معاون خانه کارگر: نگارش شعارها اشتباه بود/ به کار غیرقانونی معترضیم، نه اشتغال کارگران افغان
چکیده :معاون دبیرکل خانه کارگر: در راهپیمایی روز کارگر گروههای کارگری مختلفی شرکت کرده بودند که یکی از آنها گروه کارگری ساختمانی بودند. این کارگران ساختمانی به حضور "غیرقانونی" کارگران خارجی معترض هستند؛ به عبارت دیگر با به کار گرفتن کارگران افغانی مشکلی ندارند بلکه معترض کارگرانی هستند که به طور "غیرقانونی" از طرف کارفرماها مشغول به کار می شوند....
کلمه – روشنک ابراهیمی:
روز جمعه، یازدهم اردیبهشت راهپیمایی روز جهانی کارگر پس از هشت سال وقفه با حضور هزاران نفر برگزار شد. در این راهپیمایی کارگران با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراضی، خواسته های خود از جمله تامین امنیت شغلی، بیمه مناسب و پرداخت حقوق را مطرح کردند.
اما در میان پلاکاردها شعارهای علیه کارگران افغانستانی به چشم می خورد که رنگ و بوی نژادپرستانه داشت و همین موضوع انتقادهایی را در فضای مجازی و ناظران فعالیت های مدنی برانگیخت.
منتقدان، خانه کارگر را متهم می کردند که چرا در راهپیمایی آن شعارهایی مطرح شده که از آن بوی فاشیسم می آید، و حتی برخی معتقد به وجود عمد در این زمینه بودند. آنها به سخنان پیشین علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر اشاره داشتند که گفته بود: “اشتغال اتباع خارجی در کارهای ساختمانی مهمترین عامل تهدید معیشت کارگران ساختمانی است و این قشر ضعیف جامعه را به نان شب محتاج کرده است.”
به همین مناسبت خبرنگار کلمه به سراغ یکی از مسئولین خانه کارگر به عنوان برگزار کننده راهپیمایی روز جمعه رفت تا در خصوص پوسترهای با مضامین شبه نژادپرستانه در راهپیمایی روز کارگر، نظر این تشکل سیاسی- کارگری اصلاح طلب را جویا شود.
حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگر در گفت و گو با خبرنگار کلمه بر این نکته تاکید می کند که نوع نگارش در این شعارها اشتباه بوده است. وی توضیح می دهد: “در راهپیمایی روز کارگر گروههای کارگری مختلفی شرکت کرده بودند که یکی از آنها گروه کارگری ساختمانی بودند. این کارگران ساختمانی به حضور “غیرقانونی” کارگران خارجی معترض هستند؛ به عبارت دیگر با به کار گرفتن کارگران افغانی مشکلی ندارند بلکه معترض کارگرانی هستند که به طور “غیرقانونی” از طرف کارفرماها مشغول به کار می شوند.”
وی با تاکید بر لزوم اصل نظام مند کردن حضور کارگران خارجی، خاطرنشان می کند: “اصل قضیه، بحث نظام مند کردن حضور کارگران افغانی است که از طریق قانونی و با مجوز کار مشغول به کار شوند. متاسفانه در بسیاری از بخش های کشور، کارگران افغانی “بدون” مجوز کار در پستی به کار گرفته می شوند که کارگران ایرانی توان شاغل شدن در آن پست را دارند. همین مسئله باعث می شود که ردیف های شغلی اشغال شود و بسیاری از کارگران بیکار باشند. وگرنه در بخش های اقتصادی کشور کارگران افغانی که با توجه به تخصصشان و با جواز کار مشغول فعالیت هستند به هیچ وجه مورد اعتراض قرار نمی گیرند.”
معاون شهرستانهای خانه کارگر از دولت و کارفرما بعنوان مقصرین اصلی نام برده و تصریح می کند: “کارفرماها که نگاه سودجویانه دارند مقصرند. یعنی کارفرما با جذب کارگری که مجوز اشتغال در کشور را ندارد تخلف می کند.”
او در ادامه می افزاید: “جدای از تخلف کارفرما، ما در این زمینه دولت را هم مقصر می دانیم که با این نیت که کشورهای همسایه مشکلات دارند، با نگاه حمایتی و حسن همجواری به موضوع می نگرد. اما دولت می بایستی یک مکانیسم بازدارنده را تعریف کند و بر حسب نیاز بازار کار به آنها اجازه ورود بدهد و برای آنها مجوز کار صادر کند. از طرف دیگر دولت باید کارفرماها را رصد کند تا بدون جواز کار کارگران خارجی را بکار نگیرند. در واقع ماده ۱۵۴ قانون کار را در مورد اتباع خارجی اعمال کند.”
معاون دبیرکل خانه کارگر یادآور می شود: “خواسته های کارگران در راهپیمایی روز گذشته تمامی صنفی بود و آنان هوشیارتر از آن هستند که خواسته هایشان مورد سوء استفاده قرار گیرد.”
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در پایان اهم مطالبات کارگران در راهپیمایی روز گذشته را یادآور می شود: “اول، موضوع درمان و اختلاف بین تامین اجتماعی و وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت بدنبال این است که منابع درمانی کارگران را در بیمه سلامت ادغام کند. در واقع، منابع درمانی و بیمهای سازمان تامین اجتماعی قابل ادغام نیست.
دوم، بحث ناکافی بودن افزایش ۱۵ تا ۱۷ درصدی مستمریهای کارگران بازنشستگان.
سوم، بحث عدم اجرای قانونی جاری و ساری در کشور از جمله اجرای ماده ۱۰ قانون نوسازی بود که با اجرای این قانون کارگران با ۲۵ سال سابقه می توانند بازنشسته شوند.
همچنین، در سال گذشته نسبت افزایش دستمزد به گونه ای بوده است که تناسبی با نرخ تورم نداشته است. یعنی در طول هشت سال دولت سابق ما حدود ۵۳ درصد دچار عقب ماندگی مزدی شدیم که در راهپیمایی آن را متذکر شدیم تا این شکاف پر شود.”
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085