استنباط «نگرش منفی» و «سیاهنمایی» نسبت به ارکان نظام، آن هم از یک بند اساسنامه، تفسیری منطبق بر واقع نیست. همانطور که حضرت امام که بر عدم مداخله نظامیان در سیاست امر میفرمودند در جاهای دیگر اعلام میکردند بر دست سپاهیان بوسه میزنند. هیئت مؤسس نیز برای تمام ارکان نظام احترام قائل است و بر دست تمام کسانی که از تمامیت ارضی و کیان این کشور دفاع میکنند بوسه میزند.
۶- مواردی که در بند ۴ نامه قید شده است عمدتاً مبهم و فاقد اشاره روشن و صریح است و استناد به آن فاقد وجاهت قانونی است. با وجود این لازم به ذکر است که هیئت مؤسس پیش از تقاضای مجوز و پس از آن هیچگونه رفتاری غیرقانونی نداشته و موارد ذکر شده که عمدتاً به پیش از درخواست مجوز برمیگردد، هیچ گونه ارتباطی با این هیئت ندارد. هر شخص و جمعی مسئول رفتار خویش است و استناد به عملکرد دیگران برای زیر سوال بردن این هیئت هیچگونه وجاهت قانونی ندارد. روابط انسانی و دوستانهٔ میان افراد نه تبعات سیاسی دارد و نه مسئولیتی ایجاد میکند.
با توجه به مراتب فوق از آن هیئت محترم خواستاریم با توجه به این که تمام مراحل قانونی مطابق با آییننامه تشکلهای اسلامی طی شده است، نسبت به رأی پیشین خود تجدیدنظر نموده و مجوز نهایی فعالیت این تشکل را صادر بفرمایید.
و من الله توفیق
هیئت مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان
عباس سپیددم ـ سید محمد حسین عربی ـ سید سالار آذین ـ مجتبی شجاعی ـ محمد امین راستگو ـ رضا رحیمی ـ محمد علی رحیمی ـ سید جواد موسوی ـ کاظم مؤمنیزاده شلمزاری
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085