سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » زلزله انتخاباتی انگلیس؛ کامرون پیروز شد، رهبران احزاب شکست‌خورده استعفا...

زلزله انتخاباتی انگلیس؛ کامرون پیروز شد، رهبران احزاب شکست‌خورده استعفا

چکیده : بر اساس آخرین نتایج منتشر شده از شمارش آراء انتخابات پارلمان انگلیس در روز جمعه، حزب محافظه کار به رهبری دیوید کامرون توانسته است با کسب اکثریت قاطع مجلس عوام ، به پیروز شگفت آوری دست یابد و به سکان داری دولت برای پنج سال دیگر ادامه دهد.این برای اولین بار در 23 سال گذشته است که محافظه کاران موفق می شوند اکثریت مطلق را در مجلس عوام انگلیس به دست آورند...


بر اساس آخرین نتایج منتشر شده از شمارش آراء انتخابات پارلمان انگلیس در روز جمعه، حزب محافظه کار به رهبری دیوید کامرون توانسته است با کسب اکثریت قاطع مجلس عوام ، به پیروز شگفت آوری دست یابد و به سکان داری دولت برای پنج سال دیگر ادامه دهد.این برای اولین بار در ۲۳ سال گذشته است که محافظه کاران موفق می شوند اکثریت مطلق را در مجلس عوام انگلیس به دست آورند.

بر اساس آخرین نتایج شمارش آراء تا این لحظه، حزب محافظه کار با کسب ۳۲۹ کرسی از ۶۵۰ کرسی مجلس عوام، توانسته است به عنوان حزب غالب در پارلمان انگلیس برای پنج سال دیگر و بدون نیاز به تشکیل ائتلاف با احزاب کوچکتر به سکان داری دولت ادامه دهد.

به گزارش ایرنا، این برای اولین بار در ۲۳ سال گذشته است که محافظه کاران موفق می شوند اکثریت مطلق را در مجلس عوام انگلیس به دست آورند.

بر اساس نتایج یاد شده، حزب کارگر موفق به کسب ۲۳۲ کرسی، حزب لیبرال دمکرات ۸ کرسی، حزب ملی اسکاتلند ۵۶ کرسی و سایر احزاب سیاسی و افراد مستقل تاکنون موفق به کسب ۲۳ کرسی شده اند.
حزب ضد مهاجر و ضد اروپایی اتحاد بریتانیا ( یوکیپ ) تنها یک کرسی به دست آورد و نایجل فاراژ رهبر این حزب به رغم امیدواری های بسیار زیاد، حتی نتوانست از حوزه انتخابیه اش به مجلس عوام راه یابد.

بدنبال موفقیت حزب محافظه کار، جورج آزبورن وزیر خزانه داری انگلیس در صفحه توئیتر خود نوشت: مردم انگلیس از ما(حزب محافظه کار) خواستند تا کاری را که پنج سال پیش آغاز کردیم به پایان برسانیم؛ ما به زودی به ادامه کار باز خواهیم گشت.

اما نکته قابل توجه در انتخابات این دوره این است که برخی شخصیت های سیاسی احزاب لیبرال دمکرات و حزب کارگر، از جمله دنی الکساندر (معاون وزیر خزانه داری – حزب لیبرال دمکرات)، وینس کیبل (وزیر تجارت – حزب لیبرال دمکرات)، اد دیوی (وزیر انرژی – حزب لیبرال دمکرات) و اد بالز (وزیر خزانه داری دولت سایه – حزب کارگر) از دور رقابت ها خارج شده اند.

در همین حال بوریس جانسون شهردار لندن با شرکت در انتخابات این دوره توانست به مجلس عوام انگلیس راه پیدا کند.

به دنبال شکست سنگین حزب کارگر، اد میلیبند رهبر این حزب و اصلی ترین رقیب محافظه کاران در این انتخابات، با ابراز تاسف از نتایج انتخابات، از سمت خود کناره گیری کرد.

اد میلیبند رهبر سابق حزب کارگر ، ‘هریت هارمن’ دستیارش را به طور موقت به عنوان جانشین خود اعلام کرده است.

رهبر حزب کارگر در همین حال در یک تماس تلفنی به دیوید کامرون، نخست وزیر تبریک گفته است.

نیک کلگ، رهبر حزب لیبرال دمکرات و معاون پیشین دیوید کامرون در دولت ائتلافی و همچنین نایجل فاراژ رهبر حزب استقلال انگلیس یوکیپ نیز از سمت خود استعفا دادند.

نیک کلگ رهبر حزب لیبرال دمکرات بامداد جمعه به دنبال پیروزی نه چندان دلچسب در حوزه انتخابیه اش، از نتایج شب گذشت، به عنوان نتایجی بی رحمانه و وحشتناک برای حزبش یاد کرده بود.

در همین حال نیکولا استرجن رهبر حزب شگفتی ساز ملی گرای اسکاتلند پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی انگلیس گفت: نمی خواست محافظه کاران پیروز شوند و وظیفه او و هم حزبی هایش محافظت از اسکاتلند در برابر محافظه کاران است.

