سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic

دفاعیات قصاب سربرنیتسا

چکیده :راتکو ملادیچ، فرمانده نظامی سابق صرب‌های بوسنی که متهم به نسل کشی و جنایت علیه بشریت است برای دفاع از خود امروز (دوشنبه، ۱۹ مه) در دادگاه حضور می‌یابد. به گزارش بی بی سی،  ملادیچ یکی از برجسته‌ترین متهمانی است که در “دادگاه بین‌المللی کیفری یوگسلاوی سابق” محاکمه می شود. او که در حال حاضر...


راتکو ملادیچ، فرمانده نظامی سابق صرب‌های بوسنی که متهم به نسل کشی و جنایت علیه بشریت است برای دفاع از خود امروز (دوشنبه، ۱۹ مه) در دادگاه حضور می‌یابد.

به گزارش بی بی سی،  ملادیچ یکی از برجسته‌ترین متهمانی است که در “دادگاه بین‌المللی کیفری یوگسلاوی سابق” محاکمه می شود.

او که در حال حاضر ۷۲ سال دارد به خاظر نقشی که در جریان جنگ بوسنی در فاصله سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ داشته، در ۱۱ مورد متهم شده است.

نقش داشتن در کشتار بیش از ۷ هزار مرد و پسر بوسنیایی در سربرنیستا از جمله اتهامات اوست.

این قتل عام بزرگترین کشتار از زمان جنگ جهانی دوم در اروپا بوده است.

ملادیچ دادگاهی که از سوی سازمان ملل متحد برگزار می‌شود را “شیطانی” توصیف کرده است.

راتکو ملادیچ سالها مخفیانه زندگی می کرد تا سرانجام سه سال پیش دستگیر و به لاهه فرستاده شد.

آقای ملادیچ در همان زندانی که رادوان کاراجیچ، رهبر سیاسی سابق صرب های بوسنی در آن به سر می برد، در انتظار محاکمه بوده است.

وکیلان او می گویند که ژنرال ملادیچ سربازی بوده که فقط دستورات را اجرا می کرده است.

این وکیلان ملادیچ را وطن پرستی توصیف کرده اند که برای دفاع از مردمش می جنگیده است.

وکیلان مدافع آقای ملادیچ در تلاشند که بتوانند او را از اتهام پاکسازی قومی در مناطق غیرصرب نشین بوسنی تبرئه کنند. او متهم است که با این پاکسازی قومی قصد داشته این مناطق را به صربستان منضم کند.

آنها همچین تلاش می کنند که به دادگاه ثابت کنند که آقای ملادیچ دچار زوال حافظه شده و نمی تواند داستان را از واقعیت متمایز کند.

ملادیچ کیست؟

راتکو ملادیچ در سال ۱۹۴۲ در روستایی در نزدیکی شهر کالینوویک در بوسنی به دنیا آمد.

او در دوران حکومت تیتو در یوگسلاوی بزرگ شد و به عنوان یک افسر عادی به ارتش خلق این کشور پیوست.

با آغاز از هم پاشیده شدن یوگسلاوی در سال ۱۹۹۱، او به فرماندهی یگان نهم ارتش یوگسلاوی در جنگ علیه کروات‌ها در کنین، برگزیده شد.

مدتی بعد راتکو ملادیچ به فرماندهی ناحیه دو نظامی ارتش یوگسلاوی منصوب شد که مقرش در سارایوو بود.

پس از آن در ماه مه ۱۹۹۲، مجمع صرب‌های بوسنی، رای به ایجاد ارتش صرب بوسنی داد و ژنرال ملادیچ را به فرماندهی آن برگزید.

در سال ۱۹۹۵ او فرماندهی نیروهایی را بر عهده داشت که به سربرنیتسا، محدوده تحت کنترل سازمان ملل متحد، حمله کردند.

نیروهای صرب بوسنی ابتدا این شهر را محاصره کردند، شهر مملو از هزاران غیرنظامی بود که از حملات قبلی صرب ها در شمال شرقی بوسنی گریخته و در آنجا پناه گرفته بودند.

بعد به مدت پنج روز سربرنیتسا را با توپ و راکت به شدت گلوله باران کردند و پس از آن ژنرال ملادیچ، همراه با گروهی فیلمبردار وارد شهر شد.

روز بعد اتوبوس هایی برای بردن زنان و کودکان به نقاط دیگر مسلمان نشین، وارد سربرنیتسا شدند، همزمان صرب ها مردان و پسران مسلمان بین ۱۲ تا ۷۷ سال را برای “بازجویی به ظن ارتکاب جرائم جنگی” از بقیه افراد جدا کردند.

در طی پنج روزی که نیروهای صرب بوسنی شهر سربرنیتسا را به تصرف خود درآورده بودند، دست کم ۷۵۰۰ مرد و پسر مسلمان به قتل رسیدند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.