سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » روزشمار انتخابات ۷ اردیبهشت ۱۳۸۸/ هشدار یک نماینده مجلس درباره تخلفات انتخاباتی د...
» تخریب موسوی توسط نماینده ولی فقیه در بسیج: چرا الان احساس خطر می کنید؟

روزشمار انتخابات ۷ اردیبهشت ۱۳۸۸/ هشدار یک نماینده مجلس درباره تخلفات انتخاباتی دولت: در سفرهای استانی به وفور پول پخش می‌کنند

چکیده :سید محمد خاتمی در دیدار با جمعی از فرماندهان سابق سپاه و ایثارگران و جانبازان گفت: همه امکانات تبلیغاتی، اجرایی و نظارتی در اختیار جریان خاصی است و طرف دیگر واقعا بی پناه است. آنهایی که به نام سپاه و بسیج اعلامیه می‌دهند، آنهایی که با مسئولیتشان سخنرانی می‌کنند و می‌خواهند بگویند افرادی مثل مهندس موسوی و آقای کروبی به ارزش‌ها پایبند نیستند، آیا این سوء استفاده از ارزش‌ها و سرمایه‌های بزرگ...


روزشمار تاریخ؛ انتخابات دهم

۷ اردیبهشت ۱۳۸۸

 

سرخط خبرها

– نماینده ولی فقیه در بسیج: ببینید مشارکتی‌ها از چه کسی حمایت کرده‌اند/ چرا الان احساس خطر می کنید؟ (آفتاب نیوز)

– انتقاد صریح خاتمی از اطلاعیه‌های انتخاباتی به نام سپاه (آفتاب نیوز)

– توافق اولیه کروبی و موسوی برای تشکیل کمیته صیانت از آرا (آفتاب نیوز)

– یک نماینده مجلس: دولت در سفرهای استانی به وفور پول پخش می‌کند (فرارو)

– بیانیه مجمع روحانیون مبارز درباره عملکرد انتخاباتی رادیو و تلویزیون (ایسنا)

– مهدی کروبی در دانشگاه شریف: فاصله‌ حرف تا عمل زیاد است(ایسنا)

– دبیر ائتلاف فراگیر اصولگرایان: یا از موسوی حمایت خواهیم کرد یا سکوت می کنیم (فرارو)

– دیدار جمعی از اعضای شورای مرکزی حزب تمدن اسلامی با میرحسین موسوی (ایسنا)

– میرحسین موسوی: تخریب‌ها برمن اثرنمی‌گذارد (ایسنا)

– جدول پخش ویژه برنامه‌های صدا و سیما در انتخابات اعلام شد (فارس)

– مناظره رسائی، گرامی‌مقدم و مزروعی در دانشکده خبر (فارس)

– سخنگوی شورای نگهبان: تشکیل کمیته صیانت از آراء اعتبار قانونی ندارد (فارس)

– همایش موج سوم با حضور خاتمی و موسوی در برج میلاد(فارس)

– میرحسین موسوی در جمع اعضای حزب کارگزاران : تبلیغات باید کم‌هزینه باشد (فارس)

– محسن رضایی فردا رسما در خصوص انتخابات اعلام موضع می‌کند (فارس)

– انتقاد از موضع گیری انتخاباتی مدیران دولتی (ایلنا)

 

فراتر از خبر

حجت‌الاسلام علی محمدی نماینده ولی فقیه در نیروی مقاومت بسیج در همایش فرماندهان بسیج دانشگاه‌های سراسر کشور که در ساعت اداری و در مکان دولتی و با صرف هزینه دولتی و با حضور وزیر علوم و رئیس دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره تلویحی به میرحسین و بدون ذکر نامش از او انتقاد کرد و از سوی دیگر اقدام به حمایت تبلیغاتی از دولت نهم کرد.

