کشتار انسان ها به نام اسلام بدعت است
چکیده :در زمانی که برخی از علما فتوای چنین قتلهایی را صادر کنند یا حکومتها به نام حکومتهای کشورهای اسلامی پشت این افراد و کشتارها قرار بگیرند، آنها را حمایت کنند و قرآنی را که خود، چاپ و توزیع و تبلیغ میکنند، در عمل تحریف کرده و زیر اسلحههای خود قرار دهند، مسئله بغرنج میشود. آن زمان است که باید تدبیری اساسی اندیشیده شود زیرا حقوق بشر، حقوق بندگان خدا و مقدس است، باید از آن دفاع شود اما این مسئله فراتر از آن و دفاع از اسلام و حیثیت آن است. ...
هاشم هاشم زاده هریسی
عضو شورای عالی کمیسیون حقوق بشر اسلامی با بیان اینکه گرفتن حیات انسانها از بزرگترین مصادیق نقض حقوق بشر است، گفت: از نظر اسلام، ارتکاب به قتل فراتر از حقوق بشر و مبارزه کردن با خداوند است که این موهبت یعنی حیات را به انسان عطا کرده است. باید در جهت ایجاد یک فرهنگ جهانی در حرمت و عظمت حیات انسان به ویژه در کشورهای اسلامی تلاش کرد و این وظیفه همه انسانها، ملتها و حکومتهاست.
آیتالله هاشم هاشم زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری کشتن یک انسان و گرفتن حیات انسانها را از بزرگترین مصادیق نقض حقوق بشر دانست و اظهار کرد: حیات و زندگی انسان مصداق بارز حقوق بشر است زیرا اگر حیات نباشد، حقوق دیگر معنایی ندارد و کشتن یک انسان، گرفتن همه حقوق اوست. در اعلامیه حقوق بشر و در اعلامیه اسلامی حقوق بشر این موضوع به صراحت آمده و تاکید شده است. در قرآن مجید، آیات و روایات فراوانی در این رابطه آمده است که گرفتن حیات انسان از بزرگترین گناهان و گناهان کبیره به شمار می رود و قصاص و کفاره برای آن در نظر گرفته شده و عذاب جهنم نیز برای آن قطعی شده است. در قرآن در بعضی از موارد قتل به عنوان «فساد فی الارض» تلقی شده است یعنی اگر فردی در کشتن انسانها بی اعتنا باشد و افراد بسیاری را به قتل برساند،این عمل او «فساد فی الارض» تلقی میشود.
او با بیان اینکه به دلیل تاکید فراوان اسلام بر قبح قتل، این موضوع در اعلامیه اسلامی حقوق بشر پررنگ تر از اعلامیه جهانی حقوق بشر مطرح می شود، تصریح کرد: این مسئله در اسلام موضوعیت دارد و مورد نهی فراوان است. در ماده دوم اعلامیه اسلامی حقوق بشر، حیات موهبتی الهی و از سوی خدا تلقی شده است؛ هیچ فردی حق گرفتن آنچه را که خداوند به هر انسانی اعم از مسلمان، کافر و جز اینها عطا کرده است، ندارد و اگر چنین کاری انجام دهد گویی با خدا مبارزه کرده است. در ادامه این ماده در مورد حیات گفته شده است «حقی است که برای هر انسان تضمین شده است»؛ در اینجا وقتی تاکید می شود حقی تضمین شده برای «هر» انسانی یعنی دیگر کسی نمی تواند با توجیه تحت عنوان مذهب مختلف یا کافر بودن یک انسان یا دلایل دیگر او را به قتل برساند.
عضو شورای عالی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ادامه داد: در ماده یاد شده از اعلامیه حقوق بشر اسلامی بر وظیفه همه افراد و مردم عادی، جوامع، ملت ها و حکومت ها در حمایت از این حق بشری تاکید می کند و می گوید ” بر همه افراد و جوامع و حکومتها واجب است که از این حق حمایت نموده و در مقابل هر تجاوزى علیه آن ایستادگى کنند و جایز نیست کشتن هیچ کس, بدون مجوز شرعى .”اگر کسی به جان دیگری تعرض کند، به ویژه اگر مسلمانی مسلمان دیگری را به قتل برساند-از هر مذهبی که باشند- همه مردم آن جامعه، همه حکومت ها بخصوص حکومت های اسلامی باید از مقتول حمایت و قاتل را محکوم و مجازات کنند.
