سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » نگرانی از سنگ اندازی تندروهای داخلی؛ دلیل تعجیل ایران و آمریکا در رسیدن به توافق ن...

نگرانی از سنگ اندازی تندروهای داخلی؛ دلیل تعجیل ایران و آمریکا در رسیدن به توافق نهایی

چکیده :بسیاری از تحلیلگران معتقدند که در صورت عدم دستیابی به توافق نهایی می توان توافق موقت 6 ماهه را مجددا تمدید کرد. اما کارشناسان نگران فشار های داخلی تندرو ها در دو کشور ایران و امریکا هستند و احتمال می دهند تمدید مجدد توافق موقت ممکن است شرایط را پیچیده تر کند....


کلمه – گروه بین الملل: مذاکرات دو جانبه میان ایران و آمریکا برای حل مشکل هسته ای بدون رسیدن به نتیجه ای ملموس پایان یافت. اگر چه عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه کشورمان این مذاکرات را فشرده خواند و از باقی بودن اختلافات خبر داد. اما گفت که تبادل‌نظرهای انجام گرفته برای مذاکرات “وین ۵” مفید است.

در این مذاکرات مسائل جدیدی بروز کرد. مسائلی که نشان دهنده اختلاف میان اعضای ۱+۵ در مورد توافق با ایران است. نحوه برخورد برخی از کشور های اروپایی و تقاضای مذاکرات دو جانبه مستقل نشان داد که اروپا در این عرصه قصد رقابت با آمریکا دارد و به مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا چندان خوشبین نیست.

اگر چه بسیاری از تحلیلگران مذاکرات دو جانبه میان آمریکا و ایران در مورد مسئله هسته ای را نشانه ای خوب از تلاش دو طرف برای حل این مشکل قلمداد کرده اند. اما سخنان لوران فابیوس وزیر امورز خارجه فرانسه درجریان این مذاکرات خبرساز شد.

فابیوس روز سه شنبه گفت: هنوز فاصله میان دو طرف بر سر مسائل کلیدی بسیار زیاد است. ما خواهان آنیم که شمار سانتریفیوژهای ایران به چند صد ماشین محدود شود، در حالی که ایرانی‌ها هزاران دستگاه را مدنظر دارند.

به گزارش کلمه، روزنامه وال استریت ژورنال با نقل سخنان فابیوس نوشت که این اظهارات، واکنش جن پساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا را در پی داشته است پساکی در پاسخ گفته است که مذاکرات روز سه‌شنبه باید بر گفت‌و‌گوهای پشت پرده متمرکز باشد و نه درخواست‌های علنی.

رویترز در این مورد نوشت: پس از گفتگو های مقامات ارشد ایالات متحده و ایران به شک و تردید ها افزوده شد و سوال اصلی اینجاست که آیا مهلت ژوئیه برای رسیدن به یک توافق هسته ای با قدرت های جهان کافی است؟

البته بسیاری از تحلیلگران معتقدند که در صورت عدم دستیابی به توافق نهایی می توان توافق موقت ۶ ماهه را مجددا تمدید کرد.

رویترز در این مورد می نویسد: بسیاری از کارشناسان نگران فشار های داخلی تندرو ها در دو کشور ایران و امریکا هستند و احتمال می دهند تمدید مجدد توافق موقت ممکن است شرایط را پیچیده تر کند.

همین نگرانی ها باعث شد محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در توییتر خود در مورد به بن بست رسیدن مذاکرات هشدار بدهد.

روزنامه واشنگتن پست با اشاره به پست توییتر ظریف نوشت: احساس بدبینی میان دو طرف همچنان از بین نرفته است.

کلسی داونپورت، یک تحلیلگر انجمن کنترل تسلیحات، به روزنامه واشنگتن پست می گوید: این موضوعی دشوار برای دو طرف است. هر دو طرف زیر فشار های داخلی زیادی قرار دارند. اما هر دو طرف بسیاری جدی و مصمم هستند و همین موضوع امیدوار کننده است.

رایزنی‌های دو روزه هیئت ایرانی و تیم آمریکایی در هتل ویلسون ژنو، عصر سه‌شنبه (۱۰ ژوئن/۲۰ خرداد) پایان گرفت. ماری هرف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این مذاکرات را بسیار حساس و خطیر خواند و با اشاره به مهلت رو به اتمام توافق موقت ژنو گفت: «زمان زیادی نمانده و نیاز به دیپلماسی از همین روست.»

به گزارش دویچه وله، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که طرفین باید تصمیمات دشواری بگیرند. خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام غربی می‌نویسد، بیستم ژوئیه به زودی فرا می‌رسد و ما ترجیح می‌دهیم به توافقی پایدار و درازمدت دست یابیم تا توافقی شکننده و ناکارآمد را ظرف چند هفته امضا کنیم.

هم‌چنین عنوان شد که هیات مذاکره آلمانی برای ملاقات با هیات ایرانی روز (۱۵ ژوئن/۲۵ خرداد) به تهران می‌رود. هدف از این رایزنی‌های فشرده در آستانه نشست وین، نزدیک شدن مواضع طرفین به یکدیگر عنوان شده است. مذاکرات “وین ۴” با وجود خوشبینی‌های اولیه و ابراز امیدواری وزیر خارجه ایران به تدوین پیش‌نویس توافق جامع، بی‌نتیجه ماند.

تعداد سانتریفوژها، سقف ذخیره اورانیوم غنی‌شده و برنامه موشکی ایران، نکات گرهی اختلافات هستند. به موازات رایزنی‌های دوجانبه ایران با گروه ۱+۵ در آستانه برگزاری نشست “وین ۵”، ایتای برون، تحلیلگر اداره اطلاعات ارتش رژیم اسراییل اعلام کرده که ایران به مفاد توافق مقدماتی ژنو عمل کرده و در مذاکرات اتمی جدی است.

برون ابراز خوشبینی کرده که غرب تا پایان سال جاری میلادی به توافق نهایی با ایران دست یابد. به باور برون، تحریم‌ها و ابتلای ایران به بحرانی اقتصادی، این کشور را مجبور کرد به پای میز مذاکره بیاید.

هیات شش نفره آمریکایی متشکل از ویلیام برنز و وندی شرمن، معاونان وزیر خارجه و جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی معاون رئیس جمهور، بروک امدرسون، معاون سابق نماینده آمریکا در سازمان ملل، جیم تیمبی، مشاور ارشد کنترل سلاح و رابرت مالی، مشاور ارشد خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا بود.

عباس عراقچی و مجید تخت‌روانچی، معاونان وزیر خارجه ایران، حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه، پژمان رحیمیان، کارشناس سازمان انرژی اتمی و داوود محمدنیا، مشاور حقوقی وزیر خارجه، اعضای هیات ایرانی بودند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.