وی سخنان مقام رهبری درباره انتخابات پیش رو را مهم قلمداد و اظهار کرد: «برخی فکر می‌کنند انتخابات یک مساله سیاسی است و برخی جریان‌های بیرونی می‌گویند در این قضایا بسیج و بسیجیان نباید فعال شوند، این در حالی است که مقام معظم رهبری فرمودند انتخابات یک مساله همه‌جانبه است و با سرنوشت مردم سروکار دارد؛ پس آیا می‌توان نسبت به چنین مساله‌ی مهمی بی‌تفاوت بود».

محمدی با مورد توجه قرار دادن ویژگی‌هایی که مقام معظم رهبری برای دولت نهم برشمرده است،‌ اظهار کرد: «مقام معظم رهبری فرمودند این دولت در مطرح‌کردن گفتمان امام و انقلاب تلاش داشته است».

وی افزود: «در حالی که در دوره‌ی گذشته گفتمان انقلاب، اسلام و امام و شهدا مورد خدشه قرار گرفت و همین افرادی که بعضا از امام دم می‌زنند در آن دوره به شخص امام اهانت و جسارت کردند و یا مقاله‌هایی نوشتند و گفتند بایستی وصیت‌نامه امام را در موزه‌های تاریخ پیدا کرد. آن‌ها حتی گفتند نام شهدا را از میادین و خیابان‌ها بردارید؛ چرا که مردم افسرده شده‌اند و یا این‌که گفتند موسیقی مظلوم است و باید کاری کرد که مردم شاد باشند».

وی گفت: «‌یکی از امتیازاتی که اصول‌گرایی در زمان حاکمیتش به وجود آورد احیای دوباره‌ گفتمان امام و انقلاب بود؛ بنابراین ما باید در رایی‌ که به صندوق خواهیم انداخت به این مساله دقت کنیم».

نماینده ولی فقیه در نیروی مقاومت بسیج خاطرنشان کرد: «دولت گذشته آمریکا می‌گفت ما از روی کار آمدن اصلاح‌طلبان خوشحال می‌شویم؛ این در حالی است که امام به ما مطلبی را آموختند و آن این‌که ببینید اگر دشمنان شما روی مساله‌ای مخالفت نکردند معلوم است که آن کار حق است، ولی اگر از آن حمایت کردند کار غلطی است؛ بنابراین ما باید ببینیم دشمنان نظام اسلام و استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و صهیونیسم بین‌الملل از بودن چه کسانی بدحال و از بودن چه کسانی خوشحال می‌شوند».

وی تاکید کرد: «ما باید ببینیم اصلاح‌طلبان و مشارکتی‌ها از چه کسی حمایت می‌کنند و نهضت آزادی به چه کسانی امیدوارند؟ البته در این مسیر کسانی می‌توانند مطرح کنند که ما قربت‌الی‌الله به کسی کمک می‌کنیم که من بعید می‌دانم. همچنین معتقدم قطعا کسانی سهم می‌خواهند و انتظاراتی دارند و کسانی هم ممکن است انتظاراتی نداشته باشند و البته کسانی هم باشند که انتظاراتی ندارند که این‌ها با شعارهایشان مشخص می‌شود».

محمدی گفت: «برخی هم‌اکنون از اینکه خلاف قانون عمل شود احساس خطر می‌کنند، باید به این افراد گفت چرا آن وقت که به قرآن و مقدسات توهین می‌شد احساس خطر نمی‌کردید؟ یا اینکه شما در ۱۸ تیر هیچ خطری را احساس نکردید»؟

 

مهدی شهریاری عضو فراکسیون خط امام(ره) گفت:«شان مردم بسیار بالاتر از آن است که بخواهند با پرداخت پول رای آنها را بخرند.»

وی تصریح کرد:«علاوه بر این وعده‌ها که برای پرداخت نقدی به مردم داده می‌شود ما شاهد هستیم در سفرهای استانی به وفور پول پخش می‌کنند.»

