قتل عام در روستای بیضاء در شمال غربی سوریه/ احتمال ارسال سلاح از سوی آمریکا برای مخالفان
چکیده :ائتلاف ملی سوریه با صدور بیانیهای رژیم بشار اسد را بهخاطر قتل عام مردم روستائی در شمالغربی کشور به جنایت جنگی و نسل کشی متهم کرده و می گوید بعضی از کشته ها زن یا کودک بودهاند. فهرست اسامی کشته شده ها هم توسط دو سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه و مرکز جمع آوری اسناد خشونتها منتشر شده است. فهرست 40 نفره ای که در آن اسامی سه کودک و شش زن دیده می شود. ...
کلمه – گروه بین الملل: دست کم ۴۰ نفر، برخی گزارش ها هم از ۱۵۰ نفر سخن می گویند، با چاقو یا شلیک گلوله از نزدیک، گزارش هایی هم هست که خبر از سوزاندن داده اند. در سوریه ارزان ترین چیز جان آدم هاست، این بار گزارش هایی از قتل عام در روستایی با نام بیضاء در شمال غربی سوریه منتشر شده، بیضاء یعنی سفید است، اما ظاهرا سرنوشت مردم این روستا را با خون نوشته اند: سرخ، سرخ.
به گزارش کلمه، مخالفان رژیم بشار اسد می گوبند قتل عام کار نیروهای دولتی است و هواداران اسد را به جنایت جنگی متهم می کنند. ائتلاف ملی سوریه با صدور بیانیهای رژیم بشار اسد را بهخاطر قتل عام مردم روستائی در شمالغربی کشور به جنایت جنگی و نسل کشی متهم کرده و می گوید بعضی از کشته ها زن یا کودک بودهاند.
حتی فهرست اسامی کشته شده ها هم توسط دو سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه و مرکز جمع آوری اسناد خشونتها منتشر شده است. فهرست ۴۰ نفره ای که در آن اسامی سه کودک و شش زن دیده می شود. در نواری ویدئویی اجساد ۷ نفر در حالی که غرق خون هستند، دیده می شود. اما رسانه های دولتی سوریه در مورد این حادثه اظهار نظری نکردهاند. منابع بیطرف هم هنوز این اطلاعات را تایید نکردهاند.
اما گروه نظارت برحقوقبشر سوریه، ابراز نگرانی کرده که تعداد قربانیان بیشاز این باشد، زیرا تعدادی از روستائیان نیز ناپدید شدهاند. ساکنان روستای بیضاء از اهل سنت هستند.
ائتلاف ملی مخالفان در سوریه، اصلی ترین گروه مخالف بشار اسد، با انتشار بیانیه ای گفته است: حال زمان آن رسیده تا جامعه بین الملل در اوضاع سوریه مداخله کرده و به جنایات رژیم بشار اسد پایان دهد. ائتلاف ملی سوریه جامعه جهانی را متهم میکند که دست روی دست گذاشته و تنها ناظر جنایات جنگی بشار اسد است.
حمله به فرودگاه دمشق
به گزارش دویچه وله، روز جمعه خبرگزاری دولتی سانا اعلام کرد که شورشیان در حمله به فرودگاه بینالمللی دمشق دو نارنجک پرتاب کردهاند که یکی از آنها باعث انفجار یک تانک حاوی کاروزین شده و دیگری به یک هواپیمای باربری در روی باند فرودگاه اصابت کردهاست.
گروههای شورشی ضمن تایید این خبر گفتند که این عملیات به انتقام حمله نیروهای دولتی به دو محله در حومه دمشق انجام شده است. از سوی دیگر، شرکتکنندگان در نماز جمعه چندین شهر پس از نماز دست به تظاهرات اعتراضی زدند.
آنها با اشاره به اظهارات باراک اوباما که استفاده از سلاحهای شیمیائی را خط قرمز سوریه خوانده است، شعار میدادند: «خط قرمز شما مردم سوریه را میکشد.»
