سوئد کشور فلسطین را رسما تایید کرد/ نتانیاهو مسجد الاقصی را به روی مسلمانان بست
چکیده :اولین کشور اروپایی فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته است، دولت جدید سوئد به نخست وزیری استفان لوون در نخستین روز کار خود اعلام کرد که دولت فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت و این وعده پس از سه هفته عملی شد. حالا چشم فلسطینیان به مجلس عوام بریتانیا است که با اکثریت آرا از لندن خواسته، دولت فلسطینی را به رسمیت بشناسد. اما شیرینی این شادی بلافاصله به تلخی درگیری جدیدی در این سرزمین پرحادثه همراه شد....
کلمه- گروه بین الملل: اولین کشور اروپایی فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته است، دولت جدید سوئد به نخست وزیری استفان لوون در نخستین روز کار خود اعلام کرد که دولت فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت و این وعده پس از سه هفته عملی شد. حالا چشم فلسطینیان به مجلس عوام بریتانیا است که با اکثریت آرا از لندن خواسته، دولت فلسطینی را به رسمیت بشناسد.
اما شیرینی این شادی بلافاصله به تلخی درگیری جدیدی در این سرزمین پرحادثه همراه شد. شامگاه چهارشنبه هفتم آبان، یکی از فعالان دست راستی یهودی به نام «یهودا گلیک» هنگام خروج از یک سخنرانی در موسسه «بگین- سادات» در پلی میان شرق و غرب بیت المقدس، مورد هدف گلوله قرار گرفت. این راستگرای اسرائیلی از ناحیه شانه و شکم زخمی شده و در بخش مراقبت های اضطراری بیمارستان اورشلیم بستری شده است.
بلافاصله پلیس رژیم اسرائیل اعلام کرد که مردی فلسطینی که قصد سوءقصد مسلحانه به یک فعال راستگرای اسرائیلی داشته را کشته است. این فلسطینی به نام معتز حجازی به تازگی از زندان اسرائیل آزاد شده بود. همین اتفاق باعث شد که نیروهای پلیس رژیم اسرائیل مسجدالاقصی را بروی مسلمانان ببندند.
حالا نبیل ابوروزینه، سخنگوی رییس تشکیلات خودگران فلسطینی در واکنش به بستهشدن مسجد بیتالمقدس گفت که چنین حرکتی از سوی اسرائیل، «به مثابه اعلان جنگ» است. به گزارش شبکه تلویزیونی سیانان، سخنگوی محمود عباس گفت که بستن مسجد الاقصی، «اقدامی گستاخانه» و «رفتاری خطرناک» است که از آن «بیثباتی و ناامنی بیشتر» درمیآید.
«عفیر گندلمن» سخنگوی نخست وزیر اسرائیلی هم روز پنجشنبه در پیامی کوتاه در توئیتر خود گفت که بسته شدن مسجدالاقصی «موقتی» و برای «جلوگیری از بروز تنش در اماکن مقدس» است. آقای ابورزینه پیشتر در گفت وگو با «وفا»، خبرگزاری رسمی تشکیلات خودگران فلسطینی، گفته بود بستن مسجدالاقصی به مثابه «اعلان جنگ نه فقط با فلسطینیها، که با اعراب و کشورهای اسلامی» است. مسجدالاقصی از مکانهای مورد مناقشه میان اسرائیل و فلسطینیها است.
کوتاه مدتی پس از انتشار خبر سوءقصد به جان گلیک، برخی سازمانهای تندرو یهودی از طرفداران خود خواستند برای اعتراض به این اقدام، به سوی حرم الشریف راهپیمایی کنند. نخستوزیر رژیم اسرائیل خواستار برقراری آرامش شده و محمود عباس را مسئول تنشهای فزاینده دانسته است. نتانیاهو همچنین اضافه کرده است که به منظور برقراری نظم، به شمار نیروهای امنیتی در بیتالمقدس افزوده خواهد شد.
محوطه حرم الشریف شامل قبه الصخره، قبه السلسله و مسجد الاقصی است که از آن به عنوان سومین مکان مقدس مسلمانان پس از اماکن مذهبی مکه و مدینه نام برده می شود در حالیکه یهودیان معتقدند که معابد اولیه اروشلیم در همین محل بنا شده بود و دیوار ندبه نیز در همین مکان است. یهودیها دیوار ندبه را مقدسترین مکانشان میدانند و معتقدند قبه الصخره بنیان جهان است.
به گزارش رادیو فردا، همزمان با گسترش انتقادهای جهانی از ساختوسازهای جدید اسرائیلی در اراضی مورد اختلاف با فلسطینیها در شرق بیتالمقدس و کرانه باختری، دولت سوئد روز پنجشنبه، هشتم آبان، قصد از قبل اعلام شده خود را برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین عملی کرد. وزارت امور خارجه رژیم اسرائیل سه هفته پیش سفیر سوئد در تلآویو را احضار و به سختی به او اعتراض کرد، اما سوئد این اعتراض را رد نمود.
رسانههای اسرائیل احتمال دادهاند که کشورهای دیگری در اروپا نیز به زودی از سوئد پیروی کرده و دولت فلسطین را به رسمیت بشناسند یا دستکم پارلمانهای اروپایی طرحهایی در این باره تصویب کنند.
در همین حال، شورای امنیت سازمان ملل شامگاه چهارشنبه، هفتم آبان، از اسرائیل خواست از طرحهای جدید خانهسازی در اراضی که کشور مستقل فلسطین باید بر روی آن ساخته شود، دست بکشد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل، در روزهای گذشته از ساخت ۱۰۶۰ خانه جدید در دو محله در اطراف شرق و شمال بیتالمقدس خبر داده و آن را «اقدامی طبیعی در پایتخت، مانند خانهسازی فرانسوی در پاریس» نامید. در کنار واکنشهای خشمگینانه مقامات ارشد فلسطینی نسبت به این ساختوسازهای جدید، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و دیگر عوامل جامعه جهانی به دولت اسرائیل هشدار دادهاند که از این طرح دست بکشد. شورای امنیت در نشست «اضطراری» چهارشنبه شب خود از اسرائیل به سختی انتقاد کرد و این اقدامات را با تلاشهای سیاسی برای دستیابی به صلح پایدار میان اسرائیل و فلسطینیها در تضاد دانست.
سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل، نیز در این انتقادها با دیگر کشورها همراه شد؛ دولت باراک اوباما در روزهای گذشته نیز چند بار از اسرائیل خواسته بود از این طرحها عدول کند. انتقادهای آمریکا از قصد بنیامین نتانیاهو، که ضمن موافقت او با نفتالی بنت، وزیر اقتصاد و رهبر حزب «خانه یهود» گرفته شده است، به تنشی شدید در مناسبات آمریکا و اسرائیل نیز منجر شده است.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085