نماینده بجنورد با بیان اینکه در دور دوم سفرهای استانی در پاسخ به نامه‌های مردم مبلغ صد تا دویست هزارتومان کمک نقدی و یا وام‌های یک میلیونی داده می‌شد، گفت:«در سفرهای اول از این خبرها نبود اما در دوره دوم سفر ها مبالغ زیادی پول بین مردم توزیع می‌شود که منبع آن مشخص نیست.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار داشت:«بحث ۵۰ هزار تومان باید به صورت لایحه در قالب طرح هدفمندسازی به مجلس ارائه شود و تا زمانیکه مجلس به آن رای نداده نمی‌توانند به مردم قول دهند.»

شهریاری خاطرنشان کرد:«تا زمانیکه مجلس پرداخت این پول را تصویب نکرده، و عده آن به مردم از نظر اخلاق انتخاباتی و سیاسی درست نیست و در شان مردم نیست که اینگونه بگویند ما با پول شما را می‌خریم.»

 

سید محمد خاتمی رئیس‌جمهور سابق جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد: «من این نگرانی و دغدعه را دارم که همه امکانات تبلیغاتی، اجرایی و نظارتی در اختیار جریان خاصی است و طرف دیگر واقعا بی‌پناه است».

وی در دیدار با جمعی از فرماندهان سابق سپاه و ایثارگران و جانبازان با اشاره به متن صادق و پاک بسیج و سپاه، اظهار داشت: «آیا اگر آنهایی که به نام سپاه و بسیج اعلامیه می‌دهند، آنهایی که با مسئولیتشان سخنرانی می‌کنند و می‌خواهند بگویند افرادی مثل مهندس موسوی و آقای کروبی به ارزش‌ها پایبند نیستند و از سوی دیگر مخاطبان خود را دعوت کنند به کسانی‌که محترمند اما اگر بخواهیم از نظر ارزشی و اصولی نمره بدهیم بسیار نمره پایین‌تری از این بزرگان دارند و بگویند وظیفه اسلامی انقلابی و ارزشی این است که این بزرگواران از صحنه خارج شوند. آیا این سوء استفاده از ارزش‌ها و سرمایه‌های بزرگ نیست»؟

خاتمی سپس از دغدغه بزرگ خود یاد کرد و گفت: «من این نگرانی و دغدعه را دارم که همه امکانات تبلیغاتی، اجرایی و نظارتی در اختیار جریان خاصی است و طرف دیگر واقعا بی پناه است».

رئیس جمهور سابق کشورمان افزود: «ما امکان رساندن حرف‌های خود را به توده مردم نداریم. صدا و سیما که نهادی فراملی است و زیر نظر رهبری است بدان معناست که نباید در اختیار هیچ یک از دستگاهها باشد چه برسد به اینکه فقط در اختیار یک جریان باشد».

وی تصریح کرد: «نمی‌گویم برای آنها تبلیغ نشود، بلکه می‌گویم صدا و سیما به عنوان یک نهاد ملی حق ندارد به صورت جانبدارانه برای یک فرد ولو خیلی هم خوب باشد تبلیغ کند، بلکه این ملت است که خودش بررسی کند و تصمیم خود را بگیرد».

رئیس بنیاد باران ادامه داد: «بدتر از تبلیغ جانبدارانه این است که با کمال بی انصافی آنهایی را که نمی‌پسندند تخریب کنند، برنامه‌هایی که هست را ببینید که چگونه چهره‌هایی را که عزیز و ارزشمند هستند و حق دارند طبق قانون اساسی در عرصه حضور به هم رسانند تخریب می‌کنند».

 

عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات در واکنش به اظهارات اخیر استاندار تهران مبنی بر ترور ساختگی برخی کاندیداها در آستانه انتخابات گفت: «وقتی متولی امر انتخابات این گونه جریان رقیب را مورد هجمه قرار می دهد نگرانی از سلامت انتخابات را دوچندان می کند.»

وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آینده به ایلنا گفت: این رقابت جدی و تنگاتنگ کاندیداها، در موسم انتخابات حرف و حدیث های زیادی در سطح جامعه مطرح می کند و مهم ترین مساله یی که برای همه وجود دارد این است که آیا دولت نهم که رئیس آن، کاندیدا و رقیب جدی کاندیداهای دیگر است در برگزاری انتخابات از توان لازم برخوردار است؟ عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز در ادامه خاطرنشان کرد: باید مشخص شود آیا مدیران این دولت بی طرف هستند و موقعیت خودشان را به عنوان متولی امر برگزاری انتخابات درک می کنند؟

وی تصریح کرد؛ اظهارات جسته وگریخته مدیران دولت نهم نگرانی های زیادی را در سطح جامعه دامن زده است.

 

روزنامه جمهوری اسلامی خبر داد: طرح تخریب مهندس میرحسین موسوی کاندیدای ریاست جمهوری اسلامی در خوزستان کلید خورد. بعد از سفر نخست وزیر دوران دفاع مقدس به خوزستان و استقبال کم نظیر مردم و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در اهواز و آبادان و خرمشهر از وی اطلاعیه هایی حاوی حمله به مهندس میرحسین موسوی با امضاهای مجعول در اهواز و برخی شهرهای این استان پخش شد. همچنین یکی از هفته نامه های افراطی محلی در اهواز سعی کرد با حملات خود این اقدامات تخریبی را تکمیل نماید.

 

برگزیده ها

خبر روز/ اعتماد ملی

توافق اولیه کروبی و موسوی برای تشکیل کمیته صیانت از آرا

اعتماد ملی: روز گذشته اعلام شد کمیته هماهنگی شوراهای راهبری انتخاباتی مهدی کروبی و میرحسین موسوی برای صیانت از آرا تشکیل و رسما فعالیت خود را آغاز کرد. وظیفه این کمیته در حوزه تبلیغات، اطلاع رسانی و صیانت از آراست و مهدی کروبی و میرحسین موسوی شخصا فعالیت های این کمیته را خصوصاً در زمان برگزاری انتخابات دنبال و از تمام اهرم های لازم برای امانت داری رای مردم و پاس داشت آن رای استفاده خواهند کرد. تشکیل این کمیته با توافق دو طرف صورت گرفت و نشان از نگرانی های موجود در سطوح بالاست. در انتخاباتی که قرار است ۲۲ خرداد ماه برگزار شود ناظرین و مجریان برگزاری قانون همه از یک طیف و بلکه هم رای و هم نظر هستند. صادق محصولی، وزیر کشور دولت خواهان آن است که احمدی نژاد رئیس جمهور آینده باشد.

خسرو دانشجو، رئیس ستاد انتخابات کشور نیز در گفت وگویی جنجال آفرین که مجبور به تکذیب آن شد، از به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد در دوره بعد سخن گفته و یادآور شده بود که ممکن است او رئیس جمهور دوره بعد باشد. این اظهارات البته تکذیب شد و او خبر داد که این سخنان را به خبرگزاری مهر نگفته است اما معلوم نیست که چرا این اظهارات را خبرگزاری اصولگرای مهر منتشر کرده و چرا هیچ کس اعتراض نکرده است. در کنار این رفتارهای سیاسی، حمایت های آشکار احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان از احمدی نژاد، مزید بر علت شد تا نگرانی ها آن چنان افزایش یابد که مهدی کروبی نامه سرگشاده ای به جنتی بنویسد و به او یادآور شود که چه جایگاهی دارد و چه سخنی را در چه زمانی بر زبان رانده است.

