سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » سایه تهدید مجلس بر وزرات علوم در پیگیری پرونده بورسیه های غیر قانونی؛ وزیر استیضاح...
» استیضاح فرجی دانا به خاطر افشای تخلفات دولت قبل

سایه تهدید مجلس بر وزرات علوم در پیگیری پرونده بورسیه های غیر قانونی؛ وزیر استیضاح می شود!

چکیده :برخی از نمایندگان مجلس به دلیل اینکه وزارت علوم اعلام کرده که در حال بررسی پرونده این افراد است و شاید در بورسیه این افراد تجدیدنظر شود، این کار را انجام داده اند. این نمایندگان دوست ندارند که بورسیه شدگان از دانشگاه اخراج شوند. نمایندگان استیضاح کننده در واقع با این حربه می خواهند وزیر علوم را در فشار گذارند تا پرونده این افراد بررسی نشود. ...


کلمه – گروه خبر: پیگیری پرونده ۳۰۰۰ بورسیه غیرقانونی وزارت علوم در دولت پاکدست ها! علیرغم دستور جهانگیری و پیگیری مصرانه دولت و وزیر علوم به مذاق عده ای خوش نیامده و بنا به گفته ی یکی از نمایندگان مجلس یکی از علل پشت پرده ی استیضاح فرجی دانا عنوان شده است.

به گزارش خبرنگار کلمه، در ادامه ی فاش شدن تخلفات دولت احمدی نژاد این روزها موضوع بورسیه های خارج از روال قانونی و اعمال دخالت های غیرقانونی در دانشگاه ها داغ شده است. تا آنجا که عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر با بیان این‌که به حال و احوال دانشگاه و علم و پژوهش باید گریست، می گوید ربودن فرصت دریافت بورس دکتری از هزاران جوان فارغ التحصیل و ذیصلاح کمتر از فساد اختلاس ۳۰۰۰ هزار میلیاردی نیست. همچنین رییس دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرده که این دانشگاه پرونده همه دانشجویان دکترای خود را که از دولت قبل بورسیه گرفته‌اند بار دیگر بررسی می‌کند.

در حالی که پیش از این نیز گزارش شده که علی رغم اینکه رسانه های مخالف دولت درباره اعلام خبر ۳ بورسیه های غیر قانونی در دولت احمدی نژاد جنجال های زیادی به پا کرده اند اما وزارت علوم دولت روحانی مدارک و اسناد متقن درباره ادعاهای خود در دست دارد و حتی برخی از این مدارک را به مراجع ذی ربط مثل برخی نمایندگان مجلس هم ارائه کرده است.

سخنانی که مجلسیان را پریشان کرده و مصمم شده اند تا فرجی دانا را به استیضاح بکشانند.

در همین زمینه تابناک می نویسد: برخی می خواهند دولت را ذبح کنند یکی از وزارت خانه هایی که در دولت یازدهم حساسیت بسیاری روی آن وجود داشت وزارت علوم تحقیقات و فناوری است، و مجلس جزء اصلی ترین نهادی است که همواره تمام تحرکات در این وزارت خانه را از نزدیک پیگیری و کوچک ترین خطای این وزارت خانه را رصد می کند.

حتی این حساسیت مجلس شورای اسلامی به اندازه ای بود که باعث شد تا این وزارت خانه حدود شش ماه با سرپرست اداره شود، اکنون نیز مجلس بر همه رویدادهای درون سازمانی این وزارت خانه اشراف کامل دارد و از انتصابات وزیر تا امتحانات دانشجویان نیز ورود کرده است.

به هر حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای وظیفه نمایندگی و از جایگاه نظارتی مجلس طرح استیضاح وزیر علوم را که از چندی پیش بحث ها در رابطه با آن آغاز شده بود، تقدیم هیأت رئیسه کرده اند.

الیاس نادران آخرین جلسه هفته گذشته درخواست استیضاح فرجی دانا را با پنجاه امضا تقدیم هیأت رئیسه کرد. او دراین باره می گوید: اما آقای ابوترابی فرد آن را اعلام وصول نکردند؛ بنابراین، انتظار است امروز به این درخواست رسیدگی شود تا فرآیند خود را پس از اعلام وصول طی کند.

