علی مطهری: احمدینژاد مثل یک بچه لوس و عزیزکرده آبرو میبرد و تشویق میشد
چکیده :روند فعلی، گذشته از روحیات آقای احمدی نژاد، ناشی از عملکرد مقامات مربوط در برابر رفتارهای وی است... در حقیقت دست مجلس را بستند و هیچ مانعی در مقابل رییس دولت نبود... رییس دولت در واقع همانند یک بچه لوس و عزیزکرده یک خانواده شد که هر چه دیگران را اذیت کرد و آبروی دیگران را برد، نه تنها هیچ مقاومتی در برابر رفتارهایش نشد، بلکه بعضا نیز مورد تشویق واقع شد....
کلمه – گروه خبر: فرزند آیت الله مطهری از حمایت های بی شائبه رهبری از احمدی نژاد می گوید و بر این باور است که اگر دست مجلس باز بود تاکنون این رییس جنجالی دولت عدم کفایت سیاسی خود را گرفته و سرنگون می شد.
علی مطهری، احمدی نژاد را یک بچه لوس و عزیزکرده ای می داند که دست پرورده چشم پوشی های حکومت و شورای نگهبان و .. است. کسی که آبرویی برای کشور و نظام نگذاشته است.
او معتقد است که مجلس و رهبری می توانند مانع از استبداد شوند، اما تصور می کند به خاطر حوادث سال ۸۸ تا حدودی دست رهبری بسته شد و به خاطر نگرانی از زنده شدن فتنه ۸۸ با آقای احمدی نژاد با ملاحظه رفتار شد.
به گزارش کلمه از گفت و گوی تفصیلی علی مطهری با پایگاه خانه ملت، وی با اشاره به جلسه استیضاح جنجالی گفت: احمدی نژاد در روز استیضاح به دنبال حفظ وزیر نبود و در واقع در مجلس حاضر شده بود تا از مسئله استیضاح به عنوان یک فرصت برای تبلیغات انتخاباتی استفاده کند. احمدی نژاد در روز استیضاح به دنبال حفظ وزیر خود نبود و حتی به سرنوشت سعید مرتضوی نیز اهمیتی نمی داد. چرا که هم آبروی سعید مرتضوی در این جلسه رفت به این دلیل که ضبط فیلمی که رییس دولت پخش کرد، جرم بود و این جرم متوجه سعید مرتضوی می شد، وهم وزیر رای نیاورد و از وزارت ساقط شد.
وی با مروری به مناظره های انتخاباتی سال ۸۸ می گوید: این روند، گذشته از روحیات آقای احمدی نژاد، ناشی از عملکرد مقامات مربوط در برابر رفتارهای وی است. اگر در همان مناظره های مشهور سال ۸۸، برخورد مناسبی با وی شده بود، مثلا شورای نگهبان هشداری می داد و یا حتی صلاحیت ایشان رد می شد و با این رفتارها زشتی رفتارهایش نشان داده می شد، کار به رفتار روز استیضاح نمی رسید.
نماینده مردم تهران ادامه می دهد: در حقیقت به شکلی تایید آمیز با این رفتارها برخورد شد به طوری که همه احساس کردند این دست از رفتارها، کارهای نادرستی نیست چرا که از طرف مقامات عالی نظام این رفتارها محکوم نشد. مناظره ها و رفتاری که رئیس جمهور در مرقد امام داشت، به شکلی مورد برخورد قرار گرفت که توده مردم تصور کردند این رفتارها بلااشکال است و کار خوبی است و احمدی نژاد در حال افشاگری است و این رفتارها و اظهارات در راستای عدالت خواهی ایشان است!
علی مطهری در ادامه افزود: این روش برخورد درست نبود. رییس دولت در واقع همانند یک بچه لوس و عزیزکرده یک خانواده شد که هر چه دیگران را اذیت کرد و آبروی دیگران را برد، نه تنها هیچ مقاومتی در برابر رفتارهایش نشد، بلکه بعضا نیز مورد تشویق واقع شد. طبیعی است که این شیوه برخورد با این رفتارها همین نتیجه امروز را می دهد. شاید اگر ما هم جای آقای احمدی نژاد بودیم، به همین نقطه می رسیدیم.
نماینده مردم تهران با انتقاد از رفتار اصولگرایان در حمایت از احمدی نژاد می گوید: در ابتدای امر احساس می شد احمدی نژاد ابزار خوبی برای کنار گذاشتن هاشمی و اصلاح طلبان است به این دلیل که آدم جسوری است و می تواند هاشمی را از عرصه سیاست کنار بزند . با این استدلال در مقابل این تخلفاتش سکوت شد.اما کار احمدی نژاد به جایی رسید که اکنون کل نظام را تهدید می کند.
وی تصریح کرد که در حقیقت دست مجلس را بستند و هیچ مانعی در مقابل رییس دولت نبود. از نگاه من دو چیز در کشور ما می تواند جلوی استبداد را بگیرد، یکی مجلس و دیگری رهبری. به خاطر حوادث سال ۸۸ تا حدودی دست رهبری بسته شد و به خاطر نگرانی از زنده شدن فتنه ۸۸ با آقای احمدی نژاد با ملاحظه رفتار شد و مجلس نیز هر زمان می خواست کاری انجام دهد، درگیر همین ملاحظات می شد. در نتیجه هیچ مانعی در برابر احمدی نژاد نبود و به خصوص با روحیاتی که آقای احمدی نژاد دارد، طبیعی بود که کار به این نقطه برسد.
