سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » بلاتکلیفی محافظه کاران با شبکه های اجتماعی...

بلاتکلیفی محافظه کاران با شبکه های اجتماعی

چکیده :شبکه های اجتماعی به یکی از دغدغه های محافظه کاران تبدیل شده و تلاش های زیادی برای مسدود کردن این کانال های ارتباطی میان مردم انجام می شود. با اینکه بارها و بارها مسئولان دولت یازدهم مخالفت خود را با این گونه اقدامات اعلام کرده اند اما اعتراضات محافظه کاران ادامه دارد. در این میان، بسیاری از اعضای جریان محافظه کار از شبکه های اجتماعی رسما استفاده می کنند....


کلمه – گروه خبر: شبکه های اجتماعی به یکی از دغدغه های محافظه کاران تبدیل شده و تلاش های زیادی برای مسدود کردن این کانال های ارتباطی میان مردم انجام می شود. با اینکه بارها و بارها مسئولان دولت یازدهم مخالفت خود را با این گونه اقدامات اعلام کرده اند اما اعتراضات محافظه کاران ادامه دارد.

روز گذشته علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد در حاشیه نشست با اصحاب هنر گفت: رییس جمهور دستور باز بودن شبکه های اجتماعی پرطرفدار را داده است.

وزیر ارشاد افزود: آقای روحانی اعتقادش این است که شبکه هایی که به صورت انبوه مورد استفاده قرار می گیرد فیلتر نشود. بستن این شبکه ها مانند آن است که وقتی دو راننده در یک بزرگراه تخلف می کنند بزرگراه را ببندیم در صورتی که باید همان دو نفر مجازات شوند.

او گفت: شبکه های پر استفاده که از آنها انبوه استفاده می شود باز خواهند بود در عین حال جلوی تخلفات را خواهیم گرفت.

در ماه های گذشته بارها و بارها صحبت هایی در مورد مسدود سازی شبکه های اجتماعی مطرح شد اما دولت اعلام نمود که حداقل به دلایل اقتصادی نیز که شده، در حال حاضر این شبکه ها مسدود نخواهند شد. البته در این میان از طرف برخی ارگان ها و سازمان ها به روشن شدن تکلیف این ماجرا تأکید شده و حتی برخی از آنان خواستار اعلام زمان دقیق اجرای پروسه فیلترینگ آن ها شدند.

بر همین اساس، وزارت ارتباطات بحث فیلترینگ هوشمند را مد نظر قرار داده و در این رابطه شرکت ارتباطات زیرساخت تفاهم نامه‌ای را با پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات امضا نمود تا با بهره گیری از سامانه فیلترینگ هوشمند امکانی برای تفکیک محتوای سالم از ناسالم فراهم شود.

البته پس از این تصمیم نیز دیدگاه ها و نظرات مختلفی منتشر شد. رمضانعلی سبحانی فرد، عضو کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، ادر این رابطه می گوید: بحث فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی نظیر وایبر و اینستاگرام مطرح نبوده و در کمیته فیلترینگ هم مطرح نشده است، اگر هم بحثی در این خصوص باشد مربوط به فیلترینگ هوشمند است.

مقایسه شبکه های اجتماعی با شراب

در این میان تعبیر غلامعلی حداد عادل، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد شبکه های اجتماعی جالب توجه است که گفته است: برخی از این شبکه هاهم حکم شراب در قران را دارد همانطور که خداوند در قران درباره آن می گوید زیانش بیشتر از سود آن است. حداد عادل افزود: تشخیص مصادیق و شیوه برخورد با این شبکه ها را باید شورای عالی فضای مجازی بر اساس کارهای کارشناسی و در نظر گرفتن راهبردهای ارزشی و فرهنگی کشور تعیین کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:‌ فضای مجازی چند سال پیش از سوی رهبری معظم مورد توجه و بحث و بررسی قرار گرفت که نتیجه آن تاسیس مرکزعالی فضای مجازی و شورای عالی فضای مجازی شد چرا که این گونه امور ظریف است و ابعاد مختلف دارد و مقرر شد در این امور آن شورا تصمیم گیری کند.

شبکه های اجتماعی مانند آب ویروس دارد

البته تلاش محافظه کاران برای تشبیه شبکه های اجتماعی به نوشیدنی ها تنها به شراب خلاصه نمی شود چند روز پیش نیز امام جمعه مشهد نیز با بیان اینکه شبکه های اجتماعی مانند آب ویروس دارد، گفت: شبکه های اجتماعی باید برای حذف محتوای فسق و فجور، فیلتر شوند.

به گزارش ایرنا، سیداحمد علم الهدی، به مناسبت روز دانشجو و در دیدار با دانشجویان دانشگاه های مشهد افزود: این حرف من درباره شبکه های اجتماعی است، این حرف را می زنم و با هر کارشناس ارتباطات هم که لازم باشد سر هر میزی صحبت خواهم کرد.

امام جمعه مشهد گفت: شبکه های اجتماعی مانند آب، ویروس دارد که برای استفاده باید تطهیر شوند لذا جز فیلتر راه دیگری برای تطهیر نداریم.

علم الهدی افزود: کسی نمی گوید شبکه های اجتماعی را از کار بیندازیم، شبکه های داخلی ما باید به وسیله خود ما تامین شود نه به دست دشمنان ما، متاسفانه حرف های ما در باره فیلتر کردن شبکه های اجتماعی درست منتقل نمی شود. عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دولت باید تمام توان خود را بر ایجاد شبکه های اجتماعی بگذارد اما در این زمینه بسیار کند عمل می شود.

او افزود: شبکه های اجتماعی باید از محتوای فاسد خالی باشد لذا تا روزی که نمی توانیم این شبکه ها را تصفیه کنیم، با همه نیازی که به شبکه های اجتماعی وجود دارد نباید اجازه دهیم این «آب ویروس دار» در اختیار مردم قرار گیرد.

صفحه رسمی رییس‌مجلس در اینستاگرام

اما در این میان، بسیاری از اعضای جریان اصولگرا و محافظه کار از شبکه های اجتماعی رسما استفاده می کنند، روز گذشته خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که صفحه رسمی علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در شبکه اجتماعی اینستاگرام راه‌اندازی شده و کاربران این شبکه جهت سهولت برای دسترسی به اخبار رئیس مجلس می‌توانند از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز پیگیر باشند.

این در حالی است که مدتی پیش محمدعلی اسفنانی، عضو کمیته تعیین مصادیق مجرمانه اعلام کرده بود که در جلسه اخیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه چنین مقرر شد که مهلت دوماهه ای به وزارت ارتباطات داده شود تا این وزارتخانه مکاتباتی با مسوولان مربوطه داشته باشد و در صورتی که دسترسی امنیتی به این وزارتخانه بدهند و این وزارتخانه بتواند بخشی از داده‌های موجود در اینستاگرام را کنترل کند، فیلتر آن منتفی است. او همچنین گفته بود: اگر ظرف دو ماه این مشکل حل شد که هیچ، اما در غیر این صورت جلسه‌ای برای تصمیم‌گیری درباره فیلتر یا فیلتر نشدن اینستاگرام تشکیل می‌شود و در صورتی که رای به فیلتر شدن اینستاگرام داده شود، ظرف ۴ ماه اینستاگرام فیلتر خواهد شد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.