میدان مشترک گاز ایران و بریتانیا دوباره فعال میشود
چکیده :بهرهبرداری از میدان گازی مشترک ایران و شرکت بریتیش پترولیوم پس از چهار سال توقف از سرگرفته میشود. همکاری در این میدان که در دریای شمال قرار دارد در دوران حکومت پهلوی آغاز شده است....
سخنگوی شرکت بریتیش پترولیوم (بیپی) روز شنبه (۱۸ اکتبر/ ۲۶ مهر) اعلام کرد تولید گاز در یک میدان مشترک با شرکت ملی نفت ایران از همین هفته آغاز میشود.
به گزارش دویچه وله، میدان Rhum که نام آن در منابع فارسیزبان به شکلهای مختلف رهوم، رهام و رام ثبت شده در ۳۹۰ کیلومتری شهر ابردین در آبهای ساحلی اسکاتلند و در دریای شمال قرار دارد.
استخراج گاز از این میدان از سال ۲۰۱۰ و در پی اعمال تحریمهای یکجانبه اتحادیه اروپا علیه صنایع نفت و گاز ایران متوقف شده بود.
به گزارش ایرنا و به نقل از سخنگوی “بیپی”، پس از تصویب تحریمهای اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی دولت بریتانیا این میدان را تحت یک طرح مدیریتی موقت قرار داد که به موجب آن سهم ایران از درآمدهای حاصل از فروش گاز آن تا زمان لغو تحریمها، در حسابی جداگانه بلوکه میشود.
ظرفیت تولید گاز در این تاسیسات نزدیک به شش میلیون متر مکعب در روز اعلام شده و پیش از تحریم ۴ تا ۵ درصد گاز مورد نیاز بریتانیا را تامین میکرده است.
دولت بریتانیا با توجه به نقش میدان رام در تامین انرژی مورد نیاز این کشور از زمان تصویب تحریمهای اتحادیه اروپا تلاش کرد استخراج گاز در این میدان فراساحلی را از شمول تحریمها خارج کند.
تحریم میدان مشترک گازی در دریای شمال در ماه پایانی سال ۲۰۱۲ برداشته شد اما راهاندازی دوباره آن نزدیک به دو سال طول کشید.
مشکلات فنی یکی از مهمترین علتهای به تعویق افتادن بهرهبرداری مجدد از میدان رام عنوان شده است. چنین مشکلاتی پیشتر نیز تولید گاز در این میدان را نزدیک به سه دهه به تعویق انداخته بود.
قرارداد اکتشاف گاز در این منطقه ابتدای دهه پنجاه خورشیدی (۱۹۹۷۳ میلادی) میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت بریتانیایی به امضا رسید و کشف میدان رام دو سال پیش از سقوط حکومت پهلوی صورت گرفت.
توسعه این میدان که دو شرکت ایرانی و بریتانیایی از منافع آن سهم مساوی میبرند با مشکلات فنی و طبیعی بسیاری، از جمله فشار زیاد گاز روبرو بوده است.
استخراج گاز از میدان مشترک فراساحلی در دریای شمال پس از سالها تلاش و وقفه سرانجام در سال ۲۰۰۵ آغاز شد. سود حاصل از فروش گاز این میدان برای ایران حدود روزی یک میلیون دلار برآورد میشود.
همکاری با شرکت بریتیش پترولیوم یکی از سرمایهگذاریهای خارجی ایران در صنایع نفت و گاز در دوران حکومت پهلوی محسوب میشود.
ایران پیش از انقلاب ۵۷ یک پالایشگاه در کرهجنوبی تاسیس کرده بود و در ساخت و راهاندازی یک پالایشگاه در آفریقای جنوبی نیز مشارکت داشته است.
این دو پالایشگاه در دوران جنگ ایران و عراق به طرف کرهای و آفریقایی واگذار شدند. در دههی پنجاه خورشیدی سرمایهگذاریهای مشابهی در برخی دیگر از کشورها مانند هند انجام شده است.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085