به نظر من آنچه در روز استیضاح در مجلس رخ داد، اتفاق مبارکی برای کشور بود. فکر می کنم اتفاقی شبیه ۱۴ اسفند بود که باعث شد چهره حقیقی آقای بنی صدر مشخص شود. اگر رسانه ملی حادثه مجلس را به درستی در بین مردم انعکاس می داد، از نظر من آقای احمدی نژاد سرنگون می شد. به این معنی که زمینه عدم کفایت سیاسی وی فراهم و به سرعت سرنگون می شد. در ۱۴ اسفند نیز زمانی که تلویزیون رفتارها و ظلم هایی را که بنی صدر در حق بسیجیان انجام داد پخش کرد و مردم این رفتارها را دیدند، زمینه برای عدم کفایت سیاسی بنی صدر فراهم و وی برکنار شد.
مطهری جلسه استیضاح را با جلسه عدم کفایت سیاسی ۱۴ اسفند بنی صدر مقایسه کرد و با رد این ادعا که مجلس در این خصوص قصور کرده گفت: اگر رسانه ملی حادثه مجلس را به درستی در بین مردم انعکاس می داد ، از نظر من آقای احمدی نژاد سرنگون می شد.
مطهری به دلیل حمایت رهبری از احمدی نژاد پرداخت و گفت: عامل اصلی ، حمایت رهبری به خاطر مصالحی از رییس دولت است. رهبری در طول ۸ سال گذشته حمایت بی سابقه ای از ایشان داشته است. جمله اخیری که بعد از حادثه روز استیضاح مجلس رهبر انقلاب درباره رفتارهای رییس دولت فرمودند که کار رییس دولت کاری غیر شرعی و غیر اخلاقی و بر ضد حقوق مردم بود، نخستین اعتراض ایشان به رئیس دولت بعد از نزدیک به هشت سال بود.
وی بر این باور است که اگر روحانیت و نخبگان به توده مردم آگاهی بخشی کنند، من فکر می کنم مردم با وجهه بی قانونی دولت آشنا می شوند و مسئله پرداخت یارانه نقدی در این خصوص تاثیر زیادی ندارد. از نگاه من آگاهی بخشی درستی در خصوص رفتارهای ضد قانونی دولت صورت نگرفته است یعنی مردم صورت مسئله را به درستی درک نکرده اند و خطر افکار احمدی نژاد و مشایی را به درستی نمی دانند. آگاهی بخشی می تواند بسیار موثر باشد.
وی معتقد است که تیم احمدی نژاد صداقت ندارند و بر این باور است که اگر شورای نگهبان مشایی را به عنوان رجل سیاسی قبول کند کار اشتباهی کرده است. علاوه بر این که آقای مشایی افکار خاصی دارد که با ایدئولوژی انقلاب اسلامی سازگار نیست و افکار خطرناکی است.
آنچه در متن عدم کفایت سیاسی آقای بنی صدر آمده است، همین چیزهایی است که امروز در خصوص آقای احمدی نژاد نیز مطرح است، مانند قانون گریزی و قانون شکنی و تحقیر سایر نهادهای حکومتی کشور و ایجاد اختلاف میان آنها. این مسائل در مورد آقای احمدی نژاد نیزمطرح است. منتها بنی صدر به خاطر اتحادی که با منافقین پیدا کرد، تصمیم در مورد او آسان تر بود. چرا که منافقین اعلام قیام مسلحانه کرده بودند. در نتیجه تصمیم در مورد عدم کفایت سیاسی بنی صدر کار آسانی بود.
وی می گوید: باید آگاهی بخشی کرد. رفتارهای دولت باید برای مردم روشن شود. مردم باید حقیقت دولت احمدی نژاد را بشناسند. این آگاهی بخشی به خصوص از طریق رسانه ها، نخبگان و روحانیت ، امروز امری ضروری است. حضور یک کاندیدا در برابر نماینده دولت در انتخابات که پتانسیل رای بالا و رقابت با این برنامه ریزی ها را دارد، می تواند اقدام موثری در این جریان باشد. حضور چهره هایی امثال هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی در این شرایط زمانی می تواند در قالب ضرورت بگنجد
فرزند آیت الله مطهری در مورد انتخابات پیش رو می گوید: شاید من نخستین کسی بودم که پیشنهاد کردم آقای هاشمی برای انتخابات کاندیدا شوند تا در یک دوره چهارساله به کشور سامانی بدهند. البته ظاهرا ایشان کاندیدا نمی شوند. در درجه دوم آقایان ناطق نوری ، لاریجانی و حسن روحانی و بعد آقای خاتمی از این نظر که می تواند آراء را به سمت خود جلب کند، مناسب است. حتی اگر رد صلاحیت نیز بشود، باز می تواند مفید باشد چرا که با این اتفاق فضای سیاسی کشور شفاف تر و وضعیت حکومت نیز روشن تر می شود. در این صورت به نظر من خوب است که آقای خاتمی به صحنه انتخابات بیاید برای این که بگوید من وظیفه خود را انجام دادم اما رد صلاحیت شدم. خود این اتفاق می تواند در آراء مردم تاثیرگذار باشد.
آقای مطهری مردم از همان اول هم احمدی نژاد را میشناختندواحمدی نژاد دست نشانده ی مقام معظم رهبری هستند نه رئیس جمهور مردم ایران.در ضمن قیاستان در مورد بنی صدر و احمدی نژاد قیاس مع الفارق است.به همان دلایلی که هعم اکنون دست شماها که وکیل الدوله هستید بسته است و اجازه ندارید جلوی احمدی نژاد را بگیرد وکیل الدوله های آن مجلس هم مأمور بودند که عدم کفایت سیاسی بنی صدر را اعلام کنند.
شجاعت اعتراف به بی عدالتی وجود ندارد