وی یادآور شد: طبیعی است نمایندگان استیضاح کننده، آمادگی مذاکره با وزیر علوم را دارند تا سخنان وزیر را حتی در جلسات غیرعلنی بشنوند، اما به طور حتم از حق طبیعی خود کوتاه نمی آیند.

اما گویا این استیضاح با بقیه استیضاح هایی که تا کنون در مجلس روی داده، قدری متفاوت تر باشد، بررسی ابعاد گوناگون این طرح جای سؤال بسیاری را در ذهن ایجاد کرده و چند نکته در این جا وجود دارد؛ نخست اینکه تاکنون محورهای استیضاح از سوی کسی عنوان نشده است، به گونه ای که نصیری قیداری درباره آن می گوید: هنوز رسماً دلیل استیضاح روشن نیست؛ اما آنچه باعث شد تا نمایندگان در هشتم دی ماه سال گذشته، وزیر را فرابخوانند و کارت زرد به او دهند، انتصابات در دانشگاه ها بوده و شاید آنچه این روزها داغ برخی از نمایندگان را تازه کرده، انتصابات وزیر علوم در دانشگاه های بزرگی چون تهران، امیرکبیر، تربیت مدرس و شریف باشد.

نکته دیگری که در این ماجرا گنگ مانده، اینکه کسی از نمایندگان حاضر نیست در این باره صحبت کند. روز گذشته، خبرنگار تابناک با همه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تماس گرفت، حال آنکه نمایندگان یا پاسخگو نبودند و یا به محض باخبر شدن از موضوع بلافاصله گوشی خود را قطع می کردند.

جواد هروی، نماینده قائنات پس از آگاهی از موضوع با بهانه ای مکالمه را به نیم ساعت بعد موکول کرد؛ اما تا ساعت ۲۳ موفق به مکالمه با وی نشدیم. علیرضا سلیمی، نماینده استان مرکزی پس از اطلاع از موضوع، گوشی خود را بدون خداحافظی و در وسط مکالمه قطع کرد و نادران که از طراحان این طرح بود، بعد از باخبر شدن از موضوع به بهانه دیگری مکالمه را نیمه تمام رها کرد. نمایندگان دیگر عضو این کمیسیون نیز رفتارهای مشابهی از خود نشان دادند.

به هر حال در اواخر شب گذشته توانستیم با حجت الله درویش پور، نماینده ایذه و باغ مالک تماس بگیریم و دلیل استیضاح وزیر و همچنین دلیل این گونه رفتار نمایندگان را از وی جویا شویم. وی در گفت و گو با تابناک اظهار داشت: دلایل زیادی برای استیضاح وزیر علوم وجود ندارد.

این عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی، طرح استیضاح وزیر علوم را امضا کرده اند و دلیل آن هم انتصابات اخیر رؤسای دانشگاه تهران شریف و چند دانشگاه دیگر و همچنین استفاده از مشاورین از جمله توفیقی بوده است.

البته بحث های اسلامی کردن دانشگاه نیز مطرح است؛ اما در اینجا باید بگویم که دلیل اصلی این استیضاح، بورسیه ۳۰۰ دانشجوی دکترایی است که در زمان دولت دهم صورت گرفته و همه این مواردی که اعلام می شود، نوعی بهانه و سرپوش برای اصل ماجراست.

برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس به دلیل اینکه وزارت علوم اعلام کرده که در حال بررسی پرونده این افراد است و شاید در بورسیه این افراد تجدیدنظر شود، این کار را انجام داده اند. این نمایندگان دوست ندارند که بورسیه شدگان از دانشگاه اخراج شوند.

نمایندگان استیضاح کننده در واقع با این حربه می خواهند وزیر علوم را در فشار گذارند تا پرونده این افراد بررسی نشود.

این نماینده در پاسخ به اینکه وزارت خانه که هنوز کسی را مقصر نکرده و گفته در حال پیگیری موضوع است و نمایندگان هم باید از حق مردم دفاع کنند و درواقع به نوعی باید در این کار وزیر را کمک کنند، گفت: اینان به دنبال منافع حزبی خود هستند و می خواهند با این کار هر گونه شده، نیروهای خود را وارد دانشگاه کنند.

