سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » تحولات تایلند: نخست وزیر سابق در حصر خانگی، رهبر کودتا بر صندلی ریاست دولت و حمایت ...

تحولات تایلند: نخست وزیر سابق در حصر خانگی، رهبر کودتا بر صندلی ریاست دولت و حمایت دربار از کودتاچیان

چکیده :روز پنجشنبه ۲۲ مه، اول خرداد، پرایوت چان اوچا، فرمانده ارتش تایلند، با حضور در تلویزیون این کشور اعلام کرد که به خاطر بازگشت کشور به شرایط عادی، کمیته ملی حافظ صلح متشکل از ارتش، نیروهای مسلح تایلند، پلیس و نیروهای هوایی سلطنتی این کشور قدرت را در دست گرفتند....


کلمه گروه بین الملل: با وجود اعلام حکومت نظامی معترضان همچنان در خیابان هستند، رهبر کودتا رئیس دولت شده، پادشاه حمایت خود را از کودتاچیان اعلام کرده و نخست وزیر سابق در حصر خانگی به سر می برد. تایلند، کشور کودتاخیزی که در جنوب شرقی آسیا واقع شده مدت هاست که نا آرام است.

از سال ۱۹۳۲ تا کنون دست کم دوازده بار در این کشور کودتا شده است. تازه ترین دور ناآرامی های سیاسی این کشور سال گذشته شروع شد. به دنبال اعتراض ها به نتیجه انتخابات سراسری ماه فوریه، دادگاه قانون اساسی تایلند این انتخابات را غیرقانونی اعلام کرد.

روز پنجشنبه ۲۲ مه، اول خرداد، پرایوت چان اوچا، فرمانده ارتش تایلند، با حضور در تلویزیون این کشور اعلام کرد که به خاطر بازگشت کشور به شرایط عادی، کمیته ملی حافظ صلح متشکل از ارتش، نیروهای مسلح تایلند، پلیس و نیروهای هوایی سلطنتی این کشور قدرت را در دست گرفتند.

کودتای اخیر در تایلند پس از شش ماه بحران سیاسی در این کشور صورت گرفت که مخالفان دولت قصد داشتند پینگلاک شیناوات، نخست وزیر را از قدرت برکنار کنند. اکنون رسانه ها از حصر خانگی نخست وزیر سابق تایلند خبر می دهند.

روز جمعه ۲ خرداد، ارتش از بیش از صد تن از چهره‌های سیاسی از جمله، یینگلاک شیناوات نخست وزیر سابق خواسته بود خود را به ستاد ارتش معرفی کنند. روز شنبه ۲۴ مه، ۳ خرداد، نیز ارتش سی و پنج نفر از جمله شخصیت های مهم علمی کشور را احضار کرد.

وال استریت ژورنال روز یکشنبه، با اشاره به آزادی نخست وزیر سابق تایلند از زندان ارتش آزاد پس از گذراندن دو روز در زندان گزارش داد که یینگلاک شیناواترا در حصر خانگی به سر می برد. یینگلاک شیناوات تا ماه گذشته و پیش از برکناری توسط دادگاه قانون اساسی، نخست وزیر تایلند بود.

به گزارش دویچه وله، چهار روز پس از کودتای ارتش در تایلند، رهبر این کودتا به عنوان رئیس دولت از سوی پادشاه مورد تأیید قرار گرفت. پادشاه ۸۶ ساله تایلند که این فرمان را امضا کرده، خود به دلیل بیماری در این مراسم شرکت نداشت. پادشاه تایلند از مدتها پیش در یکی از کاخ‌های خود در منطقه‌ای ساحلی در جنوب غربی بانکوک به سر می‌برد.

ژنرال پرایوت چان ‌اوچا یک روز پس از کودتای نظامی در تایلند، خود را رئیس موقت دولت اعلام کرده بود. پرایوت چان‌اوچا ظاهرا فعلا برنامه‌ی سریعی برای بازگرداندن دموکراسی به تایلند ندارد. وی در کنفرانس خبری خود پس از گرفتن این پست گفت که انتخابات بعدی زمانی برگزار می‌شود که موقعیت سیاسی کشور این اجازه را بدهد. او تصریح کرد: «زمانی که دیگر هیچ درگیری سیاسی وجود نداشته باشد، می‌توانیم به شرایط عادی بازگردیم».

رئیس جدید دولت تایلند قصد دارد ابتدا یک شورای قانون‌گذاری تشکیل دهد و قبل از برگزاری انتخابات، سیستم سیاسی را اصلاح کند. وی در نطق خود “به دست گرفتن سریع امور کشور و پیش بردن آن به سمت صلح و نظم” را مهمترین اقدام خود عنوان کرد.

وی اظهار امیدواری کرد که مشکلات تایلند به زودی حل شوند و دولت او بتواند به سمت “سیستم صحیح دموکراسی” باز گردد.

برنامه پرایوت برای یک سال و نیم آینده که تا کنون علنی شده، به این ترتیب است که او ابتدا طبق فرمان پادشاه، اداره کمیته ملی امنیت را بر عهده می‌گیرد. این کمیته به تنهایی امور مربوط به دولت را به انجام می‌رساند.

وی سپس یک قانون اساسی موقت تنظیم و یک کابینه معرفی می‌کند که تا زمان برگزاری انتخابات، اداره امور کشور را بر عهده خواهد داشت. انتخابات اما زمانی برگزار می‌شود که اصلاحات مقرر، آغاز شده باشند.

این نقشه راه تا حد زیادی به خواسته‌های تظاهرکنندگانی که به رهبری “سوتپ تاگسوبان” به خیابان‌های بانکوک آمدند، شباهت دارد. به عقیده ناظران، اصلاحات قانون اساسی باید قبل از هرچیز مانع قدرت‌گیری دوباره دولت سرنگون‌شده “شیناواترا” در انتخابات بعدی شود.

علیرغم ممنوعیت هرگونه تجمع خیابانی، هزاران نفر روز یکشنبه ۲۵ مه (۴ خرداد) در بانکوک، پایتخت تایلند، در اعتراض به کودتا تظاهرات کردند. پرایوت چان اوچا تهدید کرده که مجازات تظاهرکنندگان را افزایش خواهد داد. او گفته است که طبق قوانین جنگی این امکان وجود دارد که دادگاه‌های نظامی به موارد نقض قانون رسیدگی کنند.

علیرغم این تهدید سوتپ تاگسوبان، رهبر مخالفان کودتا که هفته گذشته بازداشت شده بود، با سپردن وثیقه آزاد شده است. به گفته وکیل او، وی اجازه ترک خاک تایلند را ندارد.

این کودتا و برکناری دولتی که برآمده از انتخابات بود با واکنش منفی بین المللی رو به رو بوده است. آمریکا کمک نظامی سه و نیم میلیارد دلاری اش به تایلند را معلق کرده و از ارتش این کشور خواسته حکومت نظامی را لغو کند. بدنبال کودتای روز پنج شنبه ۲۲ مه (اول خراد) دولت ایالات متحده از جهانگردان خواست سفر خود به تایلند را لغو کرده و به کارمندان و مقامات دولتی گفته سفرهای غیراضطراری به این کشور را متوقف کنند.

از سال ۲۰۰۶ نزاع سیاسی بر سر قدرت در تایلند ادامه داشته است. تازه ترین دور ناآرامی های سیاسی کشور سال گذشته شروع شد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.