بررسی ارسال سلاح
اما هنوز خبر قتل عام در روستای بیضاء منتشر نشده بود که آمریکا اعلام کرد ارسال کمکهای نظامی به مخالفان سوریه را مورد بررسی قرار میدهد. چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا در روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت برای اولین بار اعلام کرد که ایالات متحده سیاست خود مبنی بر عدم ارسال اسلحه به مخالفان رژیم اسد را مورد بازبینی قرار میدهد.
هیگل که در یک کنفرانس خبری به همراه فیلیپ هموند همتای بریتانیایی خود شرکت داشت تاکید کرد که هنوز تصمیمی قطعی در اینباره اتخاذ نشده است. هیگل موضع شخصی خود را در اینباره بیان نکرد اما گفت: «من طرفدار بررسی گزینههای متفاوت هستم، تا با همکاری متحدان بینالمللیمان ببینیم چه گزینهای از همه بهتر است.»
وزیر دفاع آمریکا گفت: مسلح کردن شورشیان هم یک گزینه است. هیگل افزود: آمریکا به همه گزینههای پیشرو توجه میکند و درباره آنها فکر میکند. این لزوما به معنی تایید قطعی کاربرد این گزینهها نیست. این گزینهها را باید در کنار جامعه بینالملل نهایی کرد؛ اینکه چه کاری ممکن است و چه کاری ما را در رسیدن به هدفمان کمک میکند.
فیلیپ هموند وزیر دفاع انگلیس نیز گفت، به دلیل ممنوعیت مسلح کردن شورشیان در اتحادیه اروپا کشورش تاکنون قادر به مسلح کردن مخالفان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نبوده است. هموند افزود، چند هفته دیگر که این ممنوعیت منقضی میشود مجددا این موضع را بررسی خواهند کرد.
گفتنی است باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در حاشیه سفر خود به مکزیک گفت که به ارزیابیهای خود درباره اینکه چه میزان کمک به مخالفان سوریه باید ارائه شود، ادامه میدهد و او همه گزینهها را در پاسخ به استفاده از تسلیحات شیمیایی در داخل سوریه در نظر میگیرد.
به گزارش رویترز، اوباما گفت: ما به صورت مستمر اوضاع را بررسی میکنیم و با شرکای بینالمللی خود برای یافتن بهترین راه گذار سیاسی در سوریه رایزنی داریم. او در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در مکزیک گفت: در شرایطی که خشونتها در سوریه روز به روز افزایش مییابد و احتمال استفاده بیشتر از تسلیحات شیمیایی وجود دارد، اعلام میکنم که ما تمام گزینهها را بررسی میکنیم.
آمریکا تا کنون از ارسال هرگونه کمک نظامی به مخالفان رژیم اسد خودداری کرده است. دلیل مقامات رسمی آمریکا نیز تا کنون چنین بوده که ارسال تسلیحات به مخالفان اسد، سبب ادامه جنگ داخلی در سوریه خواهد شد و امکان دستیابی اسلامگرایان افراطی به سلاحهای آمریکایی نیز افزایش مییابد.
اوباما در روزهای گذشته تاکید کرده بود که تصمیم در اینباره منوط به اثبات بکارگیری سلاح شیمیایی از سوی رژیم سوریه است. رئیسجمهور آمریکا تصریح کرد که ما میدانیم سلاح شیمیایی در سوریه بکار گرفته شده، اما نمیدانیم که این سلاح چگونه و بدست چه کسی بکار گرفته شده است.
متاسفانه دنیا انقدر در مورد سوریه غفلت و تعلل کرد تا اوضاع این کشور به یک فاجعه تبدیل شد
در شرایط کنونی در سوریه مردم سوریه حضوری ندارند بلکه کار به دست وهابی ها افتاده که تخریب قبر حجر بن عدی از برجسته ترین شخصیتهای صدر اسلام و تخریب مناره ۸۰۰ ساله مسجد اموی و قتل عام روزانه بیگناهان تنها نمونه ای از ان است و این به دلیل ان است که بشار اسد نخواست سخن مردمش را بشنود و کشورش را به باد داد
امیدوارم که اقتدار گرایان حاکم بر ایران از اوضاع سوریه درس بگیرند