سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » خانیکی: تقویت احزاب به نفع نظام سیاسی کشور است...

خانیکی: تقویت احزاب به نفع نظام سیاسی کشور است

چکیده :مشاور فرهنگی رئیس دولت اصلاحات گفت: زمانی که از منافع ملی حرف می‌زنیم به چیزی جز مشارکت و همفکری نمی‌رسیم به نفع نظام سیاسی کشور است که احزاب تقویت شده داشته باشد....


مشاور فرهنگی رئیس دولت اصلاحات گفت: زمانی که از منافع ملی حرف می‌زنیم به چیزی جز مشارکت و همفکری نمی‌رسیم به نفع نظام سیاسی کشور است که احزاب تقویت شده داشته باشد.

به گزارش ایسنا، هادی خانیکی در سیزدهمین مجمع دانش‌آموختگان ایران اسلامی در سخنانی اظهار کرد: همه ما می‌دانیم که نهادها و تشکل‌های سیاسی دارای چه اهمیتی هستند، زیرا سرمایه‌های اجتماعی را در کنار نهادهای مدنی تقویت می‌کنند. جامعه بعد از آسیب‌ دیدن باید ترمیم شود دوم و سوم خرداد نمادهایی از تامین شدن آسیب‌های اجتماعی هستند.

وی در ادامه گفت: در کنار بحث‌هایی که برای ضرورت شکل‌گیری نهادهای مدنی و انسجام جریانات اصلاح‌طلب مطرح شد، باید بدانیم که در دوم خرداد توانستیم از ظرفیت اجتماعی به نحواحسن استفاده کنیم. جامعه ایرانی در قیاس با جوامع دیگر منطقه در بسیاری از نوآوری‌های فکری و احیای دینی آغازگر بوده است.

مشاور فرهنگی رئیس دولت اصلاحات همچنین گفت: اما این آغازگری الزاما به معنای تداوم بخش بودن آن نیست و شاید همین عدم تداوم باعث ضعف مدنی جامعه ما شود.

خانیکی در ادامه به نبود فرهنگ گفت‌وگو در کشور اشاره کرد و گفت :یکی از ضعف‌های اساسی ما این است که نمی‌دانیم چگونه باید با یکدیگر گفت‌وگو کنیم باید متوجه شویم که گفت‌وگو کردن و کنار آمدن با یکدیگر ارزش‌هایی برای فرهنگ سیاسی کشورمان است.

وی در ادامه تاکید کرد: همین نبود فرهنگ گفت‌وگو باعث شد که دولت اصلاحات برود و دولتی دیگر که باعث بروز مشکلاتی شد بر سر کار بیاید. همین عدم وجود فرهنگ گفت‌وگو در جوامع دانشگاهی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی وجود دارد و مانع پیشرفت ما می‌شود.

در ادامه این برنامه جلال بختیاری در سخنانی گفت: انتخابات آزاد و منصفانه و عمل به پروسه آن همچنین آزادی بیان و قلم و تشکر همچنین آزادی انجمن‌ها و تشکل‌ها چهار سنگ زیربنای دموکراسی است. نهادها به عنوان اساسی‌ترین پایه دموکراسی به حساب می‌آیند که نباید به قدرت‌ها وابسته باشند.

وی با اشاره به فضای بسته تشکل‌ها در چند سال گذشته خاطر نشان کرد: در زمان آقای احمدی‌نژاد روزنامه‌ها، احزاب، تشکل‌ها و ‌نهادهای مدنی تعطیل شدند و جامعه دچار رکود و رشد منفی اقتصاد شد. بدهی بانک‌ها افزایش یافت، تضعیف و غارت اموال عمومی گسترش یافت و شاهد فرار سرمایه‌ها و مغزهای جامعه‌مان به خارج بودیم و در یک کلام می‌توان گفت در دوران آقای احمدی‌نژاد تاریخ یک ملت خدشه دار شد.

بختیاری در ادامه با بیان این‌که دولت جدید با چالش‌های متفاوتی روبرو خواهد بود، گفت: با توجه به مشکلاتی که به وجود آمد، دولت آقای روحانی معضلاتی را به همراه خواهد داشت که از دو راه می‌تواند آن را حل و فصل کرد اولین قدمی که دولت جدید می‌تواند بردارد تقویت حوزه سیاست خارجی و تعامل با جهان است و تا نتواند از این طریق به نتیجه‌ مطلوب برسد نمی‌تواند امور داخلی را نظم ببخشد.

دبیرکل مجمع دانش‌آموختگان ایران اسلامی اظهار کرد: دومین اقدامی که دولت می‌تواند انجام بدهد توسعه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داخل است. توجه به فرهنگ، هویت دینی و مذهبی بسیار مهم است.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.