سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » استاندار سیستان و بلوچستان: امنیت منطقه در گرو توسعه همه جانبه است...

استاندار سیستان و بلوچستان: امنیت منطقه در گرو توسعه همه جانبه است

چکیده :من نمی توانم محقق شدن اهداف امنیتی را صرفا از عوامل امنیتی و انتظامی جست وجو کنم. ریشه بسیاری از ناملایمات و مشکلات در بخش های دیگری وجود دارد و نمی توان صرفا با یک رویکرد امنیتی تلاش کرد تا به اهداف امنیتی رسید. اگر قرار باشد امنیت را هم به صورت پایدار هدف قرار دهیم باید به صورت توسعه همه جانبه باشد، توسعه انسانی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی. ...


استان سیستان و بلوچستان در ماه های اخیر با چند بحران امنیتی درگیر بود. ترور یک مقام ارشد قضایی استان، به شهادت رسیدن ۱۴ مرزبان در سراوان، ربوده شدن ۵ مرزبان توسط گروه تروریستی جیش العدل، ربوده شدن ملی پوش شمشیر بازی؛ روز گذشته و همزمان سفر نواز شریف نخست وزیر کشور پاکستان به ایران، حسین علی شهریاری نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی به عدم امنیت در استان مطبوع خود اشاره و از مقامات خواست که به این موضوع که آن را “وضعیت بد” می خواند توجه ویژه داشته باشند.

اما علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان که مسئول ایجاد امنیت در این استان است در این باره به “تدبیر” می گوید: اتفاقاتی به صورت موردی در این منطقه روی می دهد اما این دلیل به بی توجهی نسبت به استان نیست و من ریشه این مسائل را تنها در مباحث امنیتی نمی دانم.”

او ریشه بسیاری از این مشکلات را در وضعیت اجتماعی و فرهنگی استان می داند، اما مطرح می کند که در خصوص مسائل امنیتی هم ساکت ننشسته اند و در دیدار مقام های ایران با مقام های پاکستانی به آن تاکید شده است.

هاشمی درباره وضعیت امنیتی استان می گوید: “بستگی دارد که این موضوع براساس چه مبنایی مطرح شده باشد. اگر براساس شاخص ها به موضوع نگاه کنیم و بگوییم که نرم این است و ما از نرم پایین تر هستیم، با توجه به وسعت مرز این استان که بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر مرز آبی و خاکی دارد، همچنین در مجاورت بودن با دو کشوری که از ثبات و حاکمیت درستی بر مرزهایشان برخوردار نیستند، این موضوع را نمی پذیرم.”

استاندار سیستان و بلوچستان عنوان می کند: اما اینکه منطقه از آلودگی های همجواری برخوردار است و دشمنان زیادی در آن سوی مرزها وجود دارند که امنیت و وحدت این استان را هدف قرار داده اند و در تلاش هستند تا با خرده تحرکاتی ایجاد مشکل کنند، اینها مورد قبول است. البته بخشی از این تحرکات مربوط به این است که خروجی مواد مخدر از آن مرز است؛ یعنی محل تمرکز اکثر قاچاقچیان حرفه ای و باسابقه است که در تلاش هستند که از این محل بیشترین سود را از آن خود کنند و ریسک آن را هم می پذیرند. بنابراین بخشی از این مشکلات به داد و ستد بین قاچاقچیان مربوط می شود.

او می افزاید: بخش دیگر فرهنگ طایفه ای است که در بعضی از مناطق این استان حاکم است . برای مثال اگر فردی از یک طایفه در درگیری کشته شود در مواردی دیده می شود که این درگیری دوام دارد، افراد طایفه ها سعی می کنند که خودشان تلافی کنند و کمتر به قانون تن می دهند. این بحث سال های سال است که در آن منطقه وجود داشته و به مرور زمان هم رشد گروه های تحصیل کرده و مرجع جدیدی که روبه شکل گیری است خیلی زیاد در کاهش این ناملایمات موثر افتاده است.

هاشمی ادامه می دهد: این هم یک نوع ناامنی از دید دوستان تلقی می شود که ما آن را رفتارهای سوء بین بعضی از طوایف می دانیم که نیازمند کار جامعه شناسی و جامعه شناختی است. در حال حاضر سعی کرده ایم که یک گروه جامعه شناسی را برای اولین بار در استان شکل دهیم که این افراد بتوانند نقش اجتماعی خود را در کاهش منازعات طایفه ای، قومی و قبیله ای مدیریت کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه با تشریح مشکلاتی که موجبات ناامنی در استان را به وجود آورده است، می گوید: بخش بعد به این موضوع باز می گردد که در گذشته متاسفانه در زمینه اشتغال در این استان کمتر کار شده است. بحث اشتغال و زیرساخت های کلی آن که بتواند منتج به سرمایه گذاری شود. نرخ ها و شاخص ها عنوان می کند که در این بخش سیستان و بلوچستان جزء پایین ترین استان های کشور است. بخش عمده ای از بیکاری ها، فقر و … می تواند عامل شکل دهی به پاره ای از این ناامنی ها باشد. به این موضوع هم ورود پیدا کرده ایم تا در این دولت بتوانیم به سمت ایجاد اشتغال و کارآفرینی در استان حرکت کنیم.

