علی خرم: مذاکرات برای رسیدن به توافق جامع زمان بر است
چکیده :«علی خرم» کارشناس ارشد مسایل بین المللی با بیان اینکه انتظار توافق در مذاکرات وین 4 نداشتیم، گفت: برای رسیدن به توافق جامع، طرفین نگرانی ها و اشکالات خود را مطرح می کنند که بطور طبیعی مذاکرات در این دوره زمان بر است و اگر مذاکرات ماهها به طول بینجامد، اشکالی ندارد....
«علی خرم» کارشناس ارشد مسایل بین المللی با بیان اینکه انتظار توافق در مذاکرات وین ۴ نداشتیم، گفت: برای رسیدن به توافق جامع، طرفین نگرانی ها و اشکالات خود را مطرح می کنند که بطور طبیعی مذاکرات در این دوره زمان بر است و اگر مذاکرات ماهها به طول بینجامد، اشکالی ندارد.
«علی خرم» روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وین ۴ که بدون پیشرفت محسوسی پایان یافت، افزود: طی مذاکرات گذشته، تفاهمی را تحت عنوان برنامه اقدام مشترک داشتیم که باید بر اساس آن برنامه جامعی را به نگارش درآوریم.
نماینده پیشین ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد یادآور شد: نگارش چنین برنامه جامعی از سوی برخی کشورها، ماهها و یا سال ها طول کشیده است؛ بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که در یک دور بتوانیم مرحله نگارش را به پایان رسانده و به نتیجه نهایی برسیم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: از قبل نیز انتظار داشتیم که باید چند مذاکره دیگر داشته باشیم و رفت و آمدهای دیگری هم صورت گیرد تا درمورد موضوعات محتوایی توافقی حاصل شود.
این کارشناس ارشد مسایل بین المللی با بیان اینکه در مذاکرات قبلی یکسری توافقات شفاهی انجام شد و در حال حاضر در مرحله نگارش توافق قرار داریم، گفت: در این مرحله طرفین نگرانی ها و اشکالات خود را مطرح می کنند؛ بنابراین به طور طبیعی این مرحله از مذاکرات زمان بر خواهد بود و در رفت و آمدهای دیپلماتیک به نتیجه خواهد رسید.
نماینده پیشین ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد یادآور شد: چند ماه گذشته هم گفته بودم که مرحله نگارش برنامه جامع، ابتدای سختی است .
خرم با تاکید بر اینکه لزوما نباید به هر قیمتی قبل از ۳۰ تیرماه به توافق نهایی برسیم، افزود: حتی اگر ماهها این دور از مذاکرات به طول بینجامد، اشکالی ندارد، مهم این است که در روند مذاکرات هم ۱+۵ و هم ایران معتقدند که باید از راه مذاکره پرونده هسته ای را به سرانجام رساند.
این کارشناس مسایل بین المللی اراده طرفین را حل مسالمت آمیز پرونده هسته ای دانست و تصریح کرد: امروز حتی آمریکا که روزی بزرگترین مانع بود، معتقد به راه حل دیپلماتیک است و به همین دلیل در نهایت، طرفین مذاکره کننده به راه حل مناسبی خواهند رسید.
وی تصریح کرد: طرفین مذاکره کننده باید نگرانی های خود را در پایتخت هایشان منعکس کنند تا به راه حل مناسبی دست یابند.
خرم با تاکید بر اینکه بنا نبود در این دور از مذاکرات شکست یا پیروزی مطرح باشد، گفت: رسانه ها و یا جریان هایی که بحث شکست در این دور از مذاکرات را عنوان می کنند، نگاه جناحی داشته و به دنبال بهانه هستند .
وی ذات مذاکره را زمان بر دانست و افزود: هر یک از طرفین به دنبال تامین منافع خود هستند و به همین دلیل مذاکرات ممکن است ماهها ادامه داشته باشد.
این کارشناس مسایل بین المللی خطاب به دلواپسان گفت: اگر این افراد در گفتار خود صداقت دارند باید از منافع ملی دفاع کنند و به جای القای شکست در مذاکرات به دنبال راه حلی برای دستیابی به نتایج مثبت از مذاکرات باشند.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085