در همین باره روزنامه فرهیختگان نیز امروز نوشت:

فرجی‌دانا به‌طور حتم روز نخست پس از آن که از فرنگ به شهرک غرب آمده تا مسئولیت وزارتخانه علوم را برعهده گیرد پشیمان شده است؛ نه‌تنها فرجی‌دانا که به احتمال بسیار قوی دیگر همکاران او نیز آنگاه که سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها را تحویل گرفته‌اند پیش خود گفته‌اند «عجب اشتباهی کردیم!» آثار به جای مانده از عملکرد دولت پیشین در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، محیط‌زیست، سیاست داخلی و خارجی چنان غم‌انگیز است که هر مدیری برای بازگشت به سال ۸۴ یعنی زمانی که دولت اصلاحات به دولت مهرورزی تحویل داده شد، باید حداقل عمر دو دولت را صرف کند.

یکی از این نهادها وزارت علومی است که چه در انتخابات ۸۸ و چه ۹۲ محل تضارب کمپین کاندیداهای مختلف انتخاباتی بود. اخبار، گزارش‌ها و اسناد منتشرشده نشان می‌دهد که عملکرد وزارت علوم در دولت سابق به‌ویژه در چهار سال دوم کارنامه‌ای دارد که هرچه تلاش کنیم نمی‌توانیم با دیده اغماض به آن بنگریم. اعطای بورسیه‌های غیرقانونی به نزدیک چندهزار نفر از نزدیکان، آشنایان، آقازاده‌ها و… دولتدوستان سابق و البته افشای آنها، یکی از مواردی است که برخی مخالفان دولت یازدهم از افشای آن سخت دلگیر و عصبانی‌اند و به خاطر آن تیغ حذف از غلاف برمی‌کشند.

بر اساس این گزارش این ماجرا مصداق همان نگاه بخشی و جناحی است که به جای یافتن علت و برخورد قضایی با آن، سراغ جریانی می‌روند که احتمالا ماجرا را منتشر کرده است. اینجاست که در نگاه جناحی یا بهتر بگوییم جنایی، می‌توان یک وزیر را استیضاح کرد یا برای او خط و نشان کشید بلکه دم فروبندد.

موضوع دیگر، آزمون‌های بدون کنکور دکترا یا اعلام اسامی افرادی است که اصلا در کنکور شرکت نکرده‌اند اما اکنون در کلاس‌های دکترا نشسته‌اند و بدون شک از اینکه دولتی بخواهد خدای ناکرده آنها را از پشت میز و نیمکت دانشگاه بلند و به پشت کنکور هدایت کند، سخت خشمگین و غضبناک‌اند. دکترهای احتمالی آینده کشورمان که شب‌ها خواب راحت ندارند به آنها که عامل ورودشان به دانشگاه شده‌اند گلایه می‌کنند و طبیعی است که این گلایه به فشار سیاسی- رسانه‌ای علیه وزیر علوم منجر می‌شود.

گیر دیگری که فرجی‌دانا نزد اقتدارگریان دارد، مساله انتخابی شدن روسای دانشگاه‌های کشور است. موضوعی که باعث اعتراض شدید مخالفان دولت شده است و البته تنها دلیلی که برای مخالفت خود بیان می‌کنند «بازگشت فتنه» است. دموکراتیزه شدن روند انتخاب روسای دانشگاه‌ها در ابعاد علمی، شرعی و قانونی موضوعی منفی نیست، اما زمانی چالش‌برانگیز می‌شود که روسای مورد نظر اقلیتِ اکثریت‌پندار که احتمالا با همان مدارک و شرایط فوق‌الذکر مدارج ترقی را طی کرده‌اند، از کار بیکار شوند و چهره‌های علمی- آکادمیک به جای آنها بنشینند. به قول رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، «پس از ماجرای بورسیه‌های غیرقانونی تازه متوجه شدیم که چرا دولت سابق اصرار داشت حتی اعضای هیات‌علمی را هم از بالا به دانشکده‌ها معرفی کنند.» چنین است که نه دکتر روحانی رئیس‌جمهور محترم و نه جناب وزیر علوم حق دلخوری یا گلایه از لابی‌های فشار را ندارند؛ کافی است با عینک آنها به عملکرد دکتر فرجی‌دانا نگریسته شود. در این منظر، استیضاح که سهل است، عواقب سخت‌تری در انتظار آقای وزیر خواهد بود. چنین منظری درک این نکته را که چرا وزیر علوم باید استیضاح شود، تسهیل می‌کند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.