او با با اشاره به بند «ج» این ماده، توضیح داد: در این بند پاسداری از ادامه زندگی بشریت را تا هر جا که خداوند مشیت نماید، وظیفه ای شرعی می داند. حیات انسان از کرامت او که در قرآن در آیه «ولقد کرمنا بنی آدم» که گرامی آفریدن انسان را بیان می کند، بالاتر است. در آیه ۳۲ سوره مائده گفته شده است که “من قتل نفسا بغیر نفس أو فساد فى الارض فکأنما قتل الناس جمیعا”؛یعنی اگر انسان، یک نفر آدم را بکشد به دلیل اینکه بدعت انسان کشی را در جامعه رواج داده و قباحت آن را از بین برده است گویی همه انسانهای دیگر را کشته است. در این مساله شرطی قایل نشده است و تفاوتی ندارد که فرد قاتل، خود را مسلمان و انسان خوبی بداند و با ادعای اسلام آدم بکشد یا با هر نیت دیگری.
قتل از نظر اسلام فراتر از جنایت بزرگ نقض حقوق بشر بلکه مبارزه با خداست
این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه آیه ای در قرآن وجود دارد که قتل را «فساد فی الارض» میشمارد، گفت: این آیه(آیه ۲۰۵ سوره بقره) درباره «اخنس بن شریق» نازل شده است. اخنس بن شریق که فردی خوش ظاهر و خوش گفتار بود و بسیار ادعای اسلام و علاقه به پیامبر را داشت، دیدارهای فراوانی با پیامبر(ص) داشت. هنگامی که بین قبیله این فرد و یک قبیله دیگر اختلاف و جنگی ایجاد شد، او عده ای از آنها و حتی حیواناتشان را کشت. این آیه در شان چنین انسانی با ویژگی هایی که گفته شد، نازل شده است که به ویژه ادعای اسلام داشت یعنی خداوند در قرآن حتی در مورد چنین فردی آدم کشتن را «فساد فی الارض» تلقی میکند. قتل از نظر اسلام نه تنها جنایت بزرگ نقض حقوق بشر بلکه مبارزه با خداست که حیات را به انسان موهبت کرده است بنابراین گناهی نابخشودنی و فراتر از تنها یک موضوع حقوق بشری است.
آدم کشتن به نام قرآن و اسلام بدعت در اسلام است
او ادامه داد: اگر این عمل به نام اسلام صورت گیرد، زشتی آن چند برابر می شود زیرا با معرفی کردن اسلام به عنوان یک دین آدمکشی که مسلمان هایش به جان یکدیگر افتاده اند و همدیگر را می کشند، آبروی اسلام را می برد. متاسفانه این لفظ قرآن است که تحریف نشده است اما قرآن در میان مسلمانان تحریف عملی و معنوی شده است به این معنا که در عمل، کاری به نام قرآن توسط مسلمانها انجام می شود که ضد آن است. آدم کشتن به نام قرآن و اسلام نیز از مواردی است که گفته شد که تحریف عملی قرآن، اسلام و ایجاد بدعت در اسلام است.
مبارزه با کشتن انسان، وظیفه همه انسانها، ملتها و حکومت هاست
هاشم زاده هریسی با تاکید بر اینکه مبارزه با کشتن انسان، تنها وظیفه طرفداران حقوق بشر یا کمیسیون ها و نهادهای حقوق بشری نیست بلکه وظیفه همه انسانها، ملتها و حکومتهاست، تصریح کرد: به دلیل اینکه نهادهای حقوق بشری و کمیسیون های حقوق بشری که بین المللی هستند و در این مناطق و کشورها قرار دارند، موضوع حقوق بشر را یدک می کشند، وظیفه شان برای مبارزه با این مساله بیش از دیگران است. باید از مقتول که مظلوم واقع شده است، حمایت و ظالم را محکوم کنند و مجازات او را از همه حکومت ها بخواهند تا فرد یا افرادی که جان انسانها را میگیرند، در جامعه، مطرود و منفور شوند و مورد مجازات قرار گرفته و موجب عبرت دیگران گردند.
او نهادهای حقوق بشری را دو نوع خواند و بیان کرد: یک نوع آنها نهادهای مردمی هستند که طرفداران و مدافعان حقوق بشر در این دسته قرار میگیرند؛ این گروه در این گونه موارد تنها میتوانند اطلاعیه صادر، عمل انجام شده را محکوم و در خواست مجازات کنند اما خود آنها مجری نیستند. حکومت ها و کسانی که قدرت را در دست دارند می توانند این افراد را مجازات کنند؛ در هر کشوری که چنین مواردی رخ دهد باید حاکمان آن حکومت برای مجازات آنها اقدام کنند اما متاسفانه گاهی مشاهده میشود خود حکومت ها فرمان این اعمال را صادر کردهاند و در پشت این قاتل ها و تروریستها قرار گرفتهاند؛ فاجعه آنجاست.