نگرانی ها باعث آن می شد که اصلاح طلبان اندیشه کنند که در این دوره چه کنند تا تخلفی صورت نگیرد. برخی از گروه های سیاسی بحث نظارت بین المللی را مطرح کردند و یادآور شدند که می توان ناظران بین المللی را به ایران آورد و نگرانی ها را برطرف کرد. اما این بحث از دو سه محفل فراتر نرفت و کسی نیز از آن استقبال نکرد تا از خارج از ایران کسی بیاید و بر انتخابات نظارت کند. با این حال نگرانی ها همچنان پابرجا بود. تا اینکه بحث تشکیل کمیته ای در داخل برای صیانت از آرا مطرح شد. این موضوع حتی بین میرحسین موسوی و کروبی نیز طرح شد. خصوصا آنکه مهدی کروبی همچنان معتقد است در دوره گذشته، آرای او را جابه جا و محمود احمدی نژاد را به جای وی جایگزین کردند. او بارها در این باره سخن گفته و مدعی شده است که حتی شکایت خود را به مقامات ارشد نظام نیز برده است اما سهل انگاری وزیر وقت کشور، باعث آن شد که اعتراضات او به جایی نرسد. این مباحث، منجر به آن شد تا پیش از آنکه تبلیغات انتخاباتی آغاز شود، کمیته ای شکل بگیرد که وظیفه اصلی آن صیانت از آرا باشد. برای این موضوع، جلساتی بین سران در ستاد کروبی و موسوی برگزار شد، راهکارهایی تنظیم و به تایید دوطرف رسید و میرحسین و کروبی توافق کردند که در آن چارچوب فعالیت خود را ادامه بدهند و کارهای خود را پیش ببرند.

***

تنها انتشار یک خبر کوتاه باعث مخالفت گسترده اصولگرایان و حامیان دولت نسبت به تشکیل این ستاد شد. در بالاترین سطح فعالیت صادق محصولی وزیر کشور، طرح تشکیل کمیته صیانت از آرا را همسویی با بیگانگان دانست و گفت: این »مباحث از اهداف اپوزیسیون برای مخدوش کردن حضور مردم در صحنه انتخابات است.« اما مخالفت به محصولی محدود نشد. شورای نگهبان نیز در این خصوص واکنش نشان داد و سخنگوی آن از »قانون« سخن به میان آورد و گفت: »تشکیل چنین کمیته ای خلاف قانون است. زیرا هر نهاد جدیدی اگر بخواهد تشکیل بشود باید طبق قانون باشد. به همین دلیل تشکیل این نهاد غیرقانونی است.« البته سخنگوی شورای نگهبان، کمیته صیانت از آرا را که یک ستاد انتخاباتی است، در سطحی فراتر دیده و برای آنکه با آن مخالفت کند دست به توجیه زده است. در حالی که یک کمیته که تحت حمایت ستاد انتخاباتی است و کارکرد مشخص دارد، نیازی به »نهاد« شدن ندارد و عمر آن نیز مستمر نیست. با این حال از آنجا که تشکیل این کمیته باعث نگرانی های بسیاری شده است، نمایندگان مجلس نیز به مخالفت با آن پرداختند. برخی از حامیان دولت در مجلس با این ادعا که »اصلاح طلبان در صدد تقلب در انتخابات هستند« با فرار به جلو درصدد مخالفت با این موضوع برآمدند. اما این کمیته به همان اندازه که مخالف داشت، موافق نیز دارد. بسیاری از چهره ها و شخصیت های سیاسی از آن حمایت کردند و یادآور شدند که باید این کمیته تشکیل شود و از آرای مردم صیانت کند.

تاج زاده: همه باید استقبال کنند

تاج زاده، عضو سازمان مجاهدین انقلاب نیز در این باره می گوید: همه باید از وجود کمیته صیانت از آرا استقبال کنند. او تاکید می کند: مخالفت ها با این کمیته، نشانه های شومی است که برخی به جامعه می فرستند.

به گفته تاج زاده اگر دولت و تمام کسانی که قصد مدیریت انتخابات را ندارند و عملکرد خود را صادقانه می خوانند باید از این کمیته استقبال کنند. مخالفت ها یعنی اینکه تصمیماتی در پس پرده درباره انتخابات گرفته شده است. باید در روزهای آینده بیشتر در این باره صحبت کرد.

غرویان: به سلامت انتخابات کمک می کند

همچنین محسن غرویان یکی از شاگردان سابق آیت الله مصباح یزدی، درباره تشکیل کمیته هماهنگی شورای راهبردی انتخاباتی از سوی کروبی و موسوی گفت: این کمیته می تواند برای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی تشکیل شود و به سالم تر برگزار شدن انتخابات کمک کند.

