سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، مهمتر از نان شب...

احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، مهمتر از نان شب

چکیده :دولت قبل به دلیل فقدان اتاق فکر کارشناسی نتوانست از درآمد 100 میلیارد دلاری فروش نفت برای بهبود وضع اقتصاد کشور استفاده کند و دولت فعلی نیز تغییری در این رویه ایجاد نکرده است. هیچ کدام از اهداف برنامه چهارم توسعه با توجه به نبود سازمان مدیریت و برنامه ریزی محقق نشد و کسی هم دولت را بازخواست نکرد....


استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با انتقاد از تدوین لایحه خروج از رکود رد نهاد ریاست جمهوری گفت: اجرای لایحه خروج از رکود بدون وجود سازمان مدیریت و برنامه ریزی نگرانی های زیادی را به همراه دارد.

مهدی پازوکی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با تسنیم، تدوین لایحه ای به عنوان خروج از رکود را به فال نیک گرفت و اظهار کرد: از نقاط مثبت اقتصادی دولت در یک سال گذشته تدوین این لایحه بود زیرا گروهی کارشناس یک وضعیت مکتوبی از اقتصاد ایران را برای خروج از رکود تدوین کردند.

وی افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی دو سال اخیر که رشد اقتصادی ما را منفی کرده بود نیاز به تدوین چنین لایحه ای بیش از گذشته احساس می شد.

نگرانی در اجرای لایحه خروج از رکود در فقدان وجود سازمان مدیریت و برنامه ریزی

این کارشناس مسائل اقتصادی اجرایی شدن این لایحه را دشوار دانست و تصریح کرد: اشکالی که در دولت یازدهم و دولت قبلی هم وجود داشت فقدان سازمان مدیریت و برنامه ریزی بود که در حال حاضر اجرای این لایحه بدون وجود این سازمان نگرانی هایی را به دنبال خواهد داشت.

پازوکی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی متشکل از عده ای کارشناس است که وضعیت اقتصادی کشور را راهبری می کنند بنابراین تدوین لایحه خروج از رکود بدون حضور سازمان مدیریت و برنامه ریزی و در نهاد ریاست جمهوری اشکالات زیادی را به وجود می آورد.

وی انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی را از اشتباهات دولت نهم و دهم دانست و خاطرنشان کرد: دو دولت گذشته با انحلال این سازمان دولت بازوی کارشناسی خود را از دست داد و در یک سال گذشته هم دولت یازدهم علی رغم وعده های انتخاباتی در خصوص احیای این سازمان همچنان مانند دولت نهم و دهم عمل می کند.

نقش ضعیف معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور در تدوین لایحه خروج از رکود

این استاد دانشگاه با انتقاد از نقش محدود معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در تدوین لایحه تصریح کرد: متاسفانه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی که به جای سازمان مدیریت و برنامه ریزی به وجود آمده است نقش چندانی در تدوین این لایحه نداشته و آقای نوبخت تنها در جلسات تدوین لایحه شرکت می کرده است.

پازوکی بر همین اساس گفت: بنابراین معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری نتوانسته همان نقش قبلی سازمان مدیریت و برنامه ریزی را در راهبری اقتصاد کشور ایفا کند.

وی با انتقاد از رویه دولت قبلی در برنامه ریزی و سرایت آن به دولت یازدهم عنوان کرد: دولت قبل به دلیل فقدان اتاق فکر کارشناسی نتوانست از درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری فروش نفت برای بهبود وضع اقتصاد کشور استفاده کند و دولت فعلی نیز تغییری در این رویه ایجاد نکرده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: هیچ کدام از اهداف برنامه چهارم توسعه با توجه به نبود سازمان مدیریت و برنامه ریزی محقق نشد و کسی هم دولت را بازخواست نکرد.

پازوکی برنامه پنجم توسعه کشور را نیز برنامه ضعیفی دانست و گفت: برنامه پنجم به دلیل نبود کار کارشناسی به خوبی تدوین نشد و در حال حاضر که در سال چهارم اجرای این برنامه هستیم بسیاری از اهداف آن نیمه کاره باقی مانده است.

وی با متشابه خواندن بودجه های سال ۹۲ و ۹۳ بیان کرد: بودجه های سال های ۹۲ و ۹۳ علی رغم تغییر دولت ها تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته است که این نشان می دهد که مرکزی برای راهبری اقتصاد کشور وجود ندارد و احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی از نان شب هم برای دولت واجب تر است.

این کارشناس حوزه اقتصادی در خصوص تدوین برنامه ششم توسعه گفت: تدوین برنامه ششم توسعه بدون کار کارشناسی بازدهی لازم را ندارد و اگر قرار باشد این برنامه مانند برنامه پنجم تدوین شود همان بهتر که برنامه ای نداشته باشیم.

ضعف ساختاری برنامه پنجم توسعه

پازوکی به ماده دوم برنامه پنجم توسعه اشاره و بیان کرد: در ماده دوم این برنامه دولت مکلف شده است تا پایان سال سوم شاخص های اقتصادی و اجتماعی لازم را به دستگاهها ابلاغ کند.

وی افزود: برنامه ای که شاخص های آن در سال سوم مشخص می شود چه بازدهی می تواند داشته باشد و این مسئله با نفس برنامه ریزی در تضاد است؟

این استاد دانشگاه با انتقاد از تعیین نرخ رشد ۸ درصدی برای اقتصاد کشور در برنامه پنجم خاطرنشان کرد: در برنامه پنجم به دور از واقعیات اقتصاد کشور رشد ۸ درصدی برای اقتصاد پیش بینی شده است که به هیچ وجه با متوسط رشد زیر ۴ درصد کنونی هم خوانی ندارد.

پازوکی اضافه کرد: در تدوین برنامه توسعه ای کشور تدوین جداول و اعداد و ارقام اهمیت ندارد بلکه واقع نگری و کار علمی کارشناسی حرف اول را می زند.

وی در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی نیز گفت: منظور از اقتصاد مقاومتی ثبات اقتصاد کشور در برابر شوک های داخلی و خارجی است که تاکنون تحقق نیافته است.

این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان برنامه ششم توسعه را بهترین زمان برای اجرای اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: در برنامه ششم باید تمهیدی شود که اقتصاد ما بدون تاثیر از متغیرهایی مانند قیمت نفت و یا تحریم ها به مسیر خود ادامه دهد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.