عضو شورای عالی کمیسیون حقوق بشر اسلامی در توضیح دلیل تاثیرگذاری کم نهادهای حقوق بشری گفت: نهادهای حقوق بشری چه کار میتوانند انجام دهند؟ قضاوت و قدرت اجرای مجازات که از حیطه توانمندی های این مجموعه ها خارج است؛ این نهادهای بین المللی یا نهادهای مردمی حقوق بشر باید به صراحت اتفاقاتی نظیر شیعه کشیها را محکوم و قباحت آن را اعلام کنند و از حکومتها بخواهند برای مجازات عاملان این مسایل اقدام کنند. حکومتها نیز موظف هستند هر فردی را که دست به قتل میزند با هر ادعا و موقعیتی بیاید و به شدیدترین وجه مجازات کند تا قباحت این عمل در جهان تثبیت شود؛ مبارزه با تروریستها نیز به همین صورت عملی میشود اما وقتی که عدهای از تروریستها طرفداری و بعضی حکومتها از آنها پشتیبانی کنند، فاجعه به بار میآید و دود آن به چشم خود آنها نیز فرو میرود زیرا دنیا آشفته و صدای قتل از همه جا بلند می شود.
او ادامه داد: مسئلهای که کشتار شیعیان را زشت تر و خطرناک تر میکند این است که این موضوع به نام اسلام انجام میشود، حداقل دامن اسلام را از این مسایل پاک نگاه داریم.
علما با توسعه گفتمان و صدور فتاوا و اطلاعیه در روشن کردن قباحت شیعه کشیها اقدام کنند
این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه گفتمان به ویژه میان علمای مذاهب مختلف اسلامی باید بیشتر و قوی تر باشد، اظهار کرد: علما در این موضوعات می توانند کارساز باشند زیرا برخی از این گروه ها با تکیه بر علما، فقه و روایات این اعمال را مرتکب می شوند. علمای اسلام باید به هم نزدیکتر شوند، با توسعه گفتمان و صدور فتاوا و اطلاعیه در روشن کردن قباحت این مسئله برای مسلمانان و جلوگیری از تکرار آن، این موارد را بررسی کنند. در این صورت هر فرد، گروه، جمعیت و فرقه ای که به نام اسلام، انسان یا انسانهایی را به قتل می رساند و این مسایل را رواج می دهد، منفور و مطرود جامعه مسلمانان خواهد بود.
باید در جهت ایجاد یک فرهنگ جهانی در حرمت و عظمت حیات انسان تلاش کرد
او با تاکید بر وظیفه همه مسلمانان و حکومت های کشورهای اسلامی بر مبارزه با این کشتار و جلوگیری از آن، توضیح داد: حکومتها باید با این مسایل مبارزه کنند نه اینکه تروریست ها را تغذیه و تشویق کنند و به آنها اسلحه بدهند. باید در جهت ایجاد یک فرهنگ جهانی به ویژه در کشورهای اسلامی در حرمت و عظمت حیات انسان تلاش کرد. در اسلام تنها در مواردی که فساد در روی زمین انجام شده، اجازه قصاص و اعدام یک نفر داده می شود؛ خارج از این کشتن یک انسان در اسلام روا و جایز نیست. مسلمانان و کشورهای اسلامی نه تنها برای دفاع از حقوق بشر و حفظ جان انسانها که برای دفاع از قرآن و آبروی اسلام باید تلاش بیشتری در ایجاد و ترویج این فرهنگ داشته باشند.
هاشم زاده هریسی در پایان بیان کرد: در زمانی که برخی از علما فتوای چنین قتلهایی را صادر کنند یا حکومتها به نام حکومتهای کشورهای اسلامی پشت این افراد و کشتارها قرار بگیرند، آنها را حمایت کنند و قرآنی را که خود، چاپ و توزیع و تبلیغ میکنند، در عمل تحریف کرده و زیر اسلحههای خود قرار دهند، مسئله بغرنج میشود. آن زمان است که باید تدبیری اساسی اندیشیده شود زیرا حقوق بشر، حقوق بندگان خدا و مقدس است، باید از آن دفاع شود اما این مسئله فراتر از آن و دفاع از اسلام و حیثیت آن است.
منبع: شفقنا
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085