سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » رای عدم اعتماد مجلس به خواست مردم و “دانش”...

رای عدم اعتماد مجلس به خواست مردم و “دانش”

چکیده : مجلس از روزها پیش کار مخالفت خود را آغاز کرده بود. همان زمان که برخي از نمايندگان مجلس، در هنگام قرائت نامه معرفي دانش آشتياني در صحن علني، مخالفت خود با وزير پيشنهادي دولت را حتي بدون شناخت کافي از وي و سوابق و برنامه‌هايش با همنوايي «دو دو» فرياد زدند. همان وقت که پیامک هایی برای نمایندگان فرستاده شد تا وقتی که فیلم های تحریف و دستکاری شده را پخش کردند. نمایندگان اصولگرا تصمیم خود را از مدتها پیش گرفته اند که مقابل دولت منتخب مردم بایستند...


کلمه – گروه خبر: مجلس شورای اسلامی این بار هم به وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی گری وزارت علوم رای اعتماد نداد. فخرالدین احمدی دانش آشتیانی چهارمین وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت علوم ، تحقیقات و فن‌آوری با ۱۷۱ رای مخالف و ۷۰ رای موافق و ۱۳ ممتنع نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد.

به گزارش کلمه، مجلس از روزها پیش کار مخالفت خود را آغاز کرده بود. همان زمان که برخی از نمایندگان مجلس، در هنگام قرائت نامه معرفی دانش آشتیانی در صحن علنی، مخالفت خود با وزیر پیشنهادی دولت را حتی بدون شناخت کافی از وی و سوابق و برنامه‌هایش با همنوایی «دو دو» فریاد زدند. همان وقت که پیامک هایی برای نمایندگان فرستاده شد تا وقتی که فیلم های تحریف و دستکاری شده را پخش کردند. نمایندگان اصولگرا تصمیم خود را از مدتها پیش گرفته اند که مقابل دولت منتخب مردم بایستند.

اینها در شرایطی اتفاق افتاده که حتا نمایندگانی همچون احمد توکلی که در میان نمایندگان اصولگرا جایگاهی دارد روز گذشته گفته بود که حجت شرعی ندارید، رای اعتماد بدهید.

ولی کار دلواپسان که این روزها در چند جبهه در حال فعالیت هستند، از حجت شرعی گذشته است. آنان به طور رسمی مقابل دولت ایستاده اند.

به گزارش ایسنا رئیس‌جمهوردر سخنرانی خود تاکید کرد که من در انتخاب وزیر بر خلاف آنچه برخی رسانه‌ها شایعه می‌کنند، تحت تاثیر فشار گروه سیاسی یا شخصی نیستم و تحت تاثیر فشار گروهی کاری انجام نمی‌دهم.

اما آنچه در مجلس گذشت به شرح زیر است: قاسم جعفری و علیرضا زاکانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم و باقر شریعتی و عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم سخنرانی کردند. دو نماینده موافق دانش آشتیانی بخشی از وقت خود را به محمدرضا تابش و علی مطهری دادند.

اظهارات مخالفان و موافقان به شرح زیر است:

قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در سخنانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم ابراز عقیده کرد که همه وزرای پیشنهادی علوم از گروه وزیر دوران اصلاحات و تیم آن‌ها هستند. سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین بیان کرد:‌ آقای معین همین چند روز پیش گفتند که باج خواهی مجلس در این ۳۵ سال بی‌سابقه است. آقایان همکار شما چه باج خواهی کردید؟ اگر باج خواهی کردید من خواهش می‌کنم هر کس که مطلع است باج‌خواه‌ها را معرفی کند.

جعفری با بیان این که اعتماد یک امر قلبی است تصریح کرد: اعتماد باید برای بنده حاصل شود؛ چرا که این اعتماد نوعی امانت‌داری است و وزیر پیشنهادی شاید در پیشگاه خدا بسیار بالاتر از بنده ارزش داشته باشند و به هیچ عنوان بحث چنین مسائلی نیست، اما امروز من باید در سه دادگاه خدا، مردم و وجدان پاسخگو باشم.

سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز در سخنانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم گفت: گویا وزارت علوم سهم حزب مشارکت منحله است.

وی با بیان این که شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرجی دانا تذکر داد، اما هیچ اصلاحی صورت نگرفت گفت: چه کسی در وزارت‌علوم و چه حلقه‌ای در این وزارت‌خانه اجازه نمی‌دهد این اصلاحات انجام گیرد؟ ما عمل را می‌بینیم و شما آقای رئیس جمهور می‌فرمایید که تحت فشار هیچ گروهی نیستید؛ پس چرا همه کسانی که معرفی می‌شوند از یک حلقه هستند؟ یعنی در ۳۰ هزار عضو هیات علمی دانشگاه‌های کشور یک فرد متدین معتدل وجود دارد و فقط همین حلقه هستند؟

از سوی دیگرعلی مطهری نماینده مردم تهران که در دفاع از وزیر پیشنهادی علوم سخن می‌گفت از نمایندگان مجلس خواست کاری نکنند که از مجلس نهم خاطره بدی در ذهن مردم باقی بماند.