عضو جامعه مدرسین درباره طرح تشکیل این کمیته از سوی اصلاح طلبان خاطرنشان کرد: به نظر آقایان اصلاح طلب رسیده است که با تشکیل دادن کمیته می توانند به صیانت از آرا بپردازند. البته صیانت از آرا وظیفه شورای نظارت است. وی ادامه داد: هیات نظارت وظیفه شرعی و قانونی برای حفظ و صیانت از آرای مردم را دارد. غرویان در پاسخ به این سوال که چرا تشکیل این کمیته از سوی اصولگرایان مطرح می شود گفت: اصولگرایان به شورای نگهبان اعتماد دارند و می دانند این شورا به وظیفه قانونی خود عمل می کند. وی رایانه ای شدن انتخابات را راهکار برای صیانت از آرا عنوان کرد و در عین حال گفت: اگر قرار باشد تخلفی صورت گیرد، رایانه ای شدن انتخابات مشکلی را حل نمی کند.

سلامتی: هواداران به همکاری صمیمانه می پردازند

محمد سلامتی نیز تشکیل کمیته ای مشترک میان ستاد انتخابات کروبی و موسوی را گامی مثبت در جهت اعتمادسازی میان هواداران برای حضوری موثر و منسجم جهت پیشبرد جریان اصلاحات دانست. وی گفت: »اینکه کارهای مشترکی میان ستادهای انتخاباتی دو کاندیدای مشترک صورت گیرد و به ویژه تشکیل کمیته ای مشترک جهت صیانت از آرا می تواند برای سلامت انتخابات موثر باشد.« وی اعتمادسازی در مردم نسبت به سلامت انتخابات را یکی از نتایج تشکیل این کمیته دانست و افزود: »اکنون همه ابزار و امکانات در اختیار یک جناح قرار دارد و این شبهاتی را نسبت به سلامت انتخابات به وجود می آورد و تشکیل کمیته ای به نام صیانت از آرا در جریان اصلاحات موجب می شود تا مردم نسبت به صیانت از آرایشان دغدغه کمتری داشته باشند.« وی از تاثیر تشکیل این کمیته مشترک در میان هواداران کاندیداهای اصلاح طلب سخن گفت و توضیح داد:»این اقدام هواداران را به همکاری صمیمانه تشویق می کند و احساس مسوولیت مشترکی را به وجود می آورد.»

وی همچنین با اشاره به یکی از وظایف این کمیته مبنی بر پرهیز هواداران دو کاندیدای اصلاح طلب از بداخلاقی انتخاباتی گفت: «دو کاندیدای اصلاح طلب و هوادارانشان بداخلاقی انتخاباتی مرتکب نمی شوند و این جناح مقابل است که به بداخلاقی دست می زند. این جریان رسانه ملی، امکانات دولتی و نظارت و اجرا را در اختیار دارند و با سواستفاده از این امکانات بداخلاقی می کنند.«

ترقی: کمیته صیانت از آرا هم سو با بیگانگان است

یک عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی هم تشکیل کمیته هماهنگی شورای راهبردی انتخاباتی از سوی کروبی و موسوی را نوعی همسویی با بیگانگان خواند.حمیدرضا ترقی با طرح این سوال که چرا در انتخابات های گذشته که وزارت کشور از سوی اصلاح طلبان اداره می شد، چنین ادعاهایی مطرح نبود؟ ادامه داد اینها بهانه جویی است.

وی معتقد است: طرح تشکیل چنین کمیته هایی در راستای ایجاد علامت سوال بر صحت انتخاباتی است که در دوره های گذشته صحت آن تایید گردید. این کارها زیر سوال بردن دموکراسی و مشروعیت انتخابات به نفع آمریکا و کشورهایی است که شعار عدم اجرای دموکراسی در ایران را سر می دهند.

 

عکس روز/ ایسنا و مهر

دیدار اعضای حزب کارگزاران با میرحسین موسوی

 

آرشیو روزشمار انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.