هاشمی مطرح می کند: در استان فعالیت های زیادی انجام شده اما به دلیل وسعت زیاد این استان شاید به چشم نمی آید. در زمینه هایی که لازمه زیست مناسب است، از قبیل جاده ها، مخابرات، آب و برق، بهداشت، مدارس، دانشگاه و… خوب کار شده و خدمات ارزشمندی وجود دارد. اما در بحث اشتغال ضعیف هستیم. در حال حاضر دولت استان را هدف قرار داده و در سفر رییس جمهور هم به آن تاکید شده است که در این زمینه اقدام های مهمی انجام شود.

او تاکید می کند: اگر دوستان اینگونه موارد را ناامنی تلقی می کنند، ریشه در مواردی که ذکر شد دارد و همان طور که گفتم برای از بین بردن آنها به زمان، مدیریت، تدبیر و عنایت های ویژه احتیاج است.

استاندار سیستان و بلوچستان همچنین به نفوذ نماینده شهر زاهدان که این موضوع را در مجلس مطرح کرده بود اشاره ومطرح می کند: البته جناب شهریاری هم که این موضوع را در مجلس گوشزد کرده اند، با توجه به اینکه رییس کمیسیون بهداشت هستند، می توانند از موقعیت و نفوذ خود استفاده کنند و در این بخش کمک های بیشتری برای استان جذب کنند تا بتوان به ریشه یابی و درمان اساسی این مسائل پرداخت. این مشکلات را همه می بینند و صرفا مطرح کردن آنها کافی نیست. موضوع این است که باید تدبیر و برنامه ریزی داشت و تغییر رویکردها را مدنظر قرار داد تا بتوان به این مشکلات که موجب سلب آسایش است فائق آمد.

هاشمی توضیح می دهد: مسئولیت تامین امنیت استان به عنوان رییس شورای تامین با من است با همه سازوکارها و امکاناتی که در اختیار دارم. من نمی توانم محقق شدن اهداف امنیتی را صرفا از عوامل امنیتی و انتظامی جست وجو کنم. ریشه بسیاری از ناملایمات و مشکلات در بخش های دیگری وجود دارد و نمی توان صرفا با یک رویکرد امنیتی تلاش کرد تا به اهداف امنیتی رسید. ما در زمینه های مختلف برنامه ریزی می کنیم که بتوانیم با استفاده از همه ظرفیت ها و پتانسیل هایی که استان از آن برخوردار است به آن سمت حرکت کنیم . اگر قرار باشد امنیت را هم به صورت پایدار هدف قرار دهیم باید به صورت توسعه همه جانبه باشد، توسعه انسانی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی.

او در ادامه به سفر نخست وزیر پاکستان به تهران اشاره و مطرح می کند: در سفر ایشان هم مسائل مختلفی مورد بررسی قرار گرفت، تنها معطوف به مسائل امنیتی نبود. همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند تعمدی هست که تلاش می کنند تا روابط ما با پاکستان براساس ثبات و آرامش و توسعه همه جانبه پیش نرود. این توجه را هم رهبر معظم انقلاب به آقای مزار شریف دادند و فرمودند که ما درک می کنیم که تعمدی در کار است.

هاشمی عنوان می کند: ما پاکستان را به عنوان یک کشور همسایه که مشترکات بسیاری با آنها داریم و نگاه مردمان دو کشور هم به یکدیگر نگاهی همراه با تکریم و احترام است، می بینیم. بنابراین از مردم هم که سرمایه هر دو کشور هستند برای توسعه روابط بین دو کشور استفاده می کنیم .

استاندار سیستان و بلوچستان هر چند که از توضیح درخصوص مباحث امنیتی طفره می رود اما تاکید می کند: در خصوص مباحث امنیتی هم با ایشان صحبت های زیادی انجام شد هم مقام معظم رهبری و هم رییس جمهور در دیدارهایی که داشتند توجه ایشان را به این موضوع جلب کردند. همچنین درباره ضرورت توسعه اقتصادی و افزایش سطح روابط تجاری هم صحبت های خوبی انجام شد.

او در ادامه به سفر هفته گذشته به همراه رحمانی فضلی، وزیر کشور به پاکستان اشاره و عنوان می کند: همچنین در سفری که به همراه وزیر کشور به پاکستان داشتیم با مقام های مختلف کشور پاکستان ملاقات کردیم، چون حضور، حضور امنیتی بود در آن جلسات هم به اهم مشکلات و مسائل مرزی پرداخته شد. آنها نگاه خوب و وسیعی به ایران و مردم ایران دارند و در صدد هستند تا بتوانند روابطی متفاوت از گذشته را با کشور ما داشته باشند. به این دید باید به چشم یک موقعیت نگاه کنیم و از آن بهره مند شویم.

هاشمی تاکید می کند: اگر روابط ما با پاکستان در بخش های مختلف رو به ارتقا پیش رود مطمئنا این خرده مباحث مرزی را هم می تواند تحت الشعاع خود قرار دهد و از بین ببرد.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.