استرجن همچنین درباره اجتناب ناپذیر بودن استقلال اسکاتلند با توجه به انتخابات اخیر، گفت: ‘همان طور که همواره گفته ام این انتخابات ربطی به استقلال نداشت. به مردم اسکاتلند گفتم اگر در این انتخابات به ما رای دهید، معنایش اعلام پشتیبانی از استقلال اسکاتلند نیست. این انتخابات برای رساندن صدای مردم اسکاتلند بود و آنها به یقین چنین کردند.’

استرجن افزود: حزب کارگر نتوانست محافظه کاران را شکست دهد و این مساله اهمیت مقاومت تیم نمایندگان حزب ملی اسکاتلند را برابر محافظه کاران دو چندان می کند.

پیروزی قاطع و شگفتی ساز ملی گراهای اسکاتلندی در حوزه اسکاتلند به معنای شکست و ناکامی سایر نامزدهای احزاب سیاسی بویژه نامزدهای شاخص حزب کارگر در این منطقه بود.

بر اساس گزارش منابع محلی، در حالی که ملکه انگلیس در جریان انتخابات سیاسی این کشور نقشی ندارد، اما دیوید کامرون به عنوان پیروز رقابت های سیاسی و همچنین به منظور دریافت دستور جهت تشکیل دولت جدید، امروز به ملاقات ملکه رفته است.

دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس پس از آن چه که به عنوان یک «شب بسیار مقتدرانه» برای حزب محافظه کار خود توصیف کرد، اعلام کرد امیدوار است در روزهای آینده دولت تشکیل دهد.

کامرون پس از کسب کرسی خود در آکسفوردشایر، با مقتدرانه اعلام کردن پیروزی حزب محافظه کار اعلام کرد که امیدوار است برای همه حکومت کند و به وعده خود برای واگذاری مسوولیت بیشتر پایبند باشد.

کامرون اعلام کرد: «مشخص است این یک شب بسیار مقتدرانه برای حزب محافظه کار است».

وی افزود: «هدف من ساده است… حکومت بر مبنای حکومت برای همه»

دیوید کامرون همچنین گفت با داشتن دولت دارای اکثریت مطلق، می تواند به وعده های انتخاباتی اش عمل کند.

وی در این راستا علاوه بر موضوع برگزاری همه پرسی ماندن در اتحادیه اروپا یا ترک آن، به مساله اعطای اختیارات بیشتر اسکاتلند نیز اشاره کرد و گفت به وعده هایی که در مورد واگذاری اختیارات به دولت محلی این منطقه داده، عمل خواهد کرد.

دیوید کامرون رهبر حزب محافظه کار وعده داده بود که در صورت پیروزی در انتخابات همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را تا سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار کند اما تا پیش از برگزاری این همه پرسی برای انجام اصلاحات در این اتحادیه با بروکسل مذاکره خواهد کرد.

کمیسیون اروپا در اولین واکنش به نتایج انتخابات انگلستان از آمادگی این نهاد برای همکاری های سازنده با دولت جدید این کشور خبر داد. اما در عین حال تاکید کرد که اصولی اساسی مثل آزادی رفت و آمد شهروندان اروپایی در کشورهای عضو این اتحادیه غیرقابل مذاکره است.

از ۶۵۰ کرسی مجلس عوام، ۵۳۳ کرسی مربوط به انگلیس، ۵۹ کرسی اسکاتلند، ۴۰ کرسی ولز و ۱۸ کرسی ایرلند شمالی است.

براساس آخرین گزارش های منتشر شده، میزان مشارکت مردم انگلستان در انتخاباتی پارلمانی روز پنجشنبه ۶۵.۱ درصد بوده است.

در آخرین روز کاری مجلس عوام قبلی از ۶۵۰ کرسی این مجلس، تعداد ۳۰۲ نماینده از حزب محافظه کار، ۲۵۶ نفر از حزب کارگر، ۵۶ نفر از حزب لیبرال دمکرات، هشت نفر از حزب اتحاد طلب دموکراتیک( ایرلند شمالی) ، شش نفر از حزب ملی اسکاتلند، ۵ نفر از حزب ‘شین فین’، سه نفر از حزب ملی ولز، سه نفر از حزب سوسیال دموکراتیک و کارگر، دو نفر از حزب استقلال بریتانیا (یوکیپ)، یک نفر از حزب احترام (ریسپکت)، یک نفر از حزب ائتلاف، یک نفر از حزب سبز، و در نهایت پنج نماینده مستقل حضور داشتند. نماینده آخر هم سخنگوی مجلس عوام است که در رأی گیری ها شرکت نمی کند.

انتخابات عمومی انگلیس که پنجاه و ششمین انتخابات پارلمانی این کشور از سال ۱۸۰۱ میلادی بشمار می آید، روز گذشته هفتم ماه می ( ۱۷ اردیبهشت ) برگزار شد .



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.