علی مطهری که در دفاع از وزیر پیشنهادی علوم سخن می‌گفت از نمایندگان مجلس خواست کاری نکنند که از مجلس نهم خاطره بدی در ذهن مردم باقی بماند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز هم برای دادن یا ندادن رای اعتماد به آقای دکتر دانش آشتیانی باید حجت داشته باشیم، من شخصا روشی را که برخی از نمایندگان درباره وزارت علوم پیش گرفته‌اند نمی‌پسندم و یا حداقل ضروری نمی‌دانم، ضمن اینکه نفس حساسیت داشتن و رصد کردن امور وزارت علوم و دانشگاه‌ها را قابل تقدیر می‌دانم.

مطهری گفت: غیر از نگرانی‌های فرهنگی که معمولا در مورد اصلاح‌طلبان وجود دارد که با تسامح و تساهل به امور فرهنگی می‌نگرند بقیه نگرانی‌ها را چندان موجه نمی‌دانم، نگرانی‌های فرهنگی هم در مورد آقای دانش آشتیانی در حداقل است و بلکه وجود ندارد.

وی تاکید کرد: معتقدم مجلس در چند ماه اخیر و در جریان استیضاح و رای اعتماد اخیر ناخودآگاه در جهت تقویت جریان فتنه سال ۸۸ گام برداشته است، وقتی افرادی با سابقه درخشان در انقلاب را حامی فتنه معرفی می‌کنیم، این سوال برای مردم پیش می‌آید که این چه فتنه‌ای است که بخشی از انقلابیون و بزرگان کشور طرفدار آن هستند، نکند این جریان بهره‌ای از حق داشته باشد.

بعد از اظهارات علی مطهری در دفاع از صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم، رییس‌جمهور جلسه علنی مجلس را ترک کرد.

علیرضا زاکانی نماینده تهران در مجلس و دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز در مخالفت با دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فن‌آوری، با انتقاد به بخشی از نطق علی مطهری گفت: مطهری سعی دارد مجلس نهم را با مجلس ششم مقایسه کند؛ تعجب می‌کنم، آقای آشتیانی و ۱۱۹ استاد دیگر در۷ بهمن ۸۲ بیانیه رسمی را امضا و تأکید کردند به نفع متحصنان مجلس ششم روزه سیاسی می‌گیرند. در بیانیه جبهه مشارکت آمده بود تحصن مجلس ششم نقطه عطفی در توسعه سیاسی کشور است و دانش آشتیانی عضو همین جبهه مشارکت است.

هم‌چنین محمدرضا تابش یک نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی در سخنانی در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم، ز نمایندگان خواست اجازه دهند دولت کارش را بکند و به وزیر پیشنهادی علوم رای دهند.

سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مجلس شورای اسلامی در سخنانی در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم با اعتقاد به اینکه کشور به آرامش نیاز دارد اظهارکرد: ما باید به دانش آشتیانی که سابقه جبهه و جنگ دارد و مدیری دانشگاهی است اعتماد کنیم.

وی ادامه داد:۱۷ ماه است که وزارت علوم بلاتکلیف مانده و چهار و نیم میلیون دانشجو و تعداد کثیری استاد در انتظارتصمیمات دولت و مجلس هستند و با توجه به شرایط ویژه کشور باید به دنبال آرامش مملکت باشیم.

فخرالدین دانش‌آشتیانی که به عنوان وزیر پیشنهادی علوم در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس صحبت می‌کرد نیزپس از سخنان مخالفان و موافقان گفت: متأسفانه مسائل حاشیه‌ای در بیان با موافقان و مخالفان بیشتر مطرح شد و فرصت نشد که به برنامه‌های اجرایی و علمی به چالش کشیده شود.

پس از اظهارات فخر‌الدین احمدی دانش آشتیانیرای گیری مجلس برای صلاحیت وی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم انجام شد و با آغاز رای گیری اعضای کابینه یازدهم جلسه علنی مجلس را ترک کردند.

اما در نهایت ،فخرالدین احمدی دانش آشتیانی با ۱۷۱ رای مخالف، ۷۰ رای موافق و ۱۶ رای ممتنع، اعتماد مجلس نهم را برای تصدی این وزارت خانه کسب نکرد.

و یک بار دیگر مجلس در مقابل خواست مردم سر تسلیم فرود نیاورد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.